HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
O'zone
Globalni moderator

#3251 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

AdrianMole wrote:Došlo je do promjene parametara i frekvencija HD kanala :

http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=100

12 HD kanala je još uvijek potpuno otvoreno i većina je vrlo,vrlo gledljiva.Sada se HS okreće poboljšanju SD ponude.Promjena u analognoj shemi neće biti.Dugoročni plan je da svi korisnici u toku 2012.godine pređu na digitalu,uz prirodno stvaranje programskih paketa.
Ja im neću preći na digitalu sve dok ne naprave mogućnost da sam izabereš kanale i da na njih plaćaš preplatu kolika god treba da bude.

Jer koji ću ja đavo plaćati 100 kanala od kojih gledam 20 a ostale sam izbrisao i iz memorije TV-a. Neka brate stave ponudu da možeš dobiti kanal XY po cijeni od XY KM mjesečno i da fino zaokružim šta mi treba i to je to.
AdrianMole

#3252 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

O'zone wrote:

12 HD kanala je još uvijek potpuno otvoreno i većina je vrlo,vrlo gledljiva.Sada se HS okreće poboljšanju SD ponude.Promjena u analognoj shemi neće biti.Dugoročni plan je da svi korisnici u toku 2012.godine pređu na digitalu,uz prirodno stvaranje programskih paketa.
Ja im neću preći na digitalu sve dok ne naprave mogućnost da sam izabereš kanale i da na njih plaćaš preplatu kolika god treba da bude.

Jer koji ću ja đavo plaćati 100 kanala od kojih gledam 20 a ostale sam izbrisao i iz memorije TV-a. Neka brate stave ponudu da možeš dobiti kanal XY po cijeni od XY KM mjesečno i da fino zaokružim šta mi treba i to je to.
Izbor pojedinačnih kanala jednostavno nije moguć sa kablovskom tehnologijom koju sada imamo.Jedino se može napraviti nekoliko programskih paketa.IPTV je jedina tehologija koja to omogućava.
O'zone
Globalni moderator

#3253 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

AdrianMole wrote:
O'zone wrote:

Izbor pojedinačnih kanala jednostavno nije moguć sa kablovskom tehnologijom koju sada imamo.Jedino se može napraviti nekoliko programskih paketa.IPTV je jedina tehologija koja to omogućava.
Pa da to je upravo ono što HS-u nedostaje- ulaganja u opremu a ne od sinoć da na Discovery-u gledam sliku i čekam kad će ton.
AdrianMole

#3254 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

O'zone wrote:
AdrianMole wrote:
O'zone wrote:

Pa da to je upravo ono što HS-u nedostaje- ulaganja u opremu a ne od sinoć da na Discovery-u gledam sliku i čekam kad će ton.
Nije riječ o opremi.Ne postoji oprema koja to omogućava ,jer jednostavno tehničko rješenje toga trenutno ne postoji.Pojedinačni izbor kanala ne pruža niti jedna kablovska kuća na svijetu.....
zikmu

#3255 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Kako ne moze... kako mi ukinu HBO tako mi mogu preko kartice/modula ili STB-a ukinut bilo koji kanal...
AdrianMole

#3256 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Riječ je o zakonu velikih brojeva i tzv.teoriji masovnog posluživanja.Hajdemo to objasniti ne- tehničkim rječnikom.Korisnici HBO paketa mogu posvjedočiti da nekada treba i 30-ak sekundi da im kanal proradi pošto prebace na njega.Toliko treba kartici da pošalje zahtjev centrali ,centrali da odobri zahtjev i pošalje signal do kartice.To traje 4-5 sekundi za jedan zahtjev(zavisno do funkcionalnosti kartice).Sada zamislite da svaki kanal ima takvo ograničenje i odjednom stiže npr.15000 zahtjeva za odobrenje.Centrali bi trebalo i sa simultanim radom barem 10-ak minuta za takvu jednu operaciju.Da li biste čekali na svaki kanal deset minuta? :D Da ne govorim o tome kako bi trebalo ubaciti za svakog korisniku listu kanala,a to se može samo ručno...
zikmu

#3257 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Dobro to je sad druga stvar... ali teoretski moze... :D
zilog

#3258 Re: HS kablovska

Post by zilog »

AdrianMole wrote:Riječ je o zakonu velikih brojeva i tzv.teoriji masovnog posluživanja.Hajdemo to objasniti ne- tehničkim rječnikom.Korisnici HBO paketa mogu posvjedočiti da nekada treba i 30-ak sekundi da im kanal proradi pošto prebace na njega.Toliko treba kartici da pošalje zahtjev centrali ,centrali da odobri zahtjev i pošalje signal do kartice.To traje 4-5 sekundi za jedan zahtjev(zavisno do funkcionalnosti kartice).Sada zamislite da svaki kanal ima takvo ograničenje i odjednom stiže npr.15000 zahtjeva za odobrenje.Centrali bi trebalo i sa simultanim radom barem 10-ak minuta za takvu jednu operaciju.Da li biste čekali na svaki kanal deset minuta? :D Da ne govorim o tome kako bi trebalo ubaciti za svakog korisniku listu kanala,a to se može samo ručno...
Nema potrebe za centralom, kada na kartici mogu biti kodovi za kanale koje treba otkljucati. Kao na satelitu.

Cak i kada bi se radilo preko centrale, nikad nebi doslo 15000 zahtjeva istovremeno. Manje od 1% vremena prosjecan korisnik potrosi na promjenu kanala. Dnevno promjeni, mozda, 10 kanala. Neka, recimo, kablovska ima 100.000 korisnika, to znaci da za 10 sati moze ocekivati 1.000.000 promjena kanala. To je 100.000 promjena na sat, ili cca 28 u sekundi. Nista komplikovano.
zikmu

#3259 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Ma vidis da sad imaju probleme sa kanalima... a zamisli kad bi uveli to... :D
lijan

#3260 Re: HS kablovska

Post by lijan »

dali jos neko ima problema sa tonom na pinku...ima slike nema tona.
niko93

#3261 Re: HS kablovska

Post by niko93 »

Zanima me korisnik koji koristi HS internet npr. od 2Mbit-a , da li ima ikakvih problema kada koristi istovremeno internet na 2 racunara.
Zli87

#3262 Re: HS kablovska

Post by Zli87 »

pozz svima, interesuje me dal se kod vas na VH1 classic gubi signal, znaci kad prebacim na VH1 pocne mi se palit i gasit lcd, dok npr nekad u toku dana moze normalno radit... Inace imam onu njihovu karticu u tv-u i preporucio bih svakom da je uzme :wink:
shlauf

#3263 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Zli87 wrote:pozz svima, kad prebacim na VH1 pocne mi se palit i gasit lcd, dok npr nekad u toku dana moze normalno radit... Inace imam onu njihovu karticu u tv-u i preporucio bih svakom da je uzme :wink:
Dobra preporuka :lol: :lol: :lol:

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
sinus

#3264 Re: HS kablovska

Post by sinus »

Da li je neko pokušao ili zna sljedeće:

U ponudi kablovske imamo digitalne i analogne kanale, i sada mene interesuje da li kablovska emituje oba signala istovremeno, mislim znam da emituje ali na koji način to ide nije mi jasno i da li neko ko ima DVB-C ugrađen na TV-u ili digitalni reciever može bez da plaća digitalni paket gledati digitalne kanale ( što bi rekli bez znanja kablovske), odnosno da li će skeniranjem kanala DVB-C ili dig reciever vidjeti te kanale ? :D
niko93

#3265 Re: HS kablovska

Post by niko93 »

Zanima me korisnik koji koristi HS internet npr. od 2Mbit-a , da li ima ikakvih problema kada koristi istovremeno internet na 2 racunara.
lijan

#3266 Re: HS kablovska

Post by lijan »

sinus wrote:Da li je neko pokušao ili zna sljedeće:

U ponudi kablovske imamo digitalne i analogne kanale, i sada mene interesuje da li kablovska emituje oba signala istovremeno, mislim znam da emituje ali na koji način to ide nije mi jasno i da li neko ko ima DVB-C ugrađen na TV-u ili digitalni reciever može bez da plaća digitalni paket gledati digitalne kanale ( što bi rekli bez znanja kablovske), odnosno da li će skeniranjem kanala DVB-C ili dig reciever vidjeti te kanale ? :D
Skeniras svoj tv digitalne i analogne kanale ,naravno ako imas ugradjen DVB-C u TV-u,i poslije se sam uvjeris koje digitalne kanale mozes da pratis besplatno...paketi koji su navedeni za dodatno placanje ne mozes gledati ni sa kojim tv-om niti resiverom ako nisi pretplatnik tih istih paketa tipa HBO..
sinus

#3267 Re: HS kablovska

Post by sinus »

lijan wrote:
sinus wrote:Da li je neko pokušao ili zna sljedeće:

Skeniras svoj tv digitalne i analogne kanale ,naravno ako imas ugradjen DVB-C u TV-u,i poslije se sam uvjeris koje digitalne kanale mozes da pratis besplatno...paketi koji su navedeni za dodatno placanje ne mozes gledati ni sa kojim tv-om niti resiverom ako nisi pretplatnik tih istih paketa tipa HBO..
Problem je što nemam DVB-C, a ne isplati mi se kupovati reciever samo radi pokusa :D

Kontam da nije neko pokušao, ono platiš osnovni paket, a gledaš digitalni :D

P.S.
Ovo sam ja uopšteno pitao za kablovske televizije nevezano za HS, samo eto na ovoj temi da ne otvaram drugu zbog jednog pitanja...
riko-ga

#3268 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

shlauf wrote:
Zli87 wrote:pozz svima, kad prebacim na VH1 pocne mi se palit i gasit lcd, dok npr nekad u toku dana moze normalno radit... Inace imam onu njihovu karticu u tv-u i preporucio bih svakom da je uzme :wink:

A sta trebam uraditi da uzmem tu karticu?Sad mi je onaj njihov resiver.I sta bi dobijo tom karticom?Kvalitet slike?Ili ??Inace mi pola kanala na digitalnoj tamno ali nemam zivaca da ih zovem i da se peglam sa ovim iz HS-a.
iPod

#3269 Re: HS kablovska

Post by iPod »

Svi hd kanali i dalje nekodirani, i cini mi se nove frekvencije.

http://teve.ba/article/1978/hs-hd-kanal ... nekodirano
showman

#3270 Re: HS kablovska

Post by showman »

riko-ga wrote:
shlauf wrote:

A sta trebam uraditi da uzmem tu karticu?Sad mi je onaj njihov resiver.I sta bi dobijo tom karticom?Kvalitet slike?Ili ??Inace mi pola kanala na digitalnoj tamno ali nemam zivaca da ih zovem i da se peglam sa ovim iz HS-a.
Prvo, ne piše se dobiJo već dobio :P Drugo, veliko je pitanje da li ti TV podržava te njihove kineske kartice. Pola pretplatnika nije moglo to koristiti jer ne odgovara model.
kantazasmece

#3271 Re: HS kablovska

Post by kantazasmece »

200 rana od hs imam :x
riko-ga

#3272 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

A sta trebam uraditi da uzmem tu karticu?Sad mi je onaj njihov resiver.I sta bi dobijo tom karticom?Kvalitet slike?Ili ??Inace mi pola kanala na digitalnoj tamno ali nemam zivaca da ih zovem i da se peglam sa ovim iz HS-a.[/quote]
Prvo, ne piše se dobiJo već dobio :P Drugo, veliko je pitanje da li ti TV podržava te njihove kineske kartice. Pola pretplatnika nije moglo to koristiti jer ne odgovara model.[/quote]

Pardonisem se.Evo sve sam dobiJo osip zbog te gramaticke greske.

Hvala na odgovoru :wink:
riko-ga

#3273 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

A sta trebam uraditi da uzmem tu karticu?Sad mi je onaj njihov resiver.I sta bi dobijo tom karticom?Kvalitet slike?Ili ??Inace mi pola kanala na digitalnoj tamno ali nemam zivaca da ih zovem i da se peglam sa ovim iz HS-a.[/quote]
Prvo, ne piše se dobiJo već dobio :P Drugo, veliko je pitanje da li ti TV podržava te njihove kineske kartice. Pola pretplatnika nije moglo to koristiti jer ne odgovara model.[/quote]

Hvala na odgovoru :wink:
opa22

#3274 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

je li netko ima problema s digitalnom????? imao sam prije problema kad su mi je digitalna spojena na tv slika na tv-u mi je bila katastrofa recimo rtl i rtl2 i jos par domacih kanala slika mi je katastrofa kao da preko sobne antene gledam k'o da je 1998 godina pa mi slika rizi, i ajde danas kupim one nove kako se zovu adapteri mislim :lol: i sada upoce nemam slike na digitalnom a slika na kablovskoj mi se poboljsala :S da li netko ima slicnih problema?
vicious

#3275 Re: HS kablovska

Post by vicious »

riko-ga wrote:A sta trebam uraditi da uzmem tu karticu?Sad mi je onaj njihov resiver.I sta bi dobijo tom karticom?Kvalitet slike?Ili ??Inace mi pola kanala na digitalnoj tamno ali nemam zivaca da ih zovem i da se peglam sa ovim iz HS-a.

Hvala na odgovoru :wink:[/quote]

Nazovi ti hs i trazi da ti donesu modul i karticu, slika je bolja. Nema sta da odgovara ili ne odgovara model, moze na svaki tv koji ima slot za CAM modul. A pretpostavljam da tvoj tv ima?
Locked