oridjidji wrote: Mislim da u osnovi grijesite kada tvrdite da bi to srpsku politiku porazilo. Nije ovo da bi vama kontru slago, gluho i daleko bilo. Slatke su te zelje, ali nisu realne. Sad bi potpisao da se takvo sto desi, zajedno s vama. Ali tesko da to vodi icemu jer oni su doktori propagande i to bi definitivno upotrebili da sebe pokazu jos vecom zrtvom, a cijelom svijetu je jasno da su dzelati. Pa njima sada vatra bi sto su Karadzicu presudu napravili na dan kad ih je bombardovao NATO. Pratim srpske portale, koliko seze bezobrazluk, na svakom portalu je isla slika JE SUIS SERBIA 1999. Raspravu poveli kako je sramota sto se Karadzicu sudilo na taj dan.
Protiv Srbije se treba obnoviti proces za agresiju. Genocid je suvise kompleksno pravno dokazati, pogotovo jer je to drugi spor drzave protiv drzave za genocid, prvi je upravo slucaj i propao radi tezine koju ta tuzba nosi. Protiv RS tuzba za genocid bi imala vise smisla i to bi se moglo dokazati. Međutim kad bi dobili jednu od ove dvije tužbe ili čak obje, mi nebi ni korak se približili napretku, prosperitetu, pomirenju i suživotu jer upravo ta politika iako je vec sada fakticki dokazana i gotovo osuđena u Hagu, nije poražena, niti će time i biti, niti Srbe približava ikakvoj katarzi. Ta politika protjerivanja i unistavanja drugih naroda za rad širenja srpske države poznata je od Balkanskih ratova na ovamo i Albanci i Turci su prvi koji su to osijetili na svojoj kozi od Srba. Kako je uopšte Srbija postala gotovo nacionalno homogena zemlja, upravo takvom politikom, kako se raširila, upravo takvom politikom i nažalost i danas se širi tako. Bojim da bi oni kad bi izgubili te procese, pritisli papucicu nacionalizma do kraja i vjerovatno pripremili novi rat jos brze.Njihova je nesreca, sto bi taj rat mogli voditi s nama i Albancima Kosovarima, gdje god bi oko udarili tu je NATO. Blago Srbima s njima samima, njih samo pustite i njih ce poraziti vrijeme, vec sada to je nacija koje svake godine izgubi jedan omanji grad. Ni u RS nije bolje. Da ne govorim da su od Srbije napravili smece od Milosevicevog uspona do danas. Zato vrijeme mi moramo voditi dosta zreliju politiku i dosta raditi na tome da njih preteknemo u svakome segmentu, da smo u BiH neovisniji faktor i od Hrvata i od Srba, te od svakog grada napraviti ono sto je Gorazde recimo u odnosu na ostatak istocne Bosne pod njihovom kontrolom, gdje osim sume, kamenoloma i stocarstva i nemas nikakvog izbora da se necim bavis. Nece ni Srbizacija sumske do kamena, njima pomoci da to bude bolje mjesto za zivot.Prije ce pomoci da se poglodju sami medjusobom. Zato samo red, rad, disciplina i dizanje stope nataliteta planski moze nam u buducnosti biti od koristi, naciju pod hitno podmladiti, kako bi se stvari u miru potisle u pravom smjeru, a u buducnosti taj velikosrpski mac koji spominjete sam ce poci u korice ili ce otupiti, drzava nakon onakve borbe za opstanak, tesko da ce oslabiti do te mjere da ce nestati, bez obzira koliko Srbi, pa i Hrvati pokusavali da opstruisu ideju Bosne, ta ideja samo moze jacati, ako i mi budemo jaci. Kome sve starija nacija Srba moze danas sve ono sto su 90-te zacrtali kada su bili najaci? Ne moze vise nikome. Sto se tice oprosta, nema oprosta, niti oprost nema smisla jer oni koji su zivi ne mogu prastati za svoje mrtve, a za ono sto su oni prezivjeli, to nije ni pametno, kako oprostiti za onoga ko je pod zemljom zbog njihove kame, nikako, isto tako se ne moze, i ne treba zaboraviti, vec sjecanje to treba bastiniti do te mjere, da kad god ko krene poturiti nam zamjenu teza, smjestimo ga caskom na stub srama. Za mene je to narod koji se ne mjenja i mislim da ce ideja cetnistva medju njima biti ziva sve dok se ona vojnicki ne porazi. Ti kakvi su iz inata, nebi ni ostetu placali, kad bi obje tuzbe izgubili. Kamen bi bili spremni jest radi nacionalizma. U Ljubiji troje umrlo od gladi (RS), u Beogradu troje umrlo od gladi... O cemu vise da pricamo? Sta se kod njih u svijesti promjenilo? Nista.
Radovan Karadžić u Haagu!
-
krater
#3251 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
- Danguba
#3252 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nije mu dugo trebalo.SkyLimit wrote:Neka bosanska verzija kurira bi stavila ovakav naslov na ovu vijest: "Skandal, premijer Srbije prijeti novim ratom Sarajevu i BiH!"
Vučić: Srbija u Sarajevu nema partnera za mir
BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjavu Bakira Izetbegovića da BiH razmatra novu tužbu za genocid protiv Srbije, rekao je danas da Izetbegović traži izgovor za pokretanje nove spirale nasilja.
"Na žalost, nisam iznenaden vešću iz Sarajeva. U prvoj izjavi posle izricanja presude (Radovanu) Karadžiću nisam ni pomenuo Bakira Izetbegovića, ali sam po svemu sudeći dobro naslutio da neko ne želi pomirenje u regionu, već ide protiv 35 odsto stanovništva vlastite zemlje i traži bilo kakav dovoljan razlog da pokrene spiralu, najpre političkog, a onda ko zna kakvog nasilja", rekao je Vučić za "Politiku".
Odgovor Srbije je, istakao je premijer, da mi želimo prije svega mir i iskreno pomirenje, a ne tužbe i revizije tužbi.
"Ali, na žalost, očigledno je da nemamo partnera i da su neki sve ovo shvatili kao mogućnost da, umjesto pomirenja, sprovedu osvetu nad Srbima. I u tome se razlikuje naš pogled na budućnost od njihovog", zaključio je Vučić a prenosi RTS.
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... mir/362010
Kada god odlucim da se malo povucem sa ovih tema pojavi se ovako nesto na sto covjek ne moze ostati ravnodusan. Jednom smo bili ravnodusni i glavom platili nasu ''ravnodusnost''.
S'kim on zeli pomirenje i suzivot? Sa onima koji otvoreno brane krvnika, ni sekunde se ne kaju i opet bi ucinili isto.
- relativno84
#3253 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Koliko je pozitivna presuda kao takva da se napokon stane pricama u kraj kako je prvi medju slicnima nevin, utoliko me raduje sto dani iza nas ali i oni pred nama sve vise otkrivaju pojedince sirom zemlje ali i sire u njihovo podrsci presudjenom ratnom zlocincu. Jedno je bilo furati price dok se krio, dok je proces trajao ali i sada otvoreno braniti njegov lik i zlocin moze samo neko ko je isti kao on.
Pricati o suzivotu s toliko novih Radovana koji i sada vatreno brane zlocinca je suluda stvar, jednostavno se trpimo i to je to.
Pricati o suzivotu s toliko novih Radovana koji i sada vatreno brane zlocinca je suluda stvar, jednostavno se trpimo i to je to.
-
Zgoljo
#3254 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Mozda je malo ruzno ovo sto cu napisati prema zrtvama agresije ali na kraju krajeva i nije jer sigurno da ni oni,da su zivi,ne bi imali nista protiv da se zemlja uredi kako bog zapovijeda.
Dakle,ova presuda kao i presuda Mladicu su ozbiljan adut u rukavu svima koji vole Bosnu i Hercegovinu.A on se moze visestruko iskoristiti bude li pameti i mudrosti.
Jedna od solucija je recimo da BiH odustane od tuzbe u zamjenu za demontiranje ili bar onemeogucavanje genocidne da i ubuduce sve zivo opstruira,koci bilo kakav napredak,negira drzavu BiH kroz mehanizme koji su joj dati, kao i zadrzavanje nade da bi se nekad mogli otcijepiti.
Valjda je jasno da ce genocidna sa ovakvim ovlastima i u ovom obliku sve raditi da drzavu BiH ucini nemogucom i nefunkcionalnom i iluzija je ocekivati da ce se to promijeniti-
Znaci momentum je na nasoj strani,sumnjam da cemo bolju priliku imati vise ikada.
Dakle,ova presuda kao i presuda Mladicu su ozbiljan adut u rukavu svima koji vole Bosnu i Hercegovinu.A on se moze visestruko iskoristiti bude li pameti i mudrosti.
Jedna od solucija je recimo da BiH odustane od tuzbe u zamjenu za demontiranje ili bar onemeogucavanje genocidne da i ubuduce sve zivo opstruira,koci bilo kakav napredak,negira drzavu BiH kroz mehanizme koji su joj dati, kao i zadrzavanje nade da bi se nekad mogli otcijepiti.
Valjda je jasno da ce genocidna sa ovakvim ovlastima i u ovom obliku sve raditi da drzavu BiH ucini nemogucom i nefunkcionalnom i iluzija je ocekivati da ce se to promijeniti-
Znaci momentum je na nasoj strani,sumnjam da cemo bolju priliku imati vise ikada.
Last edited by Zgoljo on 28/03/2016 23:38, edited 1 time in total.
-
costacurta
#3255 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Bakir ih karinđa al ono lagano, gušta a oni pjene, ne znaju kud udaraju. To je ono sto se traži.palermo wrote:A vjerovatno ći biti u manjini ( da ne govorim da će mi se Vječiti opet na kosti navaliti) ali meni su Bakirove izjave nakon presude Radovanu, vrlo dobre....odmjerene, a opet jake i mislim suština se rekla
Volio bih stvarno čuti šta je to trebao reći
Gledam večeras na PTPC Apostrof, u studiju Stevadić, Ramiz čoper brada i još neki lik pored voditeljke.
Ramiz ih zdominir'o. Oni poludili! Te "a Naser, a Dobrovoljačka a Markale fejk, Tuzlanska kolona, teroristi, atentat na Peachlips" voditeljica ko mahnita skače s teme na temu ne bi li provalila Ramiza. A Ramzes cool. Samo veli crno na bijelo. Dajte dokaze nikakav problem. Sta cete vi sa UZPom? Još kad reče za Vučića da čovjek koji je sjedio u rovu iznad Sarajeva ne može izigravati mirotvorca ja se zacehnuo. A voditeljica veli "nemamo mnogo vremena" kad će Ramiz "pa požurite" haha
- Connaisseur Karlin
#3256 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Hvala,nisma znala za protokol o izobru zatvora nakon finalne presude.uglavnomja wrote:dobiju spisak pa izeberu.Connaisseur Karlin wrote: uglavnomja,isto napisah neki dan,zelim da se pati sa bolnim karcenogenim metastazama od danas pa narednih nekoliko decenija.
Kakvi su zatvori Haskih zatvorenika? ZNam da su privremeni,tokom sudjena u blizini Haga.Gdje idu poslije finalne presude?
haag je fakat izgleda hotel![]()
da se ispraviim, nadam se da ce dozivjeti sudjenje i punomocnu presudu pa da se pati u nekom pravom zatvoru. dabogda ne crk'o do tad.
Ti zatvori su bas kao sto si rekao,hoteli
Dobio odstetu!oridjidji wrote: Krstic otiso u Britaniju i prikolje ga malo Albanac Krasnici, nekako ostane ziv, tuzi drzavu i dobije odstetu. Mada bi lijepo bilo da je crko.
-
oridjidji
#3257 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ma ciniti se. Meni je to previse optimisticno razmisljanje. Kad su oni u pitanju, pesimista sam. Ovo sam na ovome mome blogu pisao o njima, malo sam se bavio tom njihovom idejom cetnistva i uopste nacinima kako su oni ostvarivali svoje politicke ambicije, kad su Srbi u pitanju, bas ne vjerujem da je to narod koji moze ozivjeti svoju katarzu jer oni su prakticno taoci sami sebe. Njima ni Titova Jugoslavija nije pomogla da svoje ideje odbace, a kamoli da ce to gubitak pomenutih tuzbi, pa makar to i placali iz svog dzepa.Zgoljo wrote:Druze oridjidji vjeruj drugu svom da im ta njihova velikospstina ne bi bila ni u kraj uha.
Slazem se i to sto ti kazes,moze i samo za agresiju,vise je nego dovoljno.
http://opsadasarajeva.blogspot.ba/2016/ ... -novo.html
Ovdje sam neki dan postavljao link na report Karnegijeve fondacije za medjunarodni mir koja je ustanovila razmjer srpskih zlocina na prostoru juzne Srbije, Kosova i Sjeverne Albanije, pa i dijelom Makedonije nad muslimanima toga prostora i nista se to ne razlikuje od sudbine dva nesrpska naroda u RS. Na par stotina stranica toga raporta sav asortiman njihovog koljastva se moze vidjeti. Zlo sa dna pakla.
- Danguba
#3258 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ne moze se entitet tuziti za genocid.oridjidji wrote:
Mislim da u osnovi grijesite kada tvrdite da bi to srpsku politiku porazilo. Nije ovo da bi vama kontru slago, gluho i daleko bilo. Slatke su te zelje, ali nisu realne. Sad bi potpisao da se takvo sto desi, zajedno s vama. Ali tesko da to vodi icemu jer oni su doktori propagande i to bi definitivno upotrebili da sebe pokazu jos vecom zrtvom, a cijelom svijetu je jasno da su dzelati. Pa njima sada vatra bi sto su Karadzicu presudu napravili na dan kad ih je bombardovao NATO. Pratim srpske portale, koliko seze bezobrazluk, na svakom portalu je isla slika JE SUIS SERBIA 1999. Raspravu poveli kako je sramota sto se Karadzicu sudilo na taj dan.
Protiv Srbije se treba obnoviti proces za agresiju. Genocid je suvise kompleksno pravno dokazati, pogotovo jer je to drugi spor drzave protiv drzave za genocid, prvi je upravo slucaj i propao radi tezine koju ta tuzba nosi. Protiv RS tuzba za genocid bi imala vise smisla i to bi se moglo dokazati. Međutim kad bi dobili jednu od ove dvije tužbe ili čak obje, mi nebi ni korak se približili napretku, prosperitetu, pomirenju i suživotu jer upravo ta politika iako je vec sada fakticki dokazana i gotovo osuđena u Hagu, nije poražena, niti će time i biti, niti Srbe približava ikakvoj katarzi. Ta politika protjerivanja i unistavanja drugih naroda za rad širenja srpske države poznata je od Balkanskih ratova na ovamo i Albanci i Turci su prvi koji su to osijetili na svojoj kozi od Srba. Kako je uopšte Srbija postala gotovo nacionalno homogena zemlja, upravo takvom politikom, kako se raširila, upravo takvom politikom i nažalost i danas se širi tako. Bojim da bi oni kad bi izgubili te procese, pritisli papucicu nacionalizma do kraja i vjerovatno pripremili novi rat jos brze.Njihova je nesreca, sto bi taj rat mogli voditi s nama i Albancima Kosovarima, gdje god bi oko udarili tu je NATO. Blago Srbima s njima samima, njih samo pustite i njih ce poraziti vrijeme, vec sada to je nacija koje svake godine izgubi jedan omanji grad. Ni u RS nije bolje. Da ne govorim da su od Srbije napravili smece od Milosevicevog uspona do danas. Zato vrijeme mi moramo voditi dosta zreliju politiku i dosta raditi na tome da njih preteknemo u svakome segmentu, da smo u BiH neovisniji faktor i od Hrvata i od Srba, te od svakog grada napraviti ono sto je Gorazde recimo u odnosu na ostatak istocne Bosne pod njihovom kontrolom, gdje osim sume, kamenoloma i stocarstva i nemas nikakvog izbora da se necim bavis. Nece ni Srbizacija sumske do kamena, njima pomoci da to bude bolje mjesto za zivot.Prije ce pomoci da se poglodju sami medjusobom. Zato samo red, rad, disciplina i dizanje stope nataliteta planski moze nam u buducnosti biti od koristi, naciju pod hitno podmladiti, kako bi se stvari u miru potisle u pravom smjeru, a u buducnosti taj velikosrpski mac koji spominjete sam ce poci u korice ili ce otupiti, drzava nakon onakve borbe za opstanak, tesko da ce oslabiti do te mjere da ce nestati, bez obzira koliko Srbi, pa i Hrvati pokusavali da opstruisu ideju Bosne, ta ideja samo moze jacati, ako i mi budemo jaci. Kome sve starija nacija Srba moze danas sve ono sto su 90-te zacrtali kada su bili najaci? Ne moze vise nikome. Sto se tice oprosta, nema oprosta, niti oprost nema smisla jer oni koji su zivi ne mogu prastati za svoje mrtve, a za ono sto su oni prezivjeli, to nije ni pametno, kako oprostiti za onoga ko je pod zemljom zbog njihove kame, nikako, isto tako se ne moze, i ne treba zaboraviti, vec sjecanje to treba bastiniti do te mjere, da kad god ko krene poturiti nam zamjenu teza, smjestimo ga caskom na stub srama. Za mene je to narod koji se ne mjenja i mislim da ce ideja cetnistva medju njima biti ziva sve dok se ona vojnicki ne porazi. Ti kakvi su iz inata, nebi ni ostetu placali, kad bi obje tuzbe izgubili. Kamen bi bili spremni jest radi nacionalizma. U Ljubiji troje umrlo od gladi (RS), u Beogradu troje umrlo od gladi... O cemu vise da pricamo? Sta se kod njih u svijesti promjenilo? Nista.
Tuzba za genocid(a ne i agresiju) je jos uvijek aktuelna sve dok ne istekne zalbeni rok a to je Februar 2017. god.
...ima toga jos ai mi se neda.
-
kolegione
#3259 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
costacurta wrote:Bakir ih karinđa al ono lagano, gušta a oni pjene, ne znaju kud udaraju. To je ono sto se traži.palermo wrote:A vjerovatno ći biti u manjini ( da ne govorim da će mi se Vječiti opet na kosti navaliti) ali meni su Bakirove izjave nakon presude Radovanu, vrlo dobre....odmjerene, a opet jake i mislim suština se rekla
Gledam večeras na PTPC Apostrof, u studiju Stevadić, Ramiz čoper brada i još neki lik pored voditeljke.
Ramiz ih zdominir'o. Oni poludili! Te "a Naser, a Dobrovoljačka a Markale fejk, Tuzlanska kolona, teroristi, atentat na Peachlips" voditeljica ko mahnita skače s teme na temu ne bi li provalila Ramiza. A Ramzes cool. Samo veli crno na bijelo. Dajte dokaze nikakav problem. Sta cete vi sa UZPom? Još kad reče za Vučića da čovjek koji je sjedio u rovu iznad Sarajeva ne može izigravati mirotvorca ja se zacehnuo. A voditeljica veli "nemamo mnogo vremena" kad će Ramiz "pa požurite" haha
Bakir nas jebe i gusta, nemam pojma sto uzivas u tome.
-
Zgoljo
#3260 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Da,na zadnje noge su se propeli.Znaju oni vrlo dobro sta to znaci,nije uzalud prva reakcija iz Beograda bila ne damo genocidnu.Jasno je i njima da je buducnost necega sto je nastalo na genocidu a kao rezultat UZP vrlo maglovita i neizvjesna,zato su se i uzjebali.costacurta wrote:Bakir ih karinđa al ono lagano, gušta a oni pjene, ne znaju kud udaraju. To je ono sto se traži.palermo wrote:A vjerovatno ći biti u manjini ( da ne govorim da će mi se Vječiti opet na kosti navaliti) ali meni su Bakirove izjave nakon presude Radovanu, vrlo dobre....odmjerene, a opet jake i mislim suština se rekla
I to sve da se izvede na finjaka,bez ikake agresije,kulerski kako je i Ramzes veceras nastupio.Samo crno na bijelo.
-
kolegione
#3261 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pitanje za @zgoljo i ostale, jesi li svjestan da je ukidanje rs (rat) a,da se u ratu gine ,da nasi borci rove po kontejnerima, jesi li spreman za drugu seriju rata. Nemoj instant odgovoriti nego promisli malo...
- uglavnomja
#3262 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Connaisseur Karlin wrote:
Ti zatvori su bas kao sto si rekao,hoteli![]()
Dobio odstetu!oridjidji wrote: Krstic otiso u Britaniju i prikolje ga malo Albanac Krasnici, nekako ostane ziv, tuzi drzavu i dobije odstetu. Mada bi lijepo bilo da je crko.Takvim treba biti zabranjena bilo kakva odsteta!
samo je taj jebeni haski "zatvor" nesto kao hotel. i onaj za starije gospodje gdje je plavsicka bila.
ostali zatvori nisu ni blizu, zatvor kao zatvor. celija, ogranicenja ...
a sto se ticee krstica, on ima pravo na zivot (nazalost) i uprava zatvora je tu da se brine o tome. a ocito su ofalili u brizi, pa ih sad ovaj tuzi.
ne sjecam se ovoga, nemam pojma
- Connaisseur Karlin
#3263 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Super,nek' nisu u stilu dobrodoslice kakvu su napravili Artukovicu u SFRJ.uglavnomja wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Dobio odstetu!oridjidji wrote: Krstic otiso u Britaniju i prikolje ga malo Albanac Krasnici, nekako ostane ziv, tuzi drzavu i dobije odstetu. Mada bi lijepo bilo da je crko.Takvim treba biti zabranjena bilo kakva odsteta!
samo je taj jebeni haski "zatvor" nesto kao hotel. i onaj za starije gospodje gdje je plavsicka bila.
-
oridjidji
#3264 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
To je silom nastala tvorevina i sila je moze ugasiti, budi u to siguran. Tesko ce nju dotuci nasa politicka volja. Prije ce je dotuci Srbi sami. Na kraju dok god postoji, mi realno svoju prijetnju vidimo. Zato i treba da postoji da opominje. Srbi su sebi najveci neprijatelji u miru, nijedna drzava im nije mogla bolja biti od Jugoslavije jer su oni u njoj na konto svoje brojnosti mogli napraviti ono sto su i pokusali 90-tih, bukvalno zaskociti sistem i pokusati ga iskoristiti u izgradnji Srboslavije. U toj tvorevini su se mogli takmiciti sa ostalima i ici na suhu dominaciju, to njihovo vjecito daj da smo mi prvi u svemu i gurnulo je tu drzavu u raspad. Oni se sada pokusavaju u BiH ponasati tako, al nazalost ne ide im tako dobro, ma koliko Mektica bilo na celu ministarstva sigurnosti i Zubaca na celu Sipe. Sada je to drugacije i u RS i u Srbiji, oni se glodju, rat ih je svukao na golemu bijedu, njima od Beograda na dole, izgleda nevjerovatno grozno, kao da je vrijeme stalo 70-tih, vise sredjenih avlija i obradivih povrsina vidis duz FBIH i boljih kuca, nego kod njih kroz cijelu Srbiju kad prodjes onim nakaradnim autoputem. U Prokuplju, ko da su granate padale po ulicama, a rata nije bilo i tako je do granicnog prelaza Merdare s Kosovom. Djavolja varos s pravom nosi to djavolje ime. Odron. Ko London im izgleda put preko Romanije do Zvornika i ono uz put sto vidis kako to izgleda, a to nama RS, izgleda ko neki propali kraj Rumunije.Zgoljo wrote:Mozda je malo ruzno ovo sto cu napisati prema zrtvama agresije ali na kraju krajeva i nije jer sigurno da ni oni,da su zivi,ne bi imali nista protiv da se zemlja uredi kako bog zapovijeda.
-
oridjidji
#3265 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
http://www.cazin.net/clanci/vijest/zloc ... -za-klanjeuglavnomja wrote:Connaisseur Karlin wrote:
a sto se ticee krstica, on ima pravo na zivot (nazalost) i uprava zatvora je tu da se brine o tome. a ocito su ofalili u brizi, pa ih sad ovaj tuzi.
-
Zgoljo
#3266 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ma kakav rat,samo pravo i advokati,medjunarodne konferencije uz zavrtanje ruku.Pa tako je i dobila legitimitet,zavrtanjem ruku,Vojno je bila pred porazom,tek je mjesec-dva dijelio od toga.kolegione wrote:Pitanje za @zgoljo i ostale, jesi li svjestan da je ukidanje rs (rat) a,da se u ratu gine ,da nasi borci rove po kontejnerima, jesi li spreman za drugu seriju rata. Nemoj instant odgovoriti nego promisli malo...
Oni koji su joj dali legitimitet taj legitimitet joj mogu i oduzeti.A bilo bi i posteno da isprave tu strasnu nepravdu.
Nase je samo da mirno pozivano na to koristeci se samo cinjenicama,nista vise,nema potrebe za oruzjem.
Last edited by Zgoljo on 28/03/2016 23:59, edited 2 times in total.
- Connaisseur Karlin
#3267 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ah,pa dali zatvorenici sirom svijeta dobijaju takve finansijske odstete ili moras biti "poseban slucaj" ?oridjidji wrote:http://www.cazin.net/clanci/vijest/zloc ... -za-klanjeuglavnomja wrote: a sto se ticee krstica, on ima pravo na zivot (nazalost) i uprava zatvora je tu da se brine o tome. a ocito su ofalili u brizi, pa ih sad ovaj tuzi.
-
oridjidji
#3268 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
On vec od Srba pravi zrtve. Evo i ovdje je to okretanje price na svoj mlin prisutno. Oni bi najsretniji bili da im mi kolektivno halalimo, pa da pripremimo vratove za novo klanje, jos naivnije je nego ikad do sada.SkyLimit wrote:Neka bosanska verzija kurira bi stavila ovakav naslov na ovu vijest: "Skandal, premijer Srbije prijeti novim ratom Sarajevu i BiH!"
Vučić: Srbija u Sarajevu nema partnera za mir
BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjavu Bakira Izetbegovića da BiH razmatra novu tužbu za genocid protiv Srbije, rekao je danas da Izetbegović traži izgovor za pokretanje nove spirale nasilja.
"Na žalost, nisam iznenaden vešću iz Sarajeva. U prvoj izjavi posle izricanja presude (Radovanu) Karadžiću nisam ni pomenuo Bakira Izetbegovića, ali sam po svemu sudeći dobro naslutio da neko ne želi pomirenje u regionu, već ide protiv 35 odsto stanovništva vlastite zemlje i traži bilo kakav dovoljan razlog da pokrene spiralu, najpre političkog, a onda ko zna kakvog nasilja", rekao je Vučić za "Politiku".
Odgovor Srbije je, istakao je premijer, da mi želimo prije svega mir i iskreno pomirenje, a ne tužbe i revizije tužbi.
"Ali, na žalost, očigledno je da nemamo partnera i da su neki sve ovo shvatili kao mogućnost da, umjesto pomirenja, sprovedu osvetu nad Srbima. I u tome se razlikuje naš pogled na budućnost od njihovog", zaključio je Vučić a prenosi RTS.
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... mir/362010
- SkyLimit
#3269 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
S Bijele kule, glas se cuje,kolegione wrote:Pitanje za @zgoljo i ostale, jesi li svjestan da je ukidanje rs (rat) a,da se u ratu gine ,da nasi borci rove po kontejnerima, jesi li spreman za drugu seriju rata. Nemoj instant odgovoriti nego promisli malo...
Zmaj od Bosne porucuje
junacima od Gorazda:
"Zemlji Bosni, vi ste nada",
junacima sa Kule Grada:
"Zemlji Bosni, vi ste nada."
S Bijele kule, glas se cuje
Zmaj od Bosne porucuje
nasoj raji s Vratnika:
"Zemlji Bosni, vi ste dika",
raji Zepe i Zvornika:
"Zemlji Bosni, vi ste dika".
Kad stavite ruku svoju
na kamen, na dusu moju,
u amanet ostavljam vam,
da cuvate zemlju svoju.
Zmaj od Bosne porucuje
u bosanske sve carsije:
"Il' sehidi il gazije!"
-
oridjidji
#3270 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nazalost ta drzava mu mora obezbjediti bezbjedno izdrzavanje kazne. To se nije desilo i tuzba. Naravno za nas to nema mnogo smisla jer mi kakvi smo, svi bi manje vise ko Krasnici postupili. Aha, optuzen si za genocid u Srebrenici, odmah macareConnaisseur Karlin wrote:Ah,pa dali zatvorenici sirom svijeta dobijaju takve finansijske odstete ili moras biti "poseban slucaj" ?oridjidji wrote:http://www.cazin.net/clanci/vijest/zloc ... -za-klanjeuglavnomja wrote: a sto se ticee krstica, on ima pravo na zivot (nazalost) i uprava zatvora je tu da se brine o tome. a ocito su ofalili u brizi, pa ih sad ovaj tuzi.
ne sjecam se ovoga, nemam pojma![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#3271 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Oridjidji,ne mora drzava nista ako promjeni zakon,i problem bi bio rijesen.Bacati novac na koljace je bizrano,dovoljno je sto im se ponudi hipokratova medicinska pomoc!oridjidji wrote:Nazalost ta drzava mu mora obezbjediti bezbjedno izdrzavanje kazne. To se nije desilo i tuzba. Naravno za nas to nema mnogo smisla jer mi kakvi smo, svi bi manje vise ko Krasnici postupili. Aha, optuzen si za genocid u Srebrenici, odmah macareConnaisseur Karlin wrote:Ah,pa dali zatvorenici sirom svijeta dobijaju takve finansijske odstete ili moras biti "poseban slucaj" ?oridjidji wrote:
http://www.cazin.net/clanci/vijest/zloc ... -za-klanje![]()
![]()
Ja bih ih stavljala da preko noci spavaju na starorimskim spravama za mucenje.Ne treba ih muciti,dovoljno je da ih zavezes i tako ostavis svaki dan 10 sati.
Last edited by Connaisseur Karlin on 29/03/2016 00:11, edited 1 time in total.
-
oridjidji
#3272 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Mi smo svakako u drugoj vrsti rata. Bolje 10 godina pregovarati, nego 1 dan ratovati. RS je nama dobar razlog da mi budemo mnogo bolji od njih, ta prijetnja ima da se topi, ako mi budemo na sebi radili da budemo sve jaci i jaci. Drugacije, ako ne budemo radili da je Bosna do Tokija, urusice se. Mi kada bi samo ovoliko nepravde koje smo nanjeli sebi u miru, ispravili i podigli ono sto je ratom od privrede poruseno i pokrenuli to, mi bi pretekli uveliko RS. Vec ovako ih gazimo, kad se uzme u obzir da imamo duplo vise stanovnistva od RS. Kanton Sa na racun ove drzave uplati vise poreza, nego RS. Sad zamislite situaciju kad bi svi kantoni bili jaki tako. Gdje bi nam kraj bio?kolegione wrote:Pitanje za @zgoljo i ostale, jesi li svjestan da je ukidanje rs (rat) a,da se u ratu gine ,da nasi borci rove po kontejnerima, jesi li spreman za drugu seriju rata. Nemoj instant odgovoriti nego promisli malo...
Vidi ovo
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/271 ... na_km.html
-
kolegione
#3273 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Hahaha nemam pojma jel bodris mene ili zgolju ja cu ti odmah reci, nikad se necu ratovati dok su ovi i ovakvi Bosnjaci lideri, ja im ne bih dao da me povedu do hale. Ako me neko napadne logicno je odbrana nema predaje nema povlacenja, to je jasno.SkyLimit wrote:S Bijele kule, glas se cuje,kolegione wrote:Pitanje za @zgoljo i ostale, jesi li svjestan da je ukidanje rs (rat) a,da se u ratu gine ,da nasi borci rove po kontejnerima, jesi li spreman za drugu seriju rata. Nemoj instant odgovoriti nego promisli malo...
Zmaj od Bosne porucuje
junacima od Gorazda:
"Zemlji Bosni, vi ste nada",
junacima sa Kule Grada:
"Zemlji Bosni, vi ste nada."
Zmaj od Bosne porucuje
nasoj raji s Vratnika:
"Zemlji Bosni, vi ste dika",
raji Zepe i Zvornika:
"Zemlji Bosni, vi ste dika".
Kad stavite ruku svoju
na kamen, na dusu moju,
u amanet ostavljam vam,
da cuvate zemlju svoju.
Zmaj od Bosne porucuje
u bosanske sve carsije:
"Il' sehidi il gazije!"
- uglavnomja
#3274 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Connaisseur Karlin wrote:Ah,pa dali zatvorenici sirom svijeta dobijaju takve finansijske odstete ili moras biti "poseban slucaj" ?oridjidji wrote:http://www.cazin.net/clanci/vijest/zloc ... -za-klanjeuglavnomja wrote: a sto se ticee krstica, on ima pravo na zivot (nazalost) i uprava zatvora je tu da se brine o tome. a ocito su ofalili u brizi, pa ih sad ovaj tuzi.
ne sjecam se ovoga, nemam pojma![]()
![]()
pa cim je ratni zlocinac znaci da je poseban slucaj i da je morao biti pod pojacanom kontrolom. u svakom pogledu.
fakat nemam pojma o ovome. samo konstatujem da zatvor nije odradio svoj dio posla. znaju oni perfektno ko su srbi, albanci, bosnjaci ... a bas narocito znaju ko su albanci. oni imaju posebnu reputaciju. i dozvolili su da se to desi.
-
costacurta
#3275 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Sine, ti ko iz sna "tetka pomaži mi kriiiišku"kolegione wrote:costacurta wrote:Bakir ih karinđa al ono lagano, gušta a oni pjene, ne znaju kud udaraju. To je ono sto se traži.palermo wrote:A vjerovatno ći biti u manjini ( da ne govorim da će mi se Vječiti opet na kosti navaliti) ali meni su Bakirove izjave nakon presude Radovanu, vrlo dobre....odmjerene, a opet jake i mislim suština se rekla
Bakir nas jebe i gusta, nemam pojma sto uzivas u tome.
Kakve veze to ima sa temom?
Tema je Presuda RK, genocid, UZP.
O Baketovim marifetlucima imaš baška temu pa opleti.
Uživam slušajući ih kako kevću.
I o kakvom ratu ti pričaš?! Šta dramiš, skuliraj se. Užitak je gledati susede kako si cepaju košulje od muke, još kad im Riđobradi i Ramzes stave soli na ranu...... prajsles