Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
valjuga wrote:Ali kolega,ja ću naručit ponovno telefon al za sebe.I tu već neće bit žurbe ni srkleta.
Znači kad dođe na poštu (Zna me poštar i kad treba plaćat on mene zovne da dođem jer mu mrsko nosit a i ja stanujem blizu)
ja odem i ak mi se ne svidi carinjenje ja kažem da hoću ponovno carinjenje????
Da tako je. Usput prijavi postara jer ti ne donosi paket iako je plaćen da donese Nije ako ti se ne svidi, vec ako nije urađeno prema pravoj cijeni koju si platio.
skafiskafsnjak wrote:
Nisam nista rekao protiv carinika...smijesan mi je zakon...i oni sto su ga izglasali...
Nije problem niti u jednom nabrojanom, vec u onima koji su izabrali ove.
Evo mi 5-6 uplatnica na stolu ali nigdje nema nekog papira (Možda je u pošti ostao) na kojem bi ja vidio na koliko para su oni procijenili telefon.
Poštar je OK,nije mi frka svratit po paket u poštu
skafiskafsnjak wrote:Gdje mi zivimo u pm...zemlja apsurda.
Kao prvo, smijesna je cifra 50KM ...a ovo drugo je jos smijesnije. Jebote nije do mene kad ce neka stvar doci ... Nek traze izvod s paypala i vide kad sam sta i koliko platio ...
Smijesan si ti. Procitaj sta u zakonu pise. Ne pise kada si narucio, vec pise da se carini kada stigne (sumira ako dodje vise posiljki). Nije da ih branim, samo provode ono sto pise u zakonu.
A je li moguce da oni zadrze posiljku vrlo male vrijednosti namjerno, recimo 8$ dok ne dodje sljedeca isto male vrijednosti samo da bi naplatili carinu?
skafiskafsnjak wrote:Gdje mi zivimo u pm...zemlja apsurda.
Kao prvo, smijesna je cifra 50KM ...a ovo drugo je jos smijesnije. Jebote nije do mene kad ce neka stvar doci ... Nek traze izvod s paypala i vide kad sam sta i koliko platio ...
Smijesan si ti. Procitaj sta u zakonu pise. Ne pise kada si narucio, vec pise da se carini kada stigne (sumira ako dodje vise posiljki). Nije da ih branim, samo provode ono sto pise u zakonu.
A je li moguce da oni zadrze posiljku vrlo male vrijednosti namjerno, recimo 8$ dok ne dodje sljedeca isto male vrijednosti samo da bi naplatili carinu?
a kako ce oni znati da ce ti uskoro stici druga posiljka?
sewerload wrote:Jučer mi je došla pošiljka, vrijednost 55KM, poštar donio i naplatio 9.5KM. To je oko 17%... Ispadne da nisu naplatili carinu a jesu PDV
Otkud to
Mislim da ti to nije PDV, nego trošak "otvaranja" paketa na carini (odnosno zvanicno "Podnosenje posiljki na carinski pregled u uvozu" Paket - 8 KM + PDV)
To je kad ne mogu naci razlog da ti naplate 3.5, naplate 9.5..
Zezam se..Dosla mi neki dan posiljka iz Njemacke, grudnjak vrijednost na racunu u kutiji 15Eurica sa postarinom jedini paket na moje ime ove sedmice i naplate 3.5, za lijekova ih trosili..Cisti lopovluk..
A prosle godine mi je dosla zamjenska cetkica od Zoeva kompanije, unutra stoji poklon, vrijednost 0Eura i kako je kutija bila povelika, oni naplate 9.5..
I prepirala se s onom njihovom svadjalicom preko telefona, zena tupi to kosta xxx, ja joj kazem 'ne kosta nista, to je poklon, pise na deklaraciji da je poklon'..Naravno nikakve koristi..plati pa digni paket..
paket vs pismonosna posiljka... postoje ogranicenja u pogledu dimenzija i tezine kod svrstavanja u jednu ili drugu kategoriju ali ako posiljalac salje kao paket tretirace se tako bez obzira na dimenzije i tezinu... a pregled paketa se skuplje naplacuje nego pregled pismonosne posiljke...
BJB wrote: prepirala se s onom njihovom svadjalicom preko telefona, zena tupi to kosta xxx, ja joj kazem 'ne kosta nista, to je poklon, pise na deklaraciji da je poklon'..Naravno nikakve koristi..plati pa digni paket..
Smatraj se sretnom sto si platila samo 9,5KM. Nema veze sto je poklon, opet se moraju platiti dazbine. Odredi se cijena artikla, cijena postarine (po katalogu), te se carini. Svadjalica si ispala samo ti
Jest u paketu ova cetkica u plasticnoj vrecici, paket tezak 20gr, na deklaraciji vrijednost nula..
A i ti seobih za carinu i na straznicu bi progovoriio ..Mora da si cijelu familiju uhljebio na carini..Zena, punica, sve troje djece, sestra i zet ili ti sam.
Skafiskasnjaku, ja svoje cetkice posteno kupila i dobila besplatno dostavljene u BiH.
Nisam bila zadovoljna jednom koja sama vrijedi 15Eura, zalila se firmi i oni odlucili da mi posalju poklon. Na paketu pise poklon, u deklaraciji vrijednost nula i posto je kutija bila malo veca, nasi mi naplate 9.5KM svoju radoznalost, jebala ih radoznalost. U dupe bi mi povirili da mogu.
Nisam nista platila, osim njihove radoznalosti, daBogda na antrax nabasali.
holowey wrote:paket vs pismonosna posiljka... postoje ogranicenja u pogledu dimenzija i tezine kod svrstavanja u jednu ili drugu kategoriju ali ako posiljalac salje kao paket tretirace se tako bez obzira na dimenzije i tezinu... a pregled paketa se skuplje naplacuje nego pregled pismonosne posiljke...
Ovo bi moglo bit jedino tačno.
Mene jednom zovu sa pošte da dođem podić "Paket" ja tamo kad 3 integralna kola u maloj koverti