Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

irac300

#3251 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by irac300 »

Astrix wrote:Fakat ni meni nije jasno sta se bune toliko, grb je dobar i uradili su ono sto su morali. FIFA je tako tražila i stavili su ono sto imamo i na zastavi i u ustavu sto je sasvim normalno.
Seratori, pardon, patriJote! Grb k'o grb, ništa drastično nije izmjenjeno osim što je ubačen naziv Saveza na B/S/H jeziku i na dva pisma. To što neki ne vole ćirilicu iz nekih ''drugih'' razloga je skroz druga strana medalje, i nema veze sa sportom. Jedva čekam novi dres sa NOVIM GRBOM. :izet:
Kinaski

#3252 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

Cirilica pa to je nase pismo ljudi dragi , zasto gledate na sve nacionalistickim ocima
TheMule

#3253 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

Kad su oni is Trebinja tolike patriJote, sto im smeta latinica?? Dosad je bila latinaca, sta joj fali? I latinica je nase pismo.
ganjeta

#3254 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

TheMule wrote:Kad su oni is Trebinja tolike patriJote, sto im smeta latinica?? Dosad je bila latinaca, sta joj fali? I latinica je nase pismo.

Nije problem bio u latinici, nego u engleskom. Ko zna, možda ovim u Trebinju i on smetao :-D .
irac300

#3255 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by irac300 »

TheMule wrote:Kad su oni is Trebinja tolike patriJote, sto im smeta latinica?? Dosad je bila latinaca, sta joj fali? I latinica je nase pismo.
Kad su tebi ti iz Trebinja idoli, ne znači da su i meni, da kopiram njih. Druga stvar, latinaca je bila, ali na engleskom, a FIFA i UEFA su zahtjevali promjenu natpisa Saveza na domaćim jezicima, a pošto smo mi država koja ima dva RAVNOPRAVNA pisma, logično je da budu oba zastupljena. Da imate malo više pameti, a malo manje tog ''patriJotizma'' skontali bi da vam ćirilica ionako izvire na svakom ćošku od pasoša, lične karte, konvertibilinih maraka, natpisa na tablama javnih ustanova itd, itd.
TheMule

#3256 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

ganjeta wrote:

Nije problem bio u latinic, nego u engleskom. Ko zna, možda ovim u Trebinju i on smetao :-D .
Nemojte da mislite da mrzim cirilicu, vec mrzim ono sto predstavlja stavljanje nje na grb koji je dosad nije imo: Uvlacenje drugima u dupe, i naguzivanje trecima da nam ga zabiju u dupe.

Naprimjer, imam nesto i protiv onog "Fudbalski/nogometni". Iako i sam govorim "fudbal" a ne "nogomet", nema razloga da pise "fudbalski/nogometni", kao fol jedno predstavlja Srbe, a drugo Hrvate ili neka tako slicna idiotska varijanta. Obicne gluposti, zar postoji gradjanin ove drzave koji ima vise od 5 godina, a da ne zna sta znaci fudbal ili nogomet???
SSemir

#3257 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by SSemir »

ma hajd kod nas inekako, kombinovano cirilica i latinica..ali oni rusi, bugari...kod njih samo cirilica. zamislite koliko oni popustaju :-)

znam ja nas, jebo ti nas...
karanana

#3258 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

ne smeta mi cirilica. unutrasnjost grba je losa. lopta nije spojena linijama i nekako u toj sredini kao da nesto fali.
TheMule

#3259 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

irac300 wrote:
Kad su tebi ti iz Trebinja idoli, ne znači da su i meni, da kopiram njih. Druga stvar, latinaca je bila, ali na engleskom, a FIFA i UEFA su zahtjevali promjenu natpisa Saveza na domaćim jezicima, a pošto smo mi država koja ima dva RAVNOPRAVNA pisma, logično je da budu oba zastupljena. Da imate malo više pameti, a malo manje tog ''patriJotizma'' skontali bi da vam ćirilica ionako izvire na svakom ćošku od pasoša, lične karte, konvertibilinih maraka, natpisa na tablama javnih ustanova itd, itd.
Koga ti poznajes da zna citati samo cirilicu, a ne latinicu, ili obrnuto? Politika i fudbal ne bi trebali ici zajedno
irac300

#3260 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by irac300 »

TheMule wrote:
irac300 wrote:
Koga ti poznajes da zna citati samo cirilicu, a ne latinicu, ili obrnuto? Politika i fudbal ne bi trebali ici zajedno
E jbg sad, ti počeo utopijski. Znam i ja to, al' haj' budi realan i vidi u kakvoj državi živimo, i da je od 1990. godine, sve u državi postavljeno tako da se dijeli na tri dijela.
TheMule

#3261 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

Moracu sastaviti peticiju, i predati Evropskom sudu za ljudska prava, u kojoj se trazi da na grbu pise:

"Nogometni/Fudbalski/Soker/Football savez/unija/drustvo/zajednica/union/association/federation" jer imamo dosta povratnika kojima vise pase neki strani jezik.
ganjeta

#3262 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by ganjeta »

TheMule wrote:
ganjeta wrote:

Nije problem bio u latinic, nego u engleskom. Ko zna, možda ovim u Trebinju i on smetao :-D .
Nemojte da mislite da mrzim cirilicu, vec mrzim ono sto predstavlja stavljanje nje na grb koji je dosad nije imo: Uvlacenje drugima u dupe, i naguzivanje trecima da nam ga zabiju u dupe.

Naprimjer, imam nesto i protiv onog "Fudbalski/nogometni". Iako i sam govorim "fudbal" a ne "nogomet", nema razloga da pise "fudbalski/nogometni", kao fol jedno predstavlja Srbe, a drugo Hrvate ili neka tako slicna idiotska varijanta. Obicne gluposti, zar postoji gradjanin ove drzave koji ima vise od 5 godina, a da ne zna sta znaci fudbal ili nogomet???
Skijaš buraz i to spust pičiš :wink: . Nije nikakvo uvlačenje, već je Uefa tražila to, evo ovdje ti fino piše:

NSBiH je bio jedan od rijetkih saveza u svijetu čije ime na grbu nije bilo napisano na jeziku kojim se govori u zemlji, već engleskom.

http://www.avaz.ba/sport/fudbal/ovako-c ... -grb-nsbih
Chuckie

#3263 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Jebe mi se za cirilicom, govorim da je grb uradjen u kompletu amaterski sa onim glare efektom. Slova su sitna tako da to uzivo na majici kad se uradi nece valjati klincu. Grb treba da je urađen u vektorima za sitostampu i konac a oni pukli 1pt font i blur. A u pm.

Zar nije dovoljno da gore pise latinicom NFS Bosne i Hercegovine, a dolje isto cirilicom? Pa i kod argentinaca stoji AFA, hrvata HNS, svaba DFB, a kod nas pasus teksta jbt.
Last edited by Chuckie on 08/11/2013 00:11, edited 5 times in total.
TheMule

#3264 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by TheMule »

Ma ne vjerujem ovome uopste. Sta ima UEFA s tim? Avaz kaze UEFA ovlastila neku agenciju? Koju agenciju? Kako se zove, ima li broj telefona? Ima dosta grbova koji nemaju nista na sebi niti imaju boje zastave na grbu. Ako Platini zna na kojem se kontinentu BiH nalazi evo glave, boli njega za nas grb
Bosanski_kralj

#3265 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Bili se vi složili da nam samo ćirlica bude na grbu?
Chuckie

#3266 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Al vrhunac je kosa crta između nogometni i fudbalski. Haha
rajv0sa

#3267 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by rajv0sa »

TheMule wrote:Ma ne vjerujem ovome uopste. Sta ima UEFA s tim? Avaz kaze UEFA ovlastila neku agenciju? Koju agenciju? Kako se zove, ima li broj telefona? Ima dosta grbova koji nemaju nista na sebi niti imaju boje zastave na grbu. Ako Platini zna na kojem se kontinentu BiH nalazi evo glave, boli njega za nas grb
E usra ga ti , ne zna na kojem kontinentu :-)
btw
Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na prekjučerašnjoj sjednici usvojio je prijedlog izmjene grba Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.Novi grb krovne kuće bh. nogometa za razliku od starog na sebi će imati natpise na jezicima naroda Bosne i Hercegovine, dok će boje korištene na znaku biti one sa zastave Bosne i Hercegovine.Kako saznaje Reprezentacija.ba portal novi grb je poslan na potvrdu u UEFA-u, a očekuje se kako će u Nyonu učiniti manje korekcije, te da će slova na istome biti uvećana, nakon čega će novi grb zvanično biti predstavljen bh. javnosti
Kinaski

#3268 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

Hahahhaa gledaj besposlicara sto seru :D Pojebite nekad nesto
skenderija04

#3269 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by skenderija04 »

rajv0sa wrote:
TheMule wrote:Ma ne vjerujem ovome uopste. Sta ima UEFA s tim? Avaz kaze UEFA ovlastila neku agenciju? Koju agenciju? Kako se zove, ima li broj telefona? Ima dosta grbova koji nemaju nista na sebi niti imaju boje zastave na grbu. Ako Platini zna na kojem se kontinentu BiH nalazi evo glave, boli njega za nas grb
E usra ga ti , ne zna na kojem kontinentu :-)
btw
Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH na prekjučerašnjoj sjednici usvojio je prijedlog izmjene grba Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.Novi grb krovne kuće bh. nogometa za razliku od starog na sebi će imati natpise na jezicima naroda Bosne i Hercegovine, dok će boje korištene na znaku biti one sa zastave Bosne i Hercegovine.Kako saznaje Reprezentacija.ba portal novi grb je poslan na potvrdu u UEFA-u, a očekuje se kako će u Nyonu učiniti manje korekcije, te da će slova na istome biti uvećana, nakon čega će novi grb zvanično biti predstavljen bh. javnosti
Da je samo do pisma... Najtuznije je ovo sto si podebljao. Oni ce poslati grb i vec znaju da ce ovi povecati slova :-)

Evo, @Chukie samo sto je vidio grb odmah je provalio ovo oko velicine. Pa majku mu, kome su dali da radi ovaj grb.Ne ulazim u tehnicke i estetske ocjene, ali ako su znali da su mala slova sto ih ne povecase u startu. Bas amaterski i neozbiljno.
Chuckie

#3270 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Trebaju strpat pasus teksta pa nikako nije mogao veci font.
A da su stavili NFSBIH gore i dolje, latinicom i cirilicom, font bi mogao biti veci.
Koja li im je "agencija" ovo radila. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3271 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

Po meni jedina zamjerka je sto nisu izmedju latinicnog i cirilicnog natpisa stavili crticu, tackicu ili nesto drugo. Jer ovako djeluje kao da je sve povezano, pa haman se ne vidi gdje prestaje koja rijec. :shock:

Cirilica je ok. To jeste jedno od BH pisama, i zvanicno priznato. Jedino su to mogli sve kvalitetnije estetski uobliciti. Ukljucujuci i bolje uradjenu loptu.
Kinaski

#3272 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

Lijepo izgleda u svakom slucaju , hejteri ce uvijek hejtovati . Ocekujemo jos dres . Savez se fakat uozbiljni nema zajebancije vise . Ozbiljni protivnici u prijateljskim nema vise Omana i slicnih :izet:
horion_bosona

#3273 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by horion_bosona »

nije problem ćirilica, niti bi smjela biti... nego mi je komično što su i ćirilicom napisali "НОГОМЕТНИ" :-)

ali ako se Mile, onaj Kovačević, nije bunio... možda je čak insistirao na tome, kao na "staroj srpskoj rEči"... :razz: jer opšte je poznato da su Hrvati "ukrali" i nazive mjeseci :razz: :oops:
DonVitoni

#3274 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DonVitoni »

Astrix wrote:Fakat ni meni nije jasno sta se bune toliko, grb je dobar i uradili su ono sto su morali. FIFA je tako tražila i stavili su ono sto imamo i na zastavi i u ustavu sto je sasvim normalno.
Sve nam je nametnuto ha ya.
Modernizujemo se cirilicom :thumbup: :lol: ovo samo kod nas.. :(
SSemir

#3275 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by SSemir »

vidi tufnica :-D joj boja, pobogu, kao da ih za djevojcice prave..
Post Reply