BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
goleta

#3251 Re: MojaTv BH telecom

Post by goleta »

pozz. drustvo
kod mene stalno nesto novo .Danas sam nabavio AP Speedport w500v pa me interesuje
kako uci na isti da bih ga podesio.Ono sto sam nasao sve je na njemackom jbg.
Htio sam koristiti ovaj net mojatv full na mom mobitelu ili laptopu. :zzzz: :zzzz: :bih:
Baracka

#3252 Re: MojaTv BH telecom

Post by Baracka »

H4v4t4R wrote:
goleta wrote:Da li je neko od vas dobio onu mini tastaturu.
Moze li se ista na neki nacin iskoristiti za racunar
može, od hardvera treba ti samo IR reciever koji ide na COM port. od softwera ti treba nešto da isprogramiraš tipke.
:thumbup: THX TOO !!!!!!
goleta

#3253 Re: MojaTv BH telecom

Post by goleta »

goleta wrote:pozz. drustvo
kod mene stalno nesto novo .Danas sam nabavio AP Speedport w500v pa me interesuje
kako uci na isti da bih ga podesio.Ono sto sam nasao sve je na njemackom jbg.
Htio sam koristiti ovaj net mojatv full na mom mobitelu ili laptopu. :zzzz: :zzzz: :bih:

a to sa tastaturom si uspio jeli Baracka
KillerBee600

#3254 Re: MojaTv BH telecom

Post by KillerBee600 »

Ja sam je priključio u maju prošle godine, ispočetka uglavnom zbog interneta, jer TV kanalii nisu bili Bogzna nešto, ali sad su na zavidnom nivou. Da su tu još Sportklup, VIVA, MTV Adria, HBO. Nebi im bilo ravnog. POa u Bosni bi probali i telemach i HS i onaj Mitrovićev.
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#3255 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by trimi68 »

Image
sabanss

#3256 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by sabanss »

ala7 wrote:
kod65 wrote:Jel to bihnet uvodi vdsl2 ubrzo?
Testiraju na par lokacija koliko znam a da li ce ubrzo biti to nebi znao reci.. Uvodjenjem VDSL2 internet tehnologije pretekli bi sve ISP-ove.. To zahtjeva vise optike a manje bakarne parice ili ti ga FTTN/FTTC http://en.wikipedia.org/wiki/Fiber_to_the_x.. toliko sam informisan, nadajmo se najboljem..
I uz kvalitetan marketing i politiku cijena sve usrali...

Imali su 3G mrezu pola godine prije mTela pa su cijene spustili tek sa pojavom konkurencije. Umjesto da hladno spuste cijene, pokupe pretplatnike i pokopaju svaku nadu konkurencije za preuzimanjem dijela kolaca.

BHT-u je rijetko tehnika problem, uvijek marketing...
clarion_

#3257 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by clarion_ »

Image

optika je čudo... koristim telecom kuci a u Sa logosoft, i vrlo rijetko idem kući :)
Baracka

#3258 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Baracka »

trimi68 wrote:ImageImage
Image
Image
Isto vec dva dana u PM :x
torres_el_nino

#3259 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by torres_el_nino »

Image

flat2
Skream

#3260 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

Od 15 marta nemam nikakvih problema :-D
Image
flat 6
hladan.preminger

#3261 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hladan.preminger »

tvile wrote:Imam 1 pitanje :?: pa molim nekoga ko je bio u sličnoj situaciji da mi odgovori.

Odjavila sam adsl kod bh telecoma prošle godine 31.05. Račun uredno plaćen za taj mjesec 25-tog maja, jer se plaća unaprijed. Nedavno mi je došla opomena pred tužbu i demontažu opreme (koju sam uredno isplatila jer sam bila njihov pretplatnik duže od 18 mjeseci). Naime moram platiti iznos od 30 KM cca za period od (1.6.-30.6) :shock: :shock: :x :x .Imam sve papire o raskidu ugovora sa 31.05.2010. Šta mi je dalje činiti i jesam li dužna platiti taj iznos?
Račun dobiješ za prethodni mjesec. Nije tačno da račun za maj možes platit 25. maja. Obračunski period je 01-31. Maj.
Provjeri još jednom. Ja račun npr. za mart dobijem oko 15. aprila.
german_sa

#3262 Re: MojaTv BH telecom

Post by german_sa »

KillerBee600 wrote:Ja sam je priključio u maju prošle godine, ispočetka uglavnom zbog interneta, jer TV kanalii nisu bili Bogzna nešto, ali sad su na zavidnom nivou. Da su tu još Sportklup, VIVA, MTV Adria, HBO. Nebi im bilo ravnog. POa u Bosni bi probali i telemach i HS i onaj Mitrovićev.
uskoro :-D
clarion_

#3263 Re: MojaTv BH telecom

Post by clarion_ »

german_sa wrote:
KillerBee600 wrote:Ja sam je priključio u maju prošle godine, ispočetka uglavnom zbog interneta, jer TV kanalii nisu bili Bogzna nešto, ali sad su na zavidnom nivou. Da su tu još Sportklup, VIVA, MTV Adria, HBO. Nebi im bilo ravnog. POa u Bosni bi probali i telemach i HS i onaj Mitrovićev.
uskoro :-D
samo sanjarite, samo očekujem datum kada će poćeti cijepati kanale na pakete!
madFlava

#3264 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madFlava »

kod mene je sve bolje i bolje,osim sto mi samo brzina na torrentima varira ali i to ponekad :)

flat2
Image
ala7

#3265 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

clarion_ wrote: samo sanjarite, samo očekujem datum kada će poćeti cijepati kanale na pakete!
Sigurno ne koristis MojaTV..To se nece desiti na zalost tvoju koliko god bio uporan da nam objasnis .. Jedino HBO kanali da budu u paketu .. Dovoljno imaju korisnika i prihoda od MojaTV da im se isplati sve emitirati u osnovnom paketu..a ostalo "okaci macku o rep" kako bi rekli stari ljudi.. ;) pozdrav
tvile

#3266 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by tvile »

hladan.preminger wrote:
tvile wrote:Imam 1 pitanje :?: pa molim nekoga ko je bio u sličnoj situaciji da mi odgovori.

Odjavila sam adsl kod bh telecoma prošle godine 31.05. Račun uredno plaćen za taj mjesec 25-tog maja, jer se plaća unaprijed. Nedavno mi je došla opomena pred tužbu i demontažu opreme (koju sam uredno isplatila jer sam bila njihov pretplatnik duže od 18 mjeseci). Naime moram platiti iznos od 30 KM cca za period od (1.6.-30.6) :shock: :shock: :x :x .Imam sve papire o raskidu ugovora sa 31.05.2010. Šta mi je dalje činiti i jesam li dužna platiti taj iznos?
Račun dobiješ za prethodni mjesec. Nije tačno da račun za maj možes platit 25. maja. Obračunski period je 01-31. Maj.
Provjeri još jednom. Ja račun npr. za mart dobijem oko 15. aprila.
Citiram Clan 7. pretplatnickog Ugovora:
"Ugovorne strane su saglasne da se cijena pristupne takse placa jednokratno kroz prvi ispostavljeni racun, cijena pretplate mjesecno unaprijed pocev od prvog ispostavljenog racuna, a cijena usluga dodatne vrijednosti/usluga posebne namjene i cijena ostvarenog mjesecnog TK saobracaja, koji nije ukljucen u mjesecnu pretplatu, mjesecno, prema ispostavljenom racunu".
Dakle, u pitanju je bio paket od 25 KM (pretplata)+ PDV izadje na 29,25 KM. Napominjem da nije bilo nikakvog prekoracenja. Po mom interpretiranju ovog clana Ugovora maksimalno sto ima dugujem je taj famozni PDV. Voljela bih cuti i misljenje pravnika :-D
Uglavnom zalbu sam predala. Nije mi stalo do tih 30-tak KM nego cinjenica da ne zelim da me prave budalom. Jedno pisu drugo rade.

Jos 1 dodatno :?: Da li je moguce raskinuti ugovor ako nisi izmirio sve obaveze prema davaocu usluge, ono sto je moj slucaj?
clarion_

#3267 Re: MojaTv BH telecom

Post by clarion_ »

link wrote:
ala7 wrote:
clarion_ wrote: samo sanjarite, samo očekujem datum kada će poćeti cijepati kanale na pakete!
Sigurno ne koristis MojaTV..To se nece desiti na zalost tvoju koliko god bio uporan da nam objasnis .. Jedino HBO kanali da budu u paketu .. Dovoljno imaju korisnika i prihoda od MojaTV da im se isplati sve emitirati u osnovnom paketu..a ostalo "okaci macku o rep" kako bi rekli stari ljudi.. ;) pozdrav
Ma to su ovi sto su potpisali visegodisnje ugovore sa konkurencijom i sad skontali u sta su se uvalili, pa se pokusavaju sami sebi opravdati.
ma nikakav ugovor i nikakva konkurencija. jedini ugovor imate vi i to na mjeseca ako se ne varam. bh telecom nikada nije učinio ništa dobro za korisnike! najskuplji i najlošiji u regionu. cijena sms-a od pojave mobitela u bih je 10kf, a još moju tv prodaju preko bakarih žica... ostajem ja pri svome... a ja telku gledam preko digitalca!!!
KillerBee600

#3268 Re: MojaTv BH telecom

Post by KillerBee600 »

Možda si i upravu za loše usluge telefonije, ali kao što sam rekao, skoro godinu koristim MojaTV i doad nije razočaro, naprotiv svakog mjeseca izbacuju nove kanale i sada ih u totalu ima 80. Paketi u početku jesu postojali, ali nije im se isplatilo pa su ih dali sve džaba, a dva HD kanala Eurosport i Discovery su otkazali zbog slabe zainteresovanosti.
EasyWay

#3269 Re: MojaTv BH telecom

Post by EasyWay »

link wrote:
clarion_ wrote: ma nikakav ugovor i nikakva konkurencija. jedini ugovor imate vi i to na mjeseca ako se ne varam. bh telecom nikada nije učinio ništa dobro za korisnike! najskuplji i najlošiji u regionu. cijena sms-a od pojave mobitela u bih je 10kf, a još moju tv prodaju preko bakarih žica... ostajem ja pri svome... a ja telku gledam preko digitalca!!!
rekao bih da si priglup, ali cu ipak reci samo da si neupucen, jer napisao si "ako se ne varam". najbolji su mi ovi, napisu "ako se varam" i onda poslje toga izvale najdebilniju glupost koja moze biti, ali kao pokriveni su :) iznose svoje misljenje. o majko
Ma pust ga nek' priča,vidiš da je se uživio...nemoj ga ometati :lol:
kone

#3270 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Eh ovako :D ...Imam jedno pitanje u vezi mjerenja ove brzine na speedtestu.Posto sam promijenio operatera i nije vise BHT,sad je Telekabel Zenica,prema kojem sad serveru da mjerim brzinu????Ovo pitam prije svega ludog i zbunjenog :D ,iceman-a,link-a,jer vidim da ljudi znaju znanje :D (neka mi oproste oni koje sam zaboravio :) )....
minist@r

#3271 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by minist@r »

kone wrote:Eh ovako :D ...Imam jedno pitanje u vezi mjerenja ove brzine na speedtestu.Posto sam promijenio operatera i nije vise BHT,sad je Telekabel Zenica,prema kojem sad serveru da mjerim brzinu????Ovo pitam prije svega ludog i zbunjenog :D ,iceman-a,link-a,jer vidim da ljudi znaju znanje :D (neka mi oproste oni koje sam zaboravio :) )....

Pravac Frankfurt :)
Ne salim se, ozbiljno, to ti je prava brzina.
kone

#3272 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Evo ide frankurt :D
Image

Da covjek ne povjeruje :D ,nakon BHT i njihovih 0,25-1,7Mbs(mada se najcesce kretalo unutar 0,5-1,1Mbs)..

A evo i prema Zenici(vjerovatno ova free zona koja je strasna :D 8-) )

Image

Jos jednom prema Zenici:
Image :D

EDIT:samo da prijavim da sma upravo skinuo NCIS seriju sa free zone(telekabel).Teska je 350MB i download je trajao malo manje od 10 min :D .Pratio sam brzinu downloada i kretala se od 300-850KB/sec :shock: .Vecinu vremena je bila od 600-750KB :D
Last edited by kone on 08/04/2011 21:15, edited 1 time in total.
ala7

#3273 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

clarion_ wrote:
link wrote: Ma to su ovi sto su potpisali visegodisnje ugovore sa konkurencijom i sad skontali u sta su se uvalili, pa se pokusavaju sami sebi opravdati.
ma nikakav ugovor i nikakva konkurencija. jedini ugovor imate vi i to na mjeseca ako se ne varam. bh telecom nikada nije učinio ništa dobro za korisnike! najskuplji i najlošiji u regionu. cijena sms-a od pojave mobitela u bih je 10kf, a još moju tv prodaju preko bakarih žica... ostajem ja pri svome... a ja telku gledam preko digitalca!!!
Pa preko cega to u ostalim drzavama "pustaju" DSL internet tehnologije pa i IPTV usluge.. Preko optike i bakarnih parica kombinovano.. (FTTx malo se informisi).. previse ne znas da bi mogao komentarisati.. Bh telecom se mora popraviti kao i svaki ISP ili kablovski operater u BiH..jer cijene i nivo usluge nisu na nivou okolnih drzava a pogotovo evrope.. od 6000kbps pa do 24 000 kbps (adsl) a 50 000 kbps (vdsl) flat nude odavno..
Sto uopste komentarises ako nisi korisnik i ne znas o cemu se radi.. pozdrav

Image
Last edited by ala7 on 08/04/2011 23:59, edited 3 times in total.
clarion_

#3274 Re: MojaTv BH telecom

Post by clarion_ »

ala7 wrote:
clarion_ wrote:
link wrote: Ma to su ovi sto su potpisali visegodisnje ugovore sa konkurencijom i sad skontali u sta su se uvalili, pa se pokusavaju sami sebi opravdati.
Pa preko cega to u ostalim drzavama "pustaju" DSL internet tehnologije pa i IPTV usluge.. Preko optike i bakarnih parica kombinovano.. (FTTx malo se informisi).. previse ne znas da bi mogao komentarisati.. Bh telecom se mora popraviti kao i svaki ISP ili kablovski operater u BiH..jer cijene i nivo usluge nisu na nivou okolnih drzava a pogotovo evrope.. od 6000kbps pa do 24 000 kbps (adsl) a 50 000 kbps (vdsl) flat nude odavno..
Sto uopste komentarises ako nisi korisnik i ne znas o cemu se radi.. pozdrav
heheh jesam korsnik i adsl-a a takodjer i korsnik logosofta u Sa... NEBO I ZEMLJA!!!!
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#3275 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by trimi68 »

Image
Image
Image
Locked