- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#3251 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote: Kako znas da je ratni profiter ? E sad dolazimo na ono tvoje "citaj i dalje " ili u tvom slucaju "slusaj i dalje".
A kako 530i i slicni dobro obavjesteni znaju za Euroherc?
Ni 2 x ne odgovaras na pitanje, odnosno na pitanje odgovaras pitanjem. Sve je jasno...
Pa kad je lik iznad napisao odakle mu info, rekao da je procitrao ... Ti mu rekao citaj i dalje .
I ti si sigurno negdje citao ili si cuo da je ovaj ratni profiter...citaj i slusaj i dalje onda.
tempuser

#3252 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:
tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote: Kako znas da je ratni profiter ? E sad dolazimo na ono tvoje "citaj i dalje " ili u tvom slucaju "slusaj i dalje".
A kako 530i i slicni dobro obavjesteni znaju za Euroherc?
Ni 2 x ne odgovaras na pitanje, odnosno na pitanje odgovaras pitanjem. Sve je jasno...
Pa kad je lik iznad napisao odakle mu info, rekao da je procitrao ... Ti mu rekao citaj i dalje .
I ti si sigurno negdje citao ili si cuo da je ovaj ratni profiter...citaj i slusaj i dalje onda.
Odgovorio sam mu sakrasticno jer to sto je on kao procitao ne mozes procitati, kao sto nigdje nece proctati da je Drekovic povezan sa Camelijom. To da je procitao je samo argument za mahalanje bez pokrica.
skafiskafsnjak

#3253 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Pa to ti pokusavam reci.... ratni profiter. I to je pricq bez pokrica,ako cemo realno
drndalo

#3254 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by drndalo »

Apropos komplet Agram grupe, izbjegavam ih kad god mogu, i privatno i sluzbeno... Na stranu Hercegovina i profiterstvo, mene je jako razocarala informacija od jednog druga, koji je povisoko kod njih, i paze ga po mnogim profesionalnim pitanjima, a tice se godisnjeg...

2 hefte godisnjeg, i kapak... Ostatak odmora na koji po zakonu ima pravo, sam kaze da se od njega (i svih ostalih zaposlenih) ocekuje da to donira firmi, tj. ne iskorisiti ga niti jedne godine... Dakle, obicajno pravo...

Mislim, znam da su privatnici svuda likovi samo tak'i, ali ako neko tako hebe svoje zaposlene koji im donose po par stotina hiljada KM godisnje, kao i one koji donose manje, sta reci ? Dzabe im onda i ona nagradna vozanja na Agram jahti ljeti po otocima HR i sve ostalo... Zamazivanje ociju...
tempuser

#3255 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:Pa to ti pokusavam reci.... ratni profiter. I to je pricq bez pokrica,ako cemo realno
Pa nisam ja uletio pricom bez pokrica i ponovo pokazao svu raskos svog ograniceno-opterecenog karaktera.
Ja sam samo na tu pricu argumentima potvrdio da su na sve strane isa djubrad, da i na drugoj strani postoji sprega politika-ratni generali-osiguranja.
noviclan

#3256 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by noviclan »

HomeSweetHome wrote:
Throttle wrote:Odes u osiguranje, povuces polisu. Vrate ti pare za preostali period. Kupis drugo auto. Ako je registrovano doplatis polisu do isteka registracije. Ako nije registrovano onda radis normalno registraciju
HomeSweetHome wrote:Pozdrav, moze li mi neko objasniti sta trebam raditi u situaciji kad imam vozilo koje je tek registrovano, sta radim s policom osiguranja? Zelim kupiti drugo vozilo, koje ce pretpostavljam isto biti registrovano. Ne razumijem se u to, spominju mi neke prenose, nesto... pogubila sam se :D
Hvala puno :)
hvala mnogo
Samo nam napisi koliko si dobila natrag sredstava sa police da vidimo jesam li dobru kalkulacuju gore bacio hvala unaprijed
zrakomlat

#3257 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by zrakomlat »

530i wrote:
skafiskafsnjak wrote:Euroherc = Hercegbosna :D
Nisam se mislio javljati više...ali pošto opet dežurni hercegbosanski odvjetnici okreću priču ipak da repliciram. Central, Euroherc, Croatia, Adriatic...ustaška osiguranja nastala pljačkanjem u ratu gdje god je ustaška ili hercegbosanska šapa mogla da dođe. I to je dio sistema kojeg čine još škole, tehnički pregledi, atesti i dr. Ko god osigura auto ili bilo šta drugo u nekom od navedenih ili je totalna budala ili je naprosto njihov čovjek, pa logično da će sam svoje da podrži. Na stranu što i samo matematički gledano ima jeftinijih.
:thumbup:
began

#3258 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by began »

Pozdrav raja,danas registrovao vozilo sa tim da je polica istekla u subotu 16.03 i ova mi iz osiguranja veli da me vrlo vjerovatno uslikala ona 'pametna' kamera koju je kao MUP javnosti prestavio kao kameru za suzbijanje tih saobracajnih prestupnika koji mjenjaju table voze neregistrovano vozilo,ukradeno itd,odem u MUP auto cisto ma da vjerovatno jos nije ubacena u sistem a meni je polica napravljena opet od 16.03 sa tim da sam ja danas to obavio tako da cu tu kaznu od 400km predati na sud jer ne zelim da punim budjet na takav sraman nacin a do sad sam sve zakonske obaveze izmirivao redovno i na vrijeme pa me zanima da li je itko od vas imao slicna iskustva?
530i

#3259 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Sad ćeš platit 400KM+sudske troškove. Čestitamo.
UmaX

#3260 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by UmaX »

began wrote:Pozdrav raja,danas registrovao vozilo sa tim da je polica istekla u subotu 16.03 i ova mi iz osiguranja veli da me vrlo vjerovatno uslikala ona 'pametna' kamera koju je kao MUP javnosti prestavio kao kameru za suzbijanje tih saobracajnih prestupnika koji mjenjaju table voze neregistrovano vozilo,ukradeno itd,odem u MUP auto cisto ma da vjerovatno jos nije ubacena u sistem a meni je polica napravljena opet od 16.03 sa tim da sam ja danas to obavio tako da cu tu kaznu od 400km predati na sud jer ne zelim da punim budjet na takav sraman nacin a do sad sam sve zakonske obaveze izmirivao redovno i na vrijeme pa me zanima da li je itko od vas imao slicna iskustva?
Begane, je li ovo sve jedna recenica? :-D
skafiskafsnjak

#3261 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

began wrote:Pozdrav raja,danas registrovao vozilo sa tim da je polica istekla u subotu 16.03 i ova mi iz osiguranja veli da me vrlo vjerovatno uslikala ona 'pametna' kamera koju je kao MUP javnosti prestavio kao kameru za suzbijanje tih saobracajnih prestupnika koji mjenjaju table voze neregistrovano vozilo,ukradeno itd,odem u MUP auto cisto ma da vjerovatno jos nije ubacena u sistem a meni je polica napravljena opet od 16.03 sa tim da sam ja danas to obavio tako da cu tu kaznu od 400km predati na sud jer ne zelim da punim budjet na takav sraman nacin a do sad sam sve zakonske obaveze izmirivao redovno i na vrijeme pa me zanima da li je itko od vas imao slicna iskustva?
Ako je tebi istekla 16.03. a ti vozio danas , NIKAKVE osnove nemas na sud predavati. Kakve veze ima sto ti je napravila polisu na 16.03. Bolje ti je plati pola u roku od 8 dana...ako je uopste dobijes. Ako danas nije u sistemu bila, ne mora znaciti da nece za 10 dana.

Ne mogu da vjerujem kako ljudi razmisljaju :roll:
Drzava mu kriva sto je vozio neregistrovan :lol: . Pa ljudino, 30 dana prije isteka imas pravo registraciju produziti. Sta si cekao da istekne ?
Throttle

#3262 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Throttle »

530i wrote:Sad ćeš platit 400KM+sudske troškove. Čestitamo.
:lol: :lol: :thumbup:
Optimist

#3263 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Optimist »

Al kae frajer sve je zakonske obaveze izmirivao redovno a registruje auto 2 dana nakon isteka. Otkad je to redovno?
I zasto ga nisi registrovao u petak 15.03. Ionako mozes mjesec unaprijed.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3264 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by bitanga_sa_otesa »

pridruyujem se Ćestitkama
skafiskafsnjak

#3265 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

bitanga_sa_otesa wrote:pridruyujem se Ćestitkama
Sretnom dobitniku? Hahaha
noviclan

#3266 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by noviclan »

Optimist wrote:Al kae frajer sve je zakonske obaveze izmirivao redovno a registruje auto 2 dana nakon isteka. Otkad je to redovno?
I zasto ga nisi registrovao u petak 15.03. Ionako mozes mjesec unaprijed.
Ma super je sve to samo ga je malo jevalo vozanje vozila nakon isteka vaznosti potvrde o registraciji, to se uradi tehnicki pred istek i vozas se tramvajem 25 dana i onda pravis policu i registrujes
Bavarac94

#3267 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bavarac94 »

A sta u slucaju ako je, zbog procesa kupovine, auto odjavljeno u opcini prodavaca i odmah sutradan registrovano u opcini kupca?
Bakir1

#3268 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

Ako je bilo reg nista :mrgreen:
skafiskafsnjak

#3269 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Bavarac94 wrote:A sta u slucaju ako je, zbog procesa kupovine, auto odjavljeno u opcini prodavaca i odmah sutradan registrovano u opcini kupca?
Koga to briga ? Ahhaha.
Ako je odjavljeno iz opstine prodavca, slepaj ili probe izvadi :D
Bavarac94

#3270 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bavarac94 »

skafiskafsnjak wrote:
Bavarac94 wrote:A sta u slucaju ako je, zbog procesa kupovine, auto odjavljeno u opcini prodavaca i odmah sutradan registrovano u opcini kupca?
Koga to briga ? Ahhaha.
Auto je bilo registrovano u tom periodu.
skafiskafsnjak

#3271 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Bavarac94 wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Koga to briga ? Ahhaha.
Auto je bilo registrovano u tom periodu.
U tom slucaju nemas problema. Rok za prijavu ti je 15 dana ja mislim.
Bavarac94

#3272 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bavarac94 »

skafiskafsnjak wrote:
Bavarac94 wrote:

U tom slucaju nemas problema. Rok za prijavu ti je 15 dana ja mislim.
Hvala na info. :)
Pale Rider

#3273 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Pale Rider »

60KM vise nego prosle godine :-?
began

#3274 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by began »

Prvo ne mogu da vjerujem koliko je ovdje pojedinim drago sto neko napravi gresku i popije kaznu a pritom nije znao da je sutuacija kakva jest po pitanju kamera i vremenskog perioda u kojem se auto moze registrovati.Vozim skoro 10 godina i za to staza sam platio 2 kazne u iznosu od 20KM zbog radara i apsurdno je to da nije nastiman odredjen period u kojem kamere puste vozilo jer je mozda krenulo na tehnicki a silom prilika nisam mogao ranije i na to da dajem i placam kaznu??Trebao sam table skinuti i odvuci kola sta onda lako je oplest narod po djepu a sto neko se voza sa 30.000 maraka kazne za njega ne vaze te kamere izgleda a forumasi??
skafiskafsnjak

#3275 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

began wrote:Prvo ne mogu da vjerujem koliko je ovdje pojedinim drago sto neko napravi gresku i popije kaznu a pritom nije znao da je sutuacija kakva jest po pitanju kamera i vremenskog perioda u kojem se auto moze registrovati.Vozim skoro 10 godina i za to staza sam platio 2 kazne u iznosu od 20KM zbog radara i apsurdno je to da nije nastiman odredjen period u kojem kamere puste vozilo jer je mozda krenulo na tehnicki a silom prilika nisam mogao ranije a i na to da dajem i placam kaznu??Trebao sam table skinuti i odvuci kola sta onda lako je oplest narod po djepu a sto neko se voza sa 30.000 maraka kazne za njega ne vaze te kamere izgleda a forumasi??
Ljudino, nije nam drago . Ali da je tvoje razmisljanje smijesno, malo je reci. Dali su ti rok 30 dana prije isteka da je mozes produziti ...sta hoces vise ?

Ako nikad nisi kaznu imao, ne znaci da te ne treba kazniti ako pogrijesis.

Taj sto vozi sa 30 000 KM kazno sigurno auto na sebe nece registrovati niti zamjeniti vozacku kad dodje vrijeme...osim ako ne plati.

Iskreno se nadam da te ta kamera nije "uhvatila".
Post Reply