Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
Ambrozija
#3251 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sad procitah da se sve pomjera za 7 dana, tako i predavanja - da odgovorim sama sebi 
-
Balaševićka
#3252 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozdrav ljudi, prije svega nova sam ovdje i pregledala sam nekih 70% ove teme i nisam naisla na odgovor na moje pitanje.
Naime, tek sam treci razred, i znam da pomalo zurim s ovim, ali Boze moj... Volim imati sve isplanirano
. Idem u ekonomsku skolu trenutno, i imam samo jedan jezik, engleski, ali sam do prije 3 godine zivjela u Italiji i tamo naucila talijanski, spanski i trenutno online učim francuski. Inace jezicar sam, k'o sto se moze primjetiti, matematike nula bodova
. I sad planiram upisati Romanistiku - francuski i talijanski, ali na stranici fakulteta sam vidjela da se pri upisu gleda ocjena iz maternjeg jezika, eng., i jos drugi jezik. Sta cu ja, jadnica, jer imam samo jedan jezik u srednjoj?
Da li bi bilo dovoljno da polozim kurs nekog od ovih jezika koje poznajem, ili ce mi uzeti u obzir neki drugi predmet? Inace, odlicna sam ucenica bila do sada i petice imam iz maternjeg i eng, tako da mi prosjek iz tih ne predstavlja problem.
Naime, tek sam treci razred, i znam da pomalo zurim s ovim, ali Boze moj... Volim imati sve isplanirano
- tinchy
#3253 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ako ideš u Ekonomsku na Pofalićima, onda si morala imati i drugi jezik njemački / francuski..Balaševićka wrote:Pozdrav ljudi, prije svega nova sam ovdje i pregledala sam nekih 70% ove teme i nisam naisla na odgovor na moje pitanje.
Naime, tek sam treci razred, i znam da pomalo zurim s ovim, ali Boze moj... Volim imati sve isplanirano. Idem u ekonomsku skolu trenutno, i imam samo jedan jezik, engleski, ali sam do prije 3 godine zivjela u Italiji i tamo naucila talijanski, spanski i trenutno online učim francuski. Inace jezicar sam, k'o sto se moze primjetiti, matematike nula bodova
. I sad planiram upisati Romanistiku - francuski i talijanski, ali na stranici fakulteta sam vidjela da se pri upisu gleda ocjena iz maternjeg jezika, eng., i jos drugi jezik. Sta cu ja, jadnica, jer imam samo jedan jezik u srednjoj?
Da li bi bilo dovoljno da polozim kurs nekog od ovih jezika koje poznajem, ili ce mi uzeti u obzir neki drugi predmet? Inace, odlicna sam ucenica bila do sada i petice imam iz maternjeg i eng, tako da mi prosjek iz tih ne predstavlja problem.
Svejedno i da položiš neki kurs donijet će ti dodatne bodove ali se neće računati kao da si to imala u srednjoj niti bodovati kao drugi jezik..
A ne znam ako si imala samo engleski (što je prosto nemoguće, barem meni) morali bi bodovati neki drugi predmet ili bi iz tog drugog predmeta imala 0 poena
- Zatamnjena stakla
#3254 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Eh, pazi sad ovoBalaševićka wrote:Pozdrav ljudi, prije svega nova sam ovdje i pregledala sam nekih 70% ove teme i nisam naisla na odgovor na moje pitanje.
Naime, tek sam treci razred, i znam da pomalo zurim s ovim, ali Boze moj... Volim imati sve isplanirano. Idem u ekonomsku skolu trenutno, i imam samo jedan jezik, engleski, ali sam do prije 3 godine zivjela u Italiji i tamo naucila talijanski, spanski i trenutno online učim francuski. Inace jezicar sam, k'o sto se moze primjetiti, matematike nula bodova
Ako bude prijemni, spremi dobro te jezike što ćeš upisati. Bit' će ti uglavnom objavljeno hoće li biti prijemnog ili neće. Ako ne bude, onda predaj papire i šta bude. Naravno nećeš u redovne, nego u SF ili Vanredne gdje će te sto posto primiti.
Spremi dobro francuski i talijanski, nije samo konverzacija u pitanju
Nadam se da sam ti pomogao
-
Balaševićka
#3255 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne idem, sto je najgore. Idem za ekonomskog tehnicara, u Zavidovicima, i samo engleski imamo. Tako je u citavoj skoli, jedino sumarski tehnicari imaju jos i latinski i to je to. Pisala sam im i na stranici u vezi toga, i niko mi ne odgovara. Hvala tebi opet, valjda ce racunati bilo statinchy wrote: Ako ideš u Ekonomsku na Pofalićima, onda si morala imati i drugi jezik njemački / francuski..
Svejedno i da položiš neki kurs donijet će ti dodatne bodove ali se neće računati kao da si to imala u srednjoj niti bodovati kao drugi jezik..
A ne znam ako si imala samo engleski (što je prosto nemoguće, barem meni) morali bi bodovati neki drugi predmet ili bi iz tog drugog predmeta imala 0 poena
Cisto sumnjam da ce prijemni uvoditi vise, mada sve je moguce. Gramatika mi je jaca strana sto se talijanskog tice, isla sam 4 godine u skolu tamo, naucila sam nesto valjdaSorel wrote:Eh, pazi sad ovo
Ako bude prijemni, spremi dobro te jezike što ćeš upisati. Bit' će ti uglavnom objavljeno hoće li biti prijemnog ili neće. Ako ne bude, onda predaj papire i šta bude. Naravno nećeš u redovne, nego u SF ili Vanredne gdje će te sto posto primiti.
Spremi dobro francuski i talijanski, nije samo konverzacija u pitanjuGramatika je veoma važna
Nadam se da sam ti pomogao
-
mini2
#3256 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Balaševićka wrote:Pozdrav ljudi, prije svega nova sam ovdje i pregledala sam nekih 70% ove teme i nisam naisla na odgovor na moje pitanje.
moje iskustvo...također nisam imala neki predmet za bodovanje, rekli su mi da će mi nešto drugo bodovati i naravno nisu to učinili...tj.dobila sam 0 bodova.
-
Cibra
#3257 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Mole se studenti da se 09.02.2012. godine (četvrtak) u 11 sati pridruže uposlenicima Filozofskog fakulteta u akciji čišćenja snijega na prilazima Fakultetu.
Jučer, 7.2.2012. OPSFF je zajedno sa studentima Anglistike i Psihologije odgovorio na poziv uprave fakulteta, i krenuo u akciju čišćenja snijega na prilazima fakultetu. S obzirom na konstrukciju fakulteta, bilo je potrebno očistiti i krov fakulteta, kako se ne bi urušio. U akciji koja je traja 5 sati, 15ak studenata sa prodekanima i nekolicinom profesora je u potpunosti otklonila opasnost.
Galeriju slika mozete pogledati ovdje: http://opsff.org/?p=796
O elementarnim nepogodama i početku nastave: http://opsff.org/?p=759
Jučer, 7.2.2012. OPSFF je zajedno sa studentima Anglistike i Psihologije odgovorio na poziv uprave fakulteta, i krenuo u akciju čišćenja snijega na prilazima fakultetu. S obzirom na konstrukciju fakulteta, bilo je potrebno očistiti i krov fakulteta, kako se ne bi urušio. U akciji koja je traja 5 sati, 15ak studenata sa prodekanima i nekolicinom profesora je u potpunosti otklonila opasnost.
Galeriju slika mozete pogledati ovdje: http://opsff.org/?p=796
O elementarnim nepogodama i početku nastave: http://opsff.org/?p=759
- antropolog
#3258 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Bodovat će ti maternji, opći uspjeh, eng. i historiju ili filozofiju.Balaševićka wrote:Pozdrav ljudi, prije svega nova sam ovdje i pregledala sam nekih 70% ove teme i nisam naisla na odgovor na moje pitanje.
Nemoj puno da se brineš, ima ljudi koji su iz mašinske škole upisali fran/tal imali samo jedan jezik, ne znam sad jesu li imali filozofiju ili historiju i upali su u redovne, tako da nema potrebe da brines ako imas dobre ocjene ( petice ) a moze i koja 4, na romanistici i nije neka navala, uglavnom zadrži te ocijene koje imaš sad i sretno sa francuskim
bonne chance
-
Balaševićka
#3259 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jesi li romanistiku upisivala ili nesto drugo? Sta bi na kraju, da li su te primili?mini2 wrote:moje iskustvo...također nisam imala neki predmet za bodovanje, rekli su mi da će mi nešto drugo bodovati i naravno nisu to učinili...tj.dobila sam 0 bodova.
Nemam ni historiju, a ni filozofiju sve 4 godineantropolog wrote: Bodovat će ti maternji, opći uspjeh, eng. i historiju ili filozofiju.
Nemoj puno da se brineš, ima ljudi koji su iz mašinske škole upisali fran/tal imali samo jedan jezik, ne znam sad jesu li imali filozofiju ili historiju i upali su u redovne, tako da nema potrebe da brines ako imas dobre ocjene ( petice ) a moze i koja 4, na romanistici i nije neka navala, uglavnom zadrži te ocijene koje imaš sad i sretno sa francuskim![]()
![]()
bonne chance
- antropolog
#3260 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nema veze, moze historija 2 godine, ako su ti jos sve petice iz hist. i ovih predmeta, nema frke 
-
bull21
#3261 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Vidi možeš li upisati Engleski + Francuski/štaveć i onda samo u oktobru ispišeš se sa Engleskog. Kod nas na odsjeku (angl) su radili to. Upisali Engleski + Njemački (najčešće) i onda se ispisivali u oktobru.
-
mini2
#3262 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
@balaševićka
to mi se desilo u prvom roku kada sam htjela psihologiju upisati...u drugom roku sam predala na romanistici i tu su me primili jer sam imala predmete za bodovanje (jezike)....ti se uglavnom raspitaj malo bolje....moj savjet ti je da ne ideš na studentsku jer pojma nemaju i samo hoće da te se riješe pa ti bilo šta kažu...najbolje odeš sekretaru odsjeka
to mi se desilo u prvom roku kada sam htjela psihologiju upisati...u drugom roku sam predala na romanistici i tu su me primili jer sam imala predmete za bodovanje (jezike)....ti se uglavnom raspitaj malo bolje....moj savjet ti je da ne ideš na studentsku jer pojma nemaju i samo hoće da te se riješe pa ti bilo šta kažu...najbolje odeš sekretaru odsjeka
- Richard Wagner
#3263 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
studentska <3 ljilja <3
-
mini2
#3264 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ljilja drži pod kontrolom one dvije i naruži ih jer su neuredne 
-
Ambrozija
#3265 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Rusmina je najbolja, dusa od covjeka, mada i njoj dodje zuta minuta pa postane neprepoznatljivaRichard Wagner wrote:studentska <3 ljilja <3
- Richard Wagner
#3266 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
a rusmina je ona loptica?
-
Ambrozija
#3267 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jeste, predobra jeRichard Wagner wrote:a rusmina je ona loptica?
-
bull21
#3268 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ljudi imal' šta za nas i ispite? Evo opet se preporučuje da odgode nastavne i ispitne aktivnosti (monks.ba). 
-
Ambrozija
#3269 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja koliko sam upucena i dalje stoji informacija da su ispiti od 13.02. do 18.02. a da nastava pocinje 20.02.bull21 wrote:Ljudi imal' šta za nas i ispite? Evo opet se preporučuje da odgode nastavne i ispitne aktivnosti (monks.ba).
- Richard Wagner
#3270 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
kad sneg večeras gruhne, odnijeće i onaj papir i zatrpati pogane vratare
-
bull21
#3271 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Kako mi samo živce jede ova njihova mutava sporost. U svemu su ovakvi. Spori i nikakvi. Da hoće barem objaviti, samo da znam, pa neka i bude, samo da mi živci više ne idu. 
-
Ambrozija
#3272 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
bull21 wrote:Kako mi samo živce jede ova njihova mutava sporost. U svemu su ovakvi. Spori i nikakvi. Da hoće barem objaviti, samo da znam, pa neka i bude, samo da mi živci više ne idu.
U telefonskom razgovoru sa prodekanom za nastavno naučna pitanja Dubravkom Lovrenovićem, rekao nam je da će ispiti i nastava održati se iduće sedmice ukoliko bude ovakvo vrijeme. Ukoliko bude novih većih problema sa padavinama, opet će se razmotriti odluka.
-
bull21
#3273 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Očekivano. Hvala. 'Vidimo' se u ponedeljak. 
-
mini2
#3274 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ne bi valjalo da se sve ovo odgodi za još jednu sedmicu
- vodoprovodčik
#3275 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
i onog domara iz horor filomova.Richard Wagner wrote:kad sneg večeras gruhne, odnijeće i onaj papir i zatrpati pogane vratare