Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

fridmann

#3251 Re: Svijet bez religija

Post by fridmann »

mango bob wrote:Religije, one su unija, liga, sistem, to i znače. sve svjecke religije jesu samo jedna velika religija. Samo rade kao da su odvojene. I nisu uredu.
Šef im je :evil: i one samo zavađaju narode i sramote Svemogučeg. Svijet bez današnje religare, religije to jeste mnogih bio bi bolji. Te se religije politikom bave a mnogo manje duhovnošču. Nastanak tih religija ima svoje korijenje iz davnih vremena. Ali one nisu prijatelji Svemogučeg.
Samo narode jadne zavode. Ljudi vjeruju zbog njih i zbog političara da postoje nacije, narodi, granice, i ljudi vjeruju u tu iluziju. A to ne postoji.
To je iluzija nametnuta. Misliš imaju granice jer ih vidiš nacrtane na karti, ali ustvari tih granica nema. Sve je to iluzija. Kakva plemena, indijanci, muslimanci, katolicijanci, pravoslijanci, židovijanci, budistijanci, srbijanci, bosanci, hrvatijanci, marsovci :lol: sve je to iluzija. Bog je stvorio čovjeka i lijepopiše stvori Bog čovjeka. Ne neku vjeru, ili naciju. To su religije i elite podjelile.
Nije ti ova losa: "Bog stvori covjeka a covjek religiju".
Bez religije mnogi bi se pretvorili u indijance, neka religije da mnoge labilne drzi na okupu...
a nedo Bog da nema dobrih zena i kvalitetnog vina. :pijani:
HardcoreMX

#3252 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

"Religija počiva na bitnoj razlici između čovjeka i životinja - životinje nemaju religiju."
(Ludwig Feuerbach, 1804-1872, njemački filozof)
Lopov-eliminator

#3253 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

HardcoreMX wrote:"Religija počiva na bitnoj razlici između čovjeka i životinja - životinje nemaju religiju."
(Ludwig Feuerbach, 1804-1872, njemački filozof)
Blago tebi i tvojoj mrznji s takvim razmisljanjem, u perspektivnim zemljama poput Pakistana bi te rado prihvatili. Ti mozda nisi @pinokio04, ali si pokazao da dijelis identicna razmisljanja zbog kojih je doticni, a zahvaljujuci NIN-u, fasovao suspenziju.

EDIT: 70%
Last edited by Lopov-eliminator on 12/07/2016 16:10, edited 2 times in total.
ABH017

#3254 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

"Mržnja" na sve strane. Čudno je kako NAS pogađa "mržnja" neistomišljenika, dok se na izričito izrečenu mržnju istomišljenika (a ovdje se većina forumaša dijeli na vjernike i nevjernike, kao da oni drugi nisu ljudi i kao da se pozicije ne mogu, vrlo lahko promijeniti) ne reaguje. Ja nikad čovjeka, kao najsavršeniju Božiju kreaciju, ne bih usporedio sa životinjom, iako imamo primjeraka koji tome teže. Mislim da je i ovaj citat, kojeg je napisao kolega @HardcoreMX, više reakcija na mnogobrojne pokušaje ismijavanja i omalovažavanja vjere i vjernika, jer znam da njegova vjera zabranjuje da se tako razmišlja o bilo kojem čovjeku. Ne mislim da je ovaj citat upućen normalnim, odgojenim, kulturnim i obrazovanim forumašima, sa kojima je uvijek lijepo diskutovati, na bilo koju temu (a tebe @Lopov-eliminator, smatram takvim, bez laskanja), već onima, koji otvoreno (čak to i priznaju, kad ostanu bez i jednog suvislog argumenta) provociraju, vrijeđaju i omalovažavaju vjernike i vjeru, bez obzira o kome se radilo.
Kako god, naveo je citat, dok sam ja (koji sebe smatra umjerenim vjernikom, koji preispituje sebe, svoju vjeru, i vrlo kritički pratim rad religijske zajednice kojoj pripadam) otvoreno nazivan pogrdnijim imenima (doduše još me niko nije uporedio sa životinjom) od strane nekih forumaša, koji su, barem po razmišljanju i pisanju, intelektualni adolescenti, ili bolje reći tinejdžeri, nedovoljno obrazovani, nedovoljno odgojeni.
HardcoreMX

#3255 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

Lopov-eliminator wrote: Blago tebi i tvojoj mrznji s takvim razmisljanjem, u perspektivnim zemljama poput Pakistana bi te rado prihvatili. Ti mozda nisi @pinokio04, ali si pokazao da dijelis identicna razmisljanja zbog kojih je doticni, a zahvaljujuci NIN-u, fasovao suspenziju.
Prvo nauči čitati,to nisu moje riječi,to je citat,drugo pogotovo su opasni takvi "mirovnjaci"poput tebe,prepuni predrasude,paranoje o osobama pa čak i o državama,koga je taj Pakistan napao i osvojio već kad spominješ?!
Lopov-eliminator

#3256 Re: Svijet bez religija

ABH017 wrote:"Mržnja" na sve strane. Čudno je kako NAS pogađa "mržnja" neistomišljenika, dok se na izričito izrečenu mržnju istomišljenika (a ovdje se većina forumaša dijeli na vjernike i nevjernike, kao da oni drugi nisu ljudi i kao da se pozicije ne mogu, vrlo lahko promijeniti) ne reaguje. Ja nikad čovjeka, kao najsavršeniju Božiju kreaciju, ne bih usporedio sa životinjom, iako imamo primjeraka koji tome teže. Mislim da je i ovaj citat, kojeg je napisao kolega @HardcoreMX, više reakcija na mnogobrojne pokušaje ismijavanja i omalovažavanja vjere i vjernika, jer znam da njegova vjera zabranjuje da se tako razmišlja o bilo kojem čovjeku. Ne mislim da je ovaj citat upućen normalnim, odgojenim, kulturnim i obrazovanim forumašima, sa kojima je uvijek lijepo diskutovati, na bilo koju temu (a tebe @Lopov-eliminator, smatram takvim, bez laskanja), već onima, koji otvoreno (čak to i priznaju, kad ostanu bez i jednog suvislog argumenta) provociraju, vrijeđaju i omalovažavaju vjernike i vjeru, bez obzira o kome se radilo.
Kako god, naveo je citat, dok sam ja (koji sebe smatra umjerenim vjernikom, koji preispituje sebe, svoju vjeru, i vrlo kritički pratim rad religijske zajednice kojoj pripadam) otvoreno nazivan pogrdnijim imenima (doduše još me niko nije uporedio sa životinjom) od strane nekih forumaša, koji su, barem po razmišljanju i pisanju, intelektualni adolescenti, ili bolje reći tinejdžeri, nedovoljno obrazovani, nedovoljno odgojeni.
Prije svega, hvala na lijepim rijecima na moju adresu. Samo sto mrznju ne bih stavljao pod navodnike, jer i ti i ja jako dobro znamo sta se desava u realnom zivotu.

Stoji sve, ali da je HardCoreMX htio uputiti onom dijelu ateista koji si spomenuo a ne svim ateistima, mogao je iskoristiti drugi citat koji ne involvira sve one koji nemaju religiju. Citao sam sta doticni pise, tako da sve ovo sto sam napisao nisam napisao bez razloga. Reagiranjem mrznjom na mrznju se niti jedna niti druga mrznja ne ponistavaju, nego raspiruju. Stoga, reagiranje na ovakav nacin ne moze voditi nicemu dobrom nego goloj antagonizaciji. Sto se tice reakcija na mrznju istomisljenika i neistomisljenika, istina je da se previse suti na mrznju prvih i to na obje strane, ako se uopste mogli zvati stranama.

Ja sam jedan od rijetkih koji je zapravo reagirao i reagira na mrznju i jednih i drugih. Upravo zbog toga sam s kamarom ateista sam ulazio u konflikte na ovom forumu, za sta mogu navesti vrlo konkretne primjere. Vec sam prije izjavio da vecina nevjernika koji komentiraju ovdje slabo poznaju religioznost i sta zapravo znaci biti religiozan.

Mislim da se omalovazavanjem i ispraznim name callingom ne moze postici nista dobro. Zato sam ja protiv toga da se npr. Smrcka, koliko god bilo po meni uvredljivo za inteligenciju ono sto on pise, ne treba nazivati idiotom, kretenom, itd. sto su ovdje mnogi radili.

Sto se tice toga da njemu njegova vjera zabranjuje takvo razmisljanje, ima jedan problem u tome, sto pojedinac vjeru mozda drugacije dozivljava od nekog drugog pojedinca ili grupacije iste vjere. Isto kao sto ti islam drugacije dozivljavas od Smrcka, (sjeti se kako je tebi bilo neozbiljno shvatiti sto Elvedin Pezic prica ozbiljno, a njemu je doticni vrh). Stoga, tvoj dozivljaj islama i dozivlja HardCoreMX-a nije isti. Po tvom dozivljaju islama, tebi to islam zabranjuje, ali njemu ne..Razlika u dozivljajima je i ono zbog cega oni koji se raznose po metroima vade ajete i hadise kojima opravdavaju svoj dozivljaj islama. Uh, jesam ga zakomplikovao, ali vjerujem da razumijes.
Last edited by Lopov-eliminator on 10/07/2016 22:28, edited 1 time in total.
Lopov-eliminator

#3257 Re: Svijet bez religija

HardcoreMX wrote:
Lopov-eliminator wrote: Blago tebi i tvojoj mrznji s takvim razmisljanjem, u perspektivnim zemljama poput Pakistana bi te rado prihvatili. Ti mozda nisi @pinokio04, ali si pokazao da dijelis identicna razmisljanja zbog kojih je doticni, a zahvaljujuci NIN-u, fasovao suspenziju.
Prvo nauči čitati,to nisu moje riječi,to je citat,drugo pogotovo su opasni takvi "mirovnjaci"poput tebe,prepuni predrasude,paranoje o osobama pa čak i o državama,koga je taj Pakistan napao i osvojio već kad spominješ?!
Citam jako dobro, znam da nisu tvoje rijeci, ali sam prilicno siguran da dijelis razmisljanje ispoljeno tim rijecima, u protivnom ga ne bi ni postavio. Ukoliko mislis da sam u krivu, de mi kazi: da li se ti slazes s onim sto je u navedenom citatu izneseno?

Sto se tice predrasuda i paranoje, pratim sta pises na forumu, tako da niti jednu jedinu rijec nisam napisao bez razloga. Takvih kao ti sam se nagledao sto na forumu, sto u realnosti, tako da mi ne mozes prodavati muda pod bubrege.

Nisam uopste ni govorio o tome koga je Pakistan napao i osvojio, nego o stanju vjerskih ili bezvjerskih (ne)sloboda u istom i drzavama u kojima je slicno stanje.

EDIT: 90%
Last edited by Lopov-eliminator on 12/07/2016 16:11, edited 1 time in total.
ABH017

#3258 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Lopov-eliminator wrote:
ABH017 wrote:"Mržnja" na sve strane. Čudno je kako NAS pogađa "mržnja" neistomišljenika, dok se na izričito izrečenu mržnju istomišljenika (a ovdje se većina forumaša dijeli na vjernike i nevjernike, kao da oni drugi nisu ljudi i kao da se pozicije ne mogu, vrlo lahko promijeniti) ne reaguje. Ja nikad čovjeka, kao najsavršeniju Božiju kreaciju, ne bih usporedio sa životinjom, iako imamo primjeraka koji tome teže. Mislim da je i ovaj citat, kojeg je napisao kolega @HardcoreMX, više reakcija na mnogobrojne pokušaje ismijavanja i omalovažavanja vjere i vjernika, jer znam da njegova vjera zabranjuje da se tako razmišlja o bilo kojem čovjeku. Ne mislim da je ovaj citat upućen normalnim, odgojenim, kulturnim i obrazovanim forumašima, sa kojima je uvijek lijepo diskutovati, na bilo koju temu (a tebe @Lopov-eliminator, smatram takvim, bez laskanja), već onima, koji otvoreno (čak to i priznaju, kad ostanu bez i jednog suvislog argumenta) provociraju, vrijeđaju i omalovažavaju vjernike i vjeru, bez obzira o kome se radilo.
Prije svega, hvala na lijepim rijecima na moju adresu.

Stoji sve, ali da je HardCoreMX htio uputiti onom dijelu ateista koji si spomenuo a ne svim ateistima, mogao je iskoristiti drugi citat koji ne involvira sve one koji nemaju religiju. Citao sam sta doticni pise, tako da sve ovo sto sam napisao nisam napisao bez razloga. Reagiranjem mrznjom na mrznju se niti jedna niti druga mrznja ne ponistavaju, nego raspiruju. Stoga, reagiranje na ovakav nacin ne moze voditi nicemu dobrom nego goloj antagonizaciji. Sto se tice reakcija na mrznju istomisljenika i neistomisljenika, istina je da se previse suti na mrznju prvih i to na obje strane, ako se uopste mogli zvati stranama.

Ja sam jedan od rijetkih koji je zapravo reagirao i reagira na mrznju i jednih i drugih. Upravo zbog toga sam s kamarom ateista sam ulazio u konflikte na ovom forumu, za sta mogu navesti vrlo konkretne primjere. Vec sam prije izjavio da vecina nevjernika koji komentiraju ovdje slabo poznaju religioznost i sta zapravo znaci biti religiozan.

Mislim da se omalovazavanjem i ispraznim name callingom ne moze postici nista dobro. Zato sam ja protiv toga da se npr. Smrcka, koliko god bilo po meni uvredljivo za inteligenciju ono sto on pise, ne treba nazivati idiotom, kretenom, itd. sto su ovdje mnogi radili.

Sto se tice toga da njemu njegova vjera zabranjuje takvo razmisljanje, ima jedan problem u tome, sto pojedinac vjeru mozda drugacije dozivljava od nekog drugog pojedinca ili grupacije iste vjere. Isto kao sto ti islam drugacije dozivljavas od Smrcka, (sjeti se kako je tebi bilo neozbiljno shvatiti sto Elvedin Pezic prica ozbiljno, a njemu je doticni vrh). Stoga, tvoj dozivljaj islama i dozivlja HardCoreMX-a nije isti. Po tvom dozivljaju islama, tebi to islam zabranjuje, ali njemu ne..Razlika u dozivljajima je i ono zbog cega oni koji se raznose po metroima vade ajete i hadise kojima opravdavaju svoj dozivljaj islama. Uh, jesam ga zakomplikovao, ali vjerujem da razumijes.
Razumijem potpuno, a vidim i @HardcoreMX je malo "stao na loptu", jer je netom poslije mog posta, prepravio svoj, ovaj koji je objavio odmah poslije mog.
Ovi što se raznose po metroima, umjesto u džennet, kojem se nadaju, idu direktno u džehennem. Tako kaže Islam, jer, onaj koji samo sebi oduzme život, osudio je sam sebe na tu kaznu. Da ne spominjem nevine ljude, koje je krvnički ubio, služeći idejama svojih političkih vođa. Muhammed a.s. je jasno rekao, ako neprijatelja vidite da ore na njivi, ne dirajte ga. Onda je svaka diskusija o "islamskom razlogu" tih terorističkih napada besmislena. Mogu se oni nazovati i klingoncima, ali ako krše osnovne postulate te grupacije, oni to nisu.
Što se tiče @Smrčka, ja i on uopšte nemamo iste stavove u Islamu, jer je on zadivljen stvarima, koje sam ja davno prošao, po čemu zaključujem da je još uvijek mlad. Ono zbog čega njega ne mogu ubaciti u kontekst ove priče, je to što nisam primjetio da on ikog vrijeđa, omalovažava ili ponižava. On samo piše ono s čim je impresioniran. Drugi, koji su, također oduševljeni Pezom & Co, vrijeđaju i vjernike i nevjernike, koji ne dijele njihovo mišljenje, i po tome se uopšte ne razlikuju od nevjernika, koje sam u prethodnom postu opisao.
Ipak, oni, koji na takav način diskutuju, najviše govore o samima sebi. Zato najviše vremena i provode u suspenziji (gledalištu, gdje im i jeste mjesto). :D
mirzaaa33

#3259 Re: Svijet bez religija

Post by mirzaaa33 »

Religija je predstava za budale.

Mustafa iz Kalesije, agresivni antiteist, 1996.
HardcoreMX

#3260 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

Lopov-eliminator wrote: Citam jako dobro, znam da nisu tvoje rijeci, ali sam prilicno siguran da dijelis razmisljanje ispoljeno tim rijecima, u protivnom ga ne bi ni postavio. Ukoliko mislis da sam u krivu, de mi kazi: da li se ti slazes s onim sto je u navedenom citatu izneseno?

Sto se tice predrasuda i paranoje, pratim sta pises na forumu, tako da niti jednu jedinu rijec nisam napisao bez razloga. Takvih kao ti sam se nagledao sto na forumu, sto u realnosti, tako da mi ne mozes prodavati muda pod bubrege.

Nisam uopste ni govorio o tome koga je Pakistan napao i osvojio, nego o stanju vjerskih ili bezvjerskih (ne)sloboda u istom i drzavama u kojima je slicno stanje.
Pa reci,životinje imaju ili nemaju religiju?
Ko te tjera da čitaš ono što ti ne paše,ohladi i promijeni ako ti ne paše,i nikoga ne interesuje tvoje mišljenje,niti šta tebi neko prodaje niti šta ti kupuješ.Takve paranoične,jednoumne „mirovnjake“ niko ne treba.
De nam malo pričaj o slobodama,kad si ti bio u tom Pakistanu ili znaš o tome ko i o životu na Marsu?Imal kakvi paljevina djamija i gdje,ti to pomno pratiš pa de nam malo ispričaj o tvojim putešestvijama....
HardcoreMX

#3261 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

ABH017 wrote: Razumijem potpuno, a vidim i @HardcoreMX je malo "stao na loptu", jer je netom poslije mog posta, prepravio svoj, ovaj koji je objavio odmah poslije mog.
Ovi što se raznose po metroima, umjesto u džennet, kojem se nadaju, idu direktno u džehennem. Tako kaže Islam, jer, onaj koji samo sebi oduzme život, osudio je sam sebe na tu kaznu. Da ne spominjem nevine ljude, koje je krvnički ubio, služeći idejama svojih političkih vođa. Muhammed a.s. je jasno rekao, ako neprijatelja vidite da ore na njivi, ne dirajte ga. Onda je svaka diskusija o "islamskom razlogu" tih terorističkih napada besmislena. Mogu se oni nazovati i klingoncima, ali ako krše osnovne postulate te grupacije, oni to nisu.
Što se tiče @Smrčka, ja i on uopšte nemamo iste stavove u Islamu, jer je on zadivljen stvarima, koje sam ja davno prošao, po čemu zaključujem da je još uvijek mlad. Ono zbog čega njega ne mogu ubaciti u kontekst ove priče, je to što nisam primjetio da on ikog vrijeđa, omalovažava ili ponižava. On samo piše ono s čim je impresioniran. Drugi, koji su, također oduševljeni Pezom & Co, vrijeđaju i vjernike i nevjernike, koji ne dijele njihovo mišljenje, i po tome se uopšte ne razlikuju od nevjernika, koje sam u prethodnom postu opisao.
Ipak, oni, koji na takav način diskutuju, najviše govore o samima sebi. Zato najviše vremena i provode u suspenziji (gledalištu, gdje im i jeste mjesto). :D
Kad si prošao te stvari,vjerovatno misliš o mudžizama,jeli možeš da objasniš zašto te to više "ne zadivljuje",može biti da ti bolje vidiš pa bi bio red valjda da i nama preneseš to znanje.
ABH017

#3262 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

HardcoreMX wrote:
ABH017 wrote: Razumijem potpuno, a vidim i @HardcoreMX je malo "stao na loptu", jer je netom poslije mog posta, prepravio svoj, ovaj koji je objavio odmah poslije mog.
Kad si prošao te stvari,vjerovatno misliš o mudžizama,jeli možeš da objasniš zašto te to više "ne zadivljuje",može biti da ti bolje vidiš pa bi bio red valjda da i nama preneseš to znanje.
Prošao sam davno, brate moj, (iako si se nešto ljutnuo na mene, ja ću te tako nazvati, iako je i @Lopov-eliminator moj brat, a ti misli šta god hoćeš) Peze, Kuduzoviće i slične njima, koji su uz rat dolazili u valovima. Dođu, nalože omladinu da se posvađaju sa komplet familijom, a onda, kad neko upita zašto takvi ne idu u borbe, već samo vaze po džamijama, lagano izvuku svoju guzicu i odu puštati bradu i kratiti nogavice po univerzitetimau Jordanu, ili Bog zna šta i gdje. I dok je naložena omladina ginula i proljevala krv po gudurama Bosne i Hercegovine, oni su se češkali po bradicama i gojili svoje trbuhe. Takve znam vrlo dobro.
A znam i braću koja su ginula sa mnom. Ne može izdajnik i pobjegulja meni vaziti šta i kako da radim. Imam ja svoje uzore, koji su, na kraju, stvorili uslove da ja i ti danas možemo pisati na ovom forumu, pa i da Pezo & Co mogu da vaze.

P.S.
Što se tiče mudžiza, treba dobro razmisliti šta je stvarno mu'džiza, a šta je ono, što neko pokušava da proturi kao nekakvu mu'džizu (a sve zbog nekakvog dokazivanja nekome), pa izazove smijeh kod mene, a kamo li kod onog koji ne vjeruje.
HardcoreMX

#3263 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

@ABH017
:? Kolega forumaš,šta ti napriča kao da si u nekoj ispovjedaonici,samo si pobrk'o jer ja nisam nikakav ispovjednik :) usput ništa ja tebe nisam skont'o,..ti ljudi što su ti stali na žulj i posvadjali te?imaš neke uzore „stvoritelje“ ..čega ba??!Ja ti se ne bavim tom politikom,ogovaranjem,itd..Pitao sam te samo za mudžize i to iz razloga što još nigdje nisam našao da je našao neko nešto neodgovarajuće,...tek sad vidim da ti nisi islamske vjeroispovjesti,a mislio sam iz tvog ranijegg pisanja da jesi.Kako bi ti rekao,muslimani vjeruju da je sam Kur'an sam po sebi Poslanikova a.s. mudžiza,nadnaravni govor.Kur'an je knjiga znakova,dokaza,opomene.Koliko će ko od ovo prvo dvoje izvući za sebe,ovisi o njegovoj količini iskrenosti prema samom sebi,a zatim i o njegovom trudu i učenosti.Što se tiče opomene, to je jasno,i to je izbor prihvatanja.Kao kada ideš,voziš.. nekim putem,kad signalizacija,ili te preko radija informiše ili izadje neki čovjek ispred tebe i kaže ti se (parafriziram) napred se put odronio,paščeš u ponor ili češ dugo čekati da se napravi ili nenapravi,sidji sa ceste,ovuda ti je bolje....ostalo.. do tebe je....
arzuhal

#3264 Re: Svijet bez religija

Post by arzuhal »

HardcoreMX wrote:...tek sad vidim da ti nisi islamske vjeroispovjesti,a mislio sam iz tvog ranijegg pisanja da jesi.
:-)
belfy

#3265 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

nomen est omen... covjek se tako lako toliko moze ogresiti. no, mladost - ludost...
Lavabo

#3266 Re: Svijet bez religija

Post by Lavabo »

Ja ako sam u išta uvjeren, a u ovo sam ono baš uvjeren a to je da je naš forumaš ABH017 islamske vjeroispovjesti, ako sam ovo ofulio, e j**iga onda.
belfy

#3267 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

ti mu pravis sud isto kao i @HarcoreMX. po islamu tu nema razlike. ne odredjujete vi ko je, i da li je, vjeran. i ne znam dobar razlog zasto bi to na forumu uopste pokusali ciniti.
asurbanipal

#3268 Re: Svijet bez religija

Post by asurbanipal »

Image
Lavabo

#3269 Re: Svijet bez religija

Post by Lavabo »

Dobra poenta, kad se samo malo osvrnemo na temu o "Paradžematima" pa vidimo kakva su tu već osuđivanja pristizala, al evo gledajući cijeli ovaj podforum, mi ovdje ništa drugo i ne radimo već indirektno/direktno osuđujemo druge, nezavisno od od naše vjeroispovjesti.
HardcoreMX

#3270 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

belfy wrote:ti mu pravis sud isto kao i @HarcoreMX. po islamu tu nema razlike. ne odredjujete vi ko je, i da li je, vjeran. i ne znam dobar razlog zasto bi to na forumu uopste pokusali ciniti.
To progovara tvoj ego iz tebe,a drugom prebacuješ to isto što ti ustvari činiš.Gdje sam ja rekao da ja pravim sud?I kakve po Islamu nema razlike?!I de mi reci ko odredjuje ko je vjeran,a ko nije,po kojim mjerilima itd...
SamoVasGledam

#3271 Re: Svijet bez religija

Post by SamoVasGledam »

asurbanipal wrote:Image
Ova je isto dobra :-D

Image
belfy

#3272 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote:ti mu pravis sud isto kao i @HarcoreMX. po islamu tu nema razlike. ne odredjujete vi ko je, i da li je, vjeran. i ne znam dobar razlog zasto bi to na forumu uopste pokusali ciniti.
To progovara tvoj ego iz tebe,a drugom prebacuješ to isto što ti ustvari činiš.Gdje sam ja rekao da ja pravim sud?I kakve po Islamu nema razlike?!I de mi reci ko odredjuje ko je vjeran,a ko nije,po kojim mjerilima itd...
ti izgleda ne citas ni ono sto sam napises. cuj gdje si pravio sud... pa pogledaj dio koji ti je @arzulah istakao i na koji sam se nadovezao. iako sam mislio da je ocito, ali eto, tebi se i to mora pojasnjavati. i cuj moj ego... daj mi izdvoji taj moj egoisticni ispad kada ga ti vec vidis.
aditon

#3273 Re: Svijet bez religija

Post by aditon »

Ja mislim da ste vi ovdje svi off topic :lol:
Tema je: Svijet bez religija!
HardcoreMX

#3274 Re: Svijet bez religija

Post by HardcoreMX »

belfy wrote: ti izgleda ne citas ni ono sto sam napises. cuj gdje si pravio sud... pa pogledaj dio koji ti je @arzulah istakao i na koji sam se nadovezao. iako sam mislio da je ocito, ali eto, tebi se i to mora pojasnjavati. i cuj moj ego... daj mi izdvoji taj moj egoisticni ispad kada ga ti vec vidis.
Ne da imaš egoističan ispad nego ga čak i produbljavaš.Sad mi govoriš da i ne čitam šta ja pišem i još mi daješ primjer koji ustvari dokazuje da ti ne čitaš.Jeli vidiš da je to mišljenje i nikakav sud,kažem mislio sam a sad vidim drugačije,a sud može da dadne samo forumaš na kojeg se odnosilo i nejasno je zašto se ti nezgrapno hvataš advokatskog posla kad on nije (još)ništa rekao?!Ako je musliman znače gdje je pogriješio i to će shvatiti.
belfy

#3275 Re: Svijet bez religija

Post by belfy »

HardcoreMX wrote:
belfy wrote: ti izgleda ne citas ni ono sto sam napises. cuj gdje si pravio sud... pa pogledaj dio koji ti je @arzulah istakao i na koji sam se nadovezao. iako sam mislio da je ocito, ali eto, tebi se i to mora pojasnjavati. i cuj moj ego... daj mi izdvoji taj moj egoisticni ispad kada ga ti vec vidis.
Ne da imaš egoističan ispad nego ga čak i produbljavaš.Sad mi govoriš da i ne čitam šta ja pišem i još mi daješ primjer koji ustvari dokazuje da ti ne čitaš.Jeli vidiš da je to mišljenje i nikakav sud,kažem mislio sam a sad vidim drugačije,a sud može da dadne samo forumaš na kojeg se odnosilo i nejasno je zašto se ti nezgrapno hvataš advokatskog posla kad on nije (još)ništa rekao?!Ako je musliman znače gdje je pogriješio i to će shvatiti.
ja te lijepo upitah da mi kazes sta je taj egoisticni ispad, ali izgleda da se to nece docekati. ako je vise nas vidjelo na jedan nacin, a ti ne shvatas ni sam sta si napisao, onda mora da je do nas, jel tako?
Locked