Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#3251 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Razumijem da svako ima svoj fudbalski ukus....ali ne može se zamjerati Barsi na njenom stilu jer niko ne brani ni Realu niti bilo kojoj drugoj ekipi da u jednoj utakmici od 90 minuta UZME taj posjed i da oni nametnu svoju igru i svoj stil koji bi bila po necijem drugom ukusu...samo treba imati igrace sposobne za tako nešto....pa nije Barsa kriva što drugima nametne svoju volju i svoj stil u jednoj utakmicu, vec ovi drugi jer nisu u mogucnosti da pariraju tome.
ratata

#3252 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Topla voda wrote:ja sam mislio da sam jedini kome se ne svidja barcina igra.
i nisam navracao na ovaj podforum,jer kad se sa rajom prica,ispadam kontras i pametnjakovic.
tek sad vidjeh neku raspravu ovdje slucajno..

al zbilja,igra koja se zasniva na apsolutnom posjedu je igra koja limitira protivnicku ekipu da razvije svoju igru.
i postujem sve,tehnicki su besprijekorni,al je meni najdosadnije od svih ekipa gledati barcelonu.

tu se ne dogadja nista sto nije po obrascu,svaki igrac daje loptu sljedecem slobodnom ,ko seve na treningu da igraju,nekad je to naprijed,uglavnom nazad,pa onda chavi ima 300 pasova,a pujol 200,dok vilja ima 50...cilj je drzati loptu,i uspavati i izmoriti protivnika,i onda par dodavanja naprijed i stvori se sansa.

ok,postujem..svako ima pravo da igra kako zeli,samo meni ovo nije interensantno,dapace,veoma dosadno..
valdez ima vise kontakta s loptom od veznih igraca neke druge ekipe.

vodjeni logikom,posjed samo posjed,vracaj slobodnom gdje god da je,prodje od efektivnih 60 minuta igre bar 45 i ostalo 15 je fudbala sto ima ...

iz tog razloga jedini nacin da s onako tehnicki jaka ekipa dobije u bitnoj utakmici je murinjov nacin sa interom,pet u sesnaestercu,cetvorica ispred i jedan naprijed...i samo im daj loptu,a oni onda ne znaju sta ce s njom i cuvaj bedem na 25-30...jer ako te ne izvuku..prolaz im je gotovo nemoguc.

naravno,ako si dovoljno jak i agresivan u odbrani i ako imas kvalitet za tu igru.

uglavnom,dosadan fudbal,svi srsavaju na barsu..a meni dosadno do bola i sematizirano previse i opstruktivno sa nasilnim posjedom lopte,samo da prodje vrijeme,a nesto ce se dogoditi... dont like it :)
jedan od najjacih postova u 2010.godini :thumbup: :dance:
Lakat Jebić

#3253 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

LSD wrote:Razumijem da svako ima svoj fudbalski ukus....ali ne može se zamjerati Barsi na njenom stilu jer niko ne brani ni Realu niti bilo kojoj drugoj ekipi da u jednoj utakmici od 90 minuta UZME taj posjed i da oni nametnu svoju igru i svoj stil koji bi bila po necijem drugom ukusu...samo treba imati igrace sposobne za tako nešto....pa nije Barsa kriva što drugima nametne svoju volju i svoj stil u jednoj utakmicu, vec ovi drugi jer nisu u mogucnosti da pariraju tome.
stoji, ali barsa realno ima previse dobre tehnicare da bi joj neko mogao parirati u posjedu. stoga na "ofanzivni katanco" jedini odgovor je "defanzivni katanaco", a kad se to desi onda je to antifudbal... kad je inter izbacio barsu to je bila pobjeda antifudbala, a niko se ne sjeca da je inter u milanu barsi zabio 3 gola...
respo

#3254 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

ultima_palabra wrote:Pa naravno, isto kao što ga ne može dati ni tim koji nema prostora (u catenacciu)...fol je sprovesti i jednu i drugu taktiku bez greške ;-)
pa ko ima vecu mogucnost dati go tim koji napada "protiv" catenaccia ili tim koji dobije loptu 25% i to vecinom u svom dijelu terena i ispucavaju uglavnom
respo

#3255 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

Lakat Jebić wrote:
LSD wrote:Razumijem da svako ima svoj fudbalski ukus....ali ne može se zamjerati Barsi na njenom stilu jer niko ne brani ni Realu niti bilo kojoj drugoj ekipi da u jednoj utakmici od 90 minuta UZME taj posjed i da oni nametnu svoju igru i svoj stil koji bi bila po necijem drugom ukusu...samo treba imati igrace sposobne za tako nešto....pa nije Barsa kriva što drugima nametne svoju volju i svoj stil u jednoj utakmicu, vec ovi drugi jer nisu u mogucnosti da pariraju tome.
stoji, ali barsa realno ima previse dobre tehnicare da bi joj neko mogao parirati u posjedu. stoga na "ofanzivni katanco" jedini odgovor je "defanzivni katanaco", a kad se to desi onda je to antifudbal... kad je inter izbacio barsu to je bila pobjeda antifudbala, a niko se ne sjeca da je inter u milanu barsi zabio 3 gola...
pa smisao fudbala je valjda dati gol protivnickoj ekipi i pobjediti a ne se samo braniti i dati go recimo iz penala i prosao si
to mi isto dodje kao u boksu kaze pobjedio na poene
kakve poene dok ovaj ne zada nokaut nista od boksa

a niko se ce sjeca da je barca u milano dosla busom
znaci nekoliko sati vise voznje i umora itd
Lakat Jebić

#3256 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

respo wrote:
Lakat Jebić wrote:
pa smisao fudbala je valjda dati gol protivnickoj ekipi i pobjediti a ne se samo braniti i dati go recimo iz penala i prosao si
to mi isto dodje kao u boksu kaze pobjedio na poene
kakve poene dok ovaj ne zada nokaut nista od boksa

a niko se ce sjeca da je barca u milano dosla busom
znaci nekoliko sati vise voznje i umora itd
smisao fudbala ovisi o filozofiji fudbala koju gajis. ima ona: ja znam puno ekipa koje su dale 3 gola i izgubile, ali ne znam ni jednu koja nije primila go da je izgubila."

i argument dosli autobusom... to je 12 sati voznje, i nisu drito iz busa na teren istracali...
LSD

#3257 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Lakat Jebić wrote:
Nisam ja nazivao pobjedu Intera antifudbalom, niti bilo koje ekipe koja igra tako protiv Barse (igrao je i Čelzi slicno tome)...ne može niko nikome spocitavati ili osporavati neciji stil igre i izbor taktike...ja kažem svaka cast svakoj ekipi koja se uspije odbraniti, a pogotovu poentirati iz takve igre i još proci dalje...to je prava majstorija uraditi tako nešto protiv tima kakva je Barcelona...Inter je zasluženo prošao dalje jer ih je nadmudrio što je i sam Guardiola priznao.
Lakat Jebić

#3258 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

LSD wrote:
Lakat Jebić wrote:
Nisam ja nazivao pobjedu Intera antifudbalom, niti bilo koje ekipe koja igra tako protiv Barse (igrao je i Čelzi slicno tome)...ne može niko nikome spocitavati ili osporavati neciji stil igre i izbor taktike...ja kažem svaka cast svakoj ekipi koja se uspije odbraniti, a pogotovu poentirati iz takve igre i još proci dalje...to je prava majstorija uraditi tako nešto protiv tima kakva je Barcelona.
ma dobro, mislio sam opcenito na komentare, tvoj post mi je bio samo onako slagvort :P
respo

#3259 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

Lakat Jebić wrote:smisao fudbala ovisi o filozofiji fudbala koju gajis. ima ona: ja znam puno ekipa koje su dale 3 gola i izgubile, ali ne znam ni jednu koja nije primila go da je izgubila."

i argument dosli autobusom... to je 12 sati voznje, i nisu drito iz busa na teren istracali...
ja znam dosta koje nisu primile go a izgubile ako racunamo penale i kup takmicenje :)
ako racunamo bodovanje onda su mnogo toga izgubile

argument dosli busom itekako stoji jer voziti se 12 sati i letiti 2 sat nije isto a takodje nisam rekao da su iz busa na teren izasli
samo je fazon koliko treba da se odmoris kad se vozis 12 sati
sigurno si i sam se toliko vozio pa si sljedeca 24 sata bio sjeban od voznje
Obuca9

#3260 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

Smisao fudbala je pobjediti. Da li će to neko uraditi na način da postigne što više golova i što više ponizi svog protivnika ili će to uraditi na način da postigne tačno onoliko golova koliko im treba, je već stvar svakog pojedinca i kluba, odnosno oružja kojim isti raspolaže.

Ako neko ima fantastične ofanzivce i izvanredne tehničare, logično da će se odlučiti za prvu opciju, ako pak s druge strane neko na raspolaganju ima jake igrače, koji i nisu neki stručnjaci s loptom, te pri tome nalete na ove prve, normalno da će pokušati iskoristiti svoje oružje na najbolji način, te tako pokušati neutralisati protivnika, a iz kontre uraditi nešto u svoju korist.

Ja ne znam šta neki ovdje očekuju, da kad god igra Barcelona ili Španija, da se ona druga ekipa ili reprezentacija treba skloniti s terena i pustiti ih da se dodaju do beskonačnosti i trpaju mrežu dok god mogu, pa da eto vi budete zadovoljni jer niste gledali anti-fudbal. Shvatite da je fudbal kombinacija tehnike, kondicije, strategije, snage i još mnogo sitnih faktora, a ne umjetnička disciplina u kojoj na kraju sudije dižu table s ocjenama i proglašavaju ko je ostavio ljepši dojam na njih.

Dakle, cilj je pobjediti, a ne ostaviti lijep dojam, zato valjda i postoji ona izreka "Mnogo je ekipa postiglo 2, 3 ili 4 gola, pa izgubilo utakmicu, ali se nikad nije desilo da ekipa koja ne primi nijedan gol izgubi utakmicu" ;)
respo

#3261 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

rekoh opet ta izreka nema smisla posebno u liga sistemu
LSD

#3262 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

u pravu je hz-semir....nema niko pravo osporavati nacin i stil igre nekome drugom, to je sva mudrost..ni Barsi ,ni Interu,ni Realu, ni Osasuni niti bilo kome.
Znam samo da Barsa igra ono što zna i umije najbolje, a u velikoj vecini slucajeva oni su u stanju da NAMETNU svoju volju i svoj stil protivniku i da ga uguše i unište na terenu....jer oni ne znaju niti su odgajani tako da se brane, jer to bi bilo presmiješno gledati kako se brane protiv Betisa ili Malage, a opet izgube utakmicu u kojoj imaju preko 70% posjed lopte...Hercules iz 3 šanse zabije im dva gola....znaci može se i ima lijeka i za njih, samo treba znati i biti disciplinovan maximalno....Mourinho ih je znao moriti redovno jer zna kako treba sa njima, sad je pogledo pritisku madridskih medija da Real mora uvijek igrati za gol više pa je shvatio poslije 5-0 da to ne može sa današnjom Barcelonom...nema tu otvorene igre sa njima jer je trpanje zagarantovano u tom slucaju.
respo

#3263 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

pa niko ne osporava niciju taktiku
samo je pitanje koja je taktika uspjesnija
kao sto vidimo sada je puno vise uspjesnija posjedom i napadanjem a ne branjenje i kontre
Lakat Jebić

#3264 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

respo wrote:pa niko ne osporava niciju taktiku
kao sto vidimo sada je puno vise uspjesnija posjedom i napadanjem a ne branjenje i kontre
jest kad imas xavija iniestu i messija, normalno da ces drzat posjed, neces se branit, i neces igrat na duge lopte kad su ti svi igraci ispod 1,70 i imaju oko 60 kila... al kad imas kao inter, pola ekipe mesara i grdosija u odbrani, i odbrana ti je realno jaca od napada, iskoristices to
ultima_palabra

#3265 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Smisao fudbala je pobjediti. Da li će to neko uraditi na način da postigne što više golova i što više ponizi svog protivnika ili će to uraditi na način da postigne tačno onoliko golova koliko im treba, je već stvar svakog pojedinca i kluba, odnosno oružja kojim isti raspolaže.

Ako neko ima fantastične ofanzivce i izvanredne tehničare, logično da će se odlučiti za prvu opciju, ako pak s druge strane neko na raspolaganju ima jake igrače, koji i nisu neki stručnjaci s loptom, te pri tome nalete na ove prve, normalno da će pokušati iskoristiti svoje oružje na najbolji način, te tako pokušati neutralisati protivnika, a iz kontre uraditi nešto u svoju korist.

Ja ne znam šta neki ovdje očekuju, da kad god igra Barcelona ili Španija, da se ona druga ekipa ili reprezentacija treba skloniti s terena i pustiti ih da se dodaju do beskonačnosti i trpaju mrežu dok god mogu, pa da eto vi budete zadovoljni jer niste gledali anti-fudbal. Shvatite da je fudbal kombinacija tehnike, kondicije, strategije, snage i još mnogo sitnih faktora, a ne umjetnička disciplina u kojoj na kraju sudije dižu table s ocjenama i proglašavaju ko je ostavio ljepši dojam na njih.

Dakle, cilj je pobjediti, a ne ostaviti lijep dojam, zato valjda i postoji ona izreka "Mnogo je ekipa postiglo 2, 3 ili 4 gola, pa izgubilo utakmicu, ali se nikad nije desilo da ekipa koja ne primi nijedan gol izgubi utakmicu" ;)
Zato je fudbal najzanimljiviji sport, jer postoji najveća šansa za iznenađenje... u sportovima tipa košarke i rukometa, gdje moraš i napadati i braniti se, kvalitet lakše dođe do izražaja i teže je autsajderu da iznenadi.
LSD wrote:u pravu je hz-semir....nema niko pravo osporavati nacin i stil igre nekome drugom, to je sva mudrost..ni Barsi ,ni Interu,ni Realu, ni Osasuni niti bilo kome.
Znam samo da Barsa igra ono što zna i umije najbolje, a u velikoj vecini slucajeva oni su u stanju da NAMETNU svoju volju i svoj stil protivniku i da ga uguše i unište na terenu....jer oni ne znaju niti su odgajani tako da se brane, jer to bi bilo presmiješno gledati kako se brane protiv Betisa ili Malage, a opet izgube utakmicu u kojoj imaju preko 70% posjed lopte...Hercules iz 3 šanse zabije im dva gola....znaci može se i ima lijeka i za njih, samo treba znati i biti disciplinovan maximalno....Mourinho ih je znao moriti redovno jer zna kako treba sa njima, sad je pogledo pritisku madridskih medija da Real mora uvijek igrati za gol više pa je shvatio poslije 5-0 da to ne može sa današnjom Barcelonom...nema tu otvorene igre sa njima jer je trpanje zagarantovano u tom slucaju.
Fol je da on ovdje nema baš igrače za tu vrstu igre... Xabi i Khedira nisu klasični terijeri na sredini terena, Ramos i Marcelo su nedisciplinovani bekovi koji uvijek hoće u napad, Ozil, Di Maria i Ronaldo ne pomažu puno u odbrani... kad uporedimo sa igračima koje je imao u Chelseaju i Interu vidimo razliku.
Ima i drugi način, a taj je da odgovoriš istom mjerom, visokom odbranom i ubitačnim presingom, da se sva igra odvija u 40tak metara oko centra i napravi se gužva gdje ni Xavi i Iniesta nemaju prostora da razviju igru. Problem je što rijetko koja ekipa može izdržati to više od 45 minuta, ali i to može biti dovoljno ako uspiješ povesti... onda se jednostavno prešaltaš na bunker 8-)
Lakat Jebić

#3266 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:Smisao fudbala je pobjediti. Da li će to neko uraditi na način da postigne što više golova i što više ponizi svog protivnika ili će to uraditi na način da postigne tačno onoliko golova koliko im treba, je već stvar svakog pojedinca i kluba, odnosno oružja kojim isti raspolaže.

Zato je fudbal najzanimljiviji sport, jer postoji najveća šansa za iznenađenje... u sportovima tipa košarke i rukometa, gdje moraš i napadati i braniti se, kvalitet lakše dođe do izražaja i teže je autsajderu da iznenadi.
LSD wrote:u pravu je hz-semir....nema niko pravo osporavati nacin i stil igre nekome drugom, to je sva mudrost..ni Barsi ,ni Interu,ni Realu, ni Osasuni niti bilo kome.
Fol je da on ovdje nema baš igrače za tu vrstu igre... Xabi i Khedira nisu klasični terijeri na sredini terena, Ramos i Marcelo su nedisciplinovani bekovi koji uvijek hoće u napad, Ozil, Di Maria i Ronaldo ne pomažu puno u odbrani... kad uporedimo sa igračima koje je imao u Chelseaju i Interu vidimo razliku.
Ima i drugi način, a taj je da odgovoriš istom mjerom, visokom odbranom i ubitačnim presingom, da se sva igra odvija u 40tak metara oko centra i napravi se gužva gdje ni Xavi i Iniesta nemaju prostora da razviju igru. Problem je što rijetko koja ekipa može izdržati to više od 45 minuta, ali i to može biti dovoljno ako uspiješ povesti... onda se jednostavno prešaltaš na bunker 8-)
jos jedan problem sa visokom odbranom je da ne pali kad igras protiv brzih igraca... a barsa ih ima
Obuca9

#3267 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

Jesi li siguran? Zadnje tri utakmice koje se ja sjećam, a u kojima sam gledao totalnu kombinaciju ofanzive i posjeda lopte s jedne, te branjenja i kontri s druge strane, sve tri su završile u korist ovih drugih (Inter - Barca 2 puta, Švajcarska-Španija), a evo čuo sam i da se utakmica Barca-Bilbao od neku noć na sličan način odvijala ;)

Ja bih prije rekao, da ono što vidimo jeste da svaki pokušaj bilo kakve taktike osim izvornog Catenaccia, pokazuje svu premoć ovih prvih, ali ne zna svako igrati pravi bunker ;)
respo

#3268 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

Lakat Jebić wrote:
jest kad imas xavija iniestu i messija, normalno da ces drzat posjed, neces se branit, i neces igrat na duge lopte kad su ti svi igraci ispod 1,70 i imaju oko 60 kila... al kad imas kao inter, pola ekipe mesara i grdosija u odbrani, i odbrana ti je realno jaca od napada, iskoristices to
pa valjda proizvodis ili kupujes igrace za taktiku koju zelis
e sad je samo pitanje izbora
LSD

#3269 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Ultima buraz, upravo je to Mourinho i igrao u zadnjem derbiji na pocetku utakmice kad su izašli visoko na 30 metara od gola i odmah su primili dva gola expresno :!: ...ne možeš odgovarati istom mjerom jer oni mole Boga da se neko toliko sam sebe precijeni i da umisli da im može odgovoriti tom igrom i još krene igrati tako protiv njih...to je siguran put u poraz...ono što je Mourinho radio sa Interom i sa Čelzijem ranije je kljuc protiv Barse, ali moraš imati igrace zvijeri u fizickom smislu koji ih mogu pratiti i ujedati citavih 90 minuta.
ultima_palabra

#3270 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Lakat Jebić wrote:jos jedan problem sa visokom odbranom je da ne pali kad igras protiv brzih igraca... a barsa ih ima
Zato je to visoki rizik... ali postoje možda 2-3 igrača koji im mogu dati lopte. Ako njih zatvoriš riješio si stvar.
Lakat Jebić

#3271 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

respo wrote:
Lakat Jebić wrote:
pa valjda proizvodis ili kupujes igrace za taktiku koju zelis
e sad je samo pitanje izbora
jbg jarane, nije to repro materijala. hajd za kupovinu se mozemo slozit, ali igraci koji imaju talenta i slifa k'o ova trojica navedenih... nije to puno do proizvodnje koliko je do talenta...
Last edited by Lakat Jebić on 27/12/2010 15:03, edited 1 time in total.
respo

#3272 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

hz__semir wrote:
Jesi li siguran? Zadnje tri utakmice koje se ja sjećam, a u kojima sam gledao totalnu kombinaciju ofanzive i posjeda lopte s jedne, te branjenja i kontri s druge strane, sve tri su završile u korist ovih drugih (Inter - Barca 2 puta, Švajcarska-Španija), a evo čuo sam i da se utakmica Barca-Bilbao od neku noć na sličan način odvijala ;)

Ja bih prije rekao, da ono što vidimo jeste da svaki pokušaj bilo kakve taktike osim izvornog Catenaccia, pokazuje svu premoć ovih prvih, ali ne zna svako igrati pravi bunker ;)
inter barca zar nije druga utakmica zavrsila pobjedom barce uz ponisten go bojana al ajd ne uzimaj bojanov go ipak je barca pobjedila
i eto kontradiktorne situacije onoj izjavi ekipa koje ne primi go je pobjednicka
barca nije primila pa izgubise da ne pricamo o prvoj utakmici i putovanju al eto nevazno nadmudrio ih murinjo
desava se
grupna faza istih ekipa koji je skor?
spanija svjetski prvak gdje ostala svajcarska?
nisam gledao barca bilbao i bilbau svaka cast ali koliko takvih utakmica moze izdrzati neka ekipa i koliko je to uspjesno za prolazak u kup takmicenjima ili osvajanje lige?
ultima_palabra

#3273 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
Ultima buraz, upravo je to Mourinho i igrao u zadnjem derbiji na pocetku utakmice kad su izašli visoko na 30 metara od gola i odmah su primili dva gola expresno :!: ...ne možeš odgovarati istom mjerom jer oni mole Boga da se neko toliko sam sebe precijeni i da umisli da im može odgovoriti tom igrom i još krene igrati tako protiv njih...to je siguran put u poraz...ono što je Mourinho radio sa Interom i sa Čelzijem ranije je kljuc protiv Barse, ali moraš imati igrace zvijeri u fizickom smislu koji ih mogu pratiti i ujedati citavih 90 minuta.
Nije to to... ono je bila fula taktika skroz, vezni red uopšte nije radio presing, puštali su vezne igrače Barce da se došetaju do 30-35 metara, a onda guraju lopte u prostor protiv visoko postavljene odbrane :-) katastrofalna taktika, ili je Mourinho pogriješio ili igrači nisu skontali.
Ja mislim na igru kakvu je Real igrao u 2 clasica sa Pellegrinijem, ili Valencia i Villareal na Nou Campu ove sezone... svi su izgubili doduše :oops: ali uglavnom zbog svojih propuštenih šansi.
respo

#3274 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

Lakat Jebić wrote:jbg jarane, nije to repro materijala. hajd za kupocinu se mozemo slozit, ali igraci koji imaju talenta i slifa k'o ova trojica navedenih... nije to puno do proizvodnje koliko je do talenta...
pa nisam rekao da je repro materijal
al jebo sav talentat kad se on kao igrac ne sagradi
ova trojica od pelena ucila barcin sistem nevazno koliko je ko talentiran
jebo ti messijev talenat da nije bio u mesiji koja je trenutno i u zadnjih mozda 10-ak godina najbolja skola
ne zaboravi bruku talenata koji kasnije nisu pokazali nista jer nisu adekvatno uceni vodjeni itd
dok radom i najgori mogu biti vrhunski
najblizi primjer je dzeko
odosmo mi daleko od teme al ajd opet se moze gledati kroz raspravu o realovoj taktici
Lakat Jebić

#3275 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

respo wrote:
Lakat Jebić wrote:jbg jarane, nije to repro materijala. hajd za kupocinu se mozemo slozit, ali igraci koji imaju talenta i slifa k'o ova trojica navedenih... nije to puno do proizvodnje koliko je do talenta...
pa nisam rekao da je repro materijal
al jebo sav talentat kad se on kao igrac ne sagradi
ova trojica od pelena ucila barcin sistem nevazno koliko je ko talentiran
jebo ti messijev talenat da nije bio u mesiji koja je trenutno i u zadnjih mozda 10-ak godina najbolja skola
ne zaboravi bruku talenata koji kasnije nisu pokazali nista jer nisu adekvatno uceni vodjeni itd
dok radom i najgori mogu biti vrhunski
najblizi primjer je dzeko
odosmo mi daleko od teme al ajd opet se moze gledati kroz raspravu o realovoj taktici
nadao sam se da neces na ovaj nacin protumacit komentar, zato sam ga skratio. ugl, stoji da je uspjeh opcenito 10% talenat i 90 % rad, ali koliko je barsa imala igraca kao sto su xavi i iniesta i jel mislis da ce opet imat u narednih 20 godina barsina skola izbacit dva igraca njihovog kalibra, koje perfektno funkcionisu jedan pored drugog?
Post Reply