BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

macanSA

#3251 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by macanSA »

IstinitaPoruka wrote:Zanima me cijena sim kartica, ko nudi najpovoljnije cijene?
Znam da haloo daje 2 kartice (račun na njima je 2 KM) za 4 KM gotovine, šta je sa ostalima?
Ima li još neko ovako low budget kartice?
pa svi uglavnom iznos koji plaćaš za kupovinu kartice pripišu početnom stanju kredita
evo gofree sim košta 4 KM koje direktno dobiješ početno kao kredit važenja mjesec dana, dok kod haloo mislim da je samo 10 dana pa valja kroz 10 dana odmah nadopunit
http://www.gofree.ba/tarife/goStartniPaket
IstinitaPoruka

#3252 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by IstinitaPoruka »

Ma ne, ne zanima me to.. Zanima me samo količinski npr koliko kartica mogu dobiti što jeftinije (tipa ovo kod haloo gdje dobiješ 2 kartice za 4 KM).
Razumiješ?
macanSA

#3253 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by macanSA »

pa to ti je realtivno, kontaš ti!?
eto ta je na haloo 2 KM li ti odmah kroz 10 dana moraš nadopunit kredit da bi je mogo uopšte koristit
znači ukalkuliši i taj momenat
IstinitaPoruka

#3254 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by IstinitaPoruka »

Ne zanima me koliko traje kredit, već koliko kartica mogu dobiti za što manji iznos kao što je ova haloo za 4 KM dva komada
Lopov-eliminator

#3255 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Lopov-eliminator »

IstinitaPoruka wrote:Ne zanima me koliko traje kredit, već koliko kartica mogu dobiti za što manji iznos kao što je ova haloo za 4 KM dva komada
Pusti nepozvane savjetnike. Imas svoje razloge zasto pitas to sto pitas i samo na to se i treba odgovoriti bez nepotrebnog sirenja price.

Sad konkretno o pitanju, mislim da je haloo tu najjeftiniji, paket 4 KM od dvije kartice, znaci 2KM po kartici, Happy je isto jedna kartica 2KM (s losijim uslovima od haloo ali ti necu sad o tome jer te to ne zanima). Ne znam da ima jeftinije. Svi ostali su skuplji koliko ja znam.
Last edited by Lopov-eliminator on 14/10/2016 22:09, edited 1 time in total.
IstinitaPoruka

#3256 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by IstinitaPoruka »

Lopov-eliminator wrote:
IstinitaPoruka wrote:Ne zanima me koliko traje kredit, već koliko kartica mogu dobiti za što manji iznos kao što je ova haloo za 4 KM dva komada
Pusti nepozvane savjetnike. Imas svoje razloge zasto pitas to sto pitas i samo na to se i treba odgovoriti bez nepotrebnog sirenja price.

Sad konkretno o pitanju, mislim da je haloo tu najjeftiniji, paket 4 KM od dvije kartice, znaci 2KM po kartici, Happy je isto jedna kartica 2KM (s losijim uslovima od haloo ali ti necu sad o tome jer te to ne zanima). Ne znam da ima jeftinije. Svi ostali su skuplji koliko ja znam.
O tome i pričam, to želim. Hvala lijepa.. Ako još neko ima kakvih info. dobro će doći..
Sanjarko

#3257 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

IstinitaPoruka wrote:
Lopov-eliminator wrote:

O tome i pričam, to želim. Hvala lijepa.. Ako još neko ima kakvih info. dobro će doći..
Ne dozdu dva broja izgleda vise, nego samo jedan 4 km.
Al jbg nisam siguran.
macanSA

#3258 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by macanSA »

avaks wrote:
macanSA wrote:kontal ko ovo kod gofree
hvale se da je obračunska jedna sekunda, a ovdje kažu 0,15 po minuti http://www.gofree.ba/cjenovnik/premaDrugimBHmrezama

jel to znači da me razgovor od 20 sekundi dože 0,05 :?
Da s tim što imaš uspostavu poziva pa to na prvu minutu dodaj....
uspostava poziva je 0,06
sekunda izađe 0,0025
4 sekunde 1 fening
20 sekundi 5 feninga
40 sekundi 10 feninga

svi pozivi do 48 sekundi kada je cijena 0,18 su isplatniji dakle od haloo koji ima 0,18 po minuti
za bht ultru je suvišno i upoređivat, kod njih je 0,28 po minuti, s tim da je obračunska 15/60
Lopov-eliminator

#3259 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Lopov-eliminator »

Vizionar 1985 wrote: Ne dozdu dva broja izgleda vise, nego samo jedan 4 km.
Al jbg nisam siguran.
Provjerih, ima i jedno i drugo ali sto je ovdje bitno je da je i dalje u ponudi paket od 4 KM koji sadrzi 2 kartice (2 KM po kartici).
macanSA

#3262 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by macanSA »

dobar je haloo sa 2 GB za 8 KM
ali ovaj GOfree sa 3 GB za cejnera još bolji
a još povoljniji u pozivima zbog obračunske jedinice sekunda, a i unutar mreže jeftinija uspostava poziva od 0,06
kod haloo 0,09
nightvision

#3263 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

Ova ponuda za mobilni internet za go!free vrijedi samo do kraja novembra, tako bar kazu na njihovoj stranici.
macanSA

#3264 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by macanSA »

jest im malo konfuzno, ali je valjda to i stalna ponuda
tako kažu, ona za internet u okviru "GOmenija" http://gofree.ba/tarife/goMeni
a i tu stoji 10 KM za 3 GB
nightvision

#3265 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

http://gofree.ba/tarifne-opcije
Na dnu stranice pise "Ponuda vrijedi do 30. novembra 2016. godine".
macanSA

#3266 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by macanSA »

ima li ta napomena gore na linku
u okviru menija
BaDa

#3267 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by BaDa »

kontam da se prebacim na ovaj MojMidi 30 na bht-u jel ima mozda neka bolja opcija za pretplatu ili je ovo najbolja moguca opcija do nekih 30-35km mjesecno :D ovaj mini 15 sramota sto se tice interneta :shock: :?
purgatorio

#3268 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

BaDa wrote:kontam da se prebacim na ovaj MojMidi 30 na bht-u jel ima mozda neka bolja opcija za pretplatu ili je ovo najbolja moguca opcija do nekih 30-35km mjesecno :D ovaj mini 15 sramota sto se tice interneta :shock: :?
eronet super tarife su bolje.
BaDa

#3269 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by BaDa »

purgatorio wrote:
BaDa wrote:kontam da se prebacim na ovaj MojMidi 30 na bht-u jel ima mozda neka bolja opcija za pretplatu ili je ovo najbolja moguca opcija do nekih 30-35km mjesecno :D ovaj mini 15 sramota sto se tice interneta :shock: :?
evo sad gledam i eronet ponudu... jel se moze i broj prebaciti? Jer mi je stvarno ovo za plakati ovaj mini 15 koliko se interneta dobije :run:
purgatorio

#3270 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

BaDa wrote:
purgatorio wrote:
evo sad gledam i eronet ponudu... jel se moze i broj prebaciti? Jer mi je stvarno ovo za plakati ovaj mini 15 koliko se interneta dobije :run:
Ma može sve.
macanSA

#3271 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by macanSA »

BaDa wrote:
purgatorio wrote:
pa ako ti je važan internet a nemaš puno razgovora
onda su ti bolje opcije prelazak na GOfree (3 GB za cejnera ili čak opcija 8 GB za 14 KM !!) ili haloo (2GB za 8 KM)
BaDa

#3272 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by BaDa »

pa i internet mi vazan nije sad od tolike vaznosti ali 500mb je bas malo.. trazim nesta idealno i za pozive i net :)
macanSA

#3273 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by macanSA »

ne znam kakve su cijene po pozivima na eronetu
ali Gofree ima jedini u državi (kako se i hvale uostalom :lol: :lol: ) obračunsku jedinicu sekundu !!!
pa mislim da su čak i u pozivima povoljniji, treba napravit kalkulaciju....malo mi mrsko sada
uglavnom za ostatak od 25 KM (pošto si bio spreman za midi30 dat 35) ima da pričaš do u besvjest :lol: :lol:
a za internet sigurno, znači možeš imati 3 GB (kao i midi 30) za cejnera
ili čak 8 GB za 14 KM http://gofree.ba/tarife/goMeni
usporedbe radi na ultri bht daje pišljivu gigu za 13 KM a 3GB za 23 KM https://www.bhtelecom.ba/6036.html :? :lol: :lol:
BaDa

#3274 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by BaDa »

macanSA wrote:ne znam kakve su cijene po pozivima na eronetu
ali Gofree ima jedini u državi (kako se i hvale uostalom :lol: :lol: ) obračunsku jedinicu sekundu !!!
pa mislim da su čak i u pozivima povoljniji, treba napravit kalkulaciju....malo mi mrsko sada
uglavnom za ostatak od 25 KM (pošto si bio spreman za midi30 dat 35) ima da pričaš do u besvjest :lol: :lol:
a za internet sigurno, znači možeš imati 3 GB (kao i midi 30) za cejnera
ili čak 8 GB za 14 KM http://gofree.ba/tarife/goMeni
usporedbe radi na ultri bht daje pišljivu gigu za 13 KM a 3GB za 23 KM https://www.bhtelecom.ba/6036.html :? :lol: :lol:
pa gledajuci po ovome kod eroneta dobijem puno bolji paket super 25 nego midi 30 kod bht-a :D
macanSA

#3275 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by macanSA »

ne znam, treba sve bacit na računicu, meni mrsko, probaj ti
evo ti podaci za midi 30, cijena po minuti 0,21 a obračunska je 30/60
kod eroneta je mislim 60+1

Image
Post Reply