Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

Soul_Sista

#3251 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Soul_Sista »

callmethebreeeze wrote:nemoj mi nista slati, pogotovo te smarace. ionako imam i previse knjizurina. :D
steta, taman kad sam mislila da cu je se rijesiti. :D
callmethebreeeze

#3252 Re: Šta trenutno čitate?

Post by callmethebreeeze »

Soul_Sista wrote:
callmethebreeeze wrote:nemoj mi nista slati, pogotovo te smarace. ionako imam i previse knjizurina. :D
steta, taman kad sam mislila da cu je se rijesiti. :D
uvali nekome za rodjendan.
tesla

#3253 Re: Šta trenutno čitate?

Post by tesla »

Image
:)
River_isle

#3254 Re: Šta trenutno čitate?

Post by River_isle »

pici wrote:Image

:thumbup:
ovu sam vidjela na sajmu, vrijedi procitati?
Komšinica

#3255 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Komšinica »

Image
malosutra81

#3256 Re: Šta trenutno čitate?

Post by malosutra81 »

ja nista od rusdija nisam do kraja mogao procitati, a probao sam djecu ponoci i stihove. sve mi je nekako kao bolivudski film. ali, ipak, kontam da mu moram dati sansu. tlo pod njenim nogama je, ako me sjecanje ne vara, dobilo dosta lose kritike, pa nisam ni pookusavao da citam.[/quote]

mogu ti poslati "tlo pod njenim nogama" (na svedskom) postom i ne moras mi je vracati :D pokusala i smorila me ta knjiga na samom pocetku. nisam nista drugo od njega citala.[/quote]

moja najdraza od rushdija i jedna od najdrazih knjiga uopste :) priznajem, smara s vremena na vrijeme s dugim recenicama, al sam bukvalno progutala svih 500 i kusur stranica.... s druge strane, nijednu njegovu drugu knjigu nisam privela kraju :D satanic verses zapocinjala jedno 4-5 puta al jok, a-a...ne ide i bog :D
Nadinka

#3257 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Nadinka »

Image Progutala je, ono u jednom dahu, i smatram da je vrijedilo toliko je traziti, a i platiti, bas mi se svidjela. Ima divne recenice, tako dobro predstavljene odnose, razlicite likove koji su se nasli u tim odnosima, odlicna!

Zavrsila i Ljubavnice, ne znam sta da kazem, nisam nista specijalno odusevljena, zanimljiv stil pisanja, puno ponavljanja, ksoro nikako interpunkcije, ogoljeni likovi, odnosi, uz maksimalno isticanje sustinske negativnosti. Ipak krajnje realisticno, stvarnost takva kakva jest bila za te djevojke, zene, ljude, za to vrijeme, tu sredinu, a veoma cesto i danas i kod nas.

Presla na:
Image
Mrs.Zurbrigen

#3258 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Mrs.Zurbrigen »

Image

Image
Salome_

#3259 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Salome_ »

Trenutno čitam "Ocean more" Alessandra Baricca i za početak mi se čini bolja od "Svile", koja je precijenjena. Naime, osim onog poznatog erotskog pisma, "Svila" me potpuno razočarala kao knjiga. Površna, bez bilo kakvih psiholoških karakteristika likova - mada se "između redova" može ponešto zaključiti, ali to nije ni približno onome što mene može fascinirati kao umjetničko djelo.

Što se tiče "Školice", htjela bih pitati u kojoj biblioteci u Sarajevu se može pronaći ta knjiga i može li uopće?
Dalje, Kunderina djela su odlična, mada u posljednje vrijeme nisam čitala ništa. Zadnje njegovo djelo koje sam pročitala je "Identitet", ali me nije oduševila ta knjiga, kao njegove ranije.
drekalica28

#3260 Re: Šta trenutno čitate?

Post by drekalica28 »

Tenutno....Charlotte Roche - "Vlažne zone".
Onako....veoma interesantno, ali možda ne za one koji su gadljivi. :D

Image
Strpljiva

#3261 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Strpljiva »

Image
Dioda

#3262 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Dioda »

callmethebreeeze wrote:ja nista od rusdija nisam do kraja mogao procitati, a probao sam djecu ponoci i stihove. sve mi je nekako kao bolivudski film. ali, ipak, kontam da mu moram dati sansu. tlo pod njenim nogama je, ako me sjecanje ne vara, dobilo dosta lose kritike, pa nisam ni pookusavao da citam.
Djecu ponoci sam uzimala da citam tacno cetiri puta. Prvih 15 strana znam napamet :lol: I nikad je nisam docitala. Inace, ma koliko knjiga bila losa, uvijek procitam do kraja, ali djeca ponoci mi je smor od knjige :P Mozda na polovini postaje zanimljivo, ali ja nikako da doguram do polovine :lol:

Tlo pod njenim nogama sam procitala, ali uopste nisam fascinirana :D Prosjecno :D
potočanka

#3263 Re: Šta trenutno čitate?

Post by potočanka »

Image
Sunrise00

#3264 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Sunrise00 »

Image
:thumbup:
ultima_palabra

#3265 Re: Šta trenutno čitate?

Post by ultima_palabra »

Image
Image
Uporedo :-)
janje_

#3266 Re: Šta trenutno čitate?

Post by janje_ »

Image

zanimljivo stivo i zabavno.. podsjeca me na "kako vojnik popravlja gramofon"..
ahuseino

#3267 Re: Šta trenutno čitate?

Post by ahuseino »

janje_ wrote:Image

Znaci naiva jel? :D
Feronia

#3268 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Feronia »

Lars Kepler - Hipnoticar... extra knjiga,,,
janje_

#3269 Re: Šta trenutno čitate?

Post by janje_ »

ahuseino wrote:

ako jeste, onda dubokoumna.. ali ima zanimljiv stil covo..

kaze nesto vako (parafraziram, tesko je to zapamtit od rijeci do rijeci): ..poslije je na mjesto upravnika dosao tip koji je poznavao vise borilackih vjestina i koje je na nama isprobavao. ponosim se sto sam ga ja licno prozvao "terminator". u ratu je poceo trgovati oruzjem. negdje u lici je stao na minu i izgubio nogu. ne znam tacno koju..
Nadinka

#3270 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Nadinka »

Zavrsila Smijesne ljubavi, svidja mi se, kako dobro prikaze prirodu ljudi, slojeve, sustinske porive i motive, nesporazume, bas odbre price :)

Sinoc uzela :

Image

Lagano stivo, tako da sam ga jutros u voznji i zavrsila :) Prvo sto sma procitala od McEwan-a, nisma jos sredila dojmove :) Odvija se '60-tih godina, kad je tema sexa bila jos tabu u Londonu, cak i za parove koji su dosli do vjencanja. To iscekivanje prvog seksa sa uzbuđenjem i nadom od strane mladica i sa strahom i gadjenjem od strane djevojke je okosnica cijele price, oko koje se isprica njihov zivot, veza, amibicije i osjecaji.
LisaSimpson

#3271 Re: Šta trenutno čitate?

Post by LisaSimpson »

Upravo sam završila trilogiju "Princeza Sultana", tri knjige u kojima je sudbinu saudijske princeze, njenih najbližih ali i ne tako bliskih (ne)prijatelja i porodice zabilježila američka spisateljica Jean Sasson (Džin Sason). Potresna priča o životima žena u Saudijskoj Arabiji.
Ako ste čitali "1000 čudesnih sunaca" i bili očarani i potreseni, ovo su knjige za vas.
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#3272 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Privatna poruka »

Image
Dioda

#3273 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Dioda »

Image
callmethebreeeze

#3274 Re: Šta trenutno čitate?

janje_ wrote:
ahuseino wrote:

ako jeste, onda dubokoumna.. ali ima zanimljiv stil covo..

kaze nesto vako (parafraziram, tesko je to zapamtit od rijeci do rijeci): ..poslije je na mjesto upravnika dosao tip koji je poznavao vise borilackih vjestina i koje je na nama isprobavao. ponosim se sto sam ga ja licno prozvao "terminator". u ratu je poceo trgovati oruzjem. negdje u lici je stao na minu i izgubio nogu. ne znam tacno koju..
ovu sam kupio, ali ceka na red, jako mi se svidio uvod.
callmethebreeeze

#3275 Re: Šta trenutno čitate?

Nadinka wrote:Zavrsila Smijesne ljubavi, svidja mi se, kako dobro prikaze prirodu ljudi, slojeve, sustinske porive i motive, nesporazume, bas odbre price :)

Sinoc uzela :

Image

Lagano stivo, tako da sam ga jutros u voznji i zavrsila :) Prvo sto sma procitala od McEwan-a, nisma jos sredila dojmove :) Odvija se '60-tih godina, kad je tema sexa bila jos tabu u Londonu, cak i za parove koji su dosli do vjencanja. To iscekivanje prvog seksa sa uzbuđenjem i nadom od strane mladica i sa strahom i gadjenjem od strane djevojke je okosnica cijele price, oko koje se isprica njihov zivot, veza, amibicije i osjecaji.
meni ni ova nije losa, ali preporucujem enduring love ili saturday:)
Post Reply