Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
KPNCTNJAH

#3251 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Nepass wrote: V for vendetta mi je bas sranje film. Nikom nikad ne bih preporucio. U cemu je fazon?
To je jedan od filmova koji il' ti legne, pa trazis skrivena znacenja, dozivljavas sve na svoj neki nacin il' ga ugasis nakon po' sata... kako ono kazu forumasi kad glume intelektualne gromade, nije za svakog :mrgreen:
dale cooper wrote:
KPNCTNJAH wrote:Kad vec spominjete neke kultne filmove, meni je The Shining truba, Alien, Oldboy, Back To The Future, A Clockwork Orange, to ovako s liste top 250... Die Hard mi je karina, treci dio sam jedino gledao do kraja... LOTR trilogija u komadu mi je jaca nego Godfather, treci dio Kuma nisam nikad ni odgledao do kraja... prvi i drugi su mi tonbe... al' ono, meni na imdb profilu ima desetak filmova s ocjenom 10, 9-8 isto tako, sedmicom ocjenjujem film koji bih preporucio nekom... mada mi ni sve sedmice nisu iste :mrgreen:

Image

Imam na listi za gledanje svega, cak i ovih s top250, al' nikako da se nakanim, ne privlace me nikako... :mrgreen:
Smejem se, a plakao bih. :cry: :mrgreen:
Ma ne mogu ja nazor glumiti da mi se nesto djasvi, jer to tako kaze vecina, jbg :mrgreen: a tek kad bih ti rekao da mi je Twin Peaks nakon prve sezone, koja je bila gledljiva, u drugoj postao nesto sto ni napusen nisam mogao gledati, tek bi se tad rastuzio :mrgreen:
nelle_tz wrote: Nisi gledao nove epizode South Parka? Member Berries are so cute
Ja sam stao na onoj sezoni Margaritaville, Fishsticks, nakon toga su snimili jos desetak sezona cini mi se, odgledao par epizoda, al' nije mi to to vise... mozda probam opet nekad
Donnie Smith

#3252 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

Jack Be Nimble wrote:Fino je obrazloziti zasto ti se film ne svidja. Ponekada je dovoljno da neki glupan sjedi iza tebe u kinu, udarara po stolici pa da ti sjebe citav film a i to kino :D

Amidza Idriz je onaj tip filma gdje bi ja radije kopao kanal 2 sata, nego gledao taj film opet. Razumijem poentu filmu, fino prikazao zivot i to sve, ali meni licno to nije nista novo. Dobar je film da bi se pogledao sa strane ako ima dobar prevod, inace nista interesatno ne isprica. Nista novo ne naucim. Ne vidim. Itd.

Sve zavisi iz koje prespektive dolazis, tako da nema potrebe ubjedjivait nekoga da je Kum dobar film. Jednom covjeku ne pase zbog nekih razloga i to je to.
Nije loše dati obrazloženje, slažem se, samo to ovdje niko ne radi. Ili se razbacuju frazama koje ni oni sami ne razumiju, da bi se prikazali kao neki filmski znalci i kritičari, mada ima i na ovoj temi raje koje vaistinu puno zna o filmovima. Da ih ne pominjem, mogla bih koga zaboraviti. Ljudi su osjetljivi, kratak im fitilj :-D
Ali džaba ti sva obrazloženja ovog svijeta kad je to tvoja lična impresija, ono što ti vidiš, neko drugi neće viditi ni skontati i da osam puta gleda film. Pogotovo u filmovima s otvorenim krajem. Ja rođaka ubjeđujem lik poginuo na kraju filma on tvrdi os'to živ. :D I tako, svako ima neko svoje viđenje, subjektivne doživljaje. Zato je neko mudar davno kazao, o ukusima se ne raspravlja. :D

Kod amidže Idriza je za mene, jedan od najdosadnijih filmova ikad snimljenih od rata pa naovamo. Upali li - upali. Hoćemo li, a đe ćemo. Ma mrš :D
Tuhafan od A do Ž.
cassius

#3253 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by cassius »

Let's just admit it, nisi u stanu da das obrazlozenje i to je sve. :izet:
johnnykola

#3254 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

cassius wrote:Let's just admit it, nisi u stanu da das obrazlozenje i to je sve. :izet:
Realno.
Donnie Smith

#3255 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

dale cooper wrote:Šta kaže, The Shining bolja knjiga nego film?
Da, meni jeste. Film mi je preodličan, pogledam ga svake dvije godine dok sam knjigu pročitala samo dva puta ali džaba, orginal je orginal, sve poslije je kopija. Mogu biti dobre kopije ali su ipak kopije. Teško je inače, skoro to komentarisah na Grishamovim ekranizacijama, 500 stranica radnje smjestiti u 110-120 minuta filma. Kod Kinga još i gore, svaka knjiga 800 strana :D
Ali eto,. nekima to pođe za rukom. Ja i inače više preferiram knjige od filmova, pa sam možda plus i zbog toga više naklonjena old school verziji. I apsolutno nemam problem s tm što se nekome više sviđa film. Samo uživaj :)
annoy

#3256 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by annoy »

ExNihilo wrote:Znate koji kultni je megashit? Donnie Darko. :D
:ups:
ExNihilo

#3257 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

annoy wrote:
Oprostit ću ti što si pisala da Interstellar ne valja jer si vratila taj avatar. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#3258 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Donnie Smith wrote:Upali li - upali. Hoćemo li, a đe ćemo. Ma mrš :D
Al film je o tom bosanskom shmeku, o mahali koja je takva, usporena, desavanja su minorna, teska inercija :mrgreen:
Altsa

#3259 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Altsa »

Donnie Smith wrote:
Da, meni jeste. Film mi je preodličan, pogledam ga svake dvije godine dok sam knjigu pročitala samo dva puta ali džaba, orginal je orginal, sve poslije je kopija. Mogu biti dobre kopije ali su ipak kopije. Teško je inače, skoro to komentarisah na Grishamovim ekranizacijama, 500 stranica radnje smjestiti u 110-120 minuta filma. Kod Kinga još i gore, svaka knjiga 800 strana :D
Ali eto,. nekima to pođe za rukom. Ja i inače više preferiram knjige od filmova, pa sam možda plus i zbog toga više naklonjena old school verziji. I apsolutno nemam problem s tm što se nekome više sviđa film. Samo uživaj :)
I meni je knjiga znatno bolja od filma koji je isto odlican (The Shining). Knjiga je na mene ostavila znatno veci utisak kao i sa slucajem knjige i filma Mi djeca sa kolodvora ZOO.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3260 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

Dobra tema o popularnim filmovima koje ne gotivimo. Malo se, doduse, sudara sa onom popularne stvari koje ne kontam. Da je pokrenem ili ne? Sta kazete?

P.S. Od mnogo hvaljenih filmova, ovako na prvu, nisam odusevljen Spasavanjem vojnika Rajana, V for Vendetta izgleda ne kontam, od Gospodara Prstenova sam odustao, Hari Poter nisam ni pokusavao...

Opet cesto napadani Interstellar i Grand Budapest Hotel su mi vrhunski :hm:
KPNCTNJAH

#3261 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Mi Amidzu gledali u srednjoj, cijela skola u BKC-u... prespavali po' filma, a onda dodje do onog dijela kad nana pravi tufahije viklerima, a u pozadini Plac bez suza, izginuli :mrgreen: :serbo: :pijani:
annoy

#3262 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by annoy »

ExNihilo wrote:
annoy wrote:
Oprostit ću ti što si pisala da Interstellar ne valja jer si vratila taj avatar. :D
Eh ja ne znam mogu li tebi oprostit :oops: :D
ExNihilo

#3263 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:Dobra tema o popularnim filmovima koje ne gotivimo. Malo se, doduse, sudara sa onom popularne stvari koje ne kontam. Da je pokrenem ili ne? Sta kazete?

P.S. Od mnogo hvaljenih filmova, ovako na prvu, nisam odusevljen Spasavanjem vojnika Rajana, V for Vendetta izgleda ne kontam, od Gospodara Prstenova sam odustao, Hari Poter nisam ni pokusavao...

Opet cesto napadani Interstellar i Grand Budapest Hotel su mi vrhunski :hm:
Vendeta se nema šta kontati, rinaka. :D LOTR Tito.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3264 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Vendeta se nema šta kontati, rinaka. :D LOTR Tito.
Rijetko odustajem od zapocetog filma, ali od Vendete sam odustao. I to se sjecam da sam u novinama jedno ljeto na moru procitao, kao Natali Portman snima film o distopijskoj buducnosti u kojoj je Svabija pobijedila u 2.sv. ratu. A jes me i zaintrigiralo :izet:

Pršćenje se vjerovatno nekad nakanim pogledati. Inace vec rekoh, bas je zanimljivo pogledati ponovo filmovi i procitati knjige koje sam pogledao i procitao kao adolescent ili mladji. Ludilo :izet:
KPNCTNJAH

#3265 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

_BataZiv_0809 wrote:Inace vec rekoh, bas je zanimljivo pogledati ponovo filmovi i procitati knjige koje sam pogledao i procitao kao adolescent ili mladji. Ludilo :izet:
Meni je ovo uglavnom dobra stvar kad je u pitanju nesto sto sam odjeb'o na prvo gledanje, a ako ti je nesto ostalo u sjecanju kao prejako, iz iskustva znam da je bolje ne dirati to... k'o dijete gledao It, Exorcist, A Nightmare on Elm Street... bili mi tri najstrasnija filma koja sam gled'o, kasnije hajd' kontam da pogledam opet, nista gluplje nisam vidio u zivotu :mrgreen: a generalno horori i jesu za gledanje do sedme godine :mrgreen:
Tako isto neke igre koje pamtim kao najmocnije ikad, pokusas opet, ne mozes da vjerujes kako lose to sve izgleda sad, nekih 20 godina kasnije...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3266 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

KPNCTNJAH wrote:
Meni je ovo uglavnom dobra stvar kad je u pitanju nesto sto sam odjeb'o na prvo gledanje, a ako ti je nesto ostalo u sjecanju kao prejako, iz iskustva znam da je bolje ne dirati to... k'o dijete gledao It, Exorcist, A Nightmare on Elm Street... bili mi tri najstrasnija filma koja sam gled'o, kasnije hajd' kontam da pogledam opet, nista gluplje nisam vidio u zivotu :mrgreen: a generalno horori i jesu za gledanje do sedme godine :mrgreen:
Tako isto neke igre koje pamtim kao najmocnije ikad, pokusas opet, ne mozes da vjerujes kako lose to sve izgleda sad, nekih 20 godina kasnije...
Da, slazem se da je bolje ne dirati nesto sto ti je ostalo u sjecanju kao beton :)

Inace, zvuci smijesno i vjerovatno jeste smijesno, ali evo nesto apropos te price.

Titanic sam prvi put gledao u kinu. I u onoj sceni pred sami kraj filma, kad frajer lampom trazi prezivjele utopljenike, prikazu kao smrznutu zenu.

Tog prizora sam se, kao 9-to godisnjak, toliko prepao :shock: da sam godinama kasnije izbjegavao gledati taj dio, a film sam odgledao jos dvocifren broj puta. :D

I prije jedno 3 godine bio Titanic na HRT, reko e neces razbojnice, ima da gledas :D Joj kad sam ugledao ono od cega sam zazirao desetak godina :lol: Nidje veze :D
ultima_palabra

#3267 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ultima_palabra »

Kad sam imao 14, Ace Ventura mi je bilo nešto najsmiješnije ikad... prije par godina naletim na TV-u, nije to to :sad:
Raigor Stonehoof

#3268 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Raigor Stonehoof »

"musko"...gledao titanic...dvocifren broj puta.... :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3269 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

titanik gledo u kinu s rajom mislio doce i treba koja mi se vsidjala...dosli njezini roditelji :lol:

sad ga ne smijem gledati jer me bas svaki put potrese... kad pogledam koji minut :cry:
ExNihilo

#3270 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

LaMudan pivotalne životne trenutke proživio u kinu.
Raigor Stonehoof

#3271 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Raigor Stonehoof »

Black swan wrote: sad ga ne smijem gledati jer me bas svaki put potrese... kad pogledam koji minut :cry:

eto da te razvedri malo :D
johnnykola

#3272 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

ultima_palabra wrote:Kad sam imao 14, Ace Ventura mi je bilo nešto najsmiješnije ikad... prije par godina naletim na TV-u, nije to to :sad:
Đe nije!!!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3273 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

Za mene je "Lazljivac" Kerijevo remek djelo i njega uvijek, ali bas uvijek mogu gledati. Isto mi je smijesan i sad i prije 15 godina. I mislim da to govori o genijalnosti samog filma, ali i maestralne glume.

Usudjujem se reci da je hladno mogao biti makar nominovan za Oskara za tu ulogu. Posto je te godine Oskara mahnuo Dzek Nikolson, necu dalje ici :D
Snake Eyes

#3274 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Snake Eyes »

ultima_palabra wrote:Kad sam imao 14, Ace Ventura mi je bilo nešto najsmiješnije ikad... prije par godina naletim na TV-u, nije to to :sad:
Jes da je sada slabiji kako se ostarilo ali je opet dobar :D
dale cooper

#3275 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Donnie Smith wrote:
Čekaj, prvo kažeš da ti nije nešto, sad da je preodličan? :zoka:

Ne kontam kako film može biti kopija knjige, riječ je o dvije zasebne grane umjetnosti. Može biti jedino
loša ili dobra ekranizacija književnog predloška. The Shining spada u kategoriju filma koji nadmašuje
svoj književni predložak divergentnim pristupom i sjajnom vizijom režisera koji uspijeva napraviti film kao
posebnu i originalnu cjelinu ostavljajući mjesto različitim interpretacijama tamo gdje je King bio jasan.
Room 237, kojeg je Johnny predložio, je odličan dokumentarac na tu temu.
Post Reply