N.K. Čelik Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- phillie
#3251 Re: N.K. Čelik Zenica
ima li jos da se naruci, preko koga i koja je cijena? moze na pp. Hvala!
-
Rob_Atl
#3252 Re: N.K. Čelik Zenica
pukla prva tura 
- Gandalf
#3253 Re: N.K. Čelik Zenica
odlični šalovi 
-
Eborg
#3255 Re: N.K. Čelik Zenica
"U sklopu manifestacije Zeničko proljeće biće upriličena promocija knjige (monografija) "Čelik zauvijek" autora Branimira Tucakovića u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u srijedu 20.03.2013. sa početkom u 17 sati. Ovim putem pozivamo sve poklonike NK Čelik da dođu i uveličaju ovaj događaj!"

Srijeda, 17:00 h u BNP!
Srijeda, 17:00 h u BNP!
- samo_ti
#3256 Re: N.K. Čelik Zenica
Konačno jbte 
-
Eborg
#3257 Re: N.K. Čelik Zenica
Ja o ovoj knjizi slušam jedno 6-7 godina. 
-
Djubre_
#3258 Re: N.K. Čelik Zenica
Kakve knjige... daj kakav dokumentarac.. dobit ces oskara..
Cujem da i Buljubasic pise o robiji i robijasima hahaha
Sent from my GT-i9001
Cujem da i Buljubasic pise o robiji i robijasima hahaha
Sent from my GT-i9001
-
Eborg
#3259 Re: N.K. Čelik Zenica
Ko je taj?
- phillie
#3260 Re: N.K. Čelik Zenica
veliki robijas, cak mislim dozivotni
ako kod nas ima takva kazna 
-
Djubre_
#3261 Re: N.K. Čelik Zenica
Eh nisi cuo za buljubasica najveceg osudjenika u kpd. Koji je napisao par knjiga i objavio preko abdulaha sidrana. Sto je koliko 4 ubistva napravio i dobio 35 godina. Bio je nedavno u Dajana talkshow na obn.u. kaze ostalo mu jos malo.. ma on pise o zivotu u zatvoru. O svojim ubistvima itd.. zezam se.. ne vezano je za navijace. Ali si morao cuti za njega. Iz Babina je gore negdje.
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
-
Eborg
#3262 Re: N.K. Čelik Zenica
A taj Buljubašić, znam za tog.
A znam i nekoliko uglednijih Zeničana s tim prezimenom a bilo je i igrača, pa kontam da nije neko od njih fakat odlučio da nešto konstruktivno napiše. 
- sadmire
#3263 Re: N.K. Čelik Zenica
Vidim da je Jovic preuzeo moralnu odgovornost za igre svoje ekipe i dao ostavku, sto je za svaku pohvalu i prava rijetkost, posebno i jacim ligama, pa nesto kontam da bi i Jagodic mogao lagano razmisljati o tako necemu.
Prvo su izgubili od Borca, kod kojeg su se ljudi skupili sa ulice i dosli igrati, a sada nisu mogli pobijediti ni jednog Leotara, koje nema ni Upravu, nikakve uslove, za razliku od Celika, ni sapuna kako treba a na utakmicu su dosli na taj dan i uzeli bod nakon pet sest sati provedenih u autobusu.
I kako se onda nadati nekim bodovima sa starne i borbi za Evropu? U koju su se objektivno mogli ukljuciti, kad vidim kako drugi bodove rasipaju, bas ostane zal za propustenim.
Prvo su izgubili od Borca, kod kojeg su se ljudi skupili sa ulice i dosli igrati, a sada nisu mogli pobijediti ni jednog Leotara, koje nema ni Upravu, nikakve uslove, za razliku od Celika, ni sapuna kako treba a na utakmicu su dosli na taj dan i uzeli bod nakon pet sest sati provedenih u autobusu.
I kako se onda nadati nekim bodovima sa starne i borbi za Evropu? U koju su se objektivno mogli ukljuciti, kad vidim kako drugi bodove rasipaju, bas ostane zal za propustenim.
-
Djubre_
#3264 Re: N.K. Čelik Zenica
Nista nije do trenera.. ono su karine od igraca! Covjek je izvukao maximum od njih.. i u cijeloj ligi igracki kadar je slican.. gledao sam i zelju kako se pati u svakoj utakmici.. ali na kraju ipak pobjede.. kajkuta mogu idzvojiti sto je malo stariji lisac.. onakvi jos 6 fali da bi nesto bili..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
-
Eborg
#3265 Re: N.K. Čelik Zenica
Jagodić je najmanje kriv, igrači ili ne mogu ili neće. Razumijem ja da je i njima teško ako već nema plata od novembra ali sve svaljivati na trenera je apsolutno nepošteno. Uostalom, koga ćemo to dovesti? Glavaša, Gavrana ili Ibrakovića?
Jagodić ima punu podršku, barem što se mene tiče.
Jagodić ima punu podršku, barem što se mene tiče.
-
Djubre_
#3266 Re: N.K. Čelik Zenica
E druze.. nije da ne mogu ili nece.. nego ne znaju! Bio si protiv leotara.. pa to ne zna loptu covjeku dodati.. ja ne mogu da vjerujem, da se oni smatraju igracima nekim. Zasto dobiti platu? Za ono trckaranje? Heh..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- phillie
#3267 Re: N.K. Čelik Zenica
Jagodica nema ko da zamjeni i da je upola losiji nego sto jeste trebao bi ostati....igracki kadar nam je supalj...
-
nicaze_072
#3268 Re: N.K. Čelik Zenica
Jagodic u Sarajevo, Jovic u Čelik. 
-
Eborg
#3269 Re: N.K. Čelik Zenica
Pojačanja su po imenima dobra ali treba im dati makar 5-6 utakmica pa suditi objektivno. Mišić odličan, Lakičević solidan mada može i bolje, Adilović prosječan, Stajić grozan.
Moramo biti svjesni da otpaci drugih klubova (Bajraktarević), nižerazredni stranci (Nestorović, Barać), igrači kojima je Čelik prvi ozbiljniji klub u karijeri (Brković) te igrači koji su propali u inostranstvu (Marković, Stajić, Dedić, Adilović) ne mogu činiti okosnicu igračkog kadra. Teoretski i Kajkut spada u ovu zadnju grupu ali čovjek igra zaista odlično. Stoji da ih je dovodio Jagodić ali vala ne znam koga smo to boljeg mogli dovesti.
I dalje se držim onoga da trebamo početi dovoditi strance iz Južne Amerike i Afrike kao Široki Brijeg pa pokušati nešto tako napraviti, ovdje definitivno nema hajra. Džaba daš pare a on standardni premijerligaški igrač - nešto on i zna sa loptom ali je obično lijen i/ili alkoholičar, usere se od straha čim pređe općinsku granicu, pobjeći će prvom prilikom na probu u Rumuniju a nije nešto ni jeftin.
Moramo biti svjesni da otpaci drugih klubova (Bajraktarević), nižerazredni stranci (Nestorović, Barać), igrači kojima je Čelik prvi ozbiljniji klub u karijeri (Brković) te igrači koji su propali u inostranstvu (Marković, Stajić, Dedić, Adilović) ne mogu činiti okosnicu igračkog kadra. Teoretski i Kajkut spada u ovu zadnju grupu ali čovjek igra zaista odlično. Stoji da ih je dovodio Jagodić ali vala ne znam koga smo to boljeg mogli dovesti.
I dalje se držim onoga da trebamo početi dovoditi strance iz Južne Amerike i Afrike kao Široki Brijeg pa pokušati nešto tako napraviti, ovdje definitivno nema hajra. Džaba daš pare a on standardni premijerligaški igrač - nešto on i zna sa loptom ali je obično lijen i/ili alkoholičar, usere se od straha čim pređe općinsku granicu, pobjeći će prvom prilikom na probu u Rumuniju a nije nešto ni jeftin.
- Co0l
#3270 Re: N.K. Čelik Zenica
Tako je.Treba dovest par crnaca pa ako nista mogu trcat 90 minuta a ne ovi nasi alkosi umru nakon 20 minuta kad ispari alkohol iz njih.A kostace isto ko ovi sadasnji.Eborg wrote:Pojačanja su po imenima dobra ali treba im dati makar 5-6 utakmica pa suditi objektivno. Mišić odličan, Lakičević solidan mada može i bolje, Adilović prosječan, Stajić grozan.
-
nicaze_072
#3271 Re: N.K. Čelik Zenica
Vi ovdje jos uvijek vodite diskusiju kao da smo mi ozbiljan klub? Sta bi i kako bi trebalo? To je sve lijepa prica ali od toga nema nista.
Celik kao klub je postao prolazna stanica prosjecnim propalim igracima iz regije i regiona. I to nije tako od Vlade Jagodica vec od prije 10 godina. I zar trebam ja sad vama ovdje crtati zasto je to tako?
Zar nije sjajan biznis dovesti 10-15 igraca svake godine pod izgovorom novi trener novi igraci i onda fino uzeti 200.000 KM i izvuci ih iz kluba?
Vi morate shvatiti da primarna funkcija NK Celika nije da donosi sportske uspjehe, vec da na jedan suptilan i hinjski nacin hrani potrebe vladajucih struktura ovog grada.
Celik kao klub je postao prolazna stanica prosjecnim propalim igracima iz regije i regiona. I to nije tako od Vlade Jagodica vec od prije 10 godina. I zar trebam ja sad vama ovdje crtati zasto je to tako?
Zar nije sjajan biznis dovesti 10-15 igraca svake godine pod izgovorom novi trener novi igraci i onda fino uzeti 200.000 KM i izvuci ih iz kluba?
Vi morate shvatiti da primarna funkcija NK Celika nije da donosi sportske uspjehe, vec da na jedan suptilan i hinjski nacin hrani potrebe vladajucih struktura ovog grada.
- Co0l
#3272 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma jasno je to sve al to opet ne mjenja cinjenicu da je ovaj igracki kadar karina,ko god ih doveo i iz kojeg god razloga.
-
Eborg
#3273 Re: N.K. Čelik Zenica
Teško je odrediti da li se radi o vladajućim strukturama u gradu (npr. gradonačelnik). Ja njega ne bih okrivljavao za situaciju u klubu no možda se varam, uvijek sam mislio da se on nešto i trudi mada generalno nisam neki njegov fan. Čelik je leglo lopova i nesposobnjakovića neovisno o stranačkom dresu. Činjenica je da se paze po stranačkoj liniji ali tu su iz svih slojeva društva, ne samo iz vrha.
- samo_ti
#3274 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma koja stranka koji qurac. Obicni dzabalebarosi i sljam.
Sta, onaj Miki Zlatarevic je politika, jel ?
Demiri, politika...Šeki ?
One ohrdine, sto ne znas ni ko su, ni sta su...a u skupstini su ?
Ja nisam mogao vjerovati ko je sve gore, dok ih nisam vidio u Rudaru na sastanku
I oni vam tako dizu ruke, daju neka povjerenja, nepovjerenja, spletkare po kafanama i td.
Ma to se poslije rata nekako uvalilo, uclanilo i pustilo korijenje
Problem Čelika je nezdrava sredina, prljavi mentalitet i tako je. Pa kada krenes i od navijaca, vidis da ima svega i svakakvih "strana"
Nema napretka, dok se ne emancipujemo
Sta, onaj Miki Zlatarevic je politika, jel ?
Demiri, politika...Šeki ?
One ohrdine, sto ne znas ni ko su, ni sta su...a u skupstini su ?
Ja nisam mogao vjerovati ko je sve gore, dok ih nisam vidio u Rudaru na sastanku
I oni vam tako dizu ruke, daju neka povjerenja, nepovjerenja, spletkare po kafanama i td.
Ma to se poslije rata nekako uvalilo, uclanilo i pustilo korijenje
Problem Čelika je nezdrava sredina, prljavi mentalitet i tako je. Pa kada krenes i od navijaca, vidis da ima svega i svakakvih "strana"
Nema napretka, dok se ne emancipujemo
- Co0l
#3275 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma i ja cisto sumnjam da tu ima toliko para da se bas namire i vladajuce strukture grad.Prije ce biti da se radi o nekoliko ljudi iz rukovodstva kluba,ukljucujuci i trenera jer bez njega nista ne bi moglo.Al hajd znaj,kad je neko pohlepan svaka marka mu je zauhar