Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SvireHD

#3251 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SvireHD »

sutra sam planirao otici do ovog hustela i uzeti taj redmi note 4x 3 32, jel mi moze neko reci na sta da obratim paznju jer vidim da ste spominjali neke romove i koje su kamere u telefonu?
holowey

#3252 Re: Xiaomi mobiteli

Post by holowey »

support trazio imei, a kako nemam kutiju (kupljen u inostranstvu, kutija bacena da carina na aredodromu ne bi zezala), jedini nacin da dodjem do imei broja je bio da otvorim telefon...

izgleda da je ranije nekad otvaran i druga naljepnica sa imei brojem nalijepljena...

da li kod xiaomi redmi note 3 oba sim-a imaju zaseban imei broj? na naljepnici pise sim1, a nista ne pise za sim2... sim2 sluzi i za sd karticu pa kontam mozda mu ne treba zaseban imei broj...
Last edited by holowey on 06/10/2017 10:39, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#3253 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Druug, koliko ja znam, imei se veze za telefon, a ne za kartice.

Zamisli da u jednom autu imas 2 motora....a i dalje je jedan broj sasije (imei) .
holowey

#3254 Re: Xiaomi mobiteli

Post by holowey »

skafiskafsnjak wrote:Druug, koliko ja znam, imei se veze za telefon, a ne za kartice.

Zamisli da u jednom autu imas 2 motora....a i dalje je jedan broj sasije (imei) .
da, veze se za telefon...
nije bas analogija sa autom kako treba...sim kartica (preko sim slota) se prijavljuje cell toweru sa imei brojem sim slota i tako identifikuje... da li sim1 i sim2 imaju isti broj ili razlicit?

pitam jer mi je support napisao sljedecu poruku
With respect to your concern, would request you to help us with the IMEI Number of the Device(both), so we may assist you in a better manner.
zbunjuje me "imei number" jednina, a onda u zagradi "both" tj. mnozina
Last edited by holowey on 06/10/2017 10:21, edited 1 time in total.
dugonja

#3255 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

SvireHD wrote:sutra sam planirao otici do ovog hustela i uzeti taj redmi note 4x 3 32, jel mi moze neko reci na sta da obratim paznju jer vidim da ste spominjali neke romove i koje su kamere u telefonu?
dakle treba da ima posljednju verziju offical global stable ROMa
to je trenutno 8.5.8.0
http://en.miui.com/download-321.html
samo taj ROM će imati dalje redovni OTA update od Xaomi offical tima

međutim, nažalost uglavnom dolaze neki kuhani seller sranje ROMovi radi multi jezika
dakle ako ti piše pod MIUI version neko sranje sa puno dodatnih cifara tipa 7.00.55.00 (ovo je npr. kod mene na Mi4) traži da ti flešuju onaj gore ROM ako nema daj mu taj link, iako se može potrefit da i taj divlji seller ROM dobro radi, kao kod mene na mi4 pa i ne diram ništa, ali uglavnom pravi probleme i ima puno bugova
flešovanje može uradit svaki amater, ja uradio za Redmi note 2 (bila neka divlja verzija, ja ubacio ovaj offical global stable) tako da ako oni ne znaju da urade, ta radnja nije ni za kurca i mani je se
Last edited by dugonja on 06/10/2017 10:22, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#3256 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Upravu si, sad sam citao da imaju dva :D
SvireHD

#3257 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SvireHD »

dugonja wrote:
SvireHD wrote:sutra sam planirao otici do ovog hustela i uzeti taj redmi note 4x 3 32, jel mi moze neko reci na sta da obratim paznju jer vidim da ste spominjali neke romove i koje su kamere u telefonu?
dakle treba da ima posljednju verziju offical global stable ROMa
to je trenutno 8.5.8.0
http://en.miui.com/download-321.html
samo taj ROM će imati dalje redovni OTA update od Xaomi offical tima

međutim, nažalost uglavnom dolaze neki kuhani seller sranje ROMovi radi multi jezika
dakle ako ti piše pod MIUI version neko sranje sa puno dodatnih cifara tipa 7.00.55.00 (ovo je npr. kod mene na Mi4) traži da ti flešuju onaj gore ROM ako nema daj mu taj link, iako se može potrefit da i taj divlji seller ROM dobro radi, kao kod mene na mi4 pa i ne diram ništa, ali uglavnom pravi probleme i ima puno bugova
flešovanje može uradit svaki amater, ja uradio za Redmi note 2 (bila neka divlja verzija, ja ubacio ovaj offical global stable) tako da ako oni ne znaju da urade, ta radnja nije ni za kurca i mani je se
jel oni moraju to uraditi ili ce mi dodatno naplatiti flesovanje :D
dugonja

#3258 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

pa ako mu je stalo da proda i ako je ozbiljna radnja trebali bi da ti urade džaba
SvireHD

#3259 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SvireHD »

ok, hvala ti
rovac13

#3260 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rovac13 »

Kod mene 8.1.6.0. cini mi se.
Ima li potrebe da nadogradim novi.
Sta dobijam time.
I kako se to radi.
dugonja

#3261 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

to i jeste zadnja verzija
http://en.miui.com/download-240.html
i to si imo sreće da je neko ubacio offical global rom i to zadnju verziju
kod mene je 7-ica seler rom a flešanje novijeg roma zahtjeva neke zajebancije oko spajanja particija tako da se nisam smio upustiti u tu avanturu da ne brikujem mobitel
srećom i ovaj divlji seler rom radi bez problema

kad se pojavi nova verzija OTA update, neko reče da je negdje pročitao da i Mi4 treba da dobije MIUI 9, čim se spojiš na wi-fi on će ti sam ponuditi odma OTA update !!!
ideš samo na update i sam će odradit posao !!

jel ti na KitKatu ili je ubačen i lolipo ili mančmalou
dugonja

#3262 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

inače evo spisak svih Xaomi uređaja
http://en.miui.com/download.html

gdje svako može provjerit za svoj model koja je aktuelna posljednja verzija offical global stable ROMa
agent_zero

#3263 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

rovac13 wrote:Evo prvog razocarenja sa mi4.

Gps signal neupotrebljiv.
Svako malo pukne veza,i kad me nadje kroz 10-20 minuta samo povuce pravu liniju.Upravo vozim a on mi haman izmjerio kolko ima vazdusne linije do kuce.

Sad je na runtastiku.
Probacu jos koju al dabogda.
To je taj flagship :)
Na rn 4x radi bez problema.
agent_zero

#3264 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Dođu kod njih s global romom, ne vjerujem da će ti dati da ga upališ da bi vidio koji je senzor kamere. To ti je lutrija kao i svima.
rovac13

#3265 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rovac13 »

dugonja wrote:jel ti na KitKatu ili je ubačen i lolipo ili mančmalou
Android 6.0.1 MMB29M
Blue aura

#3266 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Blue aura »

dugonja wrote:inače evo spisak svih Xaomi uređaja
http://en.miui.com/download.html

gdje svako može provjerit za svoj model koja je aktuelna posljednja verzija offical global stable ROMa
Po ovome za moj MTK decacore redmi note 4 je posljednja
Version: V8.5.3.0.MBFMIED (MIUI8)

Ali na telefonu je
Version: V8.2.1.0.MBFMIDL

I ne daje mi update za novu verziju iz updatera

Šta sada trebam ručno uraditi update? Kako ba zajebacu nešto!!! :D

Ima li neko ovdje decacore sa 3 GB rama, šta njemu daje updater?
dugonja

#3267 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

ha ha
pa probaj eto "ručno"

nije ti offical global stable rom !!!
nego divlji seler rom, oni nikad nemaju update
u tome i jeste glavna razlika, osim onog da mogu bit puni bugova i sranje kao sto se podesio kod mene na redmi note 2 gdje mi je znao na dan tri četiri puta zakovat mob i samo sam ga mogo resetovat vadeći bateriju
tako da sam morao flešat ofical global stable i od tada radi ko doxa, nikad nijednom nije zablokiro

a možda kod tebe konkretno ima neka razlika zbog dvije verzije ovisno od chipseta
guglaj, raspitaj se
Blue aura

#3268 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Blue aura »

dugonja wrote:ha ha
pa probaj eto "ručno"

u tome i jeste glavna razlika, osim onog da mogu bit puni bugova i sranje kao sto se podesio kod mene na redmi note 2 gdje mi je znao na dan tri četiri puta zakovat mob i samo sam ga mogo resetovat vadeći bateriju
tako da sam morao flešat ofical global stable i od tada radi ko doxa, nikad nijednom nije zablokiro
Ma nije seller rom sigurno, kupljen u predprodaji sa Xiaomi stranice i već je odradio 1 ili 2 update ne sjećam se više ali sam prije par mjeseci 5 puta pritisnuo na verziju MIUI a i dobio poruku da sam developer :mrgreen: :evil: :run:. Vjerovatno je to sranje a sada ne znam kako da vratim :zzzz:
Što čovjek sam sebe može :izet: to je čudo jedno.
Inače sve fercera za 5 samo me jebe update.
dugonja

#3269 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

ako sve radi kako treba onda ne diraj nista
kojii će ti klinac update
nista tu posebno ne bude, čak se desi nekad da neke stvari useru, tako ja npr. namjerno nisam htio dalje updatetovat redmi note 2 od 7.2.1. jer su se masovno žalili na kasnije verzije da se baterija nenormalno brže troši
jes da mi sad svaki put kad se spojim na wi fi izbacuje dosadnu poruku da pravim update

a to sto si otišo na developer opcije nema veze sa updateom
u te opcije se mora ući npr. ako hoćeš spojit na PC radi usb debugginga
ja sam to moro npr. na ovom lenovu z2 da bi ukino neke bugove, sramja koja su bila a preko adb komandi
irac300

#3270 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

Blue aura wrote:
dugonja wrote:ha ha
pa probaj eto "ručno"

Ma nije seller rom sigurno, kupljen u predprodaji sa Xiaomi stranice i već je odradio 1 ili 2 update ne sjećam se više ali sam prije par mjeseci 5 puta pritisnuo na verziju MIUI a i dobio poruku da sam developer :mrgreen: :evil: :run:. Vjerovatno je to sranje a sada ne znam kako da vratim :zzzz:
Što čovjek sam sebe može :izet: to je čudo jedno.
Inače sve fercera za 5 samo me jebe update.
Nema ti to veze sa ota updateom. Ta funkcija da si developer ti omogućava samo neke radnje koje većina nema pojma čemu služe, ja sam to odmah uradio, ali redovno dobijam update. Ako misliš da si ti nešto poremetio, vrati telefon na fabričke postavke, onda probaj pokrenuti update ili skini zadnji rom, pohrani ga na sd karticu, pa pokreni ručno update, pitat će te koji paket želiš da instaliraš, ti odaberi taj što si skinuo. Ostalo sam telefon odradi.
Blue aura

#3271 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Blue aura »

dugonja wrote:ako sve radi kako treba onda ne diraj nista
kojii će ti klinac update
Ma i to što kažeš ako radi nahrani kerove i... Samo ne da đavo tj šejtan mira :roll:

Inače odličan telefon. Izuzev ovog updatea jedini problem je bio nakon nekog updatea na verziju MIUI a prije ove trenutne imao sam problem sa punjenjem baterije (nije htjela da se puni i ako počne trebalo je po sat za 7 - 8 %, i grijala se u radu) ali su to ispravili za 7 dana novim updateom. Mali problem može predstavljati punjenje baterije ako se ne koristi originalni punjac. Jednostavno traži da punjenje bude sa 2 ampera ili traje prilično dugo. Nikakvih drugih problema nisam imao. GPS radi odlično mislim da koristi i GLONAS. Baterija traje cijeli dan (nakon godinu dana korištenja) padne na 30-40 % sa surfanjem od 2-3 sata dok sam na poslu. Zadovoljan sam i kamerom a nemam pojma koja je Sony ili nešto drugo što spominjete.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3272 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Ima li ko da poklanja polovan xiaomi a da nije koristen????!!!! :mrgreen: Volio bih malo isprobati to cudo tehnologije. :mrgreen:
zokislav

#3273 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zokislav »

rovac13 wrote:Evo prvog razocarenja sa mi4.

Gps signal neupotrebljiv.
Svako malo pukne veza,i kad me nadje kroz 10-20 minuta samo povuce pravu liniju.Upravo vozim a on mi haman izmjerio kolko ima vazdusne linije do kuce.

Sad je na runtastiku.
Probacu jos koju al dabogda.
To je taj flagship :)
Flešni službeni ROM ;)
dugonja

#3274 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

XIAOMI MI A1 NAPOKON DOSTUPAN U EUROPI. EVO U KOJIM JE ZEMLJAMA DOSTUPAN I KOLIKO KOŠTA U SVAKOJ
http://www.balkangadgets.com/xiaomi-mi- ... -u-svakoj/
valjuga

#3275 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

dugonja wrote:XIAOMI MI A1 NAPOKON DOSTUPAN U EUROPI. EVO U KOJIM JE ZEMLJAMA DOSTUPAN I KOLIKO KOŠTA U SVAKOJ
http://www.balkangadgets.com/xiaomi-mi- ... -u-svakoj/
Na ovoj stranici sam pročitao super kolumnu vezanu za Oneplus 5 i dijelim njihovo mišljenje da je preskup za ono što nudi i da su se odmaknuli od svojih prvobitnih načela.
A glede ovog Mi A1,meni lično ima prevelike bezele a i taj otisak sa zadnje strane je dealbreaker.
Post Reply