Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
- madner
#3251 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Sta god radio, nemoj ovjeriti izvoz na Brodu. Idi na Gradisku, trazi Momu. 
- SaraFina
#3252 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Briga muhe u sveCkoj! Ja prekjuče čula da od Salzburga pa sve ovo teritorije Austrije do Šehera i dalje civilizirani svijet ubraja u Balkan.
AVstrija predziždje Balkana.
Oj živote idem u Skandinaviju ili USA! Samo da
- purgatorio
#3253 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
A gdje je to trenutacno najlakse i najbrže otići, ako nas "natjera"?
- HAVANA
#3254 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Dje onaj 512,belaj nakav u salzburgu oko cipela?
- SaraFina
#3255 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Mozart se roštilja u grobu kakvi ga predstavljaju 
- SaraFina
#3256 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Kakao muha u Sw ko fol ode HR s prvog mjesta kiksnu do upitnog baraža. Radi za skandinavce garantovano.
Odao im taktiku od susjeda. Sad primio lovu!
Odao im taktiku od susjeda. Sad primio lovu!
- pirmin
#3257 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Wolferl je volio vaginu wie kein zweiterSaraFina wrote:Mozart se roštilja u grobu kakvi ga predstavljaju
https://www.youtube.com/watch?v=eeOE4BQPHxk
- 512MB
#3258 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
CipelaHAVANA wrote:Dje onaj 512,belaj nakav u salzburgu oko cipela?
- 512MB
#3259 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Mozart je mrzio Salzburg, privlacio ga vise Bec, kurvaluci, pijanke itd - i dan danas je Bec po tom na glasu...pirmin wrote:Wolferl je volio vaginu wie kein zweiterSaraFina wrote:Mozart se roštilja u grobu kakvi ga predstavljaju
https://www.youtube.com/watch?v=eeOE4BQPHxk
-
moonca
#3260 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
USASaraFina wrote:Briga muhe u sveCkoj! Ja prekjuče čula da od Salzburga pa sve ovo teritorije Austrije do Šehera i dalje civilizirani svijet ubraja u Balkan.
- HAVANA
#3261 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Pa kako ne znas,glavna vijest. https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/eu ... iti/277209512MB wrote:CipelaHAVANA wrote:Dje onaj 512,belaj nakav u salzburgu oko cipela?
- 512MB
#3262 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
I sad zamisli da je to glavna vijest u Rajvosa umjesto "opet nema vode" ili "anketa: SDA na prvom mjestu"HAVANA wrote:Pa kako ne znas,glavna vijest. https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/eu ... iti/277209512MB wrote:CipelaHAVANA wrote:Dje onaj 512,belaj nakav u salzburgu oko cipela?
- tranquil
#3263 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
HAVANA wrote:Pa kako ne znas,glavna vijest. https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/eu ... iti/277209512MB wrote:CipelaHAVANA wrote:Dje onaj 512,belaj nakav u salzburgu oko cipela?
Ne mogu da vjerujem
Primjetio sam da u Njemačkoj (mada ne često, ali ima toga) ljudi nekad jednostavno drže ormarić sa obućom pred ulaznim vratima. Može im se, male zgrade sa malo stanara, nema nezvanih gostiju, kradljivaca... Meni to još ne izgleda 100% sigurno, pred mojim vratima je samo kišobran. E sad, to jeste rijetko, ali baš moj prvi komšija radi tako.
Ako sada naglo prestane sa tom praksom, znaću da je i on čuo ovu vijest
Pokazao sam ovu vijest ženi, prvo šta je rekla je "šta ima Nijemac u Austriji ostavljat cipele, kući u Njemačku pa tamo ostavljaj cipele"
Oboje smo primjetili da postoji mogućnost da su naši, kada su prevodili tekst, jednostavno lokalca, Austrijanca, prozvali Nijemcom
- insomnia78
#3264 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Tanko je to. Arap bi ga vec zbo
- tranquil
#3265 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Sa EU pasošem (npr. hrvatskim) Njemačka, sa BH pasošem mislim Skandinavija ili Austrija.purgatorio wrote:A gdje je to trenutacno najlakse i najbrže otići, ako nas "natjera"?
Sa HR pasošem imaš pravo rada u Njemačkoj, mislim da se austrijsko odobrenje još čeka. S našim pasošom valja svakako proći svu proceduru, a njemačka ambasada je trenutno zatrpana zahtjevima te ih veoma sporo procesira, bilo koja druga zemlja je bolja ako je brzina važna.
- muha_sa
#3266 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
jedva cekaju na pasoskoj da nas ugledaju i bRez ikakvih pitanja puscajutranquil wrote:Sa EU pasošem (npr. hrvatskim) Njemačka, sa BH pasošem mislim Skandinavija ili Austrija.purgatorio wrote:A gdje je to trenutacno najlakse i najbrže otići, ako nas "natjera"?
Sa HR pasošem imaš pravo rada u Njemačkoj, mislim da se austrijsko odobrenje još čeka. S našim pasošom valja svakako proći svu proceduru, a njemačka ambasada je trenutno zatrpana zahtjevima te ih veoma sporo procesira, bilo koja druga zemlja je bolja ako je brzina važna.
- purgatorio
#3267 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Znam da je do Austrije teško, jedino preko rwr karte ali i to je komplicirano.tranquil wrote:Sa EU pasošem (npr. hrvatskim) Njemačka, sa BH pasošem mislim Skandinavija ili Austrija.purgatorio wrote:A gdje je to trenutacno najlakse i najbrže otići, ako nas "natjera"?
Skandinavija? Kakve su tu viza odredbe?
- tranquil
#3268 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Nisam to rekao, rekao sam u drugom pasusu da je sa našim pasošom jebaža svugdje, tj. mora se proći kompletna procedura sa vizom, i boravišnom i radnom dozvolom.muha_sa wrote:jedva cekaju na pasoskoj da nas ugledaju i bRez ikakvih pitanja puscajutranquil wrote:Sa EU pasošem (npr. hrvatskim) Njemačka, sa BH pasošem mislim Skandinavija ili Austrija.purgatorio wrote:A gdje je to trenutacno najlakse i najbrže otići, ako nas "natjera"?
Ali trenutno, ako je bitna brzina, brže ćeš dospjeti u Skandinaviju ili Austriju nego Njemačku, zbog konkretnog problema sa procedurom, kao što sam takođe rekao u drugom pasusu.
- muha_sa
#3269 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
U SveCku dodjes kod nekoga na 15/ak dana i ides od firme do firme poso trazit//cim te neko primi dobijes boravak
- tranquil
#3270 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Da, uslovi za Njemačku su povoljniji nego za Austriju, ali stanje je takvo da ako se sada prijaviš za termin u Njemačkoj ambasadi, doći ćeš na red za oko godinu ili više. Ne pretjerujem.purgatorio wrote:Znam da je do Austrije teško, jedino preko rwr karte ali i to je komplicirano.tranquil wrote:Sa EU pasošem (npr. hrvatskim) Njemačka, sa BH pasošem mislim Skandinavija ili Austrija.purgatorio wrote:A gdje je to trenutacno najlakse i najbrže otići, ako nas "natjera"?
Skandinavija? Kakve su tu viza odredbe?
Ne znam specifičnosti zahtjeva u Skandinaviji, neki moji prijatelji su otišli tamo bez nekog većeg čekanja kao što je slučaj s Njemačkom, ali generalno, proces je uvijek sličan: nađeš budućeg poslodavca, sklopiš ugovor, prijaviš se u ambasadi te zemlje za radnu vizu. Tvoje šanse i uslovi ovise o zanimanju, visini ugovora, poznavanju jezika, završenoj školi...
- Bluemore
#3271 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Muhu zrak potjeromuha_sa wrote:jeblo vas vase Sarajevo da vas jeblo
jutros prespavahnaucio da me u SarajVu onaj zrak iz vodovodnih cjevi svako jutro budi ko saHat budilnik--vidi sad
ovdje toga neJma
'
vazda vode ima
- Connaisseur Karlin
#3272 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
zasto u USAmoonca wrote:USASaraFina wrote:Briga muhe u sveCkoj! Ja prekjuče čula da od Salzburga pa sve ovo teritorije Austrije do Šehera i dalje civilizirani svijet ubraja u Balkan.
-
moonca
#3273 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
Siri izbor u svemu.Od klime -do velicine grada.Connaisseur Karlin wrote:zasto u USAmoonca wrote:USASaraFina wrote:Briga muhe u sveCkoj! Ja prekjuče čula da od Salzburga pa sve ovo teritorije Austrije do Šehera i dalje civilizirani svijet ubraja u Balkan.
- Connaisseur Karlin
#3274 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
jao dobrog izboramoonca wrote:Siri izbor u svemu.Od klime -do velicine grada.Connaisseur Karlin wrote:zasto u USAmoonca wrote:
USA
ne mozes porediti scojalni zivot i rad u SAD i u EUvropi
SAD nece nikad biti EU
-
moonca
#3275 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana
ao dobrog izbora
ne mozes porediti scojalni zivot i rad u SAD i u EUvropi
SAD nece nikad biti EU![]()