Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
dale cooper

#3251 Re: Gdje na more? - 2018

Post by dale cooper »

Hvala. :thumbup:
emmir1

#3252 Re: Gdje na more? - 2018

Post by emmir1 »

Ja ne znam ni gdje nađu te apartmane pored plaže za 50 eura

Ja sam evo u Baskim Vodama i apartman placam 100 eura dan, nekih 50 metara od plaže

Ovdje apartmani u prvom i drugom redu od plaže su od 100 do 120 eura

Ako ćeš u brdo gore ima po 50 eura
Sharif

#3253 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Sharif »

emmir1 wrote:Ja ne znam ni gdje nađu te apartmane pored plaže za 50 eura

Ja sam evo u Baskim Vodama i apartman placam 100 eura dan, nekih 50 metara od plaže

Definicija apartmana i daljine od mora ;)

Za 50 eura ni prije 6 godina nije bilo apartmana prvi/drugi red do mora. Doduse ako ides sam ili dvoje onda i 15 kvadrata sa kuhinjicom moze proci a po definiciji je apartman. Starom sam ja nasao tako apartman(cic) prvi red sa klimom i kuhinjicom za 25 eura...2012-te.
Za veci uredjeni apartman sa dobrom geografijom i 4 osobe stojanka pa gore ne gine, jedino ako se naleti da je neko otkazao pa hoce brzo da popune.
moonca

#3254 Re: Gdje na more? - 2018

Post by moonca »

Ja sam prije par godina u Porecu -oko 70 eura noc jednosoban stanu u novoj zgradi u centru- septembar. Hrana mozda nekih 10% skuplja ,zavisi sta, od cijena u Sarajevu. :roll:
Raigor Stonehoof

#3255 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Raigor Stonehoof »

Jebiga, Baske Vode i Tucepi su skuplji i od Makarske
Zejnep

#3256 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

Sharif wrote:

Za 50 eura ni prije 6 godina nije bilo apartmana prvi/drugi red do mora. Doduse ako ides sam ili dvoje onda i 15 kvadrata sa kuhinjicom moze proci a po definiciji je apartman. Starom sam ja nasao tako apartman(cic) prvi red sa klimom i kuhinjicom za 25 eura...2012-te.
Za veci uredjeni apartman sa dobrom geografijom i 4 osobe stojanka pa gore ne gine, jedino ako se naleti da je neko otkazao pa hoce brzo da popune.
Ima. Na samoj plaži apartman 80 eura. 50 m od mora 45 eura. Nemojte preko bookinga tražiti. Oni uzimaju 17%. Zovite ljude direktno. :D
HAVANA

#3257 Re: Gdje na more? - 2018

Post by HAVANA »

Zejnep wrote:Ja bi poludila od te gužve :roll:

I HAVANA bi :lol:
Havana ima samo jedan problem u vezi guzve.Dal na cepikuce i pravac peljesac ili nocas nekad na doljane,pa do pijace u metkovicu,lidla i na trajekt.Kupio zice za gitaru,2 jastuka,ulje za skuter,punica mi dala nakav ventilator,nek se nadje,mater zeljanice napravila za puta,zena pun sto nakih maza za nesta spremila,odo nabacat par gaca,potkosulja i majica,ostalo imam dole.Djeca ce mi krv popit al hajd.Starija vec dole sa 3 jaranice,mladja vodi jednu.Plus ja ,zena,cuko a doce i raje nake...E to je guzva koju ja volim. :D A arkadas nek vrti palacinke povazdan i trza narod onim kornetima i sladoledom.Ja cu ganjat ljude po komsiluku s flasom dingaca.
Zejnep

#3258 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

HAVANA wrote:

Havana ima samo jedan problem u vezi guzve.Dal na cepikuce i pravac peljesac ili nocas nekad na doljane,pa do pijace u metkovicu,lidla i na trajekt.Kupio zice za gitaru,2 jastuka,ulje za skuter,punica mi dala nakav ventilator,nek se nadje,mater zeljanice napravila za puta,zena pun sto nakih maza za nesta spremila,odo nabacat par gaca,potkosulja i majica,ostalo imam dole.Djeca ce mi krv popit al hajd.Starija vec dole sa 3 jaranice,mladja vodi jednu.Plus ja ,zena,cuko a doce i raje nake...E to je guzva koju ja volim. :D A arkadas nek vrti palacinke povazdan i trza narod onim kornetima i sladoledom.Ja cu ganjat ljude po komsiluku s flasom dingaca.
E to je poželjna gužva. :thumbup:
Odmori se, zaslužio si :mrgreen:
Sharif

#3259 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Sharif »

Zejnep wrote:
Sharif wrote:

Ima. Na samoj plaži apartman 80 eura. 50 m od mora 45 eura. Nemojte preko bookinga tražiti. Oni uzimaju 17%. Zovite ljude direktno. :D
Svijesan sam provizije bookinga. Imam kontakt sa pojedinim izdavacima i poznanicima u Podstrani, Tucepima i Podgori, zivio sam u Brelima i ljetujem pocesto dole u privatnoj reziji. I bas zato mi malo dismr kad pocnu price o apartmanima u sred sezone haman u vodi za 50 eura. Navidjao sam se ja tih jeftinih tkz apartmana i soba, neka hvala :)
Al eto, ako sam ja pogrijesio/promasio, ja cu biti zahvalan da ljudi postave linkova i slika tih apartmana uz more za te pare, ako sta valja da ih save-am za iduci put pa da i ja nesto ustedim :p
mali Ninja

#3260 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mali Ninja »

Raigor Stonehoof wrote:prošle godine, po dolasku svratili u kaufland, nakupovali gluposti za doručak i laganih stvari za večeru, ručali na plaži. cijene u kauflandu nešto veće nego ovdje, očekivano, ali ništa strašno kako pojedini predstavljaju. za ručak nas dvoje oko 100 kuna trošili, na sladolede i gluposti još oko 50, 150 dnevno na plaži. sedam dana oko 1000 kuna otišlo. smještaj 7x35 = 245 eura, hajmo rec 500 km. nek je 1000 kuna 300 km to je 800. nek smo 200 potrosili u kauflandu, a nismo, to je 1000 KM. i jos navece u izlascima nek je otislo 200, a nije, to je 7 dana za 1200 KM a da ti nista ne fali.
dodaj gorivo, amortizaciju vozila, jedan dan oduzmi jer je garant bio kishovit, da zaokruzimo necemo puno dali ste 1500KM za odmor koji je po meni vise gnjavaza i srklet.

sad ukoliko ovamo dodas jos 1200KM, prst u uho i ljudi te nosaju ko seika Muhameda iz dubaija, ponesi 300KM da zaokruzimo na 3000KM ukupno za napojnice i dzubox...

e sad jos jedna stvar, bitna koju ljudi koji ne koriste all inclusive aranzmane ne razumiju, ti na ljetovanju pojedes i popijes preko 500KM za 7 dana po osobi, jedi ko stoka niko ti ne brani a hrana neuporedivo bolja nego iz kauflanda, ne bi da spominjem koliko je bolje vratiti se u sobu i bacit se u namjesten, cist i mirisan krevet nego u privatni apartman gdje ako ga ne namjestis kad krenes vani nece biti ni namjesten, odes cijeli dan puzes po plazi i dodjes kuci u apartman prvo sto moras je pristavit veceru pa naci neki cist peskir koji je ostao da se mozes istusirat, ako ne nadjes nema veze kazes sam sebi jednom cu se obrisat i ovim od juce, nek pokupi 50 posto vode bolje je nego da me propuh uhvati..

a neka jos neko napise kakvi su ultra all inclusive aranzmani sa a la karta restoranima...
emmir1

#3261 Re: Gdje na more? - 2018

Post by emmir1 »

HAVANA wrote:

Ja sam na Doljane došao oko 15 do 7 ujutro i čekao 40 minuta

Nije puno
Raigor Stonehoof

#3262 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Raigor Stonehoof »

mali Ninja wrote:
Raigor Stonehoof wrote:prošle godine, po dolasku svratili u kaufland, nakupovali gluposti za doručak i laganih stvari za večeru, ručali na plaži. cijene u kauflandu nešto veće nego ovdje, očekivano, ali ništa strašno kako pojedini predstavljaju. za ručak nas dvoje oko 100 kuna trošili, na sladolede i gluposti još oko 50, 150 dnevno na plaži. sedam dana oko 1000 kuna otišlo. smještaj 7x35 = 245 eura, hajmo rec 500 km. nek je 1000 kuna 300 km to je 800. nek smo 200 potrosili u kauflandu, a nismo, to je 1000 KM. i jos navece u izlascima nek je otislo 200, a nije, to je 7 dana za 1200 KM a da ti nista ne fali.
dodaj gorivo, amortizaciju vozila, jedan dan oduzmi jer je garant bio kishovit, da zaokruzimo necemo puno dali ste 1500KM za odmor koji je po meni vise gnjavaza i srklet.

sad ukoliko ovamo dodas jos 1200KM, prst u uho i ljudi te nosaju ko seika Muhameda iz dubaija, ponesi 300KM da zaokruzimo na 3000KM ukupno za napojnice i dzubox...

e sad jos jedna stvar, bitna koju ljudi koji ne koriste all inclusive aranzmane ne razumiju, ti na ljetovanju pojedes i popijes preko 500KM za 7 dana po osobi, jedi ko stoka niko ti ne brani a hrana neuporedivo bolja nego iz kauflanda, ne bi da spominjem koliko je bolje vratiti se u sobu i bacit se u namjesten, cist i mirisan krevet nego u privatni apartman gdje ako ga ne namjestis kad krenes vani nece biti ni namjesten, odes cijeli dan puzes po plazi i dodjes kuci u apartman prvo sto moras je pristavit veceru pa naci neki cist peskir koji je ostao da se mozes istusirat, ako ne nadjes nema veze kazes sam sebi jednom cu se obrisat i ovim od juce, nek pokupi 50 posto vode bolje je nego da me propuh uhvati..

a neka jos neko napise kakvi su ultra all inclusive aranzmani sa a la karta restoranima...
Cekaj ba, rasprava je da je Turska jeftinija od Hrvatske, a ti mi pricas "dodaj jos 1200 KM, pa jos 300 KM, " :lol:

Eto, zaboravio sam goriva 50 maraka u toj gore kalkulaciji, i to je sve.

Ti jedi ko stoka, ja necu :skoljka:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3263 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Ja otišao do Podgore, vratio se u rajvoSa, pa evo u Gracanicu, nisam pola rezwrvoara potrošio, eto koliki su troškovi. Hebo vas i charter i Turska i hrana koju jedete k'o stoka, i sve ono tagovanje, od aerodroma do hotela, nije sav odmor u tome koliko cete pojesti i popiti. Bio sam sad u privatnom smještaju (apartmanu) placao 60 eura, nekih 150 m od plaže, ja prezadovoljan, bio bi i da je kiša padala svaki dan. Al' hebiga, u onoj cijeni za tursku, gdje mi treba 3 milje, ja izaberem Chorvatsko, odem dva puta, ipak dvaput je dva put.... :mrgreen:
mali Ninja

#3264 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mali Ninja »

Raigor Stonehoof wrote: Cekaj ba, rasprava je da je Turska jeftinija od Hrvatske, a ti mi pricas "dodaj jos 1200 KM, pa jos 300 KM, " :lol:

Eto, zaboravio sam goriva 50 maraka u toj gore kalkulaciji, i to je sve.

Ti jedi ko stoka, ja necu :skoljka:
po zelji :thumbup:
mali Ninja

#3265 Re: Gdje na more? - 2018

Post by mali Ninja »

sta ste se uhvatili jede ko stoka, pa imas izbor da jedes normalno i da jedes ko stoka, znaci namjesti sebi kako zelis, ili ces pastetu iz kauflanda :-D
konektovan

#3266 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

mali Ninja wrote:sta ste se uhvatili jede ko stoka, pa imas izbor da jedes normalno i da jedes ko stoka, znaci namjesti sebi kako zelis, ili ces pastetu iz kauflanda :-D
Argeta je argeta..... :mrgreen:
nagibSA

#3267 Re: Gdje na more? - 2018

Post by nagibSA »

Odo' i ja u subotu, je'no mjesec dana...nevjesta Jadrana. :-D Jedina nedoumica kuda ici iz RajvoSa. :D
drunken tiger

#3268 Re: Gdje na more? - 2018

Post by drunken tiger »

Neko ide na odmor zbog sebe i da se odmori, a neko ide na odmor da bi drugi pričali kako je on bio na odmoru! Ovdje se sve svodi na to šta ko smatra odmorom i šta više voli. Neko ima i novce ali nema pojma o odmoru a neko i s malo novaca provede godišnji kao u bajci!! Ima i obratno. Lijepo je sve vidjeti i obići. Neko zbog posla nema vremena da izlazi tokom godine pa jedva čaka odmor gdje će upasti u gužvu da ga ljudi gurkaju na plaži, da upadne u galamu, frtutmu i sl jer nema toga tokom ostatka godine, neko to sve trpi cijelu godinu pa ide na odmor da pobjegne od svega toga, na neku osamu, mirno mjesto. Poređenje Hrvatske s Turskom jednostavno ne ide jer Hrvatska ima mnogo ljepše more i plaže. Hrvatska je uvijek na listama top destinacija u Evropi dok Turska ponekad zaluta...https://www.europeanbestdestinations.co ... in-europe/. Sve je super i svako voli nešto drugačije. Ne bi valjalo da svi isto mislimo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3269 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Najjači su oni što daju ocjene i sve znaju, a bili samo u Hrvatskoj.
Fin je Jadran, al je komšiluk, ima nas što bi i da promijenimo.
Naravno, to da im ponuda ne ide u korak sa cijenama također stoji.
Moraće će se malo više potruditi ako već hoće da budu top destinacija.
sabanss

#3270 Re: Gdje na more? - 2018

Post by sabanss »

drunken tiger wrote: Hrvatska je uvijek na listama top destinacija u Evropi dok Turska ponekad zaluta...https://www.europeanbestdestinations.co ... in-europe/. Sve je super i svako voli nešto drugačije. Ne bi valjalo da svi isto mislimo.
Zar Turska nije destinacija u Aziji?

:D
drunken tiger

#3271 Re: Gdje na more? - 2018

Post by drunken tiger »

sabanss wrote:
drunken tiger wrote: Hrvatska je uvijek na listama top destinacija u Evropi dok Turska ponekad zaluta...https://www.europeanbestdestinations.co ... in-europe/. Sve je super i svako voli nešto drugačije. Ne bi valjalo da svi isto mislimo.
Zar Turska nije destinacija u Aziji?

:D
https://edition.cnn.com/travel/article/ ... index.html Nema ih ni u Aziji. ;)
Tomahawk11
Globalni moderator

#3272 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Japan?
konektovan

#3273 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Tomahawk11 wrote:Najjači su oni što daju ocjene i sve znaju, a bili samo u Hrvatskoj.
Hrvatska je top destinacija za Tursku, htio ti to priznati ili ne. To što mozes biti u Turskoj za 3 milje 8 dana u hotelu od 5 turskih zvjezdica, a u Hrvatskoj ne mozes, sve ti govori. :mrgreen: Jadran, obala Chorvatske i njeni otoci, mnogo više nude od Tutske, za svakog ko ima dobar vid. :mrgreen:
sumirprimus

#3274 Re: Gdje na more? - 2018

Post by sumirprimus »

na more kad ides ides na more :D
-storm-

#3275 Re: Gdje na more? - 2018

Post by -storm- »

Tomahawk11 wrote:Najjači su oni što daju ocjene i sve znaju, a bili samo u Hrvatskoj.
Koji je parametar skupoce?
Evo ja zivim u centralnoj sloveniji, grad nije ni turisticki neki centar, niti nesto posebno, a opet osoba ispod 25-30€ ne može prespavati...a ni standard nije sad nesto veci od hr.
A onda je apartman za 4-6 osoba, na moru, sa cijenom 100€ preskup?
Zadrzavao sam se i u sarajevu, pa sam nisam ispod 30€ prolazio, da ne pricam o destinacijama po eu.
(Al ok, tamo to ima pokrića u visem standardu)
Pisao sam vec, osim novih hotela, koji su izvrsni (lone rovinj sam bio) oni stariji su banana i precijenjeni...ali se i to popravlja.
Bio sam u dominikanskoj republici...resort, nema da nema...bazeni rules, jet more je prilicno neupotrebljiva stvar...onaj tespih je na 10-15 metara od obale...kad plivas do njega, valovi te vraćaju i bacaju ko tuljana na obalu...ako ipak uspijes doplivati do toga, struja te krene vući van na otvoreno...znaci smociti se fino, okupati i plivati u bazenu :mrgreen:
Izadjes van resorta (koji cuvaju haicani sa avtomatskim puskama i doslovce su robovi dominikancima....preziru ih, nazivaju ih "hejti" posprdno) prvo sto uočiš je smeće oko rupicaste ceste, dokle se moze dobaciti kroz prozor auta u voznji...svako je romsko naselje na balkanu eminentnije....narod bijeda, bio sam u selima. U gradicu pošta, opcina, banka ozidane zgrade, ostalo stracare od drveta, blata i lima. Aids hara, dzeparosi i ostali folklor...
No dobro, ne moras izaci...letio si deset sati za par dobrih fotki egzotike, dobro se nazderati i bazen :mrgreen: te ofkors tag na fb ...punta cana republica dominikana :izet: (hejteri ti padaju u aftan)
Tunis mi je bio bolji ali opet...more pretoplo...preskakujes hrpe travuljine, da zaplivas, more mutno, cudna boja, miris nula bodova. Gradici i souk/pijace su zakon...
Ali opet se ti sve na kraju na bazenu zavrsi, ako imas malo dijete pogotovo.
Portugal super ali ledeni atlantik...trazis bracni uzorak dok ne padne mrak :lol: obala super, beskrajne plaže, cijene iste kao hr...izuzev lisabona...tamo si bankrot. Vlada velika netrpeljivost prema ex kolonijalnim sudrzavljanima...tako da nismo ni u tome posebni :izet: mi samo mrzimo u drugim relacijama...
A jadran, meni je miris bora, lavande, sa soli u zraku...iskomuniciram domacine vrlo lako, podjebavam ujutro konobara, koji je u pravilu navijac hajduka...pa nakon driblinga, nazdravimo sa grappom ipak :mrgreen:
O moru i nema smisla pisati, sve receno...
Otoci nestvarni, posebno ako imas priliku morskim putem kruzati...
Post Reply