Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3251 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:jedan od najsmiješnijih postova u istoriji foruma. ne znam je li mufljuz još sa nama pod nekim drugim nickom ali ima jedan koji me onako podsjeća.
De link ili barem pripadajucu temu tog posta, a ja ti osmekam ko je "novi" mufljuz :D

EDIT: Vidim naso si :D
statixx

#3252 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

malakh wrote:
https://avaz.ba/vijesti/bih/313047/dokt ... ak-strajka

20.10.2017.

https://www.faktor.ba/vijest/intervju-p ... ace-269488

štrajk zbog istog razloga.

koliko vidim problem je što se ljekarima povećala plaća, dok ostalima nije. odnosno, te 2017. godine, dino konaković povećao plaće ljekarima koji su bliski seki izetbegović, a ostalima nije.
To je bilo u oktobru, a onda su dobili povecanje satnice sa 2,3 na 2,6, iako su trazili 2,75.

https://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/nov ... bavezama-0
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3253 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

seoBIH wrote:Nalupa toliko gluposti i kaze da od uklanjanja crkve nema ništa :-)
Jok eto, natjerat ce dodika da je licno srusi, a ako ne uradi u zadatom roku bakir ce dodika licno u tatvor odvesti..
Smijesni ste sko tako naivno vjerujete da ce se ekspresno srusiti, niti je dodik zeli srusiti niti bakir..ova crkva ce im bar jos 2-3 izbora posluziti za sirenje medjunacionalne mrznje i zatezanje odnosa..

Ovo nema veze sa temom, postojanje crkve treba adresirati sda i njihovom sluzbeniku sto je htio sa nanom podijeliti pare...po zakonu sve naravno
horkesh

#3254 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by horkesh »

malakh wrote:

20.10.2017.

koliko vidim problem je što se ljekarima povećala plaća, dok ostalima nije. odnosno, te 2017. godine, dino konaković povećao plaće ljekarima koji su bliski seki izetbegović, a ostalima nije.
Simpatično je to što ti izdvojiš da im je Konaković povećao plaće, zaista jeste.

Na tvoju žalost, Konaković je tada bio u SDA, tako da tvrdnja nije pogrešna. To je bila SDA-ovska vlada.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3255 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

horkesh wrote:
malakh wrote:

20.10.2017.

Simpatično je to što ti izdvojiš da im je Konaković povećao plaće, zaista jeste.

Na tvoju žalost, Konaković je tada bio u SDA, tako da tvrdnja nije pogrešna. To je bila SDA-ovska vlada.
ispravka mog krivog navoda. konakovic (sda) i zilha ademaj (sbb) su bili nasuprot sindikalista i povecali ljekarima place. sto je sa ostalima?
mali_balon

#3256 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mali_balon »

SDA soldati ne spavaju ne jedu ne jebu ne zive....sve za bracni par izetbegovic i stranku pa i zivot pa i guzu.....ali Dino vam ga mece bez vazelina i to booooli......samo vi jecajte i stenjite nije to nista sramotno jos malo pa cete histericno plakati
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3257 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:evo nađoh ga :mrgreen:

https://forum.klix.ba/premalo-seksa-u-b ... 0s350.html
kome se ba guzi danas a da nije samo puko ispoljenje nagona?

upalis tv - CNN - eksplodirao, 150 mrtvih, napad na iran, napad na siriju, 699 mrtvih,bombardovano, pad dionica, skuplji benzin, dajemo povoljne kredite uz 50% posto kamate al napisemo 8% a ti dignes kredit i popusis, ah da vec imas jedan kredit - kako vratit 700 maraka ratu za stan a plata 900, auto na servisu jer govnetu otiso elektronickodigitalni sklop, valja pjeske na pos'o - ako si manje srece - ili vece srece neces imat ni tramvaj ni bus jer je EP iskljucila struju grasu - ma nije zato sto je propalo preduzece, i onda ti padne napamet da ti se na guzi, a padne ti napamet da ti se guzi samo kad vidis scenu nekog filma u kojem se ljudi tucaju pa kontas e ovo nisam dugo.....

a i kad jebes..... dodje komsija na vrata pa te pita sta radite vi tamo - je l mozda neko vjezba, pise gazdi smsove da prestanem orgijat???? (desilo mi se) pa sam poceo sve manje da guzim i poceo da jebem ko cvarak....

i tako - sto se sjebes sam sa svojim problemima al sto te bombarduju tudji, gledas vijesti - izbacilo coeka iz kuce deloziralo ga zbog neplacanja rezija i rata kredita - jer mu je firma propala, ma nije firma propala propao on zbog svih gornjih segmenata zivota - shvatis da si jedna obicna krpa samljeveno fasirano meso.... koje se pokatkad sjeti da ima kitu/mindzu i da bi nesto da pristavi ili da mu ga pristavi.....

a i kad ga pristavi..... hasim - padne herojski i mucenicki - odmah..........
:D :thumbup: :lol:
JedanMova

#3258 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
JedanMova wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Bolje da nam pises o onome sto znas iz prve ruke, a tice se sestorke 8-)

U jedinstvu je snOga
Mozda je u jedinstvu snOga, al je zato u nezanju spas.
A nije sramota ne znati, sramota je ne znati a praviti se pametan... a tebi ide dobro 8-)

Nego, slozimo se da se ne slazemo i sto se mene tice ja sa tim zivjet mogu. Vrijeme ce pokazati svoje...
Dobro, o ti koji nam otvaras oci :D

Valja li iko iz sestorke, ko ne valja, zasto, ako mogu objasnjenja, argumenti, nesto
Nema potrebe, ti znas sve najbolje ;-)
Roccohljup

#3259 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

ccccc pa zar se ovako pare troše :( :( :( :( nesposobni ministar zločinačke organizacije pod krinkom političke stranke daje pare idiotu (najblaže rečeno) iz te iste stranke. A milion drugih oprojekata i pomici se moglo to potrošiti :(
SARAJEVO Performans Meme Haljevca i Ene Azevedo
Večeras spektakl na 35. i 36. spratu ’Avaz Twist Towera’
Program će početi u 19 sati, a projekt je podržalo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo
L. K. P.
prije 3 sata

Haljevac i Azevedo: Uspješna saradnja
Foto: Avaz

„Memo Haljevac i Ena Azevedo Exhibition Performance“ bit će održan večeras u „Avaz Twist Toweru“ u Sarajevu. Zbog velikog broja učesnika, umjesto samo na 35. spratu, ovaj događaj bit će održan i na 36. spratu najviše zgrade na Balkanu.
Kreativna revija
- Imat ćemo kreativnu mini reviju, balerine, slike, muzički performans i oslikane ljude – otkrio nam je Sulejman Memo Haljevac, jedan od organizatora ovog događaja kojeg je podržalo je i Ministarstvo kulture i sporta KS.
Inspirativne kreacije
- U jednom trenutku na 35. i 36. spratu bit će 20 učesnika. Manekeni će biti odjeveni u inspirativne islikane kreacije, koje će moja kolegica Ena još dodatno slikati na njima za vrijeme performansa - dodao je Haljevac i rekao da poklanjaju potpuno novu dimenziju umjetnosti na ovim prostorima, performans ljubavi koji kreće iz „Avaz Twist Towera“.
Kako je i ranije najavljeno, događaj će početi u 19 sati
Banksy

#3260 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Zbog velikog broja učesnika, umjesto samo na 35. spratu, ovaj događaj bit će održan i na 36. spratu najviše zgrade na Balkanu.
:lol:
Roccohljup

#3261 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:

Zbog velikog broja učesnika, umjesto samo na 35. spratu, ovaj događaj bit će održan i na 36. spratu najviše zgrade na Balkanu.
:lol:
Zaboravili su ono i najljepše što im se nekad omakne......:D
A Kifla kaže Mirvad nema para pa je preko njega išlo da se nađe još sredstava za sport i kulturu.......a ovaj dijeli ovom idiotu. Da ih je u WC šolju bacio veća bi korist bila.....
Banksy

#3262 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:
Da ih je u WC šolju bacio veća bi korist bila.....
Tačno,
A memo ivente štanca sad već na dnevnoj bazi, malo rile, malo ajnadžić.
Ja_Ja

#3263 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ja_Ja »

Image
oldtajmer

#3264 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by oldtajmer »

Ja_Ja wrote:Image
izvinjavam se sto ulijecem klizeci na temu :D ali zna li neko da li rade u domu zdravlja na ilidzi rtg sada dok strajkuju,trebo bih oca da odvedem ovih dana da snimi ledja
cvrčak_na_hedonizmu

#3265 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Jebem im mrtve svima redom, za lijekova im trebalo.

Balija je cudo. Dabogda se sve raspalo.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#3266 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

zar je moguće da se vlada kantona sarajevo bavi sda metodama?

u javnoj ustanovi domovi zdravlja, medicinske sestre, sss, imaju plaću 982,77 km, dok medicinske sestre, vss, sa završenim fakultetom zdravstvenih studija i 240 ects bodova imaju plaću 1 433,21 km.

sljedeća stvar. koji doktor nauka radi kao profesor u srednjoj školi?

i medicinske sestre i njihov doprinos ne cijene samo ljudi koji nikada nisu bili pacijenti i nisu ležali u bolnici.
_Reds_

#3267 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

Stvar je sto i pored ovakvih plata oni odose put Njemacke.

A da li ljudi u skolstvu trebaju imati vece plate, naravno da trebaju.

Ali im treba dici i norme, ali tada dolazimo do viska radnika sto je problem.
horkesh

#3268 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by horkesh »

_Reds_ wrote:Stvar je sto i pored ovakvih plata oni odose put Njemacke.

A po čemu to sektor obrazovanja zaslužuje veće plate?
drug_profi

#3269 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ama da ti mozes dobiti uslugu kako treba. Nego ne mozes jbt. Nema pite da budes primljen isti dan kad se javis. KAze ako imate temperaturu dodjite, primicemo vas, ili sjedite pa cekajte mozda vas doktorica primi.... p
Pa ako i imas srece da te primi, hajd ujutro u laboratoriju, ti tamo milion ljudi stoji pusu u tebe, kaslju, kaze sestra nema reagenAsa... ne mozemo ovo sve uraditi.
I onda se pitas koje pizde materine im dajes 250 maraka mjesecno.....hej, 250 maraka sa neto 1250 plate !!!! A sve na kraju privatno idem i placam ako hocu da se pregledam i lijecim.
Plus ti ne da kupit u apoteci ni antibiotik bez jebenog recepta.... pa se ne mozes ni sam lijeciti...
_Reds_

#3270 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

horkesh wrote:

Zasto je obrazuju nasu djecu!
Zasto je vozac u grasu ima vecu platu od profesora u srednjoj skoli
Zasto sto SSS u Vodvovodu i toplanama ima platu kao profesor u srednjoj skoli.

Zasto ti nije lahko sa djecom raditi, ni malom i velikom.
Zato sto obicni policajac prasinar ima vecu platu od spomenutog prefesora, i takvih 100 zato.
Sociolog

#3271 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Sociolog »

Nemamo djece za 5 godina kad budu generacije rodjene 2017 i 18 rodjene preko 18%manje djece nego sad
_Reds_

#3272 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _Reds_ »

Sociolog wrote:

Nemamo djece za 5 godina kad budu generacije rodjene 2017 i 18 rodjene preko 18%manje djece nego sad
Ja sam rekao da ih ima viska pa im norme casova obaraju, ali to ne znaci da ne trebaju imati vece plate.
Sociolog

#3273 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Sociolog »

Donekle jesi upravu...al'nije vise 30+po razredu nego 17/22 i manje odjeljenja po razredima i planova nastave i casova...da je 2006 god.podrzao bih i da im povecaju 30%platu....smanjena je nazalost brojnost djece
mrgreen

#3274 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mrgreen »

Infografik :sretan: izvinjavam se, deformacija :mrgreen:
horkesh

#3275 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by horkesh »

_Reds_ wrote:
horkesh wrote:

Zasto je obrazuju nasu djecu!
Zasto je vozac u grasu ima vecu platu od profesora u srednjoj skoli
Zasto sto SSS u Vodvovodu i toplanama ima platu kao profesor u srednjoj skoli.

Zasto ti nije lahko sa djecom raditi, ni malom i velikom.
Zato sto obicni policajac prasinar ima vecu platu od spomenutog prefesora, i takvih 100 zato.
Na stranu ta poređenja (a nisu ni tačna), šta ako obrazuju našu djecu? To treba automatski da im garantira određene privilegije, koje već uživaju?

Većina, najmanje 90 posto radnika u obrazovanju, ima natprosječne plate i sve privilegije koje idu s tim, a za djecu im je stalo k'o do lanjskog snijega.

"Nije lahko raditi s djecom", cry me a river. Za to su se obrazovali, u toj su se branši zaposlili, za to primaju novac. Boli me ona stvar je li im lako (a u praksi, da, lako im je, jer samo čekaju kad će kući otići - ono, u 2 poslijepodne).

O tome kakvu nam djecu ti prosvjetni radnici proizvode posljednjih 20 godina neću trošiti riječi. Svi to vidimo. Sunce ti žarko, uvede se elektronski dnevnik, oni traže povećanje plate i za to :roll:

Ako išta, plate im treba smanjiti, i to drastično. Ako im se ne sviđa i neće to da rade, a čuj, nek' nađu nešto drugo. Naći će se drugi koji hoće da rade i da se dokažu.
Locked