Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#3251 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ne vjerujem da ce s Kubom nesto mijenjati, ali ko zna.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3252 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by japin_mutapi »

meksiko
sinuhe

#3253 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Kakve bi koristi imao jedan sedamdesetogodisnjak sto bi poveo Ameriku u jos jedan rat? Kako bi se on u tome ostvario kad dolazi van politike ili bas mislite da ce njega neko vodati?
jeza u ledja

#3254 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

sinuhe wrote:Kakve bi koristi imao jedan sedamdesetogodisnjak sto bi poveo Ameriku u jos jedan rat? Kako bi se on u tome ostvario kad dolazi van politike ili bas mislite da ce njega neko vodati?
Ne razumijem sta hoces da kazes? Kakve veze godine imaju s tim? Cuj kako bi se on u tome ostvario? :-) Pa tako sto bi unistio mrski Iran, npr? Ili ISIS? Ili koga vec... Frajer se zalagao za napad na Irak. Pravio video uratke kako treba napasti Gadafija. Zalagao se za trupe u Siriji, za bombing the shit out of them, za uzimanje njihove nafte, sta god da to znacilo...predlagao je Japanu i J. Koreji da sami nabave nuklearno oruzje, nije izuzimao opciju upotrebe nuklearki, cak i u Evropi...i ti kazes njega ce neko vodati?
Pogledati kakvim se likovima okruzio. Nema on sta da bude vodan. Sam ih postavlja.
Drvosjeca iz Dejcica

#3255 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

jeza u ledja wrote:Kad vidim kakvu ekipu skuplja oko sebe Trump...kakva lijepa buducnost nas ceka. :D Kako ce svi ovi ljubitelji pravde i mira u svijetu da se zabrinu. Mogu samo zamislit kakva nova ratna zarista i sukobe ce nam natovarit. Za pocetak ce malo da se pozabave Iranom. A onda u buducnosti, ko zna? Filipini? Koreja? Meksiko? Cijeli svijet? :lol:
Dernek i po se sprema. :(
jeza u ledja

#3256 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
jeza u ledja wrote:Kad vidim kakvu ekipu skuplja oko sebe Trump...kakva lijepa buducnost nas ceka. :D Kako ce svi ovi ljubitelji pravde i mira u svijetu da se zabrinu. Mogu samo zamislit kakva nova ratna zarista i sukobe ce nam natovarit. Za pocetak ce malo da se pozabave Iranom. A onda u buducnosti, ko zna? Filipini? Koreja? Meksiko? Cijeli svijet? :lol:
Ma Killary, Obama, Bush, Trump, sve je to isto. :oops:
sinuhe

#3257 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Za kopnenu intervenciju na Bliskom Istoku nema ni podrsku ni izlaznu opciju iz te kaljuze u koju bi upao.
Mislim da su mu blize srcu navodno nepovoljni trgovinski sporazumi po Ameriku.
omar little

#3258 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

taman se nekako primirim, popusti taj osjecaj panike malo onda ujutro otvorim internet i vidim njegovo novo imenovanje i sledim se. joj
ultima_palabra

#3259 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Kad skontam sta je 'pacifista' na forumu, Obama i Hillary su im kao preagresivni... ali nemaju nista protiv ovog bala vampira sto se okuplja u Bijeloj kuci.
stakasa

#3260 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stakasa »

jeza u ledja wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ma Killary, Obama, Bush, Trump, sve je to isto. :oops:
Jes dobro si, sve su to ista govna sto bi rekla svjetina. Ovako su i devedesete glasali, neka se mjenja pa kako bilo... A niko ne razmislja o opciji da moze puno gore.
Strasno je kakvu ekipu Trump ima oko sebe, ne znam spomenuste li mu zeta... Ekstremni jevrej, osvetoljubiv, pogan, Trumpova kcerka Ivana presla na judeizam i aktivna u povezivanju Amerike i Izraela, otjero bivseg sudiju koji mu je oca osudio i zauzeo njegovo mjesto u Trumpovom timu... Mislim da se svima gace tresu. Vec su poceli tepat Trumpu, te nije tako mislio, te pametan je on, The Donald Novi Ronald... Jebace nam Donald majku svima. Ne odma. Ali kako vrjeme islo imam osjecaj da ce biti sve gore i gore. Prvo boost a onda ce ispuhat ko dusica
GeeTnT

#3261 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GeeTnT »

ultima_palabra wrote:Kad skontam sta je 'pacifista' na forumu, Obama i Hillary su im kao preagresivni... ali nemaju nista protiv ovog bala vampira sto se okuplja u Bijeloj kuci.
:mrgreen:
Moderni 'pacifisti' protiv 'hipstera'........neravnopravna borba jbg.. :lol:
vivaldi

#3262 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

stakasa wrote:Jes dobro si, sve su to ista govna sto bi rekla svjetina. Ovako su i devedesete glasali, neka se mjenja pa kako bilo... A niko ne razmislja o opciji da moze puno gore.Strasno je kakvu ekipu Trump ima oko sebe, ne znam spomenuste li mu zeta... Ekstremni jevrej, osvetoljubiv, pogan, Trumpova kcerka Ivana presla na judeizam i aktivna u povezivanju Amerike i Izraela, otjero bivseg sudiju koji mu je oca osudio i zauzeo njegovo mjesto u Trumpovom timu... Mislim da se svima gace tresu. Vec su poceli tepat Trumpu, te nije tako mislio, te pametan je on, The Donald Novi Ronald... Jebace nam Donald majku svima. Ne odma. Ali kako vrjeme islo imam osjecaj da ce biti sve gore i gore. Prvo boost a onda ce ispuhat ko dusica
balkanskim plemenima je samo bitno da ispegla odnose s rusijom. ostalo nas se ne tice previse
jeza u ledja

#3263 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

sinuhe wrote:Za kopnenu intervenciju na Bliskom Istoku nema ni podrsku ni izlaznu opciju iz te kaljuze u koju bi upao.
Mislim da su mu blize srcu navodno nepovoljni trgovinski sporazumi po Ameriku.
Za pocetak - hoce da razbuca Obamin dogovor sa Iranom.

Druga stvar, ne dogadja se sve ovisno od Amerike. Svijet je pun nekih zarista koja izniknu svake godine. Ili zariste, ili neka politicka zavrzlama. Dok prodju 4 godine, on bi komotno mogao trupama po Iranu vrludat.
jeza u ledja

#3264 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

omar little wrote:
taman se nekako primirim, popusti taj osjecaj panike malo onda ujutro otvorim internet i vidim njegovo novo imenovanje i sledim se. joj
Isto tako. :roll:
jeza u ledja

#3265 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

vivaldi wrote:
stakasa wrote:Jes dobro si, sve su to ista govna sto bi rekla svjetina. Ovako su i devedesete glasali, neka se mjenja pa kako bilo... A niko ne razmislja o opciji da moze puno gore.Strasno je kakvu ekipu Trump ima oko sebe, ne znam spomenuste li mu zeta... Ekstremni jevrej, osvetoljubiv, pogan, Trumpova kcerka Ivana presla na judeizam i aktivna u povezivanju Amerike i Izraela, otjero bivseg sudiju koji mu je oca osudio i zauzeo njegovo mjesto u Trumpovom timu... Mislim da se svima gace tresu. Vec su poceli tepat Trumpu, te nije tako mislio, te pametan je on, The Donald Novi Ronald... Jebace nam Donald majku svima. Ne odma. Ali kako vrjeme islo imam osjecaj da ce biti sve gore i gore. Prvo boost a onda ce ispuhat ko dusica
balkanskim plemenima je samo bitno da ispegla odnose s rusijom. ostalo nas se ne tice previse
Dogovor Trumpa s Rusijom bi vrlo lako moglo biti nesto sasvim drukcije od onog sto neki misle.
ultima_palabra wrote:Kad skontam sta je 'pacifista' na forumu, Obama i Hillary su im kao preagresivni... ali nemaju nista protiv ovog bala vampira sto se okuplja u Bijeloj kuci.
Al tacno bal vampira.
Samo se nadam, al fakat, da nisam u pravu, da ce cvrsta desnicarska ruka nekako biti bolja za mir u svijetu nego ova Obamina labava. Tipa Reagan vs Carter. Ili Thatcher vs Blair npr. :-?
Al neto mi Donald ne lici na novog Churchilla, De Gaullea i slicne.
Vise na kakvog Mussolinija. :run:
vivaldi

#3266 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

jeza u ledja wrote:Dogovor Trumpa s Rusijom bi vrlo lako moglo biti nesto sasvim drukcije od onog sto neki misle.
balkanu bi bio dobar bilo kakav dogovor koji bi doveo do smirivanja strasti u evropi, a to je jedino sto mozemo ocekivati.

kolika god da je budala, on kao novi predsjednik, nova administracija, i nova stranka naspram obame ima nesto vecu komociju da to i napravi.

sve ostalo se nas ne tice - to naravno ne vazi za tebe jer ti zivis u americi i imas masu interesa koji se nas ovdje ne ticu
jeza u ledja

#3267 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

vivaldi wrote:
jeza u ledja wrote:Dogovor Trumpa s Rusijom bi vrlo lako moglo biti nesto sasvim drukcije od onog sto neki misle.
balkanu bi bio dobar bilo kakav dogovor koji bi doveo do smirivanja strasti u evropi, a to je jedino sto mozemo ocekivati.

kolika god da je budala, on kao novi predsjednik, nova administracija, i nova stranka naspram obame ima nesto vecu komociju da to i napravi.

sve ostalo se nas ne tice - to naravno ne vazi za tebe jer ti zivis u americi i imas masu interesa koji se nas ovdje ne ticu
Ja mislim da dogovor sa Rusijom kakvog ga zamislja Trump moze biti samo takav da se podijele interesne sfere. Kako na BI, tako i u Evropi, pa i na Balkanu. Koga vise interesuje Balkan, Srbija i BiH, Rusiju ili SAD, Putina ili Trumpa, sam zakljuci.
L u c i f e r

#3268 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by L u c i f e r »

Ovaj hajvan ce ga haman zasrati gore od Busa juniora.
Ostaje nam samo da se nadamo da ce sto manje od tih buducih sranja pasti po nasim glavama.
Nazalost, Amerika je izgleda kao i Rim svojevremeno usla u jos jednu fazu dekadencije i klasnih previranja.
Sanjarko

#3269 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

jeza u ledja wrote:
Pa tako sto bi unistio mrski Iran, npr?
Iran nije mal zalogaj i nije ko Irak i Afganistan.
Ljudi mogu deset miliona vojnika regrutovat.
Kad bi ta masa krenula, bio bi picvajz. :evil:
vivaldi

#3270 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

jeza u ledja wrote:Ja mislim da dogovor sa Rusijom kakvog ga zamislja Trump moze biti samo takav da se podijele interesne sfere. Kako na BI, tako i u Evropi, pa i na Balkanu. Koga vise interesuje Balkan, Srbija i BiH, Rusiju ili SAD, Putina ili Trumpa, sam zakljuci.
balkan (osim bugarske) nije u listi priroriteta ni rusije ni amerike, ali zbog sranja nakon uvodjenja sankcija poslije krima smo postali sastavni dio evropske kolateralne stete, a posto smo jadni i bijedni, to ce nas pogoditi vise nego bilo koga drugog pogotovo ako dodje do pogorsanja odnosa
TAFKAP

#3271 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Image
omar little

#3272 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

vivaldi wrote:

ovo nije vas rat. aha.
vivaldi

#3273 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

omar little wrote:ovo nije vas rat. aha.
ne razumijem?
jeza u ledja

#3274 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

vivaldi wrote:
jeza u ledja wrote:Ja mislim da dogovor sa Rusijom kakvog ga zamislja Drumpf moze biti samo takav da se podijele interesne sfere. Kako na BI, tako i u Evropi, pa i na Balkanu. Koga vise interesuje Balkan, Srbija i BiH, Rusiju ili SAD, Putina ili Trumpa, sam zakljuci.
balkan (osim bugarske) nije u listi priroriteta ni rusije ni amerike, ali zbog sranja nakon uvodjenja sankcija poslije krima smo postali sastavni dio evropske kolateralne stete, a posto smo jadni i bijedni, to ce nas pogoditi vise nego bilo koga drugog pogotovo ako dodje do pogorsanja odnosa
Ja mislim da je itekako na listi prioriteta Rusije. Sta rade zadnjih 5 godina gledaju gdje ce se rastegnut, bilo Gruzija, bilo Krim, bilo Baltik, bilo Sirija, eno Filipini se spominju....sve i da im nismo prioritet, nismo ni Americi sigurno. Ono sto je sprjecavalo do sad Dodika da krene ozbiljnije s necim je Vijece za implementaciju mira ili kako se vec zove, tj. u sustini postavljeni americki interesi i ljudi jos od doba Billa Clintona. Kad se ti ljudi prociste sa odgovarajucih pozicija i dovedu neki koje jednostavno boli kurac za sve gdje ne postoji jasan i momentalni interes, onda nista na medjunarodnom planu vise nece sprijecavati srbocetnicku zgadiju ( :D ) da se pocnu kurcit.
Acid25

#3275 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Nije lako napasti Iran. Planinski teren. Trump može samo plakati, ili upotrijebiti nuklearke. Right?
Image
Post Reply