Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
KENJAC

#3251 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by KENJAC »

PM72 wrote:
Ne bih se previse mjesao, ali koliko vidim KENJAC govori samo o pucnjavi iz Holiday inn-a
Hoće da nas ubjedi da smo opet sami sebe gađali,je li to poenta njegove priče? Rek'o Zoka - puc'o Juka. :-) Po ko zna koji put polemišemo o nekim zavjeravama .
Jedan. Ako ti se ne diskutuje na bazi argumenata -nemoj diskutovat !
Dva. Nije reko Zoran nego zamjenik Specijalnog Odreda policije Republike Bosne i Hercegovine !
Tri. Ostavio sam i tebi isto pitanje ko Dozeru na topicu o Lastama , pa evo ni nakon par mjeseci nema odgovora !
Cetiri. .... ma nista , ostanimo na tri !
PM72

#3252 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Jedan. Ako ti se ne diskutuje na bazi argumenata -nemoj diskutovat !
Dva. Nije reko Zoran nego zamjenik Specijalnog Odreda policije Republike Bosne i Hercegovine !
Tri. Ostavio sam i tebi isto pitanje ko Dozeru na topicu o Lastama , pa evo ni nakon par mjeseci nema odgovora !
Cetiri. .... ma nista , ostanimo na tri !
Ko uđe u raspravu sa kenjcem još je gori kenjac od njega.A kenjac je domaća životinja -tegleća marva iliti magarac.Vrlo bistra i razumna životinja.I sad bi nas kenjac još ubjeđivao sa smo ,pored pucanja sa Holidej ina,ubili i Boška i Admiru?

u zdravlje!
KENJAC

#3253 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by KENJAC »

Ma jarane , sad pravit pregled kompletne situacije tih dana i tajminga , je malo nemoguce ! Ko se svega moze sjetit ! Mene interesuje samo onaj plato ispred Holideja i dakle zvanicno dva ranjena a njihovih 5-6 snajperista na Holideju ! Ovo sto Cegar prica (prvo sto sad prica sto nije prije 15 godina) a drugo , sad je lako po Juki sve ! Ja sam negdje davno pricao moj prvi susret sa ratom ! Zatekao se blizu skole na Vracama kad su Mandicevi dosli da preuzmu skolu na Vracama ! Ja sam tada osjetio sta znaci kad neko puca oko tebe sa namjerom da te ubije ! Ovaj rezultat pred Holidejom nije sigurno posljedica namjere da te neko ubije !!!
archi_a

#3254 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by archi_a »

Ubijen covjek suti i ne pusta glas. U onoj masi, malo bi ljudi (samo oni koji su okolo ubijenog) znalo da je doslo do pogodka.
Ranjen covjek vristi, place, zove upomoc. Vijesti o ranjavanju i njegov krik se cuju sve dalje i dalje. U masi nastaje panika. Stampedo i strah.....
Chetalji postizu cilj. Mozda su to imali na umu kada su nanisanili prve zrtve ?!?
KENJAC

#3255 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by KENJAC »

Sarajmen wrote:
KENJAC wrote:Ma jarane , sad pravit pregled kompletne situacije tih dana i tajminga , je malo nemoguce ! Ko se svega moze sjetit ! Mene interesuje samo onaj plato ispred Holideja i dakle zvanicno dva ranjena a njihovih 5-6 snajperista na Holideju ! Ovo sto Cegar prica (prvo sto sad prica sto nije prije 15 godina) a drugo , sad je lako po Juki sve ! Ja sam negdje davno pricao moj prvi susret sa ratom ! Zatekao se blizu skole na Vracama kad su Mandicevi dosli da preuzmu skolu na Vracama ! Ja sam tada osjetio sta znaci kad neko puca oko tebe sa namjerom da te ubije ! Ovaj rezultat pred Holidejom nije sigurno posljedica namjere da te neko ubije !!!
Nisam ti ja jaran, već sagovornik na temi. Zvanično imenom i prezimenom navedena na kraju komentara dva ranjena rudara, pročitaj ponovo, a imaš iznad navedene sve ubijene od-do u tom periodu.Informacije su iz CSB-a Sarajevo. Samo ti pitaj, tu sam da ti pomognem riješiti dileme.
O , izvini molim te ! Hvala ! Ako mi budes sta trebo obratit cu ti se. Izvini jos jednom molim te !
LBVIEW

#3256 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by LBVIEW »

Zokipfc wrote:
PM72 wrote:Pošto su nas ubjedili da smo mi u stvari Srbe oko Sarajeva držali u okruženju kao što su "dokazali" da su sva granatiranja sa ljudskim žrtvama djela naših minobacačlija,Ševa ili AID-a ,ostalo je još par "sitnica" za dokazivanje poput naših snajperskih djelovanja po masi naroda.

navalite sa "dokazima".hebo vas Kebo.
Ne bih se previse mjesao, ali koliko vidim KENJAC govori samo o pucnjavi iz Holiday inn-a.
Aha, ti se ne bi mijesao, samo propitujes, onako slucajno, kad god neki salonac dovode u pitanje opcepoznate stvari i tako to. Bolje ti je, kad si vec tako radoznao, da se zapitas kako su ti sunarodnjaci sasvim normalno, bolujuci od kolektive amnezije dvadesetak godina zivjeli pored prijedorskih masovnih grobnica. :? :oops:
Btw., k' o sa ovim relativizatorom srpskih zlocina kenjcom i slicnih kenjcima uopce ulazi u rasprave o dokazanim zlocinima 'eroja, naivan je do bola.
trocadero

#3257 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trocadero »

Sarajmen wrote:

Nelogičnost se javlja jer su neki građani dobili povrede kao mirni demonstranti ispred Skupštine , a neki na bliskoj ali drugoj lokaciji u pokušaju da razbiju barikade . Dakle, imaš navedena imena i prezimena lica (Nebojša Ristić, Vlado Ilić, Branko Kovačević i Miroslav Karabatak) koja su uhapšena pod optužbom da su pucali iz Holidej in-a i lica uhapšena pod optužbom da su pucali sa Vraca (Srđan Filipović. Predrag Simić i Zoran Knežević). Onaj ''strijelac'' iz šljivika , kuća do benzinske pumpe se ne pika kao strijelac sa Holidej in-a.

Vidim da se miješaju imena....Nebojša Ristić uhapšen u Holidej in-u je bio tjelohranitelj Radovana Karadzića , a Rajko Kušić je bio tjelohranitelj Nikole Koljevića. Zajedničko im je da su bili tjelohranitelji najviših funkcionera SDS-a ,da su obojica uhapšeni i razmijenjeni.
Владо Илић је такође био Рашин телохранитељ и возач одмах после избора. Познавао сам га, пријератни МУП-овац!
stakasa

#3258 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by stakasa »

Sarajmen wrote:Normala, ljudi bili sportisti , neki i vrhunskih dometa u to vrijeme. Krenulo se sa podjelama po svim osnovama , i tako su okrenuti jedni protiv drugih. Specijala MUP-a je bila posebno obrađivana da se ''rasturi'', i uopšte me ne iznenađuje različito tumačenje pojedinaca oko njene uloge tih dana . Ovo danas su samo zakašnjela naprđivanja tih tumačenja. Mi dobili međunarodno priznanje, oni rekli ok, al' do Kozije ćuprije. I tako, godinama....

Ako imaš koju pametnu da napišeš oko ovih događanja sa i oko barikada, cijenio bih. Koliko možeš...
:D
Zokipfc

#3259 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Zokipfc »

LBVIEW wrote:
Zokipfc wrote:
PM72 wrote:Pošto su nas ubjedili da smo mi u stvari Srbe oko Sarajeva držali u okruženju kao što su "dokazali" da su sva granatiranja sa ljudskim žrtvama djela naših minobacačlija,Ševa ili AID-a ,ostalo je još par "sitnica" za dokazivanje poput naših snajperskih djelovanja po masi naroda.

navalite sa "dokazima".hebo vas Kebo.
Ne bih se previse mjesao, ali koliko vidim KENJAC govori samo o pucnjavi iz Holiday inn-a.
Aha, ti se ne bi mijesao, samo propitujes, onako slucajno, kad god neki salonac dovode u pitanje opcepoznate stvari i tako to. Bolje ti je, kad si vec tako radoznao, da se zapitas kako su ti sunarodnjaci sasvim normalno, bolujuci od kolektive amnezije dvadesetak godina zivjeli pored prijedorskih masovnih grobnica. :? :oops:
Btw., k' o sa ovim relativizatorom srpskih zlocina kenjcom i slicnih kenjcima uopce ulazi u rasprave o dokazanim zlocinima 'eroja, naivan je do bola.

Ne brini se ti za mene, imam ja svoje misljenje o 'mojim sunarodnjacima' koji su se bavili zlocinima a i dalje sute o tome. Ne znam zasto se uopste zamaram pisati tebi i tebi slicnima (iz/)odgovore svaki put kad napisem nesto sto nije u fazonu: 'vidi ti kakvi su svi srbi monstrumi'. Isti likovi kao ti se pojave kad na Banjaluckom forumu pocnes o stradanjima Bosnjaka/Hrvata u BL tokom rata. Samo sto imaju druge dresove. Vidio sam ja neke tvoje postove i zlo mi bude kad ih citam. Samo ti nastavi lijepiti etikete 'salonac/cetnik' na svakom ko se ne zove Asif, Ahmet ili Jusuf i ko ima iole drugacije misljenje od tebe. Na tebe ni rijec vise necu trositi. :kiss:

A za veterane na ovom topiku: Meni je izuzetno interesantno citati sve vase postove/iskustva, i nemojte shvatiti moja pitanja kao provokacije, jer uopste nemam takvih namjera.
Sharif

#3260 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Sharif »

Ne znam gdje da postavim pitanje, pa kontam ovde gdje ste vi veterani aktivni.
Zanima me dali neko moze da potvrdi pogibiju jednos naseg (u pocetku April-Juli, jebe me memorija) koji je ispalio tromblon iz jedne kuce pa potrefio dio krova, tako da mu je roknula u facu i na licu mjesta ga ubila. Tako je barem prica bila. Momak je bio sa Otoke.
Tacno gdje se to desilo nemam pojma ali mislim da je negdje oko stupa/dobrinje. Mogu odgovori i preko PP.

edit: Ili ako postoji neki spisak imena "online" pa da ja sam curkam.
Koshpa

#3261 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Koshpa »

Naletih na ovaj video i halalite ako je vec bio

https://www.facebook.com/video.php?v=783278238422077

Pitanje, Da li se mogao nautralizovati ovaj snajperista s Grbavice ?
trambusek88

#3262 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trambusek88 »

Koshpa wrote:Naletih na ovaj video i halalite ako je vec bio

Evo još jedan snimak sa iste lokacije

http://www.aparchive.com/metadata/BOSNI ... 1&b=e23ec3
Koshpa

#3263 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Koshpa »

trambusek88 wrote:
Koshpa wrote:Naletih na ovaj video i halalite ako je vec bio

Evo još jedan snimak sa iste lokacije

http://www.aparchive.com/metadata/BOSNI ... 1&b=e23ec3
Jel ovog momka u ladi pogodio metak ?
trambusek88

#3264 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trambusek88 »

Na ovom snimku mu ko uzvraćaju nakon što im je izbušio gume na transporteru

http://www.aparchive.com/metadata/Bosni ... 1&b=deb80b
karanana

#3265 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karanana »

odakle je ovaj gadjo vrazovu? cak je bilo ranije na ovoj temi i slika da je ubijo tamo skoro kod higijenskog kod one knjizare preko puta bicakcica. pa ako je sa onog nebodera gdje je sada slasticarna razmis na grbavici nevjerovatan je. ima minimalno kilometar i po.
PM72

#3266 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Sa bijelih nebodera na Grbavici.Onih do Miljacke.Sa njih je gađao i tramvaj ,februara 1996,prije reintegracije Grbavice.Tada je stradala jedna žena a dvoje ranjeno.
taxidriver

#3267 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by taxidriver »

Milsim da nije bas toliko punoooo je 1500m. Ako je bio PASP a vjerujem da jeste slabo bi sta uradio na 1500m.
Najvise do 600m je udaljnost od gnijezda do zrtvi. Sa Unisovih nebodera je tada u isto vrijeme bio antisnajperski tim UN(FR) koji su samo posmatrali i "vrsili lociranje ".
Pozz
PM72

#3268 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Postaviš sijač na postolju i nanišaniš .Non stop neko pretrčava i prolazi.Pođahkad opališ rafal,ne moraš ni nišaniti i neko će naletjeti na metak.Dug dan a puno naroda.

Image
trambusek88

#3269 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trambusek88 »

taxidriver wrote:Milsim da nije bas toliko punoooo je 1500m. Ako je bio PASP a vjerujem da jeste slabo bi sta uradio na 1500m.
Najvise do 600m je udaljnost od gnijezda do zrtvi. Sa Unisovih nebodera je tada u isto vrijeme bio antisnajperski tim UN(FR) koji su samo posmatrali i "vrsili lociranje ".
Pozz
Otprilike 800-1000m vazdušne linije.
PM72 wrote:Sa bijelih nebodera na Grbavici.Onih do Miljacke.Sa njih je gađao i tramvaj ,februara 1996,prije reintegracije Grbavice.Tada je stradala jedna žena a dvoje ranjeno.
9 Januara 1996.
Repetitor

#3270 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Zar se nije rat zavrsio 95te
sparky

#3271 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by sparky »

Vidim o tim daljinama se prica, pa ako neko moze da potvrdi domet tandzare (m48). Negdje sam procitao da je sa optikom do 1800 metara vrlo korisna. Kao krajnji domet zrna navodi se 4800 metara ( sto i nije bitno). Interesuje me efektivnost.
Jos jedno pitanje. Ona puska kojom je pucao smrdljivi Limonov(ruski pisac, rokao negdje sa Trebevica). Znam da je imala neku optiku, pa me interesuje koliko je precizna za npr pucanje po Skenderiji. Cini mi se da je ono neki puskomitraljez bio. Pozdrav
insomnia78

#3272 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by insomnia78 »

Eto ti ga na slici iznad
Kataklinger

#3273 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Kataklinger »

aldinjo wrote:https://www.youtube.com/watch?v=SKFsjjgZWyw Zna li neko kako se zove ovaj na 15:20 ne znam majke mi?
Osta neodgovoreno, ko je ovaj i zbog čega ga uhapsiše?
trambusek88

#3274 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trambusek88 »

Repetitor wrote:Zar se nije rat zavrsio 95te
Jes al kraj rata nije spriječio teroriste da prave sranja. Nakon tramvaja, bilo je i otvaranje vatre na autobuse GRAS-a i Centrotransa sredinom februara 96, a u tim incidentima je isto bilo ranjenih.
Možda je već bila i 1997 kad je iz snajpera sa Dobrinje 4 pucano na policajca na Dobrinji 3b, više sam zaboravio jeli ranjen il ubijen.
Del_Boy_Trotter

#3275 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Del_Boy_Trotter »

trambusek88 wrote:
Repetitor wrote:Zar se nije rat zavrsio 95te
Jes al kraj rata nije spriječio teroriste da prave sranja. Nakon tramvaja, bilo je i otvaranje vatre na autobuse GRAS-a i Centrotransa sredinom februara 96, a u tim incidentima je isto bilo ranjenih.
Možda je već bila i 1997 kad je iz snajpera sa Dobrinje 4 pucano na policajca na Dobrinji 3b, više sam zaboravio jeli ranjen il ubijen.
Evo dvije noći gledam ove snimke sa AP, baš je i mene zbunilo...vidim februar 96 a snajperski napad...istina bilo je tih sranja i kod nas , u blizini Doboja pobijeno je nekoliko ljudi 96 koji su došli da obiđu kuće. Ovaj je od aprila 1997 :

http://www.aparchive.com/metadata/BOSNI ... 1&b=d0a637

Ilidža:
http://www.aparchive.com/metadata/BOSNI ... 1&b=a8aaa2
Post Reply