Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mlad i Nevin

#3251 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Mlad i Nevin »

Familija od moje zene, poginuo vozac i kcerka, a zena je u kriticnom stanju....
drug_profi

#3252 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Mene je jednom tako davno pocelo prenositi u voznji pred zoru, i da zena nije nesto progovorila sjargali bi se iza tunela kod celebica u neretvu.
Otad vise ne dam nikakva rana kretanja na more. Naspavat se pa vozit.
sitni svercer

#3253 Re: Crna hronika BH cesta

Post by sitni svercer »

drug_profi wrote:Mene je jednom tako davno pocelo prenositi u voznji pred zoru, i da zena nije nesto progovorila sjargali bi se iza tunela kod celebica u neretvu.
Otad vise ne dam nikakva rana kretanja na more. Naspavat se pa vozit.
naspavat se, lagano dorucak i dobrp se razbudit sa 2-3 kratke hafice pa onda na put... tako to rade profi...
Throttle

#3254 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Vjerovatno zaspao

U sudaru dva kamiona i automobila kod Viteza poginula jedna osoba
http://www.klix.ba/clanak/190823008
johntra

#3255 Re: Crna hronika BH cesta

Post by johntra »

Kažu da je preticao...
Throttle

#3256 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

E ne znam onda, pregledno je na toj dionici, kako nije kamion vidio nije mi jasno :roll:
530i

#3257 Re: Crna hronika BH cesta

Post by 530i »

Zna tu biti magle dobre
drug_profi

#3258 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Po ovoj slici izgleda kamion preticao kamiona a ovaj nesretnik naletio.

Image
Throttle

#3259 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Uf strahote, mislio sam da je fokus izazvao nesrecu :roll:
drug_profi

#3260 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Tuga je sto je poginuo 22-godišnjak, a 24-godišnjak je vozio kamion.
Nejasne su okolnosti nesreće, jer se na slikama vidi i taj neki drugi kamion koji je izgleda bio ispred ovog fokusa u svojoj traci.
Jel došlo do kontakta između njih pa je ovaj šticar skrenuo lijevo, ili je došlo do kritčnog kvara na šticaru gdje je izgubio upravljanje, utvrdiće se valjda.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3261 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Ma sve je ovo ludo u pm....
Neki dan šleper pretice šlepera i to uz brdo, na punoj, nadionici od Olova do Nisica.....
Travnički Noćni Šetač

#3262 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Travnički Noćni Šetač »

http://www.travnicki.info/vitez-vozac-f ... DSfenhUw88

Ne bih da previše pametujem, tužna je situacija, ali iz ove fotografije meni izgleda da je ford počeo preticanje jednog kamiona a da je nakon udarca u drugi kamion došlo do prelaska oba vozila na kontra stranu jer je ford direktno pogodio kamion u točak pa je zanošenje na tu stranu dosta logično... ne izgleda mi da je kamion prije udara prešao na suprotnu stranu jer bi onda došlo do sudara dva kamiona... Istraga će utvrditi naravno ne treba prejudicirati stvari, ali iz raznih uglova snimanja različito izgleda situacija...
drug_profi

#3263 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Po slikama izgleda da je do sudara doslo u traci u kojoj se i nalaze. Ali neka to utvrdi struka.
Al ovakvo zakucavanje, kao bez kočenja.... :(
Naslovnica

#3264 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

Ovo je bila strašna i brza smrt.
:|
BiBi911

#3265 Re: Crna hronika BH cesta

Post by BiBi911 »

konektovan wrote:Ma sve je ovo ludo u pm....
Neki dan šleper pretice šlepera i to uz brdo, na punoj, nadionici od Olova do Nisica.....
Preteko ga tek u Neumu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3266 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

BiBi911 wrote:
Preteko ga tek u Neumu
Vjecnost, mene panika ufatila.... :-)
vjeshalica

#3267 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

Putovala poslom prema istocnoj bih i normala sleper na turskim tablama hajca ga hadzija do daske
Kontam jeste ludi grob vas jebo
lonely_wolf

#3268 Re: Crna hronika BH cesta

Post by lonely_wolf »

Travnički Noćni Šetač wrote:http://www.travnicki.info/vitez-vozac-f ... DSfenhUw88

Ne bih da previše pametujem, tužna je situacija, ali iz ove fotografije meni izgleda da je ford počeo preticanje jednog kamiona a da je nakon udarca u drugi kamion došlo do prelaska oba vozila na kontra stranu jer je ford direktno pogodio kamion u točak pa je zanošenje na tu stranu dosta logično... ne izgleda mi da je kamion prije udara prešao na suprotnu stranu jer bi onda došlo do sudara dva kamiona... Istraga će utvrditi naravno ne treba prejudicirati stvari, ali iz raznih uglova snimanja različito izgleda situacija...
Prošao pored možda 1h kasnije, prosto me jeza uhvatila. Klasično neiskustvo kod preticanja, ford je vozio iza cisterne koja se ne vidi na fotkama i pošto je tu blaga desna krivina iz pravca Travnika (u normalnm okolnostima perfektno pregledno i isprekidana je linija) jednostavno ovaj "šticar" mu je bio sakriven od pogleda jer je vozio isuviše blizu cisterne. I onda, kao što rekoh neiskustvo kod preticanja, jednostavno je naglo skrenuo u lijevu traku s namjerom preticanja i ostalo se vidi fotografijama.
Nažalost još jedan život ugašen zbog pokušaja da se rizičnom vožnjom uštedi par minuta :( .
Travnički Noćni Šetač

#3269 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Travnički Noćni Šetač »

Da.. razgovarao sam u međuvremenu sa par ljudi koji su naišli dole i upravo isto su mi rekli... na ovom linku koji sam dao se vidi kraj cisterne pa sam upravo tako i pretpostavio.... to je neposredno pred znakom ograničenja od 50 km/h... tužno...
Naslovnica

#3270 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

Obično ako u vožnji kada su sa mnom đeca u autu, xaman ih natjeram da vide udes, malo objasnim, brzina, alkohol, neiskustvo, preticanje...ureže se to njima u glavu.
Nedavno mi u TZ na onoj širokoj džadi što ide okolokole izleti nekakav poluretardirani hipster sa slušalicama na ušima izleti ispred auta bez ikakvog gledanja, zakočio sam na 50cm od njega da ga ne udarim.
Prvo sam mu j*bo sve do 5 koljena, a onda djeci u autu objasnim šta se moglo desiti jer debil sa slušalicama na ušima prelazi na 50m od pješačkog biciklom meščini 4 trake bez da pogleda lijevo slash desno.
Sve vidjeli, i njega, i kako sam jedva zakočio, i kako sam mu xebo sve od-do, valjda su šta zapamtili...
NediM17

#3271 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Pa i ja sam otprilike imao takav pristup, naročito prema muškom. Komentarisao, objašnjavao, upozoravao i evo vozi već par godina, hvala Bogu, bez problema za sada. Jednom došla kazna iz Dupovaca za prekoračenje 20+, još po starom zakonu. Platio k'o da sam je ja napravio, mrsko mi se bilo peglati.
Laplace

#3272 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

lonely_wolf wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:http://www.travnicki.info/vitez-vozac-f ... DSfenhUw88

Prošao pored možda 1h kasnije, prosto me jeza uhvatila. Klasično neiskustvo kod preticanja, ford je vozio iza cisterne koja se ne vidi na fotkama i pošto je tu blaga desna krivina iz pravca Travnika (u normalnm okolnostima perfektno pregledno i isprekidana je linija) jednostavno ovaj "šticar" mu je bio sakriven od pogleda jer je vozio isuviše blizu cisterne. I onda, kao što rekoh neiskustvo kod preticanja, jednostavno je naglo skrenuo u lijevu traku s namjerom preticanja i ostalo se vidi fotografijama.
Nažalost još jedan život ugašen zbog pokušaja da se rizičnom vožnjom uštedi par minuta :( .
Zato volim što sam promijenio auto i uzeo sa jačim motorom, tako da prije preticanja mogu napraviti razmak iza kamiona i dobiti preglednost, a i imati više vremena za reakciju, a da opet auto može povući i obaviti preglednost.

Inače je česta greška naših vozača da se kamionu previše približe prije preticanja pa dok ne izađu na suprotnu traku maltene jedva da i vide išta od kamiona ispred.
Throttle

#3273 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Najgore je kad neko krene preticat kamion sa slabim autom pa ne znas hoces li krenut za njim a nema iduce isprekidane par kilometara :lol:
Optimist

#3274 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Optimist »

Neko iznad napisa da je vozac Forda imao 22god. Veceras setam gradom i posmatram saobracaj koji se sporo kretao radi neke guzve. 5 od 7 vozaca koje sam upratio drka po telefonu u koloni. Od tih 5, tri su pocetnika. :shock:
Pa majku mu jebem nisi ni voznju savladao kako treba, ono se uhvatilo telefona, dvoje na instagramu a treci na youtube.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3275 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

degenerici
Post Reply