Ok za Masu, ali pogledaj njegove izjave za preticanje Maldonada -Pokušao sam sa unutrašnje strane da obiđem Maldonada, kada je on prerano počeo da se brani, što je dovelo do udesa. Ovo je sve smešno. Vozači su apsolutno smešni. Ovo je sve previše glupo- Cuj prerano poceo da se brani? Pa kada je trebao, kada ga prodje. Kod njega ima neki posebni tajming za odbranuBSn wrote:smoki_choko wrote:naravno trebao je stati i skloniti se da hamilton prodjeBSn wrote: Dobrim smatram ono sto je Button radio. Dobrim smatram cisto preticanje Rosberga od Schumija. Vettelovo izvlacenje nakon greske tima...
Massa je znao sta ce ondje biti ako uradi ono sto je uradio. Isto ko sto je znao i Rosberg kad ga je Schumi prolazio. Ondje nikad niko onako nije branio poziciju, a da ne bude incidenta.![]()
to je bit formule pustiti da te hamilton prodje gdje god ga sretnes
Nije. On je trebao braniti poziciju cisto - ko sto su je svi ostali danas branili. On je znao sta ce se desiti, samo ocito nije ukalkulisao vozaca ispred sebe.
F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
mentalist
#3251 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
- BSn
#3252 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Massa s vana ide skroz da zatvori prostor. Sasvim legalno - s tim sto je znao da ce ga Hamo zakacit - on nije imao izlaza. Ja ne govorim o popustanju Hami. nego o cinjenici da je ovaj znao da ako izabere ovaj stil odbrane, sigurno ce doci do kontakta i Hamo ce sigurno ostati bez prednjih krilaca.
Za Maldonada cista situacija. Ovaj bi svjedeno dobio penal i da ga nije udario, jer je sjekao krivinu. Za ovo je trebao dobiti vise od +20s, koje mu ionako nista ne znace.
Za Maldonada je cista Hamina greska i cista suplja. Ja njega nisam ni spominjao, nego Massu, koji je znao da ce Hamo sjebat nos, ako ovaj trzne ostro lijevo.
- smoki_choko
#3253 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ako ovo nije ludjacko ulijetanje ne znam sta je, ovdje se bukvalno ne moze preticati a da se neko ne sudari. hamilton kasno kocio kad je ulazio u ovu krivinu. masa pokusava da brani poziciju nakon ulijetanja ali nema prostora i dolazi do sudara i onda hamilton izgurava massu na desnu stranu. bukvalno mu ostetio pola bolida gumum. da ga je negdje drugo pretekao uredu, al ovdje je ne moguce preticat i on se lafo nasao da pretice i misli da nece doci do kontakta da ce mu se masa skloniti. masa ima pravo da bira putanju jer je ispred
- smoki_choko
#3254 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
a to hamilton nije znao da ako uleti massi u ovu krivinu da nece doci do kontakta.BSn wrote:
Massa s vana ide skroz da zatvori prostor. Sasvim legalno - s tim sto je znao da ce ga Hamo zakacit - on nije imao izlaza. Ja ne govorim o popustanju Hami. nego o cinjenici da je ovaj znao da ako izabere ovaj stil odbrane, sigurno ce doci do kontakta i Hamo ce sigurno ostati bez prednjih krilaca.
Za Maldonada cista situacija. Ovaj bi svjedeno dobio penal i da ga nije udario, jer je sjekao krivinu. Za ovo je trebao dobiti vise od +20s, koje mu ionako nista ne znace.
Za Maldonada je cista Hamina greska i cista suplja. Ja njega nisam ni spominjao, nego Massu, koji je znao da ce Hamo sjebat nos, ako ovaj trzne ostro lijevo.
- BSn
#3255 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
I sta je sad ovdje onda Massa mislio? Da ce ovaj pri ovoj brzini uspjeti zakociti na dva metra, ili da ce proci kroz zid?
Odma sam reko da je on imao puno pravo da ga zatvara, jer je bio vise od 1/3 ispred njega, al je jasno da je njemu odgovaralo da ovaj prikoci i skine sebi dio nosa. Hamo nije uspio prikociti dovoljno i zato je Massu gurnu naprijed, a ovaj zakacio Webbera il koje vec ispred njega, a sto ga je na kraju mozda kostalo i izletanja u tunelu.
Odma sam reko da je on imao puno pravo da ga zatvara, jer je bio vise od 1/3 ispred njega, al je jasno da je njemu odgovaralo da ovaj prikoci i skine sebi dio nosa. Hamo nije uspio prikociti dovoljno i zato je Massu gurnu naprijed, a ovaj zakacio Webbera il koje vec ispred njega, a sto ga je na kraju mozda kostalo i izletanja u tunelu.
- beco
#3256 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Massa: Hamiltona treba dodatno kazniti kako bi ga se naučilo pameti
U intervjuu kojeg je hladne glave dao nakon VN Monaka, Ferrarijev vozač, Felipe Massa izjavio je kako FIA treba smisliti nove kazne da Lewisa Hamiltona nauči pameti.
"Mislim da je bio preagresivan"
Felipe Massa pozvao je Svjetsku automobilističku federaciju da dodatno kazni Lewisa Hamiltona zbog sudara kojeg je s njim imao na današnjoj VN Monaka.
Njih dvojica su se, podsjetimo, sudarila na zavoju Loews u 34. krugu, a Hamilton je tijekom utrke svojima u boks javio da je Massa u njega namjerno udario.
Izjavu je ponovio i nakon utrke, a s britanskim BBC-jem kroz šalu je podijelio i sumnje da ga FIA možda kažnjava zbog boje kože.
"Pokušao me je prestići preko rubnika, a ja nisam mislio da je to pretjecanje moguće. Mislim da je bio preagresivan," rekao je Massa.
"U tunel sam ušao sa oštećenim bolidom pa sam se našao na prljavoj strani staze i udario sam u zid. Ono što je on danas napravio je jednostavno za ne povjerovati. Ne samo u slučaju sa mnom, nego i s drugim vozačima."
Massa pozvao na dodatne kazne za Hamiltona
Na pitanje novinara treba li Hamiltona dodatno kazniti kako bi malo ohladio, Massa je odgovorio: "Da, mislim da ga treba opet kazniti, ali dobronamjerno. Inače neće ništa naučiti."
"FIA mora smisliti nešto posebno za njega, inače neće naučiti lekciju."
Tko je najgori u Formuli 1?
Novinari su Massu još pitali i smatra li da je Hamilton najproblematičniji vozač u Formuli 1. "Ne znam, ali on je taj koji najviše vremena provodi s FIA-inim sucima."
U intervjuu kojeg je hladne glave dao nakon VN Monaka, Ferrarijev vozač, Felipe Massa izjavio je kako FIA treba smisliti nove kazne da Lewisa Hamiltona nauči pameti.
"Mislim da je bio preagresivan"
Felipe Massa pozvao je Svjetsku automobilističku federaciju da dodatno kazni Lewisa Hamiltona zbog sudara kojeg je s njim imao na današnjoj VN Monaka.
Njih dvojica su se, podsjetimo, sudarila na zavoju Loews u 34. krugu, a Hamilton je tijekom utrke svojima u boks javio da je Massa u njega namjerno udario.
Izjavu je ponovio i nakon utrke, a s britanskim BBC-jem kroz šalu je podijelio i sumnje da ga FIA možda kažnjava zbog boje kože.
"Pokušao me je prestići preko rubnika, a ja nisam mislio da je to pretjecanje moguće. Mislim da je bio preagresivan," rekao je Massa.
"U tunel sam ušao sa oštećenim bolidom pa sam se našao na prljavoj strani staze i udario sam u zid. Ono što je on danas napravio je jednostavno za ne povjerovati. Ne samo u slučaju sa mnom, nego i s drugim vozačima."
Massa pozvao na dodatne kazne za Hamiltona
Na pitanje novinara treba li Hamiltona dodatno kazniti kako bi malo ohladio, Massa je odgovorio: "Da, mislim da ga treba opet kazniti, ali dobronamjerno. Inače neće ništa naučiti."
"FIA mora smisliti nešto posebno za njega, inače neće naučiti lekciju."
Tko je najgori u Formuli 1?
Novinari su Massu još pitali i smatra li da je Hamilton najproblematičniji vozač u Formuli 1. "Ne znam, ali on je taj koji najviše vremena provodi s FIA-inim sucima."
- BSn
#3257 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
smoki_choko wrote: a to hamilton nije znao da ako uleti massi u ovu krivinu da nece doci do kontakta.
Vjerovatno nije, jer niko ovdje ne brani poziciju ovavkim skretanjem u bolid. Nije prvi put da se ovdje preticu i po putanji, Hamo ide na kasno kocenje i ulazi siroko (ide do vanjskog zida u sikani), a Massa je zauzeo poziciju za vecu brzinu, kad ovaj proleti. S tim sto je u pola okrenu volan kranje lijevo. Jel iko ikad u zadnjih 10 godina ovdje pokusao uraditi ovo sto je Massa uradio, a da nije nastradao nos onoga ko pretice?
- helpdesk
#3258 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Evo vam šta ozbiljni ljudi misle o njhovom (britanskom) vozaču. Svima je jasno, samo nije nekima ovde
- BSn
#3259 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
A ljudova, Tito i partijo. 
Ne govorim ja da on nije kriv, nego da je Massa morao znati da ce doci do kontakta, ako uleti onako preostro, jer mu je ovaj vec bio na pola bolida.
Kako vi zamisljate da Hamo ovdje zakoci i izbjegne Massu?
Ne govorim ja da on nije kriv, nego da je Massa morao znati da ce doci do kontakta, ako uleti onako preostro, jer mu je ovaj vec bio na pola bolida.
- smoki_choko
#3260 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
pa nije dijete da ne zna, mada se ponasa ko balavac. i nije massa kartikeyan pa da ga moze lako zabici na onakav nacin. i da se masa nece braniti.pa niko ondje ne ulijece onako ludjacki sa sigurnoscu da nece doci do kontakta. ko god da pokusa ovakav potez bice kaznjen ako misli da posle kontatka nece biti kriv. naravno hamiltonu nije bilo dovoljno od juce kazna nego je i danas dvije kazne zaradio zbog svog bahatog i divljackog ponasanjaBSn wrote:smoki_choko wrote: a to hamilton nije znao da ako uleti massi u ovu krivinu da nece doci do kontakta.
Vjerovatno nije, jer niko ovdje ne brani poziciju ovavkim skretanjem u bolid. Nije prvi put da se ovdje preticu i po putanji, Hamo ide na kasno kocenje i ulazi siroko (ide do vanjskog zida u sikani), a Massa je zauzeo poziciju za vecu brzinu, kad ovaj proleti. S tim sto je u pola okrenu volan kranje lijevo. Jel iko ikad u zadnjih 10 godina ovdje pokusao uraditi ovo sto je Massa uradio, a da nije nastradao nos onoga ko pretice?
- smoki_choko
#3261 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
nikako ne zamisljamo. onde se ne ulijece ako se misli cisto preteci. trebao je traziti neki pravac pa pokusati a ne na krivini od 180 stepeniBSn wrote:A ljudova, Tito i partijo.
-
mentalist
#3262 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
dobar je
- BSn
#3263 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
smoki_choko wrote:nikako ne zamisljamo. onde se ne ulijece ako se misli cisto preteci. trebao je traziti neki pravac pa pokusati a ne na krivini od 180 stepeniBSn wrote:A ljudova, Tito i partijo.
Ondje ga ne bi ni presao s onom brzinom i putanjom. Ne znam ni ja sta je mislio (ocito da danas nije nikako ni msilo
Ondje su i prije i danas mnogi preticali, jer je lakse ondje, nego na krivini 1. Lakse, ako imas ispre/iza sebe normalnog vozaca, kojem nije cilj s*ebat ni sebe ni drugog.
- Edin H.
#3264 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ovo stvarno postaje glup sport.
Kaznjavaju Hamu sto koristi svaku priliku da napadne i pretekne, a ne ove klosare sto ga blokiraju kada im je presao vec pola auta.
J... ih Janson i njegova voznja, zato sto levat nema muda da napadne kada moze, izgubi prvo mjesto danas. Satro uzeo trece mjesto, koji ce mu klinac trece mjesto. Ono bi se moglo desiti Hamiltonu, ali u crtanim.
Ja bih Jansonu za onu voznju danas dao zabranu od deset trka.
Hamo rules
Kaznjavaju Hamu sto koristi svaku priliku da napadne i pretekne, a ne ove klosare sto ga blokiraju kada im je presao vec pola auta.
J... ih Janson i njegova voznja, zato sto levat nema muda da napadne kada moze, izgubi prvo mjesto danas. Satro uzeo trece mjesto, koji ce mu klinac trece mjesto. Ono bi se moglo desiti Hamiltonu, ali u crtanim.
Ja bih Jansonu za onu voznju danas dao zabranu od deset trka.
Hamo rules
- BSn
#3265 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
mentalist wrote:Novinari su Massu još pitali i smatra li da je Hamilton najproblematičniji vozač u Formuli 1. "Ne znam, ali on je taj koji najviše vremena provodi s FIA-inim sucima."![]()
![]()
dobar je
auuu, koji prc. I to nakon one suplje o rasizmu.
-
mentalist
#3266 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Hamo na koridi
- Edin H.
#3267 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
People want to see racing," Hamilton added. "But you get done trying to put on a show, trying to make a move.
"Fair play, if I feel I've gone too late, I'd hold my hand up to admit I've caused an incident. But that's not the case. I'll just try and keep my mouth shut and try to enjoy the rest of the season."
Fino vam kaze covjek da nije do njega
da je kriv priznao bi
Drago mi je da ce ove rijeci ucutkati i najostrije kriticare
Sto se tice Pastora Maldonadoa iskreno se nadam da ce mu Hamo svezati raju da ga namaraju
"Fair play, if I feel I've gone too late, I'd hold my hand up to admit I've caused an incident. But that's not the case. I'll just try and keep my mouth shut and try to enjoy the rest of the season."
Fino vam kaze covjek da nije do njega
Drago mi je da ce ove rijeci ucutkati i najostrije kriticare
Sto se tice Pastora Maldonadoa iskreno se nadam da ce mu Hamo svezati raju da ga namaraju
- helpdesk
#3268 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Nikako, u tome i jeste fora. Nadrkanom pederčiću je izgleda glavni fazon da ide ne laktove, ako prođe-dobro je, a ako ne prođe-onda je svako drugi kriv. Ovo je formula 1 nije Porsche cup, brzine su takve kakve su i zato postoje i drugačija pravila. Nisu pravila ista za sve kategorije vozila, zar ne? A pravila su uvedena da neko ne izgubi glavu, a ne da bi se kršila.BSn wrote:Kako vi zamisljate da Hamo ovdje zakoci i izbjegne Massu?
Usput, žao mi je što ga Maldonado nije propustio danas jer bi vjerovatno završio u ogradi. To je danas u prenosu rekao i Brundle.
- beco
#3269 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Mozda treba postojati razlika izmedu F1 i Demolition derbyEdin H. wrote:People want to see racing," Hamilton added. "But you get done trying to put on a show, trying to make a move.
Fino vam kaze covjek da nije do njega![]()
da je kriv priznao bi
![]()
Drago mi je da ce ove rijeci ucutkati i najostrije kriticare![]()
- BSn
#3270 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Ma, imao je i Schumi istih ovakvih izleta. Covjek ide na rizik, ako prodje-prodje, ako ne prodje, kriva je FIA.
Ono sto od pocetka govorim je da je Massa sam sebe izbacio odgovarajuci Hami istom mjerom (ovaj ga s onom putanjom ne bi mogao preci, jer bi otisao srkoz presiroko).
Ono sto od pocetka govorim je da je Massa sam sebe izbacio odgovarajuci Hami istom mjerom (ovaj ga s onom putanjom ne bi mogao preci, jer bi otisao srkoz presiroko).
- beco
#3271 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Sjecas se mozda 2006 Monte Carlo sta je radio Schumi, puno on the edge preticanje nakon cega su ga engleski novinari skoro proglasili spremnim za mentalnu instituciju, ono sto je Hamo danas uradio bilo 10X opasnije i nespretnije.BSn wrote:Ma, imao je i Schumi istih ovakvih izleta. Covjek ide na rizik, ako prodje-prodje, ako ne prodje, kriva je FIA.![]()
- helpdesk
#3272 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Kako guza radi
- BSn
#3274 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Schumi je od pcoetka karijere bio "prljav" vozac.
Razlika je u tome sto ovaj nije do sad bio (barem ne pretjerano, imao je i on svojih "bubica"). Njegova rookie sezona u Monaco je bila nevjerovatna. Lik je haman citavu utrku driftao i bez incidenta.
Al nejse, ono sto mene nervira je da je mnogo goru stvar uradio Maldonadu (koji nije mogao izbjeci udar za razliku od Masse), a dobio smijesnu kaznu. Znaci, udaris Ferari, ides kroz boks, a udaris tamo nekog lijevog maldonada i to van staze, bez da si imao uopce sansu da ga predjes, to je ok. Poslije svi pricaju samo o Massi i udaru (ni prvi ni zadnji koji su se ondje pokupili), a o Maldonadu niko nisa. Pa covjeka je pomeo sa staze i to vozeci kroz sikanu. FIA samo potkuhava situaciju. Da je za Maldonada dobio crnu zastavu (jer mu je bio mnogo brutalniji prekrsaj, a i nije mu bio prvi) smirio bi se valjda i on. Ovako ostaje da on misli kako njemu massa moze raditi sta pozeli (realno, jest ga blokirao u kvalama, al ne za suspenzije), a da on ne smije. Sad ce samo imati isfrustriranog lika u jakom bolidu.
Tu je razlika izmedju njega i Schumija. Sto je Michael bio bezobrazan, al se znao smiriti, ovaj ce sad da jase, dok ga dobro ne kazne, pa ce ko i Montoya otici i poslije pricati kako su imali pik na njega.
Razlika je u tome sto ovaj nije do sad bio (barem ne pretjerano, imao je i on svojih "bubica"). Njegova rookie sezona u Monaco je bila nevjerovatna. Lik je haman citavu utrku driftao i bez incidenta.
Al nejse, ono sto mene nervira je da je mnogo goru stvar uradio Maldonadu (koji nije mogao izbjeci udar za razliku od Masse), a dobio smijesnu kaznu. Znaci, udaris Ferari, ides kroz boks, a udaris tamo nekog lijevog maldonada i to van staze, bez da si imao uopce sansu da ga predjes, to je ok. Poslije svi pricaju samo o Massi i udaru (ni prvi ni zadnji koji su se ondje pokupili), a o Maldonadu niko nisa. Pa covjeka je pomeo sa staze i to vozeci kroz sikanu. FIA samo potkuhava situaciju. Da je za Maldonada dobio crnu zastavu (jer mu je bio mnogo brutalniji prekrsaj, a i nije mu bio prvi) smirio bi se valjda i on. Ovako ostaje da on misli kako njemu massa moze raditi sta pozeli (realno, jest ga blokirao u kvalama, al ne za suspenzije), a da on ne smije. Sad ce samo imati isfrustriranog lika u jakom bolidu.
Tu je razlika izmedju njega i Schumija. Sto je Michael bio bezobrazan, al se znao smiriti, ovaj ce sad da jase, dok ga dobro ne kazne, pa ce ko i Montoya otici i poslije pricati kako su imali pik na njega.
-
mentalist
#3275 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
helpdesk wrote:Kako guza radi![]()
![]()
![]()
Mislio da ga zakaci bolid