Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
dust in the wind

#3251 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by dust in the wind »

iz države Bosna su krenuli da nas tjeraju...nije ni 24 sata od objave prošlo... bravo :bih:
Dozer

#3252 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Dozer »

BAK-eV wrote: Po tvojoj logici bi bilo u idealnom slucaju 40% Bosanaca i 15% Hercegovaca!
Po mojoj logici, ali i faktickom stanju, ova zemlja se zove Bosna i Hercegovina (nakaradno, uvaljeno, itd., slazem se u potpunosti), a samim tim nasa nacionalnost je - Bosanskohercegovacka. Jedna rijec. Nema podjele na Bosance i Hercegovce u nacionalnom smislu, niti moze biti.
Dakle, kako i sam kazes - bilo bi 55% pripadnika Bosanskohercegovacke nacije, a skraceno i kolokvijalno (kako nas i cijeli svijet uostalom naziva i percipira) - Bosanaca.
Vec je poraslo samopouzdanje Bosnjaka i legitimitet za njihove stavove u buducim politickim desavanjima.
Glupost nema kraja, ocigledno...
Kao, do sada Bosnjaci nisu imali legitimitet u politickim desavanjima? I sta ako im je poraslo samopouzdanje? Sta ce s njim? Skakat od srece pred ogledalom?
Postotak povratnika pokazuje, da i nije tako betonirano.
Postotak povratnika nema nikakve veze s ovim o cemu ja pricam.
Apsolutno nije!
Drzava je decentralizirana! Zato razlog za ekonomski zastoj lezi barem 60% u nepismenosti, korupciji i nedostatku poduzetnistva.
Hajd', zivi bio, procitaj sta si napisao :D
Kad ih tada prije 500 godina nisu stavljali pod navodnike, zasto to ti radis u 21 vijeku???
Zato sto citiram termin, ime, naziv, a ne ljude :roll:
Sta ono rece o nepismenosti...? :roll:
I sta bi bilo, da su dali?
Karadjic i Boban bi se izjasnili kao Bosnjani pravoslvci tj katolici.
:-)
A zapitaj se ti zasto je Garasanin koristi naziv Bosnjak?
I zasto u katedrali u Sarajevi stoji na prozoro "Bosnjaci katolici"?
Ja sve rekao, a ti onda napises sta napises... :roll:
Tacno!
Bosnjanin=Bosnjak=Bosanac=osoba ciji je maternji jezik bosanski a pismo bosancica.

Samo tebi krivo izgleda sto je tako.
:lol: :lol: :lol: :zid:
Ja se izjasnio kao Bosanac, tj. upisao nacionalnost "Bosanskohercegovacka", kojem je maternji jezik bosanski...
Mojne vise, Tita ti... Ili, bar prije nego repliciras nekome na nesto, odvoji 5-10 minuta da procitas sta je taj neko nekada radnije pisao na datu temu... Ovako ne ide...
palestinka

#3253 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by palestinka »

Nemam problem s nacionalnim izjašnjavanjem niti mislim da je nacionalno izjašnjen Bošnjak, Srbin ili Hrvat automatski nacionalista i mrzi druge niti da je nacionalno izjašnjen Bosanac automatski demokratski određen čovjek koji vidi više i bolje i ne mrzi nikoga. Pitanje identiteta je složeno i nije određeno samo nacijom i možeš biti Bošnjak Bosanac i Srbin Bosanac i Hrvat Bosanac, odnosno da ti je stalo do države BiH i njenog razvoja. Popis je pokazao da nije nikakva sreća u BiH biti ni Bošnjak, ni Srbin ni Hrvat ni Bosanac ni Eskim ni Slovak ni Sejdić Finci...kao nacije sve nas je manje, sve smo neobrazovaniji, milion ljudi, trećina stanovništva ima samo osnovnu školu ili ni to, sve se manje beba rađa, guraju se svi gradove koji koliko toliko nude posao, sela se napuštaju, zemlja se ne obrađuje, svake godine nestane jedan gradić kao rezultat negativnog prirodnog priraštaja.
Drvosjeca iz Dejcica

#3254 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
Sta bosanci traze ma bosanskom forumu :lol:
Opet od drveta ne vidiš šumu. :mrgreen: Bosanci su naravno dobro došli kao i Srbi, Hrvati, Kinezi, Amerikanci, Nijemci...ništa manje ili više. Problem je kada ti tzv. "Bosanci", kažem tzv. jer u svoj anonimnosti foruma možeš napisati šta želiš pa i to da si i Čerkez, krenu sa nekakvom tupavom pričom oko Bošnjaka...kao eto Bošnjaci ne dozvoljavaju afirmaciju Bosanaca. Glupo mi i raspravljati na tu temu... :cry: Krivce tražiti u liku i djelu Karadžića i Bobana, njima je bilo svejedno da li si Bosanac vjernik, agnostik, ateista, misliman...svjedno ti je bio namijenjen metak. :zzzz:
racionalista

#3255 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by racionalista »

Koliko se ovdje skrenulo sa teme to nije humano :D :D :D
Biene Maya

#3256 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Biene Maya »

Danguba wrote:
sadie_forever wrote:a ne znam sto ovim bosancima pridajete paznju? bio popis,utvrdili smo da nisu nikakav faktor,neka misle sta hoce ba :D
Neka Bosanaca. I ja sam Bosanac pa dalje...ali je cudno koliko su agresivni i kako se ljute sto svi Bosnjaci nisu Bosanci. Kako im objasniti da jesu ali pored Bosanac imaju pravo i da se izjasne i kao Bosnjak.
Neka te stvari srede sa Srbima i Hrvatima, vjerujem da sa Bosnjacima ne bi imali problema...tako da mi ispadaju k'o ''peta kolona''. :D
Ja sam ovo napisala nekoliko puta, ali su me nepismeni idioti jos i vrijedjali! Ne mozes nepismenom idiotu dokazati, da smo svi mi po naciji postali Bosanci i Hercegovci onog momenta kada je nasa zemlja postala nezavisna drzava i primljena u Ujedinjene Nacije. U UN-a nasa zemlja se oznacava kao jedna nacija BiH, a ne drzava Bosnjaka, Srba, Hrvata, Jevreaja, Roma itd! Cim napustimo granice nase zemlje, mi se svi oznacavamo po drzavi, a ne po etnickoj osnovi! Unutar drzave se mozemo oznacavati kako hocemo i zelimo, ali za cijelu planetu je to samo Bosanci i Hercegovci, a najcesce svi kazu skraceno samo Bosnia!
Drvosjeca iz Dejcica

#3257 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Biene Maya wrote:
Danguba wrote:
sadie_forever wrote:a ne znam sto ovim bosancima pridajete paznju? bio popis,utvrdili smo da nisu nikakav faktor,neka misle sta hoce ba :D
Neka Bosanaca. I ja sam Bosanac pa dalje...ali je cudno koliko su agresivni i kako se ljute sto svi Bosnjaci nisu Bosanci. Kako im objasniti da jesu ali pored Bosanac imaju pravo i da se izjasne i kao Bosnjak.
Neka te stvari srede sa Srbima i Hrvatima, vjerujem da sa Bosnjacima ne bi imali problema...tako da mi ispadaju k'o ''peta kolona''. :D
Ja sam ovo napisala nekoliko puta, ali su me nepismeni idioti jos i vrijedjali! Ne mozes nepismenom idiotu dokazati, da smo svi mi po naciji postali Bosanci i Hercegovci onog momenta kada je nasa zemlja postala nezavisna drzava i primljena u Ujedinjene Nacije. U UN-a nasa zemlja se oznacava kao jedna nacija BiH, a ne drzava Bosnjaka, Srba, Hrvata, Jevreaja, Roma itd! Cim napustimo granice nase zemlje, mi se svi oznacavamo po drzavi, a ne po etnickoj osnovi! Unutar drzave se mozemo oznacavati kako hocemo i zelimo, ali za cijelu planetu je to samo Bosanci i Hercegovci, a najcesce svi kazu skraceno samo Bosnia!
:thumbup:
Bodkin

#3258 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Bodkin wrote:
Opet od drveta ne vidiš šumu. :mrgreen: Bosanci su naravno dobro došli kao i Srbi, Hrvati, Kinezi, Amerikanci, Nijemci...ništa manje ili više. Problem je kada ti tzv. "Bosanci", kažem tzv. jer u svoj anonimnosti foruma možeš napisati šta želiš pa i to da si i Čerkez, krenu sa nekakvom tupavom pričom oko Bošnjaka...kao eto Bošnjaci ne dozvoljavaju afirmaciju Bosanaca. Glupo mi i raspravljati na tu temu... :cry: Krivce tražiti u liku i djelu Karadžića i Bobana, njima je bilo svejedno da li si Bosanac vjernik, agnostik, ateista, misliman...svjedno ti je bio namijenjen metak. :zzzz:
Pa eto, moram vas poceti zvati tzv bosnjaci. Kad je bal, nek gori sve :D
Drvosjeca iz Dejcica

#3259 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Bodkin wrote:
Bodkin wrote:
Ma zovi ti nas Bošnjake i šerpa ako želiš ali 50.11% je većina. :lol: :mrgreen: :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3260 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pici »

nema visHe djeda Mraza :bih:
madner

#3261 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by madner »

Da neko javi vlasnicima foruma da su pocasni Bosnjaci. :D
BAK-eV

#3262 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by BAK-eV »

dust in the wind wrote:
BAK-eV wrote:
cassius wrote:Ne znamo samo jel postoji veca glupost od ideja tipa da nas je 55 % bosanaca , da bi nam u drzavi bilo bolje :D kaoo ekonomija ce da cveta bre , srbi i hrvati ce da vole BiH :D Ee Ustav cemo da menjamo breeee :D
Ne radi se tu o Bosancima!

Takvima je krivo, sto su Srbi i Hrvati de facto manjina.

To njih iritira.

Citav svoj zivot su gradili na temeljima nasljedjene SHS dominacije i sad ih boli taj preokret!

Ako uz to dodamo i sve veci uticaj islama, onda njihova muka doseze vrhunac.

Jer po istoj matrici islam ovdje treba da bude donji, a sekularizam iznad svega.

Naravno uz izuzetak, da je crkva bas fino mjesto za slusati Bozicni koncert.
kakve ti čovječe gluposti reče.... I osta živ... ne treba da svi želimo da islam bude smisao života...I islam i bilo koja druga religija u 21. vijeku... dok u Skandinaviji i mnogim drugim uspješnim državama značaj religije je u tragovima u ovoj vukojebini neki prizivaju vjersku državu
A gdje sam ja rekao, da svi to trebamo?

Molim citat!
Hvala.
Mohamad Sissoko

#3263 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Mohamad Sissoko »

Ja sve mislio da ce cetnici se upalit nakon popisa...kad kita..bosanci/jugovici kmece za medalju. :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3264 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by pici »

necu svasta da pisHem veceraske je 27 noc... odoh pravit Halvu :bih:
Bodkin

#3265 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Bodkin wrote:
Ma zovi ti nas Bošnjake i šerpa ako želiš ali 50.11% je većina. :lol: :mrgreen: :thumbup:
Realno ja sam ocekivao 53-54. Ne znam ko nije u drzavi. Ne vidim problem sa tim
SmokingMan

#3266 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by SmokingMan »

Kud se bogdo nisam izjasnio kao pripadnik etničke skupine Tutsi..
BAK-eV

#3267 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by BAK-eV »

Biene Maya wrote:
Danguba wrote:
Mnogi imaju dvojno drzavljanstvo.

Znaci nije tacno to sto pises!
madner

#3268 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by madner »

Mohamad Sissoko wrote:Ja sve mislio da ce cetnici se upalit nakon popisa...kad kita..bosanci/jugovici kmece za medalju. :lol:
Bome ne pratis temu. :D
Alfons Kauders

#3269 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Ja sve mislio da ce cetnici se upalit nakon popisa...kad kita..bosanci/jugovici kmece za medalju. :lol:
Bome ne pratis temu. :D
Al nikako :D
Dozer

#3270 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Dozer »

palestinka wrote:Nemam problem s nacionalnim izjašnjavanjem niti mislim da je nacionalno izjašnjen Bošnjak, Srbin ili Hrvat automatski nacionalista i mrzi druge niti da je nacionalno izjašnjen Bosanac automatski demokratski određen čovjek koji vidi više i bolje i ne mrzi nikoga. Pitanje identiteta je složeno i nije određeno samo nacijom i možeš biti Bošnjak Bosanac i Srbin Bosanac i Hrvat Bosanac, odnosno da ti je stalo do države BiH i njenog razvoja. Popis je pokazao da nije nikakva sreća u BiH biti ni Bošnjak, ni Srbin ni Hrvat ni Bosanac ni Eskim ni Slovak ni Sejdić Finci...kao nacije sve nas je manje, sve smo neobrazovaniji, milion ljudi, trećina stanovništva ima samo osnovnu školu ili ni to, sve se manje beba rađa, guraju se svi gradove koji koliko toliko nude posao, sela se napuštaju, zemlja se ne obrađuje, svake godine nestane jedan gradić kao rezultat negativnog prirodnog priraštaja.
Pogresno.
Mozes biti (N)Bosanac - (E)Bosnjak, (N)Bosanac - (E)Srbin, (N)Bosanac - (E)Hrvat. A ovo gdje je "E", sto znaci "Etnicki", moze stajati i "N", ali samo ako imas pasos, tj. drzavljanstvo neke od susjednih drzava.
Ako si konstitutivni narod, ne mozes biti i konstitutivna nacija. To ne postoji nigdje, pa ni ovdje. Ili si konstitutivni narod, ili si nacionalna manjina. Nema trece.
S ostalim se slazem - ova drzava polako, ali sigurno propada.
Sve oko nacija i etnija su ionako budalastine, nebitne stvari koje ne znace nista. Bar ne znace nikome normalnom, a svi znamo da i te kako znace vladajucim strankama i ljudima koji od toga masno zaradjuju. Zato im i jeste cilj da sve ovo ostane sto je duze ovako, i zato i nogama i rukama upiru da se ljudi pisu upravo kao Bosnjaci, Hrvati i Srbi.

Sve je ovo jasno kao dan.
SkyLimit

#3271 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by SkyLimit »

Nešto mi upada u oči u vezi ove liste općina sa najmlađom populacijom u BiH, u prvih sedam su sve općine koje imaju barem još jednu susjednu općinu u "top 7":

1. na listi Bužim, 2. na listi V. Kladuša i 4. na listi Cazin su susjedne općine

3. na listi Sapna i 6. na listi Kalesija su susjedne općine

5. na listi Tešanj i 7. na listi Doboj - Jug su susjedne općine
dust in the wind

#3272 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by dust in the wind »

koji si ti krupni komad fašiste, da ne kažem nekog hajvana :D ... rodila majka :lol:
Dozer

#3273 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Dozer »

Mah...Muha je vec opc(st)e poznat sa svojim "svjetonazorima" :D
klixoris

#3274 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by klixoris »

Kada sve saberes, procenat nepismenih, nisko obrazovanih, nikakvo cudo zasto nam vec decenijama jedni te isti politicari i stranke vladaju zemljom...
Nepismen i neobrazovan covjek ne zna za drugo i laka su meta za manipulacije...
cyprus

#3275 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:Nešto mi upada u oči u vezi ove liste općina sa najmlađom populacijom u BiH, u prvih sedam su sve općine koje imaju barem još jednu susjednu općinu u "top 7":

1. na listi Bužim, 2. na listi V. Kladuša i 4. na listi Cazin su susjedne općine

3. na listi Sapna i 6. na listi Kalesija su susjedne općine

5. na listi Tešanj i 7. na listi Doboj - Jug su susjedne općine
Pa u svim slučajevima je riječ o dominantno ruralnim, a ipak ne depopulacijskim područjima... Uz to uz mahom kompletno bošnjačko, tj. muslimansko stanovništvo... Svi faktori koji upućuju na povoljan prirodni priraštaj...
Locked