Meni ovo zvuci malkice nevjerovatno.detroit-mercy wrote:Ne svidja mi se njegov business model, interest only znaci da placa samo kamatu na mortgage dok glavnica stoji. On svu svoju zaradu baca u potrosnju, ne otkida nista od glavnice. Sve je to dobro dok cijene realestate-a idu gore ili dok su kamate na veoma niskom nivou. Interest only crediti znace da ti je kamata varijabilna. Veoma je podlozan promjenama na marketu, cijena nekretnina dole on pretplatio, interest rates gore, smanjuje mu se zarada. Mene bi ovaj brexit malo nasikirao da sam na njegovom mjestuHAVANA wrote:Uvijek i svuda od rente ima para,dobrih.Zavisi kako poslazes kockice.I kao u svemu ,najvaznije je znati kupiti,prodaja,renta...je laksa strana ,ako si dobro kupio.Ovo sto insomnia kaze,tacno.Drug mi u londonu to radi sa 6 stanova i njihovim ludim cijenama,cudnim kreditima gdje placa interes a kapital stoji...Zivi od toga i dok ja zurim sretan i sa dvije sedmice godisnjeg, on gladi muda u hr po 3 mjeseca...Poslago covjek dobro kockice...Konacni cilj do 50 godina,dovoljno rente za normalan zivot.I gladjenja.Gojeni H wrote:Od rente u Bosni nema para, osim ako ne izdajes stan kao kancelarijski prostor nekoj firmi ili organizaciji i tad beres 5 puta vise od onoga sto bi uhajrio da izdajes studenti-ma/cama.
Ustvari, to su slabe pare bilo gdje u Evropi, jer su zakonima hebali vlasnika. Bec je mozda dobar primjer ... potpisujes na 3 godine i nema prekida ugovora. Podstanar zasticeniji od vlasnika.
Dubai, Hong Kong, KL su izvan dometa BiH drzavljana, ali se tamo neke pare mogu dici. U ovim gradovima je nekretnina skupa k'o neodmjerena rijec, a zakoni su predmet "ugla gledanja".![]()
Ja izdajem cetiri nekretnine u Cemerici vec duze godina tako da znam malo o tome. Kolicina ti je najbitnija, vece sa dvije-tri nekretnine si dobar, stvaras dobru podlogu za dalja ulaganja, cetiri ili pet
pravo si dobar, iznad toga
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ko mu je dao kredit na sest stanova, a otplaciva samo kamatu?
Mislim, London, odokativno 3 miliona funti...
Havana, jel igra taj u Celziju?