cyprus wrote:
Sa Centrom i Novim Sarajevom ne bi trebalo biti problema... Samo treba istaknut jednog kandidata spram Koldže/Ajnadžića, i time je već 80% posla urađeno... Realno je da se tu međusobno NS i SDP dogovore koga kandidovat, a da ih NiP podrži...
Ključna je ipak bitka za Novi Grad, i uništavanje ove postojeće novogradske SDA nemani mora biti prioritet... Tu treba dobro osmislit strategiju i koaliciju... A donesu li se ponovo debilne odluke da NS/SDP i NiP idu sa dva, tri ili više kandidata - u startu piši propalo...
Ne bi bilo loše maknuti ni onu seljačinu sa Ilidže, i mislim da nije skroz nerealno, ali jeste teško... Tu SDP i NS MORAJU stati iza NiP-a...
U Starom Gradu podržat Hadžibajrića i ne talasat sa drugim kandidatima...
Ilijaš, Vogošća i Hadžići - to SDA zadržava 100%, i ne treba o tome ni razmišljati... Radi reda pokušati, ali bez naročitih očekivanja... Trnovo svakako ide gdje je Berilo, a i jebat ga...
PS Tek sad skontah da sam maltene isti post pisao unazad koji dan

Izbori su iduce godine. Sestorka do tada mora pokazati opipljive rezulatate. Ok, ove trakavice, malo SDA njih napadne, onda oni izvade nekakvu iz torbe neki lopovluk SDA. Mislim, neka se bave i tim, ali moraju narodu dati rezultate koji ce biti očiti.
Dakle, to mora biti nesto konkretno. Ok zakoni, procedure, tamo vamo, to sve neka ide, ali narod to "ne vidi". Bice evo trolebusi, otprilike bi se to moglo poklopiti sredinom iduce godine. Mora se uraditi jos nesto vece, da se narodu jos malo ulije povjerenje.
I onda nastupiti na izborima. Gdje se moze kao koalicija, gdje ne, neka se barem dogovore upravo to da ne dupliraju kandidate. Ako ce SDP i NS ici zajedno neka idu na Centar, a npr neka NiP-u daju Novo Sarajevo da pokusa itd. Nebitno, samo neka nastupe zajedno i mislim da bez problema mogu uzeti Centar, Novo Sarajevo..pa i Novi Grad.
I za Novi Grad to mora biti neki kvalitetan kandidat. Jer Semir nije imao dostojne protivnike prosle izbore. Novi Grad je bitan zbog toga jer ima dosta glasackog tijela, a Centar je bitan zbog toga sto ima ogroman budzet, a moze se veoma lako "osvojiti".