Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Dozer

#3251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Izgleda da tamo stvarno jeste neka velika frka...nema P.K. poodavno, da nam pruzi koju informaciju.
felipe kajetano

#3252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

Danas citam da je frka izbila oko lista(za RS), navodno neke NVO i pokreti lokalnog karaktera digli nos jer neki od njih nisu usli na liste, to se prije svega odnosi na Sekulovica iz "Pokreta za Hercegovinu" koji je svoju podrsku uslovio time da bude nosilac liste za RS, sto se mene tice moze da ide u tri lijepe.....

Navodno je dogovoreno da kompenzacioni mandat za RS pripadne NS, a u federaciji obrnuto NSP-u...

To su opet natpisi iz novina, kad se pojavi p.k znacemo sta se dogodilo.
Suti i trpi

#3253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Ridjobrki wrote:
Dozer wrote:Koliko ja cujem od NS insidera, tamo je opsti haos oko tih listi...pogotovo za RS...
Ali, cekamo P.K. da nas prosvijetli, da ne bismo nagadjali i fabrikovali.
Ma čuo sam i ja tako nešto. Vjerujem da je to zbog toga što niko u toj stranci nije ušao u politiku iz osobnih interesa pa je opća otimačina za "niske startne brojeve"... :roll:
Iako zvuci jako lose, opet je pozitivnije od SDA, SzBiH, SDP, SNSD, HDZ u kojim vlada diktatura i strahopostovanje prema velikim vodjama. Tamo su razlicita misljenja striktno zabranjena. Ali, nas narod voli diktaturu... Jbg, 1000 godina smo zivili pod diktatorima, tesko se toga oslobodit. Volimo kad nam neko snazno lupi od stol :D .

Pohlepne ljude bih odmah sikteriso, jer ce oni kad tad kompromitovat stranku... Takvih se treba u startu rjesavat.
seln

#3254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Suti i trpi wrote:
Iako zvuci jako lose, opet je pozitivnije od SDA, SzBiH, SDP, SNSD, HDZ u kojim vlada diktatura i strahopostovanje prema velikim vodjama. Tamo su razlicita misljenja striktno zabranjena. Ali, nas narod voli diktaturu...
I ja sam za pluralizam misljenja unutar jedne partije, ali se mozemo pitati kada to prestaje biti partija i postaje prepirka. Ako lijeva ruka ne zna sta radi desna ( da ne kazem sta radi u NS), onda to vise nije partija, vec skup egomana. A koliko je NS bolja od drugih...pa, u deklarativnom opredjeljenju za ovo ili ono jeste....ili ne, nije cak ni u tome. Ako neko kaze da je postojanje RS ok, onda ne moze biti dobar.
Suti i trpi

#3255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

seln wrote:
Suti i trpi wrote:
Iako zvuci jako lose, opet je pozitivnije od SDA, SzBiH, SDP, SNSD, HDZ u kojim vlada diktatura i strahopostovanje prema velikim vodjama. Tamo su razlicita misljenja striktno zabranjena. Ali, nas narod voli diktaturu...
I ja sam za pluralizam misljenja unutar jedne partije, ali se mozemo pitati kada to prestaje biti partija i postaje prepirka. Ako lijeva ruka ne zna sta radi desna ( da ne kazem sta radi u NS), onda to vise nije partija, vec skup egomana. A koliko je NS bolja od drugih...pa, u deklarativnom opredjeljenju za ovo ili ono jeste....ili ne, nije cak ni u tome. Ako neko kaze da je postojanje RS ok, onda ne moze biti dobar.
TI pozivas na nepostovanje ustava?

Znaci, u tom grmu lezi zec... Svidjaju ti se stavovi Nase stranke osim kada je u pitanju RS. Stavi ruku na srce i zapitaj se da li bi volio da Bosnjaci budu glavni igrac u BiH i da kreiraju unutrasnju i vanjsku politiku. U dubini duse ces znati da si bosnjacki nacionalista, jer zelis sto vecu moc za Bosnjake. Ja bih glavu na panj stavio da sam u pravu, iako ti to sigurno neces priznat. Ali, svako ima pravo na nacionalizam (iako je to kamen spoticanja za ovu drzavu), sve dok ne prelazi u sovinizam i pocne ugrozavat drugacije od sebe. Dakle, samo naprijed SDP, partijo svih naroda i narodnosti :D .
seln

#3256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Suti i trpi wrote:
TI pozivas na nepostovanje ustava?

Znaci, u tom grmu lezi zec... Svidjaju ti se stavovi Nase stranke osim kada je u pitanju RS. Stavi ruku na srce i zapitaj se da li bi volio da Bosnjaci budu glavni igrac u BiH i da kreiraju unutrasnju i vanjsku politiku. U dubini duse ces znati da si bosnjacki nacionalista, jer zelis sto vecu moc za Bosnjake. Ja bih glavu na panj stavio da sam u pravu, iako ti to sigurno neces priznat. Ali, svako ima pravo na nacionalizam (iako je to kamen spoticanja za ovu drzavu), sve dok ne prelazi u sovinizam i pocne ugrozavat drugacije od sebe. Dakle, samo naprijed SDP, partijo svih naroda i narodnosti :D .
Procitao sam samo prvu recenicu i dosta mi je. Ostalo je za obrisat prkno. Za tu recenicu ce ti Dodik pokloniti dalekometnu kravu. Nabijem ja na q i ovakav ustav i okolnosti u kojima je nastao i one koji ga brane.
A rezultat genocida pravdati "ravnopravnoscu" moze samo ljigavac.
Suti i trpi

#3257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

seln wrote:Procitao sam samo prvu recenicu i dosta mi je. Ostalo je za obrisat prkno. Za tu recenicu ce ti Dodik pokloniti dalekometnu kravu. Nabijem ja na q i ovakav ustav i okolnosti u kojima je nastao i one koji ga brane.
Razumijem te u potpunosti, to je jace od tebe...

Jevreji su na racun zrtve ostvarili mnoge politicke ciljeve i od Izraela napravili jednu od najmocnijih drzava svijeta. To je dobra, ali pomalo ljigava taktika....

Nema sumnje da bosnjacki nacionalisti na racun stradanja zele ostvarit svoje politicke cilje. Tako i ja mogu reci, 'genocid u politicke svrhe moze koristit samo ljigavac'.
seln

#3258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Suti i trpi wrote:
seln wrote:Procitao sam samo prvu recenicu i dosta mi je. Ostalo je za obrisat prkno. Za tu recenicu ce ti Dodik pokloniti dalekometnu kravu. Nabijem ja na q i ovakav ustav i okolnosti u kojima je nastao i one koji ga brane.
Razumijem te u potpunosti, to je jace od tebe...

Jevreji su na racun zrtve ostvarili mnoge politicke ciljeve i od Izraela napravili jednu od najmocnijih drzava svijeta. To je dobra, ali pomalo ljigava taktika....

Nema sumnje da bosnjacki nacionalisti na racun stradanja zele ostvarit svoje politicke cilje. Tako i ja mogu reci, 'genocid u politicke svrhe moze koristit samo ljigavac'.
Kao prvo, moram prijaviti post zbog antisemitizma, Fatmire. Drugo, JA ne zaboravljam. Ako pedja hoce da halali svoj dio, bujrum.
Suti i trpi

#3259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

seln wrote:Kao prvo, moram prijaviti post zbog antisemitizma, Fatmire. Drugo, JA ne zaboravljam. Ako pedja hoce da halali svoj dio, bujrum.
Kamo srece da su svi 'antisemiti' kao ja, jevreji bi sada bili mnogo mocan narod (jer bi ih bilo 10 puta vise), samo sto do toga nebi dosli preko preko politike 'vjecne zrtve'.

Malo me podsjecas na albanake politicare koji su vodili neprestani retoricki rat sa srpskim politicarima dok je Kosovo bilo u sastavu Srbije. Kada su dobili nezavisnost, odmah su promjenili ton i politiku okrenuli za 360 stepeni. Sada su pravi pacifisti, zagovaraju nuznost dobrosusjedski odnosa sa Srbijom, zagovaraju suzivot, mir, toleranciju (Taci poklanja krave i traktore srpskim povratnicima, osnivaju multietnicka folkorna drustva,...) itd itd :D :D ... Srbi se nisu promjenili, mrze ih vise nego 99', ali su se albanski politicari odjednom smeksali :D ... To je dokaz da su moral i politika kilometrima udaljeni jedno od drugog.

U BiH trenutno imamo 90% srpski/bosnjacki/hrvatski nacionalista, samo se tako ne zele deklarisat jer bi teze ostvarili svoje ciljeve. U zivotu sam upozno jako mali broj 'bosanski nacionalista', kojim je PODJEDNAKO stalo da svi narodi u ovoj drzavi budu jednakopravni i da niko nicim ne bude ugrozen. Ima i takvih, samo je nemoguce da u ovakvoj klimi linca dodju do izrazaja.

Ti mozes pisat sta hoces, ali znas da sam u pravu, svjestan si da zelis vecu moc za Bosnjake nego za druga dva naroda. To je na neki nacin prirodno, pa i normalno, ali je isto tako i pogubno za drzavu kakva je BiH.
Banksy

#3260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Dozer wrote:
Koliko ja cujem od NS insidera, tamo je opsti haos oko tih listi...pogotovo za RS...
Ali, cekamo P.K. da nas prosvijetli, da ne bismo nagadjali i fabrikovali.

Damir Miljević napustio Našu stranku

Objavljeno 9.7.2010 u 13:06

Iz izvora bliskih rukovodstvu Naše stranke redakciji MOJportal.ba dostavljena je kopija pisma kojim se Damir Miljević, Predsjednik Odbora "Naše stranke" za RS, obratio rukovodstvu NS-a.

Tom prilikom je ovaj istaknuti član i kandidat na predstojećim izborima dao neopozivu ostavku na sve funkcije u Našoj stranci, te uputio niz oštrih kritika na račun rukovodstva stranke.
Pismo prenosimo u cjelosti:

''Naša Stranka Sarajevo
Predsjedniku Stranke
Izvršnom odboru NS
Glavnom odboru NS

Predmet: Neopoziva ostavka na mjesto Predsjednika Odbora Naše stranke za
Republiku Srpsku i članstvo u Odboru

Poštovani,

Ovim putem vas obavještavam da podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Odbora za RS i članstvo u Odboru.

Ovo ne pišem u afektu nego je ovo rezultat svega onoga što se dešavalo zadnja dva i po mjeseca u odnosu između rukovodstva stranke (predsjednik, predsjednik IO i generalni sekretar) i mene kao osobe odgovorne za RS.

Potrošio sam 2 i po mjeseca svoga vremena i mnogo novaca da podignem infrastrukturu Naše stranke u zapadnom dijelu RS. Stavio sam na noge kancelariju u B.Luci, otvorio kancelarije u Srpcu, Gradišci, Doboju i Prijedoru i opremio ih neophodnom opremom, održao jednu javnu tribinu i podijelio 10.000 letaka sa osnovnim podacima o stranci i odboru. S obzirom da u svom pismu rukovodstvu stranke (koje meni nije smio poslati) predsjednik stranke tvrdi da imamo samo 100 članova u RS, red je da Vas informišem da smo prije 2 i po mjeseca startovali sa ukupno 40 članova u zapadnom dijelu RS a da sad imamo (po mojoj evidenciji) u Banjaluci oko 80 članova, u Gradišci oko 30, u Srpcu 23, u Doboju 15, u Prijedoru 20, u Šamcu 20 dok podacima za istočni dio ne raspolažem, znam samo da u Vlasenici imamo 12 članova.

Rezultat je možda skroman, ali kad se imaju u vidu da je ostvaren bez ikakve materijalne, moralne i fizičke podrške od rukovodstva stranke meni se i ne čini tako loš. Na sve to treba dodati i ono što se desilo sa listama za RS. I pored mojih upozorenja oko odnosa predsjednika stranke prema koalicionom partneru te moje pismene instrukcije iz Banjaluke oko lista za izbornu jedinicu 1 i 2 u RS napravljeno je sve potpuno drugačije i to opet polazeći od premise da je Krsmanovićeva NSP puno jača od nas, a nije, i to jasno pokazuje lista za izbornu jedinicu 6 gdje Krsmanović nije imao dovoljno kandidata za listu a radi se o izbornoj jedinici u kojoj bi on trebao biti najjači.

Takav podanički odnos prema koalicionom partneru doveo je do toga da na izbornim listama za izbornu jedinicu 1i 2 nema svih naših kandidata (od 2 iz Gradiške niti jedan, nema našeg kandidata iz Laktaša, nema 1 kandidata iz Prijedora, dok čak 2 kandidata nema na listi za Parlament BiH (1 Srbac i 1 Šipovo) iako sva mjesta nisu popunjena.

Pored toga i pored mog izričitog skretanja pažnje da Mile Mutić iz Prijedora zbog raspirivanja nacionalne mržnje tijekom rata ne može biti uopšte na listi kandidata dočekao sam da vidim njegovo ime na poziciji 3. u izbornoj jedinici 1 - Prijedor.

Preko ovoga svega ja ne mogu i ne želim preći i nije mi jasno kako je rukovodstvo stranke dopustilo da nam nema kandidata na listi, odnosno da na listu prođe osvjedočeni nacionalista.
Ovakve stvari su nedopustive i govore o stanju i odnosima u NS gdje svu krivicu po meni nose Predsjednik stranke koji je liste potpisao, ali ih nije ni pogledao i predsjednik IO i generalni sekretar NS koji su imali moje vrlo precizne stavove za izbornu jedinicu 1 i 2 do toga da sam ih molio da ako treba kontaktiraju direktno sa kandidatima što oni nisu našli za shodno.

S obzirom da sam uložio svoj obraz i ugled da bih dobio pojedine ljude za kandidate i da sam im čvrsto obećao da Naša stranka stoji iza njih, a što se nije desilo, ne vidim dalje niti jedan razlog da prihvatim bilo kakvu ulogu ili odgovornost u stranci kojoj su važniji kandidati koalicionog partnera od njihovih vlastitih.

Zbog svega iznesenog nemam namjeru učestvovati ni u predizbornoj kampanji koju će ionako da vodi Zdravko Krsmanović koji je po našem predsjedniku puno jača stranka od nas, pa neka on onda i dobije izbore za nas. Pored toga, apsolutno sam izgubio povjerenje u to da se Naša stranka po ičemu razlikuje od drugih stranaka u BiH jer ste očito i na djelu pokazali da Vas vaši vlastiti ljudi ne interesuju. Ako Vas oni ne interesuju kako će Vas interesovati tek građani ove zemlje.

Zbog svega navedenog ja nemam više ni moralno pravo da članovima Naše stranke u RS (a to danas nije lako biti u RS) pogledam u oči, a ni namjeru da birače lažem u predizbornoj kampanji.

Materijalne obaveze koje sam u ime stranke preuzeo otvaranjem kancelarija u Srpcu, Prijedoru, Doboju i Gradišci pokriću iz vlastitih sredstava do kraja oktobra ove godine, kako vi ne biste imali štetu po tom osnovu od mog naivnog vjerovanja da vas stvarno interesuje da svoje djelovanje proširite i u RS.

Još jednom napominjem da je moja odluka konačna i neopoziva i svako Vaše nastojanje da me ubjedite u nešto drugo je samo gubljenje moga dragocjenog vremena što Vam više neću dopustiti s obzirom da sam ga već previše na vas potrošio.

Želim Vam puno uspjeha na izborima u Federaciji i puno uspjeha Vašem koalicionom partneru u RS.

Ovaj e mail šaljem svima čiji e mail imam da se ne bi desilo da im Vi tumačite šta sam i zbog čega uradio.

Srdačan pozdrav

Damir Miljević

Banjaluka, 07.07.2010.godine''
Tako je to kad stranku preuzmu Krsmanović koji odlikuje Maksimovića i Bajić kome je glavna prijetnja bošnjačka demografija ...
black

#3261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by black »

kome nije do sada bilo jasno, valjda ce sada skontati neke stvari :mrgreen:
Jimmy_The_Saint

#3262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Jimmy_The_Saint »

Haj' ba, što je Mile Mutić gori od Slobodana Vaskovića.... :-)

Bravo majstori, ispalili Damira Miljevića. Nema zime, uvijek se mogu svi kućile priključiti SDU. Tamo su pravi baštinici socijaldemokrackih vrijednosti. :-)
felipe kajetano

#3263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Bas bi volio da znam gdje su prostorije NS u Doboju?Ako ima ko upucen u problematiku neka javi, rado bi bio 16-ti clan, i doveo bi bar jos 10..inace se apsolutno slazem sa njim glede odnosa sa NSP, NS se trebala postaviti kao zvijezda vodilja u toj koaliciji, zapadni dio preuzeti na sebe, a istocni ostaviti NSP.Pitanje je da li je ovo uopste autenticna izjava, nadam se da cemo uskoro saznati,mada je ocigledno da se nesto kuva....

Ako je sve ovo istina, onda je zaista steta sto se dozvolilo da se zarad licnih sujeta ovako nesto upropasti...
doktor78

#3264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Stvarno steta, ako su ovo istinite informacije... Za Mileta Mutica sam cuo, ne po dobru, i ne mogu glasati za stranku ciji je on kandidat. Ocekujem skoro izjasnjavanje P.K. na ovoj temi
Dozer

#3265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Dakle, izgleda da je istina ono oko nekakvog haosa u NS...

Ma divota... :roll:
Last edited by Dozer on 09/07/2010 16:58, edited 1 time in total.
zavrzlama

#3266 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

ovo je napisano prije 3 mjeseca....samo da izglancam escajg :D

zavrzlama wrote:mislim da je vrijeme da neko kaze i ono sto ne smije...evo ja cu prokinut led :D

NS je sve kazala cim im je Dejton dobra osnova a entiteti i sadsanji Ustav realnost..

NS je kukavicije jaje ubaceno probosanskim snagama da se podmuklo i na mala vrata pomiri sa aparthejdom ,rezultataima rata i ocuva mali ausvic....jebes stranku koja nema muda da kaze èntiteti su zlo,BIH ustav je aparthejd i naprave razliku ko rusi a ko brani drzavu...kupit fotelje, ne zamjerovat se nikom i odradjivati posao za stabove...malo morgen :wink:
revolution rock

#3267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by revolution rock »

Ako se zaista radi o Miletu Mutiću, koji je bio direktor Kozarskog vijesnika u Prijedoru za vrijeme rata, onda je najbolje za NS da se samoukine...nevjerovatno. Nadam se da ovo nije istina, jer ako jest, onda se ova ekipa iz vrha NS zaista zajebava kako sa dobrim namjerama svojih glasača, tako i sa ljudima koji gaje određene simpatije prema njima.

Da je pravde, Mile Mutić bi odavno gulio neku podužu zatvorsku kaznu zbog toga što je bio jedan od glavnih kreatora velikosprske propagande na području Prijedora na početku i tokom rata.

Nadam se da će Peđa ovdje uskoro ponuditi neko suvislo objašnjenje u vezi sa ovim, inače, uzalud vam trud, svirači!

A evo sta Wikipedija veli o dotičnom gospodinu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Prijedor_massacre

Propaganda:

After the takeover, Radio Prijedor propagated Serb nationalistic ideas characterising prominent non-Serbs as criminals and extremists who should be punished for their behaviour. One example of such propaganda was the derogatory language used for referring to non-Serbs such as mujahedin, Ustasa or Green Berets. Both the printed and broadcast media also spread what can be only considered as blatant lies according to ICTY conclusion about non-Serb doctors: Dr. Mirsad Mujadžić of the Bosniak politicians was accused of injecting drugs into Serb women making them incapable of giving birth to male children and Dr. Željko Sikora, a Croat, referred to as the Monster Doctor, was accused of making Serb women abort if they were pregnant with male children and of castrating the male babies of Serbian parents. Moreover, in a "Kozarski Vjesnik" article dated June 10, 1992, Dr. Osman Mahmuljin was accused of deliberately having provided incorrect medical care to his Serb colleague Dr. Živko Dukić, who had a heart attack. Dr. Dukić’s life was saved only because Dr. Radojka Elenkov discontinued the therapy allegedly initiated by Dr. Mahmuljin. The appeals were broadcast aimed at the Serbs to lynch the non-Serbs. Moreover, forged biographies of prominent non-Serbs, including Prof. Muhamed Ćehajić, Mr. Crnalić, Dr. Eso Sadiković and Dr. Osman Mahmuljin, were broadcast. According to ICTY conclusion in Stakić verdict Mile Mutić, the director of Kozarski Vjesnik and the journalist Rade Mutić regularly attended meetings of Serb politicians (local authorities) in order to get informed about next steps of spreading propaganda.
Suti i trpi

#3268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Jako je lose ako je istina ovo sto se govori za tog Mileta Mutica. Nasa stranka si nebi smjela dozvolit da je predstavljaju ljudi koji su kompromitovani u ratu. Ne smije postojat ta nakazna slicnost sa vladajucim ako se zeli doci na vlast i maknut ova stoka iz fotelja.
felipe kajetano

#3269 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

zavrzlama wrote:ovo je napisano prije 3 mjeseca....samo da izglancam escajg :D

zavrzlama wrote:mislim da je vrijeme da neko kaze i ono sto ne smije...evo ja cu prokinut led :D

NS je sve kazala cim im je Dejton dobra osnova a entiteti i sadsanji Ustav realnost..

NS je kukavicije jaje ubaceno probosanskim snagama da se podmuklo i na mala vrata pomiri sa aparthejdom ,rezultataima rata i ocuva mali ausvic....jebes stranku koja nema muda da kaze èntiteti su zlo,BIH ustav je aparthejd i naprave razliku ko rusi a ko brani drzavu...kupit fotelje, ne zamjerovat se nikom i odradjivati posao za stabove...malo morgen :wink:
De ti taj svoj escajg promjeni, ovaj ti je korozir'o pravo.
Istu mantras svaki dan, i ko je to uopste prokuzio u ovoj situaciji bilo sta?

Jadno i zalosno je ovo likovanje svih dusebriznika koji sad lete ko muve na govna :-)
Bosnolog

#3270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Padaju maske,konacno ce neki progledati ko je i sto je NS i sa kakvim ciljem i ko su joj ciljani potencijalni glasaci,....Bezbroj mojih postavljenih postova i pitanja Pedi ,ali nikada ne dobih odgovora,......NS /Nova Srbija/Nicija Stranka/ti igra dvolicno dvoguzu politiku s ciljem da zbuni liberalniji probosanski dio glasaca u Federalnom djielu BiH kako bi preotela i oslabila SDP kao kljucnog faktora koji im stoji na putu podjele BiH i legalizacije SANU genocidnog brloga,jer je ocekivati da ce SDP na predstojecim izborima dobiti dobar dio novih razocaranih SDA glasaca i drugih socijalno liberalnih probosnaskih glasova na koje ciljaju novomaskirani kojima je prihvatljiva Karadziceva genocidna tvorevine ;-) ,.....Bojan Bajic je na istoj velikosrpskoj misiji legalizacije genocidnog Ausvica pricom o prihvatanju BiH od strane srpskog naroda sto je samo dimna zavjesa i mamac na udici prema onima koji drze sve godine ispruzenu ruku pomienja prema Srbima,koji cekaju izjave takvih srpskih politicara da bi im se bacili u zagrljaj,sto je samo mamc sa udicom da se lakse proguta udica u prvoj fazi dok im je krajnji cilj isti kao Dodikov.Tamo nema opzicije svi rade na istoj misiji ukljucujuci i Krsmanovicevu NSP koji kiti ordenje etnickom cistacu Foce Voji Maksimovicu,pardon Srbinja.Krsmanovic se javno hvali kako nacelnik najsrpskije opstine u BiH inace predratno vecinski bosnjackog grada.Sada kada se kandiduje okorijeli cetnik u genocidnom brlogu pa se to medijski iznese onda nastane opsti metez i novozamagljenom velikosrpskom NS stabu.

Damir Miljević napustio Našu stranku

Objavljeno 9.7.2010 u 13:06

Iz izvora bliskih rukovodstvu Naše stranke redakciji MOJportal.ba dostavljena je kopija pisma kojim se Damir Miljević, Predsjednik Odbora "Naše stranke" za RS, obratio rukovodstvu NS-a.

Tom prilikom je ovaj istaknuti član i kandidat na predstojećim izborima dao neopozivu ostavku na sve funkcije u Našoj stranci, te uputio niz oštrih kritika na račun rukovodstva stranke.
Pismo prenosimo u cjelosti:

''Naša Stranka Sarajevo
Predsjedniku Stranke
Izvršnom odboru NS
Glavnom odboru NS

Predmet: Neopoziva ostavka na mjesto Predsjednika Odbora Naše stranke za
Republiku Srpsku i članstvo u Odboru

Poštovani,

Ovim putem vas obavještavam da podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Odbora za RS i članstvo u Odboru.

Ovo ne pišem u afektu nego je ovo rezultat svega onoga što se dešavalo zadnja dva i po mjeseca u odnosu između rukovodstva stranke (predsjednik, predsjednik IO i generalni sekretar) i mene kao osobe odgovorne za RS.

Potrošio sam 2 i po mjeseca svoga vremena i mnogo novaca da podignem infrastrukturu Naše stranke u zapadnom dijelu RS. Stavio sam na noge kancelariju u B.Luci, otvorio kancelarije u Srpcu, Gradišci, Doboju i Prijedoru i opremio ih neophodnom opremom, održao jednu javnu tribinu i podijelio 10.000 letaka sa osnovnim podacima o stranci i odboru. S obzirom da u svom pismu rukovodstvu stranke (koje meni nije smio poslati) predsjednik stranke tvrdi da imamo samo 100 članova u RS, red je da Vas informišem da smo prije 2 i po mjeseca startovali sa ukupno 40 članova u zapadnom dijelu RS a da sad imamo (po mojoj evidenciji) u Banjaluci oko 80 članova, u Gradišci oko 30, u Srpcu 23, u Doboju 15, u Prijedoru 20, u Šamcu 20 dok podacima za istočni dio ne raspolažem, znam samo da u Vlasenici imamo 12 članova.

Rezultat je možda skroman, ali kad se imaju u vidu da je ostvaren bez ikakve materijalne, moralne i fizičke podrške od rukovodstva stranke meni se i ne čini tako loš. Na sve to treba dodati i ono što se desilo sa listama za RS. I pored mojih upozorenja oko odnosa predsjednika stranke prema koalicionom partneru te moje pismene instrukcije iz Banjaluke oko lista za izbornu jedinicu 1 i 2 u RS napravljeno je sve potpuno drugačije i to opet polazeći od premise da je Krsmanovićeva NSP puno jača od nas, a nije, i to jasno pokazuje lista za izbornu jedinicu 6 gdje Krsmanović nije imao dovoljno kandidata za listu a radi se o izbornoj jedinici u kojoj bi on trebao biti najjači.

Takav podanički odnos prema koalicionom partneru doveo je do toga da na izbornim listama za izbornu jedinicu 1i 2 nema svih naših kandidata (od 2 iz Gradiške niti jedan, nema našeg kandidata iz Laktaša, nema 1 kandidata iz Prijedora, dok čak 2 kandidata nema na listi za Parlament BiH (1 Srbac i 1 Šipovo) iako sva mjesta nisu popunjena.

Pored toga i pored mog izričitog skretanja pažnje da Mile Mutić iz Prijedora zbog raspirivanja nacionalne mržnje tijekom rata ne može biti uopšte na listi kandidata dočekao sam da vidim njegovo ime na poziciji 3. u izbornoj jedinici 1 - Prijedor.

Preko ovoga svega ja ne mogu i ne želim preći i nije mi jasno kako je rukovodstvo stranke dopustilo da nam nema kandidata na listi, odnosno da na listu prođe osvjedočeni nacionalista. Ovakve stvari su nedopustive i govore o stanju i odnosima u NS gdje svu krivicu po meni nose Predsjednik stranke koji je liste potpisao, ali ih nije ni pogledao i predsjednik IO i generalni sekretar NS koji su imali moje vrlo precizne stavove za izbornu jedinicu 1 i 2 do toga da sam ih molio da ako treba kontaktiraju direktno sa kandidatima što oni nisu našli za shodno.

S obzirom da sam uložio svoj obraz i ugled da bih dobio pojedine ljude za kandidate i da sam im čvrsto obećao da Naša stranka stoji iza njih, a što se nije desilo, ne vidim dalje niti jedan razlog da prihvatim bilo kakvu ulogu ili odgovornost u stranci kojoj su važniji kandidati koalicionog partnera od njihovih vlastitih.

Zbog svega iznesenog nemam namjeru učestvovati ni u predizbornoj kampanji koju će ionako da vodi Zdravko Krsmanović koji je po našem predsjedniku puno jača stranka od nas, pa neka on onda i dobije izbore za nas. Pored toga, apsolutno sam izgubio povjerenje u to da se Naša stranka po ičemu razlikuje od drugih stranaka u BiH jer ste očito i na djelu pokazali da Vas vaši vlastiti ljudi ne interesuju. Ako Vas oni ne interesuju kako će Vas interesovati tek građani ove zemlje.

Zbog svega navedenog ja nemam više ni moralno pravo da članovima Naše stranke u RS (a to danas nije lako biti u RS) pogledam u oči, a ni namjeru da birače lažem u predizbornoj kampanji.

Materijalne obaveze koje sam u ime stranke preuzeo otvaranjem kancelarija u Srpcu, Prijedoru, Doboju i Gradišci pokriću iz vlastitih sredstava do kraja oktobra ove godine, kako vi ne biste imali štetu po tom osnovu od mog naivnog vjerovanja da vas stvarno interesuje da svoje djelovanje proširite i u RS.

Još jednom napominjem da je moja odluka konačna i neopoziva i svako Vaše nastojanje da me ubjedite u nešto drugo je samo gubljenje moga dragocjenog vremena što Vam više neću dopustiti s obzirom da sam ga već previše na vas potrošio.

Želim Vam puno uspjeha na izborima u Federaciji i puno uspjeha Vašem koalicionom partneru u RS.

Ovaj e mail šaljem svima čiji e mail imam da se ne bi desilo da im Vi tumačite šta sam i zbog čega uradio.

Srdačan pozdrav

Damir Miljević

Banjaluka, 07.07.2010.godine'
'

Kako vrijeme prolazi isplivavaju velikosrpske fekalije koje su pokusali sakriti ispod povrsine pa se ocito smrad podlosti sve vise siri,a ovi salonci i NS simpatizeri i buduci agenti sto su kao zblanuti i iznenadeni su svojim postovima dovoljno rekli o onom sto sam tvrdio od pocetka da je NS najveca velikosrpska podvala i ubleha za naivne ideoloski neosvijescene i neuke vizionare o stvarnoj namjeri formiranja NS stranke,......
1gorstak

#3271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 1gorstak »

Ko radi taj i grijesi i nadam se da vjetar u jedrima Nase stranke nece oslabiti. Ova podjela igralista sa Krsmanovicem (po medjuentitetskoj liniji) jeste greska ali ne toliko ozbiljna da bi se sada dizalo ruke od svega. Nisu ovo jedini izbori, a ako na vrijeme uoce gresku, imaju vremena da dobiju vlast u jos jednoj opstini pored Bosanskog Petrovca .... ali po mogucnosti u manjem entitetu.
vaca

#3272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vaca »

DAMIR MILJEVIĆ: 'Nisam napustio Našu stranku'
Predsjednik Odbora Naše stranke za Republiku Srpsku Damir Miljević u razgovoru za ** No links ** demantuje navode da je podnio ostavku na funkcije u ovoj stranci

Danas su neki bh. portali objavili navodno pismo Damira Miljevića koje je uputio rukovodstvu Naše stranke, a u kojem stoji da podnosi neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Odbora za RS i članstvo u Odboru.

Miljević je u razgovoru za ** No links ** rekao da ne zna o kakvom se pismu radi, ali ukoliko u njemu stoji da je napustio stranku - on ga sasvim sigurno nije pisao.

"Da ima internih problema - ima, kao i u svakoj stranci, naročito pred izbore. Ali i kad postoje interni problemi, rješavam ih zajedno sa stranačkim organima i kolegama. To pismo sigurno nisam ja napisao", rekao je za ** No links ** portal Damir Miljević.
staza

#3273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by staza »

Igrom slučaja bio sam prije mnogo ljetâ u lokalnoj centrali jedne ugledne bh. sarajevske stranke: članstvo je saznalo u novinskom članku o određenoj odluci, koja nije imala konekcije sa idealima programskim: onda se javio jedan od glavnih predstavnika te stranke iz drugoga entiteta, sav očajan...
Lijeve, desne, ili centralne partije: sve je kod nas tako.
Hadžija na vrhu, eventualno, nekoliko njih, zdogovore se i ko će biti član, i kako će se politika voditi, i sve.
Oni i uzimaju plate, oni na dnu piramide, većinom volontiraju, uz neki ručak, kojim ih počaste, i tako...
No, treba bit' optimist: bez urušavanja, nema ni samozadovoljavanja: nakon prijespomenutoga događaja mnogi su tu stranku i napustili...
;-)
Srpski zločin u Prijedoru

--------------------------------------------------------------------------------

In memoriam

Danas je u Prijedoru održana velika komemoracija.14.godina nakon zločina u Prijedoru je danas pokopano 300 identificiranih tijela Bošnjaka i Hrvata.
Pobili su ih Srbi.

Prijedor je danas dio Republike Srpske, grad koji se 1992. na zločinački način "oslobodio" najboljeg dijela svojeg stanovništva.
1992. g. u Prijedoru je izvršen velik zločin protiv čovječanstva.
Masovna ubojstva intelektualaca, masovna silovanja i gotovo u cjelosti izvršeno etničko čišćenje Prijedora od hrvata i Bošnjaka bila je završnica genocida počinjenog u Prijedoru.
Tu su nastali i najgori konc logori u Bosni i Hercegovini.

Slijedi spisak.
Da se ne zaboravi.

Izvrsioci zlocina nad Hrvatima i Bošnjacima u Prijedoru

GLAVNI ORGANIZATORI :

1. Srdjo SRDIC - zubar iz Prijedora, jedan od najblizih saradnika Radovana Kardzica
1. Savo KESIC ZORZ - bivsi taksista
2. Nenad MORACA - karatista, besposlicar
3. Brane BERIC REBAC - veterenarski bolnicar
4. Mile dr RADETIC - ginekolog, osnivac SDS Prijedora,
5. Dragan RADETIC - vojni tuzilac u srpskoj vojsci
6. Predrag RADETIC - od prvog dana u redovima srpske vojske
7.Milomir STAKIK - lijecnik, predsjednik srpske opstine Prijedor
8 Milorad Mico KOVACEVIC - lijecnik, predsjednik Izvrsnog odbora opstine Prijedor

Izvrsioci Milorada Mice Kovacevica

1. Veljko ing HRGAR - strucnjak "srpskog" urbanistickog plana Prijedora
2. Dule MILJUS - strucnjak "srpskog" urbanistickog plana Prijedora
3. Branko Raca HRNJAK - strucnjak "srpskog" urbanistickog plana Prijedora
5. Simo MISKOVIC - bivsi milicioner, predsjednik SDS
6. Simo DRLJACA - necelnik srpske milicije
7. Slobodan KURUZOVIC - komandant logora Trnopolje - nastavnim matematike
8. Mile MUTIC - direktor Srpskog Radio Prijedora i Srpskog Kozarskog vjesnika
1. RADE MUTC - Sljedbenici Mile Mutica
2. Zivko ECIM - Sljedbenici Mile Mutica
3.Ostoja KESAR - Sljedbenici Mile Mutica
4. Mira KUNIC - Sljedbenici Mile Mutica
9. Dragan SAVANOVIC - predsjednik Kluba poslanika SDS
10. Slavko BUDMIR - konadant Srpskog sekreterijata za Narodnu odbranu
11. Milovan DRAGIC - direktos Srpskog komunalnog preduzeca
12. Slobodan BALABAN - produkator cetnickog legla u Rudniku zeljezne rude Ljubija
13. Dusan KURNOGA - ideolog "cetnicke omladine", snadbijevac Srba benzinom i naftom
14. Bogdan DELIC - direktor gimnazije u Prijedoru

Izvrsioci zlocina

1. Vladmir ARSIC - pukovnik koji je pgazio sve Zenevske konvencije
2.Radmilo ZELJAJA - major, na ulazu u Kozarac licno je postavio tablu sa "Radmilovo' i tako gradu koga je srusio dao svoje ime
3. Zoran KARLICA - kapetan, komandant jedinice koja vrsila etnicko ciscenje Prijedora
4. Drago TUBIN - mehanicar i rezervni porucnik, odgovoran za masovno ubijanje 320 ljudi u Partizanskoj nulici i Lukavici u Prijedoru
5.Savan RUNJO - nastavnik ONO i DSZ , major, komandant cetnicke jedinice u Gornjim Podgradcima i bivsi komandant Kasarne u Prijedoru

Logor Omarska, Organiztori i sponzori

1. Milan ANDIC - trgovac, specijalizirao se u iznudjivanju dragocjenosti od bogatijih Prijedorcana, obe;avaju'i im slobodu
2. Nedo DELIC - vlasnik restorana "Evropa'
3. Rajko STUPAR PALE - trgovac, vlasnik restorana"Pale", kriv je za ubistva i pljacke svih prijedorskih privatnika.

Uprava logora Omarska

1. Komandant: Zeljko MEJAKIC - komandant logora, milicioner,
2. Upravnik: Drago PRCAC - upravnik logora, penzionisani milicioner
3. Zamjenik: Milorad TADIC BRK - pomocnik upravnika logora taksista
4. Miroslav KVOCKA - Jedno vrijeme komandant logora

Radnici rudnika zelejzne rude Ljubija, Srbi koji su zlostavljali i maltretirali logorase u logoru Omarska, kamionima odvozili ubijene logorase

1. Dragan PESEVIC PESA
2. Milorad DARDA
3. Vlado KOBAS
4. Zdravko BJELOBRK
5. Milos RADIC BRKO
6. Petar PERO MRDJA

Prijeki sud u logoru Omarska

1. Slavko BERETA - advokat
2. Zivko DRAGOSAVLJEVIC - sudija u "srpskom sudu" u Prijedoru
3. Drasko ZEC - sudija u "srpskom sudu" u Prijedoru
4. Milenko TOMIC - sudija u "srpskom sudu" u Prijedoru

Sluzbenice u logoru Omarska

1. Nada MARKOVSKI - radnica Milicije u Prijedoru
2. Slavica LAKIC - radnica Sluzbe drzavne bezbjednosti
3. Nevenka SIKMAN - radnica Milicije
4.Darinka LUJIC - radnica Milicije

Ispitivaci u logoru Omarska

1. Ranko MIJIC - sef ispitivaca, nacelnik kriminalisticke sluzbe u SUP Prijedor
2. Mirko JESIC - bivsi radnik Sluzbe drzavne bezbjednosti
3. Ranko BUCALO - radnik Sluzbe drzavne bezbjednosti
4. Goran NOVIC - radnik Sluzbe drzavne bezbjednosti
5. Dragan RADAKOVIC - nastavnik likovnog odgoja
6. Dragoje MEJAKIC - radnik Milicije
7 Rade KNEZEVIC - radnik Sluzbe drzavne bezbjednosti
8. Ilija BJELIC - radnik Milicije
9. Obrad DESPOTOVIC - radnik Milicije
10. Nebojsa TOMCIC - radnik Milicije
11. Nenad LUKIC - radnik Milicije
12. Miroslav ZORIC - radnik Milicije
13. Nebojsa BABIC - profesor elektrotehnike
14. Ratko MILOSAVLJEVIC - agronom
15. Zarko TEJIC - radnik Milicije
16. Zoran KRNETA - radnik Milicije
17. Milan JENJETOVIC - radnik Milicije, vozac autobusa kojim su dolazili ispitivaci u logor Omarska, tukao logorase

Vodje smjena u logoru Omarska

1. Mladjo RADIC KRKAN - radnik Milicije
2. Momir GRUBAN CKALJA - radnik Milicije
3. Milojica KOS KRLE - konobar

Strazari u logoru Omarska

1. Goran GRUBAN - ubio veterinara Seada Sivca
2.Goran PASPALJ GOPA - ubio R.Hadzalica i G. Ka.
3. Nedeljko SOSKAN SOLE - ubojica
4. Zoran KVOCKA - ubojica Enesa Alica
5. Stevan STEVANOVIC - ubojica
6. Miroslav STOJNIC - ubojica
7. Milutin POPOVIC POP - ubojica
8. Drazenko PREDOJEVIC - ubojica { na slici TV CNN}
9. Zeljko PRCAC -
10. Nenad VRHOVAC
11. Nenad PENIC NESO
12. Ratko MRKIC - ubojica
13. ZUNE - ubojica
14. Dusan LONCAR DUDO - ubojica
15. STAKIC
16. JOKIC - ubojica
17. Marinko ROSAVA - ubojica
18. Uros URE - ubojica
19. Ranko BERIC
20. MICKO - ubojica
21. MIKA
22. RAKAJ - ubojica
23. Popovic CVITONJA
24. Stole KOKA - poslovodja prodavnice "oka"
25. Branko PIRVAN CELO - ubojica
26. Stanko KRIVAJA - ubojica
27. Mile ROSIC
28. Drasko GRUBAN
29. Zoran DELIC - bivsi fudbaker, ubojica
30. Dusan JOKIC - mesar
31. Milojica MILE PANIC
32. Zivko MARMAT ZUTI - ubojica
33. Zoran ROMANIC DZAJA - vlasnik diskoteke u Omarskoj
34. Rade RITAN
35. PAVLIC

Logor Keraterm

Dusko SIKIRICA - komandant logora Keraterm

Komandanti straza logora Keraterm

1. Damir DOSEN - naredjivao ubostva logorasa
2. Dragan FUSTAR - naredjivao ubostva logorasa
3. Dragan KOLUNDZIJA - naredjivao ubostva logorasa

Strazari u logoru Keraterm

1. Zoran ZIGIC - taksista, poznati kriminalac, pocinio velikie zlocine u: Rakovcanima, Carakovu, Zecovi, Zeger, Rizvanovici, Biscani, Sredice
2. Dusan KNEZEVIC - mesar, dolazio ubijati u u logor Omarska
3. Goran LAJIC - visestruki kriminalac bez zuba
4. KAJIN - komandir straze u logoru Keraterm
5. Nenad BANOVIC CUPO - pripadnik bande Zorana Zigica
6. Predrag BANOVIC CUPO - pripadnik bande Zorana Zigica
7. Dragan KONDIC - pripadnik bande Zorana Zigica
8. Nikica JANJIC - pripadnik bande Zorana Zigica
9. Nedeljko TIMARAC - pripadnik bande Zorana Zigica

Ispitivaci u logoru Keraterm

1. Mira JANKOVIC - isljednik u Miliciji
2. Gostimir MODIC - isljednik u Miliciji
3. Zivko JOVIC - isljednik u Miliciji
4. Branko SILJEG - isljednik u Miliciji
5. Jugoslav RODIC - isljednik u Miliciji
6. Radomir RODIC - radnik Sluzbe drzavne bezbjednosti
7. Dragan RADETIC - advokat

Logor Trnopolje

Slobodan KURUZOVIC - Komandant logora Trnopolje

Pomocnici komandanta logora Trnopolje

1. Braca BALABAN - tjelohranitelji Slobodana Kuruzovica
2. Pero CURGUZ - pomocnik komandanta logora Trnopolje
3. Vesna STOJANOVIC - dobrovoljka
4. Blanka BRKIC - dobrovoljka
5. Brane BERIC REBAC - deportirao logorase u stocnim vagonima prema Doboju

Komandanti straza u logoru Trnopolje

1. Radenko SPIRIC - radnik:"Elektricnog" Prijedor
2. Jezdimir TOPIC - nastavnik
3. Cedo MANDIC - radnik Milicije

Strazari u logoru Trnopolje

1. Bosko LAKIC - ubojica
2. Aco OSTOJIC - vozac
3. Zoran STRBAC
4. Boro GRUBIC- novinar
5. LISCANSKI
6. Milutin MANDIC MANDOV - radnik Milicije
7. CURGUZ
http://www.forum.hr/showthread.php?t=155479
Pedja Kojovic

#3274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

pozdrav svima

Izvinjavam se za neodgovaranje u proteklih par dana. Na moru sam i internet je sporadican a i moram priznati da mi prija "iskljucenost".
Prije svega - da odgovorim na pitanje o svojoj kandidaturi...Tacno.
Ja cu se kandidovati na listi za KS koju nosi Danis Tanovic.(Kao i Tarik Haveric, Vesna Vlasic Jusupovic, Rada Sukara, Asja Krsmanovic, itd)

Sto se tice glasina o haosu u stranci,... a koje su mnoge ocigledno obradovale...Netacno.

Stranka, odnosno njen GO je utvrdio kandidate i liste kandidata za sve nivoe vlasti (Osim Predsjednistva BiH i Predsjednika RS-a) su predate u CIK. Bilo je razocaranih, dakle onih koji su smatrali da treba da budu kandidati a GO ih nije uvrstio.Bilo je i zustrih reakcija na takve odluke ali ja mislim da je to sve u politici normalno.
Liste su predate i stranka stoji iza njih.
(Koalicija Nase stranke i NSP-a je potpuni novitet na BiH politickoj sceni i sastavljanje zajednickih lista, kao prvi i mozda najosjetljiviji dio tog procesa je u stvari pokazao da i mi i Zdravko imamo samo jedan cilj a to je postaviti ljude koji su spremni sprovesti radikalne reforme koje nudimo. Sasvim je sigurno da neki od onih koji se nisu nasli na listi to mozda i zasluzuju ali broj mjesta je ogranicen a broj kvalitetnih ljudi koje imamo veliki)

Sto se tice objavljivanje svih imena na listama...
Kao sto rekoh na odmoru sam i koliko znam planira se press konferencija i konvencija kandidata tako da pretpostavljam da ce tom prilikom zvanicno biti objavljane liste i slogan koalicije.

p.k.
buzzer

#3275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

pedja molim te reci nam da li je ovo sa milom muticem novinarska izmosljotina ili...?
Locked