Referendum(i) u RS-u
-
-H-E-L-L-
#3251 Re: Referendum(i) u RS-u
Dodik: Uskoro ćemo na dnevni red staviti i pitanje vlasništva nad Brčko distriktom
Građani će ovdje izaći na referendum u određenoj formi i danas sam došao u Brčko da ih pozovem na to", rekao je Dodik novinarima u Brčkom.
Odgovarajući na pitanje o kakvoj formi je riječ, Dodik je rekao da će o tome odlučiti Republička komisija za sprovođenje referenduma o Danu RS.
Predsjednik RS-a naveo je da je supervizor za Brčko distrikt, mimo zakona i ovlaštenja, spriječio građane Republike Srpske koji žive u Brčkom da se izjasne o pitanju važnom za njih, a to je praznik Srpske.
"Supervizor je to učinio po političkom nalogu, smatrajući da ima potrebu da se dodvori Bakiru Izetbegoviću i muslimanima iz Sarajeva. To nije bila pravna odluka", ocijenio je Dodik.
On je istakao da je ovom odlukom supervizora srušeno nekoliko deklaracija o ljudskim pravima koje se odnose na izjašnjavanje, što, kako kaže, nije bilo dovoljno da sam supervizor sagleda tu situaciju.
"Mi cijenimo da je odluka supervizora bila ishitrena i da može biti povučena. Očekujemo da on to i učini. On je prekršio niz propisa čineći to. On nije iznad Ustava, a Ustav garantuje pravo građanima da odlučuju putem referenduma", rekao je Dodik.
Predsjednik RS-a podsjeća da je Brčko distrikt, prema arbitražnoj odluci, kondominijum - zajedničko vlasništvo dva entiteta.
"Do sada nam nisu dozvoljavali da se manifestuje onaj dio našeg vlasništva nad tim, ali u svakom slučaju u vremenu koje dolazi sigurno će se i to pitanje morati da stavi na dnevni red", kaže Dodik.
Muci njega Brcko .Bila je vijest ima mozda i godinu dana gdje mediji iz RS navode kako je Izetbegovic ponudio Brcko u zamjenu za ostatak Sarajeva.Dodik ga navodno odbio.To je sasvim sigurno neistina.Provjerava se da li bi to Bosnjacke elite to prihvatile.
Građani će ovdje izaći na referendum u određenoj formi i danas sam došao u Brčko da ih pozovem na to", rekao je Dodik novinarima u Brčkom.
Odgovarajući na pitanje o kakvoj formi je riječ, Dodik je rekao da će o tome odlučiti Republička komisija za sprovođenje referenduma o Danu RS.
Predsjednik RS-a naveo je da je supervizor za Brčko distrikt, mimo zakona i ovlaštenja, spriječio građane Republike Srpske koji žive u Brčkom da se izjasne o pitanju važnom za njih, a to je praznik Srpske.
"Supervizor je to učinio po političkom nalogu, smatrajući da ima potrebu da se dodvori Bakiru Izetbegoviću i muslimanima iz Sarajeva. To nije bila pravna odluka", ocijenio je Dodik.
On je istakao da je ovom odlukom supervizora srušeno nekoliko deklaracija o ljudskim pravima koje se odnose na izjašnjavanje, što, kako kaže, nije bilo dovoljno da sam supervizor sagleda tu situaciju.
"Mi cijenimo da je odluka supervizora bila ishitrena i da može biti povučena. Očekujemo da on to i učini. On je prekršio niz propisa čineći to. On nije iznad Ustava, a Ustav garantuje pravo građanima da odlučuju putem referenduma", rekao je Dodik.
Predsjednik RS-a podsjeća da je Brčko distrikt, prema arbitražnoj odluci, kondominijum - zajedničko vlasništvo dva entiteta.
"Do sada nam nisu dozvoljavali da se manifestuje onaj dio našeg vlasništva nad tim, ali u svakom slučaju u vremenu koje dolazi sigurno će se i to pitanje morati da stavi na dnevni red", kaže Dodik.
Muci njega Brcko .Bila je vijest ima mozda i godinu dana gdje mediji iz RS navode kako je Izetbegovic ponudio Brcko u zamjenu za ostatak Sarajeva.Dodik ga navodno odbio.To je sasvim sigurno neistina.Provjerava se da li bi to Bosnjacke elite to prihvatile.
-
artime
#3252 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa jebote nije ti ovo civilization 4., age of empires??
-
hizo ramidovic
#3253 Re: Referendum(i) u RS-u
brcko distrikt je deo republike srpske i oduvek je to bio, tako da nikakva razmena sa tzv bosnjacima ne dolazi u obzir. srbi vise sigurno nece trpiti turski zulum i ako bude trebalo distrikt ce se puskom braniti
- GeeTnT
#3254 Re: Referendum(i) u RS-u
Dodik: Brcko je "kondominijum entiteta"
Osnovni principi
(1)
Brčko distrikt Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: “Distrikt”) je jedinstvena administrativna jedinica lokalne samouprave koja je pod suverenitetom Bosne i Hercegovine.
Nigdje se u Statutu ne spominje "kondominijum entiteta" što je Dodik izmislio kako bi prikrio vlastiti referendumski poraz.
Osnovni principi
(1)
Brčko distrikt Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: “Distrikt”) je jedinstvena administrativna jedinica lokalne samouprave koja je pod suverenitetom Bosne i Hercegovine.
Nigdje se u Statutu ne spominje "kondominijum entiteta" što je Dodik izmislio kako bi prikrio vlastiti referendumski poraz.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3255 Re: Referendum(i) u RS-u
Kakav crni «ostatak Sarajeva»? Lukavicu 
-
megaman4
#3256 Re: Referendum(i) u RS-u
On nije normalan majke mi moje.
Napravit će belaj samo da ostane gdje je i sada tj. na vlasti. Jedino ako ga zapad ne ukloni prije toga, jer uvlači Ruse opasno u unutrašnje stvari u BiH.
Napravit će belaj samo da ostane gdje je i sada tj. na vlasti. Jedino ako ga zapad ne ukloni prije toga, jer uvlači Ruse opasno u unutrašnje stvari u BiH.
- Ajatolah_
#3257 Re: Referendum(i) u RS-u
Jedino što je rekao a da nisam već znao je ovo vezano za austrijske izbore, kao da jedan predsjednički kandidat zarad glasova tamošnjih Srba govori o podršci Republici Srpskoj... Neko nešto više o ovome? Prvi put čujem.Banksy wrote:haos1 wrote:Zoran Milanović o Bosni i Hercegovini: To uopće nije država, to je "big shit"
Biće država.Ništa nije slagao, nažalost.
Šef SDP-a nije oduševljen tamošnjom situacijom, za koju kaže da je, citirajući jednog branitelja, "big shit", žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer "to je zemlja bez reda i poretka".
"Imamo posla s negativcima", napomenuo je Milanović.
- Bradafilozof
#3258 Re: Referendum(i) u RS-u
Isto ko sto je srbija garant dejtonskog s. I ovi spermatozoidi iz klixa tako napisu. Da li je to izraz neznanja ili hrvatsko-ustaska interpretacija po kojoj je i hrvatska garant ds.
-
hizo ramidovic
#3259 Re: Referendum(i) u RS-u
srbija nije samo garant dejtonskog sporazuma vec je i garant opstanka tzv drzave bih.
- Banksy
#3260 Re: Referendum(i) u RS-u
Ajatolah_ wrote:Jedino što je rekao a da nisam već znao je ovo vezano za austrijske izbore, kao da jedan predsjednički kandidat zarad glasova tamošnjih Srba govori o podršci Republici Srpskoj... Neko nešto više o ovome? Prvi put čujem.Banksy wrote: Ništa nije slagao, nažalost.
Kandidat sa najviše izgleda za uspeh na predstojećim (22. maj) izborima za predsednika Austrije Norbert Hofer, izazvao je pravu političku buru svojim izjavama o stanju u BiH i podrškom nezavisnosti Srpske!
– Sa ovakvom politikom Hofner će i dalje biti dobrodošao u Banjaluku, ali ne i u glavnom gradu BiH, u Sarajevu – izjavio je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je oštro kritikovao svog sunarodnika, trećeg predsednika Parlamenta Austrije i kandidata Slobodarske partije za predsednika ove zemlje.
http://webtribune.rs/favorit-za-austrij ... ku-srpsku/#
- Danguba
#3261 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja to nazivam bubnjanje. Pojacavat ce sve dotle dok se silom ne ukloni jer jedino tako moci ce da zadrzi opljackano i sa oreolom zrtve napustiti ove prostore.megaman4 wrote:On nije normalan majke mi moje.![]()
![]()
![]()
Pitanje je samo kada ce sa dugim cijevima na entitetsku granicu(naravno, pod koje kakvim izgovorima).
Djikan vise i ne koristi naziv ''Bosnjaci'' nego ''muslimani iz Sarajeva''.
-
benjen
#3262 Re: Referendum(i) u RS-u
Predizborna kampanja .
Ovo su opcinski,mozemo misliti hajke pred naredne opce.
A lajat moze koliko hoce,nema od toga nista..
Ovo su opcinski,mozemo misliti hajke pred naredne opce.
A lajat moze koliko hoce,nema od toga nista..
- GeeTnT
#3263 Re: Referendum(i) u RS-u
hizo ramidovic wrote:srbija nije samo garant dejtonskog sporazuma vec je i garant opstanka tzv drzave bih.
-
megaman4
#3264 Re: Referendum(i) u RS-u
Da ali on će u belaj uvući cijelu zemlju po cijenu barikada i drugih sranja kao 1991 godine. toga se ja bojim, zato što zapad samo spava, a mi kakvi smo, opet ćemo za puške.Danguba wrote:Ja to nazivam bubnjanje. Pojacavat ce sve dotle dok se silom ne ukloni jer jedino tako moci ce da zadrzi opljackano i sa oreolom zrtve napustiti ove prostore.megaman4 wrote:On nije normalan majke mi moje.![]()
![]()
![]()
Pitanje je samo kada ce sa dugim cijevima na entitetsku granicu(naravno, pod koje kakvim izgovorima).
Djikan vise i ne koristi naziv ''Bosnjaci'' nego ''muslimani iz Sarajeva''.
- bh.tornjak
#3265 Re: Referendum(i) u RS-u
izgleda da ce doci do nekih smjena:
"OHR razmatra smjenu Nedeljka Čubrilovića"
OHR ozbiljno razmatra smjenu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića, zbog toga što nije sazvao sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o izmjeni Zakona o praznicima, tvrdi predsjednik SRS "9. januar" Mirko Blagojević.
Dodo ce ostati za kraj....za desert
"OHR razmatra smjenu Nedeljka Čubrilovića"
OHR ozbiljno razmatra smjenu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića, zbog toga što nije sazvao sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o izmjeni Zakona o praznicima, tvrdi predsjednik SRS "9. januar" Mirko Blagojević.
Dodo ce ostati za kraj....za desert
-
-H-E-L-L-
#3266 Re: Referendum(i) u RS-u
Vjerovatlno ovo sto se naziva istocni stari grad,istocno novo sarajevo i istocno ilidza.Primamljivo zar ne ?KatarinaKosaca wrote:Kakav crni «ostatak Sarajeva»? Lukavicu
- Goldenhand
#3267 Re: Referendum(i) u RS-u
Zajedno čine skladnu cjelinu zvanu Stočno Sarajevo.-H-E-L-L- wrote:Vjerovatlno ovo sto se naziva istocni stari grad,istocno novo sarajevo i istocno ilidza.Primamljivo zar ne ?KatarinaKosaca wrote:Kakav crni «ostatak Sarajeva»? Lukavicu
-
Qoom
#3268 Re: Referendum(i) u RS-u
Kakve kurčeve barikade. Pa sve oko Sarajeva iz kurčevog entiteta je na državnoj sisi.
Pekari iz Lukavice i Kasindola dovoze hljeb po Pofalićima i Grbavici.
Pišanje uz vjetar.
Pišanje uz vjetar.
- zunazu
#3269 Re: Referendum(i) u RS-u
Kakvi referendumi i guzice, samo pokušaj zavađanja poštenog svijeta.
- GeeTnT
#3270 Re: Referendum(i) u RS-u
..a brasno iz klasa..Qoom wrote:Kakve kurčeve barikade. Pa sve oko Sarajeva iz kurčevog entiteta je na državnoj sisi.
Pišanje uz vjetar.
- seln
#3272 Re: Referendum(i) u RS-u
Cini mi ste da ste previdjeli najvazniji dio:Ajatolah_ wrote:Jedino što je rekao a da nisam već znao je ovo vezano za austrijske izbore, kao da jedan predsjednički kandidat zarad glasova tamošnjih Srba govori o podršci Republici Srpskoj... Neko nešto više o ovome? Prvi put čujem.Banksy wrote:haos1 wrote:Zoran Milanović o Bosni i Hercegovini: To uopće nije država, to je "big shit"
Biće država.Ništa nije slagao, nažalost.
Šef SDP-a nije oduševljen tamošnjom situacijom, za koju kaže da je, citirajući jednog branitelja, "big shit", žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer "to je zemlja bez reda i poretka".
"Imamo posla s negativcima", napomenuo je Milanović.
Dakle, lepi Zoka se ne brine za raspad BiH, vec samo kako ce uzeti dio kolaca. Hvala mu na otvorenosti.Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a je na kraju poručio da Hrvatska neće ostaviti Hrvate u BiH same sa Bošnjacima ako se desi da se RS otcijepi.
Mogu pretpostaviti sta tek misli HDZ... jos se Hrvatska ni milimetar nije pomjerila od Tudjmana, samo je prica postala uljudbena.
-
ibizza
#3273 Re: Referendum(i) u RS-u
pekara iz Lukavice, Zlatno zrno , prodaje somune po Sarajevu za vrijeme RamazanaQoom wrote:Kakve kurčeve barikade. Pa sve oko Sarajeva iz kurčevog entiteta je na državnoj sisi.
Pišanje uz vjetar.
Klas, ne moze prismrditi Lukavici, niko ne zeli saradnju sa njima(osim ovih vecih centara-Konzum, Bingo,Tropik)...
- Goldenhand
#3274 Re: Referendum(i) u RS-u
Zlatko i HDZ su prijatelji Bosne. Komunistima iz Begeša i Agrama je oduvijek cilj da nas dijele.seln wrote:Dakle, lepi Zoka se ne brine za raspad BiH, vec samo kako ce uzeti dio kolaca. Hvala mu na otvorenosti.
Mogu pretpostaviti sta tek misli HDZ... jos se Hrvatska ni milimetar nije pomjerila od Tudjmana, samo je prica postala uljudbena.
-
Lug
#3275 Re: Referendum(i) u RS-u
a ovaj dio:
Nakon što je u uvodu "oprao" vlast u Srbiji,
Nakon što je u uvodu "oprao" vlast u Srbiji,