KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
-
Super Storm
#3251 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav svima,
Imam invazivni duktalni karcinom dojke, sa infiltracijom u pektoralni misic i limfni cvor, koji sam otkrila prije skoro 2 godine. Posto imam iskustvo sa rakom u porodici, za sada sam odbila konvencionalno lijecenje. Iako je ukupna velicina 6x7 cm(ima 5 tvorevina razlicitih velicina), nije se vidio na mamografiji. Na ultrazvuku je bila vidljiva sjena. Na MRI-u potvrdjen karcinom.
Eh, posto sam odbila terapiju koju su mi predlozili, okrenula sam se alternativi. Prvo mislim da je vazno sloziti stvari u glavi i ne dopustiti da strah prevlada.
Ja pratim Budwig dijetu, pijem caj od slatkog pelina, zare i maslacka. Uzimam vitamin D i C. U januaru ove godine sam nabavila canabis ulje, posto mi tesko pada na zeludac, smrsala sam i tumor mi je izgledao kao da se uduplao. Uradim MRI i rezultat je potpuno isti kao i prije 2 god. Nije ni narastao ali se nije ni smanjio. Doktorica mi predlaze da pokusam sa hemo, misli da posto ga drzim pod kontrolom da bi ga hemo mogla dokrajciti.
Za sada nema ni metastaza. Samo da odmah kazem da nikome ne preporucujem da radi sto i ja, da se odmah ogradim! Ali isla sam kod puno doktora, onako da porazgovaram i jedni su me slali psihijatru, jedni izgurali iz ordinacije, jedni rekli da cu brzo umrijeti. I samo je jedan rekao: "znate sta, mi doktori puno toga ne znamo".
Imam invazivni duktalni karcinom dojke, sa infiltracijom u pektoralni misic i limfni cvor, koji sam otkrila prije skoro 2 godine. Posto imam iskustvo sa rakom u porodici, za sada sam odbila konvencionalno lijecenje. Iako je ukupna velicina 6x7 cm(ima 5 tvorevina razlicitih velicina), nije se vidio na mamografiji. Na ultrazvuku je bila vidljiva sjena. Na MRI-u potvrdjen karcinom.
Eh, posto sam odbila terapiju koju su mi predlozili, okrenula sam se alternativi. Prvo mislim da je vazno sloziti stvari u glavi i ne dopustiti da strah prevlada.
Ja pratim Budwig dijetu, pijem caj od slatkog pelina, zare i maslacka. Uzimam vitamin D i C. U januaru ove godine sam nabavila canabis ulje, posto mi tesko pada na zeludac, smrsala sam i tumor mi je izgledao kao da se uduplao. Uradim MRI i rezultat je potpuno isti kao i prije 2 god. Nije ni narastao ali se nije ni smanjio. Doktorica mi predlaze da pokusam sa hemo, misli da posto ga drzim pod kontrolom da bi ga hemo mogla dokrajciti.
Za sada nema ni metastaza. Samo da odmah kazem da nikome ne preporucujem da radi sto i ja, da se odmah ogradim! Ali isla sam kod puno doktora, onako da porazgovaram i jedni su me slali psihijatru, jedni izgurali iz ordinacije, jedni rekli da cu brzo umrijeti. I samo je jedan rekao: "znate sta, mi doktori puno toga ne znamo".
-
Nelaa32
#3252 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ja sam imala karcinom dojke. Operisana prosle godine. Prije toga sam imala kemoterapije. Karcinom je bio skoro 2 cm. Poslije kemoterapija je skroz nestao. Na operaciji nisu nista nasli. Meni je kemoterapija unistila kancer. Inace imam 33 g. Nikad ne bih smjela odbiti konvencionalno lijecenje. Sad imam redovne kontrole, tijelo se oporavilo, kosa narasla. Nista nisam promijenila u ishrani, umjereno u svemu. Samo sam odlucila biti sretna, ne nervirati se zbog stvari na koje ne mogu da uticem, staviti sebe na prvo mjesto, uzivati u svakom danu i izvuci maksimum iz njega.
-
Ane0304
#3253 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav, da li mi moze neko pomoci sa ovom dijagnozom:
Ca pancreatis (C25)
Meta in hepate
Carcinosis peritonei
Meta gl. Suprarenalis I. Sin
Meta plumonum susp.
Ako moze za svako pojasnjenje sta je u pitanju, bila bih jako zahvalna.
Hvala unaprijes.
Ca pancreatis (C25)
Meta in hepate
Carcinosis peritonei
Meta gl. Suprarenalis I. Sin
Meta plumonum susp.
Ako moze za svako pojasnjenje sta je u pitanju, bila bih jako zahvalna.
Hvala unaprijes.
-
Peryton_
#3254 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
U pitanju je karcinom gusterace sa metastazama na jetri i na trbusnoj maramici, metastazama na lijevoj nadbubreznoj zlijezdi i suspektnoj metastazi na plucima.Jako, jako teska dijagnoza sa losom prognozom, vjerovatno ima vec nakupljanja vode u trbuhu a mozda i zutice.
-
Ane0304
#3255 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Peryton_ hvala na odgovoru, odprilike sam tako nesto i pronasla ali sam zeljela samo da se utvrdi, jer sam sokirana i u nevjerici. Preporučuje li neko kakvu terapiju sta, sta bilo da bi se moglo pomoci.
Hvala jos jednom.
Hvala jos jednom.
- Dozer
#3256 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nazalost, ove teme vrlo brzo padaju u zaborav, a trebalo bi da su medju najaktivnijima, s obzirom na kolicinu oboljelih od ove bolesti...
viewtopic.php?f=42&t=130052
Tokom proteklih godinu dana postoje jos mnogi vrlo pozitivni slucajevi ovdje, nasi ljudi, razne dijagnoze i vrste, koji su ovime uspjesno ili usporili sirenje ili ga potpuno zaustavili ili se cak i izlijecili.
Tokom proteklih godinu dana postoje jos mnogi vrlo pozitivni slucajevi ovdje, nasi ljudi, razne dijagnoze i vrste, koji su ovime uspjesno ili usporili sirenje ili ga potpuno zaustavili ili se cak i izlijecili.
-
Ane0304
#3257 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nazalost je tako, svakim danom je sve vise obiljelih ljudi. Kanabisovo ulje zabranjena tema, gdje niko ne zeli dati tacne i korisne informacije. Na ovu dijagnozu mi smi ukljucili i to, ali tacne informacije sta i kako koristiti tesko da će neko dati. PozdravDozer wrote: ↑13/11/2020 11:45 Nazalost, ove teme vrlo brzo padaju u zaborav, a trebalo bi da su medju najaktivnijima, s obzirom na kolicinu oboljelih od ove bolesti...
- Dozer
#3258 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Na toj temi postoji sve. Iscitaj. Ako sta zapne, slobodno pitaj.
Evo uputstvo za koristenje ulja - http://s000.klix.com/?file_id=085 ... 4358918865
Evo uputstvo za koristenje ulja - http://s000.klix.com/?file_id=085 ... 4358918865
- okanomalo
#3259 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
moj suprug ima tumor na debelom crijevu,metastaze na jetri,trombozu i kronovu bolest. zakazan mu je pregled kod onkologa tek u januaru.ima jake bolove,analgetici ne pomazu. cula sam da ima neka sluzba(ne znam tacan naziv) za ove bolesnike i da se nalaze kod grasove pumpe.,ako neko zna kontakt telefon da stupim sa njima u vezu i trazim savjet.
-
Brus Lee
#3260 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Palijativna njega se zovu i nalaze se na Novoj Otoci.okanomalo wrote: ↑20/12/2020 16:14 moj suprug ima tumor na debelom crijevu,metastaze na jetri,trombozu i kronovu bolest. zakazan mu je pregled kod onkologa tek u januaru.ima jake bolove,analgetici ne pomazu. cula sam da ima neka sluzba(ne znam tacan naziv) za ove bolesnike i da se nalaze kod grasove pumpe.,ako neko zna kontakt telefon da stupim sa njima u vezu i trazim savjet.
- okanomalo
#3261 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
hvala ti puno.sludjena sam i ocajna.pomoci nema a on sve slabiji i nemocniji.gledas voljenu osobu kako umire a ne znas gdje i kako pomoci.aBrus Lee wrote: ↑29/12/2020 16:02Palijativna njega se zovu i nalaze se na Novoj Otoci.okanomalo wrote: ↑20/12/2020 16:14 moj suprug ima tumor na debelom crijevu,metastaze na jetri,trombozu i kronovu bolest. zakazan mu je pregled kod onkologa tek u januaru.ima jake bolove,analgetici ne pomazu. cula sam da ima neka sluzba(ne znam tacan naziv) za ove bolesnike i da se nalaze kod grasove pumpe.,ako neko zna kontakt telefon da stupim sa njima u vezu i trazim savjet.
-
Brus Lee
#3262 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Odnesite nalaze koje imate i dogovorite se sa njima o daljoj terapiji. Oni propisuju narkoticka sredstva protiv bolova. Njegov porodicni ljekar organizuje kucne posjete med.sestre/tehnicara ako su potrebne. Morate licno otici, ne moze preko telefona se zavrsiti.okanomalo wrote: ↑30/12/2020 13:19hvala ti puno.sludjena sam i ocajna.pomoci nema a on sve slabiji i nemocniji.gledas voljenu osobu kako umire a ne znas gdje i kako pomoci.aBrus Lee wrote: ↑29/12/2020 16:02Palijativna njega se zovu i nalaze se na Novoj Otoci.okanomalo wrote: ↑20/12/2020 16:14 moj suprug ima tumor na debelom crijevu,metastaze na jetri,trombozu i kronovu bolest. zakazan mu je pregled kod onkologa tek u januaru.ima jake bolove,analgetici ne pomazu. cula sam da ima neka sluzba(ne znam tacan naziv) za ove bolesnike i da se nalaze kod grasove pumpe.,ako neko zna kontakt telefon da stupim sa njima u vezu i trazim savjet.
-
F4hrooo
#3263 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Prati li iko ovu temu ,kako doci do kontakta za THC?
- Dozer
#3264 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
A one 1-2 HT sto pricasmo...?Super Storm wrote: ↑28/04/2020 23:33 Evo moje iskustvo sa kanabisom.
Imam rak dojke(multifokalni invazivni duktalni karcinom sa infiltracijom u prsni misic i 1 limfni cvor), otkrila prije 1.5 godinu. Rekli su da ce se za 4 mjeseca biti kasno za bilo sta da se radi. Otisla na Kosevo na konzilij, dok sam ondje cekala i kad sam vidjela one face, skontala da me vise plase oni gore manijaci nego bolest. Prije godinu isla na mamografiju, privatno, dr. mi je rekla da mi treba psihijatar zato sto sam odbila lijecenje i da mi je kraj blizu. Ja joj rekla da se smiri, ona se naljutila.Okrenula se alternativi, Budwig protokol, cajevi, vitamini, izbacila svo smece, u svakom obliku. Cijelo vrijeme sam pokusavala da nabavim ulje, uspjela ga nabaviti preko ove stranice. Navikavanje je kod mene trajalo skoro 2 mjeseca. Nije bilo uvijek zabavno, a bilo je i smijesnih situacija. Uglavnom cijelo ovo vrijeme nisam isla kod dr. Popila sam oko 110ml ulja. Sad je ok, nema vise tog psihickog efekta
![]()
Uglavnom, prije 10ak dana sam bila na pregledu kod istog dr. kao i prvi put. Uradila MRI i rezultati su da su narasli (ima ih 5) po par milimetara, nema metastaza. Doktorica je super, normalna, rekla je da sta god da radim da ocito djeluje i da imam pravo da se lijecim kako hocu i da se uvijek mogu njoj obratiti. Nadam se da moj post moze nekome pomoci!
- Billy The Pljuc
#3265 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ne znam da li je neko već postao.
-
fukusima
#3266 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
sto se tice kancerskih bolova moze mu se propisati Durogesic flaster 25 ucg / 72 h i pored tog oromorph ampule u slucaju proboja bola . Moze da propise porodicni ali samo na preporuku onkologa , anesteziologa ili neurologa . Moze i on ako ima vazecu sifru za propisivanje istih
-
sfhh
#3267 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Pozdrav novi sam na forumu i koliko bi po vasem misljenju rso ulje treba da ima %THC.
- Dozer
-
sfhh
#3269 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Ne znam opet da nije to puno djed mi je obolio od raka pluca pa se bojim da mu se sta ne desi od tolile kolicine THC inace ima 82 god
- Dozer
#3270 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Neke standardne nus pojave su par pritiska i tahikardija tokom prvih 15-20 dana.
S druge strane... 82 su mu godine, metabolizam je vec prilicno usporen, imunosni sistem takodjer vise ne moze raditi u punom kapacitetu, pa radi svega toga mozda ima smisla sagledati realne cinjenice.
1. U kojem je stadiju? Ako nije 3 ili 4, to znaci da upravo radi usporenog metabolizma/organizma moze zivjeti jos godinama bez vecih problema, cak i bez bilo kakve terapije (naravno, ovo zavisi i od vrste, eventualnih trenutnih metastaza, itd.).
2. Ako je 3 ili 4 stadij, i ako ima bolove, onda je THC mozda dobra ideja bar radi toga, tj. da se umanje bolovi.
S druge strane... 82 su mu godine, metabolizam je vec prilicno usporen, imunosni sistem takodjer vise ne moze raditi u punom kapacitetu, pa radi svega toga mozda ima smisla sagledati realne cinjenice.
1. U kojem je stadiju? Ako nije 3 ili 4, to znaci da upravo radi usporenog metabolizma/organizma moze zivjeti jos godinama bez vecih problema, cak i bez bilo kakve terapije (naravno, ovo zavisi i od vrste, eventualnih trenutnih metastaza, itd.).
2. Ako je 3 ili 4 stadij, i ako ima bolove, onda je THC mozda dobra ideja bar radi toga, tj. da se umanje bolovi.
-
sfhh
#3271 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Bolove nema i samo je na plucima, nalazi skoro pa perfektni i nakon prve hemoterapije, osim pada leukocita
Relativno se dobro drzi osim pada apetita nema vecih problema
Relativno se dobro drzi osim pada apetita nema vecih problema
- Dozer
#3272 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
To je ocekivano jer HT to i uzrokuju. RSO ce mu vjerovatno vratii dio apetita, ali ne potpuno sve dok prima HT. Nakon druge i trece HT ce se vjerovatno desiti i malaksalost, umor, jos veci gubitak apetita, opadanje kose.
-
sfhh
#3273 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Da i ja sam definitivno za RSO ali s obzirom da su mu i nasi doktori unistili pritisak malo nas je i strah da mu damu tako jako ulje. Propisali mu da pije Lopril a nikad problema sa pritiskom nije imao. 80/60 pao pa je sad bolje ipak
- Dozer
#3274 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
RSO i treba da bude 90+ %. Ono sto mozes jeste zadrzati se duze na minimalnoj dozi, tj. 2-3x1 kap velicine zrna rize, pa tako 10-12 dana. Na taj nacin ce mu se dati dovoljno vremena da se adaptira, uz minimalne nus pojave.
Kada vidite da je sve ok, da nema vise nikakvih nus pojava, onda lagano podizete svaku dozu za 1 kap, pa tako 7-8 dana, ili dok ne vidite da se opet adaptirao na tu novu kolicinu. I tako redom.
Kada vidite da je sve ok, da nema vise nikakvih nus pojava, onda lagano podizete svaku dozu za 1 kap, pa tako 7-8 dana, ili dok ne vidite da se opet adaptirao na tu novu kolicinu. I tako redom.
-
sfhh
#3275 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Hvala puno i da pitam da li je iko imao iskustva sa varuminom da li zaista moze pomoći ili je sve to "pumpanje"