Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#3251 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

evgenijakina wrote:Pomagajte,Ja sam vam starija gospođa koja bi htela da se umeša u svet i gotovo odmah napravila problem. Pay pal mi je poslao poruku- Your credit card ending in XXx is no longer disabled. Please re-add this card to your PayPal account.. Dali trebam ponovo na komplet verifikaciju ili šta trebam da uradim. Nisam znala da trebam da unesem kod koji dobije banka pa sam morala paypalu da šaljem kopiju kartice.
pa probajte unijeti karticu i vidite sta ce vam javiti

kazu vam da kartica nije vise iskljucena i da je ponovo unesete
madesa

#3252 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

posto mi je novac legao prvi put 2 u mjesecu tako da nisam stigao na automatski transfer pa sam morao ici ono da uzmu 5 dolara ,koliko treba vremenski da mi novac legne na karticu , evo vec 3 dan jos uvijek pise pending
evgenijakina

#3253 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by evgenijakina »

Da idem na Get verified jer imam taj kod na izvodu koji sam doduše unosila pogrešno jer nisam zanala da to trebam da pozovem banku dok nisam iščitala ovaj forum; ili da idem na Link and confirm my debit or credit card
evgenijakina

#3254 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by evgenijakina »

quarterback wrote:
evgenijakina wrote:Pomagajte,Ja sam vam starija gospođa koja bi htela da se umeša u svet i gotovo odmah napravila problem. Pay pal mi je poslao poruku- Your credit card ending in XXx is no longer disabled. Please re-add this card to your PayPal account.. Dali trebam ponovo na komplet verifikaciju ili šta trebam da uradim. Nisam znala da trebam da unesem kod koji dobije banka pa sam morala paypalu da šaljem kopiju kartice.
pa probajte unijeti karticu i vidite sta ce vam javiti

kazu vam da kartica nije vise iskljucena i da je ponovo unesete
Da idem na Get verified jer imam taj kod na izvodu koji sam doduše unosila pogrešno jer nisam zanala da to trebam da pozovem banku dok nisam iščitala ovaj forum; ili da idem na Link and confirm my debit or credit card
quarterback

#3255 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

ne znam gospodjo, davno sam prijavljivao karticu, nadam se da ce neko od ovih svjezijih sa prijavama znati
madesa

#3256 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

madesa wrote:posto mi je novac legao prvi put 2 u mjesecu tako da nisam stigao na automatski transfer pa sam morao ici ono da uzmu 5 dolara ,koliko treba vremenski da mi novac legne na karticu , evo vec 3 dan jos uvijek pise pending
vjesticanametli

#3257 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

.
Last edited by vjesticanametli on 15/04/2015 08:49, edited 1 time in total.
Veseljko2

#3258 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Veseljko2 »

Mene zanima sljedece, narucio sam dvije stvari s ebay-a, i u opisu na paypalu kod transakcija mi kod jednog artikla stoji "shipped" a kod drugog nije, a oba narucena u isto vrijeme, prije 10tak dana, pa me zanima da li mora staja "shipped" tj. da je poslano?
quarterback

#3259 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

ma ne, nekad pise, nekad ne, ne znaci to nista
otsam

#3260 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by otsam »

otsam wrote:zasto ne mogu primati uplate?

Your Account May Only Be Used to Send Money

As a PayPal Send Only account holder, you are not permitted to receive funds from other PayPal account holders.

Your account cannot receive payments. To receive payments, set up your account.

kad odem na set account ponovi se isti proces kao kod verifikovanja... i tako sve u krug... skine 1.95 sa kartice i to je to...

After you click Continue, we'll charge the card (or equivalent in other currency) to make sure it's yours. We'll refund the money into your PayPal account within 24 hours after you confirm your card (check your card history, find the charge, log in to your PayPal account and enter the 4-digit code that appears next to the charge).
pomoc
vjesticanametli

#3261 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

.
Last edited by vjesticanametli on 15/04/2015 08:48, edited 1 time in total.
AnonimniKorisnik

#3262 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by AnonimniKorisnik »

Mislio sam da cu konacno prestati ispitivati ali izgleda da pitanjima nikad kraja :-D

Prosli put sam podigao novac i sve je bilo uredu, medjutim sada kada sam krenuo drugi put da dignem novac(withdrawall to credit card), dobio sam ovo.
http://scr.hu/0cia/3vodm

Znaci imam samo jedan payment pa ne mogu birati, ali je problem sto mi je dole u polju "ammount" ponudjen izbor kolicine novca u USD. Za primarnu valutu sam podesio eure, a dolare sam izbacio iz mojih valuta uopste, i i dalje imam ponudjen samo USD. Da li je ovo nekakav bug, posto do sada uopste nisam imao ponudjenu valuti, nego je bilo prazno(pretpostavljam da je valuta bila ona iz "balance", sto je i logicno) ?
I postoji li kakav nacin da to vratim kako je i bilo ili je to samo neka greska ?

EDIT: i da podesio sam i "conversion options" kako je receno ovde na forumu :)
Saka

#3263 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Jeste bug. Samo unesi 130 i na sljedećoj stranici ćeš vidjeti 126 EUR na karticu, 4 EUR fee.
AnonimniKorisnik

#3264 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by AnonimniKorisnik »

Da uradio sam to i radi sve kako treba, hvala :)
hali gali halid

#3265 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hali gali halid »

Koliko dana treba da mi legnu pare na račun nakon što mi je prodavač napravio refund? Ona teta iz banke rekla navodno 3 dana ako je strana valuta?
_Reds_

#3266 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

hali gali halid wrote:Koliko dana treba da mi legnu pare na račun nakon što mi je prodavač napravio refund? Ona teta iz banke rekla navodno 3 dana ako je strana valuta?
Kako kada, 1 do 3 dana.
hali gali halid

#3267 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Da li trebam nešto na paypalu uraditi da bi mi legle pare na račun koje mi je prodavač refundirao? Piše April 14. refund completed i taj iznos u pozitivnom, i ispod dole April 14. credit to credit card i taj iznos u negativnom. 17. i 18. Aprila sam provjeravao račun, i nije bilo ništa od ovog refunda...
hali gali halid

#3268 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

KvaziExpert wrote:
hali gali halid wrote:Da li trebam nešto na paypalu uraditi da bi mi legle pare na račun koje mi je prodavač refundirao? Piše April 14. refund completed i taj iznos u pozitivnom, i ispod dole April 14. credit to credit card i taj iznos u negativnom. 17. i 18. Aprila sam provjeravao račun, i nije bilo ništa od ovog refunda...
ništa, to je to, leći će, 18. i 19. je vikend. bez obzira na tehnička dostignuća ništa bez šalteruša :mrgreen:
Hvala na odgovoru, i ja sam računao da je vikend, i pretpostavljao da bi danas trebalo leći. Ništa, provjeriću danas kakva je situacija.
Zer0

#3269 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zer0 »

U zadnjih mjesec dana kad hocu da povucem novac stalno mi izbacuje "We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later." I to samo za karticu na jednoj banci a na drugu povlaci regularno. Zna li neko do cega je, ovi iz PayPal-a kazu da je do banke. Sta moze to banka blokirati nije mi jasno. Postoji li neki limit koliko se smije povuci mjesecno ili sta? U pitanju je Procredit banka.
Pretprosli mjesec je bilo isto da bi prvog u mjesecu povukao automatski bez problema. To mi ukazuje ne mogucnost da banka ima neki limit za povlacenje ali nisam siguran.
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#3270 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Nexus2 »

koliko PP uzima naknadu za transfer u nasu zemlju i nase kartice?
pajero

#3271 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by pajero »

Zer0 wrote:U zadnjih mjesec dana kad hocu da povucem novac stalno mi izbacuje "We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later." I to samo za karticu na jednoj banci a na drugu povlaci regularno. Zna li neko do cega je, ovi iz PayPal-a kazu da je do banke. Sta moze to banka blokirati nije mi jasno. Postoji li neki limit koliko se smije povuci mjesecno ili sta? U pitanju je Procredit banka.
Pretprosli mjesec je bilo isto da bi prvog u mjesecu povukao automatski bez problema. To mi ukazuje ne mogucnost da banka ima neki limit za povlacenje ali nisam siguran.
Koja ti je banka sto ti "odbija"? Meni se desi u Sberbank da ako uplate pod nekim kodom (a obicno pod tim kodom uplate automatski ono 1 u mjesecu) onda je ok. Ali ako ja povlacim novac onda BANKA odbije jer taj neki kod oni nemaju nego taj iznos moram imati na racunu pa to njihov sistem vidi kao trosak (kojeg nemaju kome isplatiti) pa onda neko skonta da to nije trosak nego uplata i onda mi legnu pare. Pravo se zajebavam sa njima oko toga...
dance_mom

#3272 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dance_mom »

Htjela bih poslati novac prijateljici putem paypala. Taj iznos trenutno imam na svom "Available balance" i kod slanja sam koristila opciju "I'm sending money to family or friends", za koju pise da nema naknade ako se koristi PayPal balance. Medjutim, kod narednog koraka, kao opciju placanja mi je ponudjena samo Credit/Debit Card koja je inace povezana sa PayPalom i naravno za to je obracunata odredjena naknada, koja bas i nije mala. Da li postoji nesto u postavkama sto trebam promijeniti pa da imam mogucnost izbora placanja / slanja novca sa PayPal balance-a ili to jednostavno nije omoguceno za BiH.

Ako na ovaj nacin posaljem pare prijateljic, da li ce njoj novac ici u pending balance ili u available balance?
Mehemed
Vozim: automobil

#3273 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Hrvatska je dobila tu opciju da može koristiti paypal balance(slati ga i kupovati sa njim), ali su izgubili mogućnost automatskog prebacivanja novca sa paypala na račun/karticu bez naknade početkom svakog mjeseca, a BiH još uvijek nema tu opciju, ali zato ima opciju besplatnog transfera na karticu početkom svakog mjeseca. Sačekaj da ti to samo prebaci pare na račun i onda pošalji tako kako može. Provizija je takva kakva je. Ako ti je lakše možeš joj poslati pare i preko WU
dance_mom

#3274 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dance_mom »

Mehemed wrote:Hrvatska je dobila tu opciju da može koristiti paypal balance(slati ga i kupovati sa njim), ali su izgubili mogućnost automatskog prebacivanja novca sa paypala na račun/karticu bez naknade početkom svakog mjeseca, a BiH još uvijek nema tu opciju, ali zato ima opciju besplatnog transfera na karticu početkom svakog mjeseca. Sačekaj da ti to samo prebaci pare na račun i onda pošalji tako kako može. Provizija je takva kakva je. Ako ti je lakše možeš joj poslati pare i preko WU
Hvala puno...Tako mi je otprilike i PayPal upravo odgovorio
_Astra_

#3275 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Astra_ »

Da li su nekom (onom koji ima sredstava na balanceu) prebacena sredstva automatski danas?
Hvala
Post Reply