nemoj tako, naljutit će se bimmer...dječak sa šibicama wrote:Ilegalci su u vecini slucajeva sinovi recimo, izadju na ulicu kad otac odmara, on nabaci firmu na auto i odradi par tura na crno.
Dobro njemu, dobro tati.
Sarajevski taksisti- dno dna
- johntra
#3251 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
nemampojmakad
#3252 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
misliš strah teKatarinaKosaca wrote: uvijek budem preumorna da zovem inspektora.
- Edin H.
#3253 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
bimmeru svaka cast, vidi se da je momak OK i na mjestu, ali tesko je braniti stavove za koje je vjerovatno u pravu, kada su sami taksisti Sarajevo taksija su na sebe navukli revolt, prije svega "gospoda" sa aerodroma i Zeljeznicke stanice.
Ovog zakidanja prije rata jednostavno nije bilo, cuo sam da se desava recimo u primorskim gradovima, ali ne i u Sarajevu.
Ovog zakidanja prije rata jednostavno nije bilo, cuo sam da se desava recimo u primorskim gradovima, ali ne i u Sarajevu.
- dječak sa šibicama
#3254 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zna se da ilegalci nisu nikakvi alieni iz Lukavice, Olova, Kiseljaka, Visokog, vec ogromna vecina lokalni dripci koji koriste "firmu" od legalnih taksista. Najcesce od oca, odnosno rodbinski su vezani.un1ted wrote:Cisto sumnjam da matorom od 30-40 godina otac od 50-60 godina taxiradječak sa šibicama wrote:Ilegalci su u vecini slucajeva sinovi recimo, izadju na ulicu kad otac odmara, on nabaci firmu na auto i odradi par tura na crno.
Dobro njemu, dobro tati.
To sto oni kao prozivaju kao neke doslje sa strane, to je supljak cisti. Nece dosljo iz Visokog stajati na standu i caskati sa taxistima, logika jbg.
Nek mali ima 20 i kusur, dovoljno.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3255 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nisam baš nešto strašljiva, ali izađem iz autobusa smorena, zgužvana, umorna, jedva čekam kući, pa mi se fakat ne da...nemampojmakad wrote:misliš strah teKatarinaKosaca wrote: uvijek budem preumorna da zovem inspektora.
-
NeenaSa
#3256 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Fakat.KatarinaKosaca wrote:Nisam baš nešto strašljiva, ali izađem iz autobusa smorena, zgužvana, umorna, jedva čekam kući, pa mi se fakat ne da...nemampojmakad wrote:misliš strah teKatarinaKosaca wrote: uvijek budem preumorna da zovem inspektora.
Al' ne dam da me preveslaju kruzhechi ulicama i ulicichima.
Bilo iz autobusa i aviona .
P.s.
Svi , ama bash svi, taxisti pokushaju. Bilo gdje.
Mogu samo kad mi je nepoznata destinacija.
-
zdruzdjo
#3257 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa bimeru brate moj evo se bori, ko lav. Prelistaj moje postove i jos od par foruma-asha sve ce ti biti jasno. Dobiti ces materijala za borbu da ti che guevara nece ravan biti. Uzima ti kolega iz firm......uh udruzenja pardon, udruzenja..... hljeb ispred tebe. Ma ja nafaka ovo ono....Bimmer_ wrote:Borimo protiv svih, da mi je mama na cesti prijaviobih je, ne zanima me je li Sarajevo taxi ili nije nek se ukloni, ako ja placam obaveze i odrzavam licencu moze svako. Zato ako nemas oznaku i TA table da si ne znam ko trebas biti uklonjen...
Gore navedeni clanak necu da komentarisem jer znam ko je inicijator clanka, kao i oni u BUM-u
NE SERITE VISE TAKSISITI SVEGA VAM SVETOG. PRLJAVSTINA GRADA SE SKUPILA I SERETE. NISTA BOLJI OD GRAS-A. Veeeeelika cast ono malo izuzetaka koji savjesno i posteno obavljaju svoj posao. Ali nazalost nose veliki teret "govana" koja im prljaju posteno i tesko zaradjeni hljeb.
Ovih sam dana sebi dao za zadatak da cu opaliti zestoko prvog sa taksu koji mi uzme prednost, ili mi uleti u makazice. Hladno. Pa nek se makar malo zajebava sa popravkama. Meni doslo vrijeme mjenjanja auta.
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3258 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da li bi neko od taksista bio ljubazan da pojasni zasto je licencu tako tesko dobiti i koji je to optimalan broj taksista !?
Pitam jer sam probeo par dana u Tuzli i iznenadih se koliko ima taksista, i gle cuda, svi, ali bas svi imaju TA table i LEGALNI su taksi prevoznici. U razgovoru sa jednim taksistom sam saznao da licencu moze dobiti tko god hoce, ali uslov je naravno izmirivanje svih obaveza drzavi
Postavlja se pitanje, kako Tuzla koja ima priblizno 200.000 stanovnika moze imati NEOGRANICEN broj taksista gdje se svako bori za musteriju, dok se u Sarajevu prica o nekom broju taksista i prava je naucna fantastika dobiti taksi licencu !?
Pitam jer sam probeo par dana u Tuzli i iznenadih se koliko ima taksista, i gle cuda, svi, ali bas svi imaju TA table i LEGALNI su taksi prevoznici. U razgovoru sa jednim taksistom sam saznao da licencu moze dobiti tko god hoce, ali uslov je naravno izmirivanje svih obaveza drzavi
Postavlja se pitanje, kako Tuzla koja ima priblizno 200.000 stanovnika moze imati NEOGRANICEN broj taksista gdje se svako bori za musteriju, dok se u Sarajevu prica o nekom broju taksista i prava je naucna fantastika dobiti taksi licencu !?
- Coppertone
#3259 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
zdruzdjo wrote:NE SERITE VISE TAKSISITI SVEGA VAM SVETOG. PRLJAVSTINA GRADA SE SKUPILA I SERETE. NISTA BOLJI OD GRAS-A. Veeeeelika cast ono malo izuzetaka koji savjesno i posteno obavljaju svoj posao. Ali nazalost nose veliki teret "govana" koja im prljaju posteno i tesko zaradjeni hljeb.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3260 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
un1ted wrote:Da li bi neko od taksista bio ljubazan da pojasni zasto je licencu tako tesko dobiti i koji je to optimalan broj taksista !?
Pitam jer sam probeo par dana u Tuzli i iznenadih se koliko ima taksista, i gle cuda, svi, ali bas svi imaju TA table i LEGALNI su taksi prevoznici. U razgovoru sa jednim taksistom sam saznao da licencu moze dobiti tko god hoce, ali uslov je naravno izmirivanje svih obaveza drzavi![]()
-
Jon Spencer
#3261 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pojedinci nikada ali NIKADA neće shvatiti vrlo jednostavne stvari. Džaba pisati objašnjavati jednostavno se odbija od tog tupog objekta.
Izvinjavam se normalnim mušterijama ali evo par linkova na stanje u susjedstvu i pozdrav pojedincima koji su nestrpljivo očekivali Cammeo na našim prostorima. Tako to izgleda u iole sređenijim državama.
http://www.24sata.hr/biznis/taxi-cammeo ... ova-298849
http://danas.net.hr/novac/taxi-cammeo-p ... nu-nagodbu
Odkud dugovi?
Znači nemoguća misija, jeftinije ne ide. Samo naši ublehari se prešaltavaju na rent a car a znaju da je kraj blizu, čeka nestrpljivo iza ugla. A u komentarima možemo pročitati civilizairana mišljenja glede prevaranata i skorojevića. Možeš mislit koliko su ovi naši dužni?! Sami od sebe cenera sakrivaju!
Mi ne odustajemo ili mi ili oni. Možete folirat koga hoćete ali ste svjesni da ste vrhunac karijere davno pregazili. RIP divusima.
Izvinjavam se normalnim mušterijama ali evo par linkova na stanje u susjedstvu i pozdrav pojedincima koji su nestrpljivo očekivali Cammeo na našim prostorima. Tako to izgleda u iole sređenijim državama.
http://www.24sata.hr/biznis/taxi-cammeo ... ova-298849
http://danas.net.hr/novac/taxi-cammeo-p ... nu-nagodbu
Odkud dugovi?
Znači nemoguća misija, jeftinije ne ide. Samo naši ublehari se prešaltavaju na rent a car a znaju da je kraj blizu, čeka nestrpljivo iza ugla. A u komentarima možemo pročitati civilizairana mišljenja glede prevaranata i skorojevića. Možeš mislit koliko su ovi naši dužni?! Sami od sebe cenera sakrivaju!
Mi ne odustajemo ili mi ili oni. Možete folirat koga hoćete ali ste svjesni da ste vrhunac karijere davno pregazili. RIP divusima.
- un1ted
#3262 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
un1ted wrote:un1ted wrote:Da li bi neko od taksista bio ljubazan da pojasni zasto je licencu tako tesko dobiti i koji je to optimalan broj taksista !?
Pitam jer sam probeo par dana u Tuzli i iznenadih se koliko ima taksista, i gle cuda, svi, ali bas svi imaju TA table i LEGALNI su taksi prevoznici. U razgovoru sa jednim taksistom sam saznao da licencu moze dobiti tko god hoce, ali uslov je naravno izmirivanje svih obaveza drzavi![]()
Postavlja se pitanje, kako Tuzla koja ima priblizno 200.000 stanovnika moze imati NEOGRANICEN broj taksista gdje se svako bori za musteriju, dok se u Sarajevu prica o nekom broju taksista i prava je naucna fantastika dobiti taksi licencu !?![]()
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#3263 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
U Tuzli 1,5 KM, vozi te gdje hoces... Ovi ovdje ti uzmu 5 KM, a za istu relaciju u istoj drzavi 1,5 KM... Primi usput maximalno jos 2 putnika ako neko zaustavlja, ali koga briga...
-
Bimmer_
#3264 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nijerespo wrote:zar nije bilo da tvoj taxi vozi neki stariji covjek sto znaci da si ti sin starog taxiste pa si ranije bac'o voznje onako malo a sada vjerovatno licenca presla na tebe pa si sada legalanBimmer_ wrote:Borimo protiv svih, da mi je mama na cesti prijaviobih je, ne zanima me je li Sarajevo taxi ili nije nek se ukloni, ako ja placam obaveze i odrzavam licencu moze svako. Zato ako nemas oznaku i TA table da si ne znam ko trebas biti uklonjen...
Gore navedeni clanak necu da komentarisem jer znam ko je inicijator clanka, kao i oni u BUM-u
-
Bimmer_
#3265 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Objasnjeno ti je vec, svugdje u svijetu gdje je uredjen prrijevoz imas ogranicen broj licenci i te licence se nalaze u otvorenom prometu (trguje se njima).un1ted wrote:Da li bi neko od taksista bio ljubazan da pojasni zasto je licencu tako tesko dobiti i koji je to optimalan broj taksista !?
Mi tezimo ka tome.
Optimalan broj je onaj koji odredi Kanton Sarajevo prema broju stanovnika, trenutno blizu 700 bi trebalo, ali ima puno vise od tog broja
Last edited by Bimmer_ on 03/04/2013 11:00, edited 1 time in total.
-
Bimmer_
#3266 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
HvalaEdin H. wrote:bimmeru svaka cast, vidi se da je momak OK i na mjestu, ali tesko je braniti stavove za koje je vjerovatno u pravu, kada su sami taksisti Sarajevo taksija su na sebe navukli revolt, prije svega "gospoda" sa aerodroma i Zeljeznicke stanice.
Polahko, doci ce to sve na svoje, ciste se polahko i te kabadahije i divljaci.
- un1ted
#3267 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma daj!!! 700 taksista !? Jesi li ti ok !? Znas li koliko taksista treba u spici

- Qler
#3268 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa to je da svi imaju dobru zaradu, sto ih je manje, vise zarade. Zamisli 700 taxista na eto nekih 100.000 gradjana
ne bi gasili auto 
- un1ted
#3269 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Opet on meni ne odgovori, kako to da vlada TK dozvoljava da svako ko ispunjava uslove moze da taksira, dok je ovde druga pravila. Drzave u drzavama !?
-
drugi_profil
#3270 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kad bi postigli 700 vozila na ulici, ljudi bi stajali u redu za taksi, a cijene bi komforno poduplali. Samo i jedino to je razlog ovoj galami.
Njima bi bilo isto da sad ilegalci imaju licence. Samo bi drzavi bilo bolje. Dakle samo je razlog podjela kolaca.
Njima bi bilo isto da sad ilegalci imaju licence. Samo bi drzavi bilo bolje. Dakle samo je razlog podjela kolaca.
- Korisnicko ime
#3271 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Problem i jeste u tome sto se oni ne bore za to da "ilegalni" postanu "legalni" pa da pocnu uredno izvrsavati obaveze prema drzavi. Briga njih za drzavu. A i za gradjane. Oni se bore da ostane sto manje taxista pa da sav kajmak ide njima...i ne interesuje ih sto to nece biti dovoljan broj vozila a pogotovo ih ne interesuje (au contraire, sto bi rekao Delboy) dobrobit gradjana...tek tada bi ih derali s cjenama...drugi_profil wrote:Kad bi postigli 700 vozila na ulici, ljudi bi stajali u redu za taksi, a cijene bi komforno poduplali. Samo i jedino to je razlog ovoj galami.
Jos da upitam par taxista sto se ovdje javljaju...zakitite li kad vodje GRAS-ovog strajka?
-
titanik
#3272 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Redovno ih zakitimo oni nam prave lovu.
- johntra
#3273 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ne kaki....Bimmer_ wrote:Nijerespo wrote: zar nije bilo da tvoj taxi vozi neki stariji covjek sto znaci da si ti sin starog taxiste pa si ranije bac'o voznje onako malo a sada vjerovatno licenca presla na tebe pa si sada legalan
- dječak sa šibicama
#3274 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bacite pogled na Alfu, gostuju Zuti i Suljagic, joj ovog Suljagica, koji ulicar, koja faca, koja kriminogena pojava, boze sacuvaj.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3275 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
joj odrona i kriminala