PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
boogy

#3251 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by boogy »

Od tog lika GamingShopBN sam uzeo hrpu komponenti, nisam imao nikakve probleme.

Što se tiče konfiguracije, dobra je, ali preporučio bih ti neke izmjene.

Prvo napojna, kad već daješ pare uzmi EVGA G2 napojnu od 750w ili 850w (Superflower Leadex platforma), pored serije G2 ne bih ni pogledao CM napajanje.

Grafička - za te pare bih uzeo: XFX Radeon RX 480 GTR Black Edition (oznaka RX-480P8DBA6) ili Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ OC (oznaka 11260-01-20G)
REDDEVILS

#3252 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by REDDEVILS »

boogy wrote:Od tog lika GamingShopBN sam uzeo hrpu komponenti, nisam imao nikakve probleme.

Što se tiče konfiguracije, dobra je, ali preporučio bih ti neke izmjene.

Prvo napojna, kad već daješ pare uzmi EVGA G2 napojnu od 750w ili 850w (Superflower Leadex platforma), pored serije G2 ne bih ni pogledao CM napajanje.

Grafička - za te pare bih uzeo: XFX Radeon RX 480 GTR Black Edition (oznaka RX-480P8DBA6) ili Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ OC (oznaka 11260-01-20G)
Evo upravo sam mu poslao poruku za moju konfiguraciju i rekao je da ce mi veceras javit pa cu vidjet a vec sam napravio neke izmjene u konfiguraciji tj. Napojna jedinica : RMi Series™ RM750i — 750 Watt 80 PLUS®Gold, napojnu od 750w Kuciste : NZXT H440 BLACK + RED, Kraken x41 PC Gaming Water Cooler a za graficku cu jos sacekat :)
aditon

#3253 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Koja je razlika između modela Sapphirove 480ke koje nose broj modela 11260-01-20G i 11260-07-20G ?
DonieBrasco

#3254 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

aditon wrote:Koja je razlika između modela Sapphirove 480ke koje nose broj modela 11260-01-20G i 11260-07-20G ?

Ja mislim ti je to samo oznaka za OC verziju i bez, mozda je brzina jaca kod OC ali ne mora da znaci.

4gb, 8gb, 8gb OC, tri ukupno modela.
Maharadza

#3255 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

DonieBrasco wrote:
aditon wrote:Koja je razlika između modela Sapphirove 480ke koje nose broj modela 11260-01-20G i 11260-07-20G ?

Ja mislim ti je to samo oznaka za OC verziju i bez, mozda je brzina jaca kod OC ali ne mora da znaci.

4gb, 8gb, 8gb OC, tri ukupno modela.
Ma ako je fabrički OC, uzmi tu jeftiniju bez istoga i odradiš sam' OC kasnije! npr. Asus ima 3 različita "modela" strix 1080-ke od 690 - 799 Eura, pri čemu je jedina razlika u visini fabričkog OC-a, a sve ostalo isto, kartica, hladnjak, ma sve! I naravno da će pametan čovjek uzeti samo tu najjeftiniju u obzir i kasnije odraditi OC u roku od minute i uštediti 100 eVrića! :mrgreen:
REDDEVILS

#3256 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by REDDEVILS »

Raja mozda ce pitanje zvucati glupo ali moram da pitam.
Uzeo bih od mickey84 centralnu nzxt noctis 45o a on kaze da ide to po naruđbi e sad kad ja to narucim kod njega trebam li ja njemu odma dati adresu stanovanja i ime i prezime ili da cekam dok dobije centralnu i kad bude htjeo da posalje da mu onda dam adresu inace kod njega cu uzet napojnu i centralnu i jos neke konponente a ostalo PCHardware i GamingShopBN :)
caseytron

#3257 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

REDDEVILS wrote:Raja mozda ce pitanje zvucati glupo ali moram da pitam.
Uzeo bih od mickey84 centralnu nzxt noctis 45o a on kaze da ide to po naruđbi e sad kad ja to narucim kod njega trebam li ja njemu odma dati adresu stanovanja i ime i prezime ili da cekam dok dobije centralnu i kad bude htjeo da posalje da mu onda dam adresu inace kod njega cu uzet napojnu i centralnu i jos neke konponente a ostalo PCHardware i GamingShopBN :)
Pa kazes momku naruci mi tu centralnu, kad dodje javit ce ti se, das mu podatke, posalje ti centralnu i platis pouzecem. Tako ti oni svi rade s robom koja im nije na stanju, a tako je u 90% slucajeva. 7-15 dana ces cekati
REDDEVILS

#3258 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by REDDEVILS »

caseytron wrote:
Pa kazes momku naruci mi tu centralnu, kad dodje javit ce ti se, das mu podatke, posalje ti centralnu i platis pouzecem. Tako ti oni svi rade s robom koja im nije na stanju, a tako je u 90% slucajeva. 7-15 dana ces cekati
Ok hvala :thumbup:
REDDEVILS

#3259 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by REDDEVILS »

REDDEVILS wrote:
caseytron wrote:
Ok hvala :thumbup:

Poslo sam mu danas poruku i jos mi nije odg. a mislio sam od različiti prodavača na piku uzeti komponente jer ce me tako jeftinije izaći a sinoć mi je rekao da radi po narudžbi i ja mu danas pošaljem poruku da mi naruči centralnu medjutim nije mi odg. na poruku dali može naručiti ili ne i dali da sacekam do sutra ako se ne javi da pitam drugog dobavljača za centralnu. :sad:
typeOnegative

#3260 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Odgovorit će, dobije sto poruka dnevno.
Zašto ga jednostavno
ne nazoveš i završiš stvar sa pet riječi, a i ozbiljnije djeluješ tako ??!
Ko je vidio hajra od poruka :D

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
REDDEVILS

#3261 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by REDDEVILS »

typeOnegative wrote:Odgovorit će, dobije sto poruka dnevno.
Zašto ga jednostavno
ne nazoveš i završiš stvar sa pet riječi, a i ozbiljnije djeluješ tako ??!
Ko je vidio hajra od poruka :D

Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
Odgovorio je rekao je da se ceka 10-15 dana tako da sam mu rekao da naruci centralnu i kad dodje da mi javi da mu dam podatke :)
Sad sam ga zvao rekao je da ce danas narucit samo mi je rekao da mu posaljem podatke danas, dali da saljem sad podatke ili kad mu dodje centralna. Ovo pitam zato sto ce mi ovo biti prva kupovina preko pika.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3262 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by un1ted »

Pa ako ti je rekao da posaljes sada, posalji. Zasto bi se premisljao kada da saljes pdoatke?
DonieBrasco

#3263 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Posalji mu, svejedno kad on dobije, tebi ce to posljedit na kucnu adresu. Kada stigne provjeris da li je to sto si narucio, vidis stanje i platis, ako ti se ne svidi vratis.

Placanje je pri preuzimanju tako da ne brines, ako je njemu u cilju da zaradi poslat ce ti pravu stvar - a on je na dobrom glasu da radi po dogovoru. Pogotovo ti uzimas ove skupe stvari, nije nimalo jeftina ova NZXT sto zelis.
REDDEVILS

#3264 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by REDDEVILS »

DonieBrasco wrote:Posalji mu, svejedno kad on dobije, tebi ce to posljedit na kucnu adresu. Kada stigne provjeris da li je to sto si narucio, vidis stanje i platis, ako ti se ne svidi vratis.

Placanje je pri preuzimanju tako da ne brines, ako je njemu u cilju da zaradi poslat ce ti pravu stvar - a on je na dobrom glasu da radi po dogovoru. Pogotovo ti uzimas ove skupe stvari, nije nimalo jeftina ova NZXT sto zelis.
Poslo sam podatke i on mi je rekao da ce odma danas naruciti cim mu stigne salje mi na adresu :D Sad se predomisljam oko graficke kartice neznam koju bi uzeo
https://www.asus.com/uk/ROG-Republic-Of ... 8G-GAMING/
https://www.asus.com/us/ROG-Republic-Of ... 6G-GAMING/
a i za napojnu jedinicu jos nisam odlucio
http://www.coolermaster.com/powersupply ... ries/v850/
http://www.corsair.com/en/rmi-series-rm ... lar-psu-cn

Sta vi mislite dali bi moga napojna sa 750 w mogla za AMD CrossFire™ ako se odlucim za rx 480 ili da odma uzmem 850 w a ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING nema SLI podrsku ovo samo pitam ako se odlucim da ubacim dvije rx 480 u buducnosti :?:
caseytron

#3265 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

REDDEVILS wrote:
DonieBrasco wrote:Posalji mu, svejedno kad on dobije, tebi ce to posljedit na kucnu adresu. Kada stigne provjeris da li je to sto si narucio, vidis stanje i platis, ako ti se ne svidi vratis.

Poslo sam podatke i on mi je rekao da ce odma danas naruciti cim mu stigne salje mi na adresu :D Sad se predomisljam oko graficke kartice neznam koju bi uzeo
https://www.asus.com/uk/ROG-Republic-Of ... 8G-GAMING/
https://www.asus.com/us/ROG-Republic-Of ... 6G-GAMING/
a i za napojnu jedinicu jos nisam odlucio
http://www.coolermaster.com/powersupply ... ries/v850/
http://www.corsair.com/en/rmi-series-rm ... lar-psu-cn

Sta vi mislite dali bi moga napojna sa 750 w mogla za AMD CrossFire™ ako se odlucim za rx 480 ili da odma uzmem 850 w a ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING nema SLI podrsku ovo samo pitam ako se odlucim da ubacim dvije rx 480 u buducnosti :?:
Ja licno ne bih nikada stavljao SLI ili Crossfire ako uzimas samo za igre, ako radis neke druge stvari onda ok. Vidi, 1060 je nesto bolja u DX11 igrama, RX480 je bolji u DX12 igrama. Sto se tice potrosnje, RX trosi nesto malo vise, ne puno. RX ti ima 8gb memorije dok ces vamo dobiti karticu sa 6. Doduse ne znam koliko ce to biti iskoristvio u narednih 2-3 godine.

Obje te napojne ce odraditi svoje tako da vidi prvenstveno razliku u cijeni. Ako je mala razlika idi na 850, ako je puno veca onda nemoj. Nisam fanboy sto se tice AMD-a ili nVidie, tako da cu ti reci uzmi sta ti mislis da je pametnije. U ovom trenutku 1060 po meni ima blagu prednost, kako ce biti za godinu, dvije, to ne znamo. :-D
the_hooligan_ec

#3266 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by the_hooligan_ec »

Moze li mala pomoc ili savjet..
Imam trentno ovu maticnu plocu https://www.asus.com/Motherboards/P8H77M/ koja podrzaa 2 grafe istodobno. Eh sad moja graficka je https://www.asus.com/Graphics-Cards/HD7770DC1GD5/ i imam crossfire onaj adapter. Da li i koje graficke mogu spojiti da ove 2 rade zajedno ili mroaju biti iste jer tesko ej naci sad .. ganjam samo procesor i grafu za novije naslove igrica jer imam 8gb rama i sve ostalo mi je super samo procesor i grafa me handre..
caseytron

#3267 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

the_hooligan_ec wrote:Moze li mala pomoc ili savjet..
Imam trentno ovu maticnu plocu https://www.asus.com/Motherboards/P8H77M/ koja podrzaa 2 grafe istodobno. Eh sad moja graficka je https://www.asus.com/Graphics-Cards/HD7770DC1GD5/ i imam crossfire onaj adapter. Da li i koje graficke mogu spojiti da ove 2 rade zajedno ili mroaju biti iste jer tesko ej naci sad .. ganjam samo procesor i grafu za novije naslove igrica jer imam 8gb rama i sve ostalo mi je super samo procesor i grafa me handre..
Mora biti ista. Moja ti je preporuka prodaj svoju, dodaj tu lovu sto si namijenio za drugu graficku kupi jednu i miran si. Inace koji ti je procesor?
the_hooligan_ec

#3268 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by the_hooligan_ec »

caseytron wrote:
Mora biti ista. Moja ti je preporuka prodaj svoju, dodaj tu lovu sto si namijenio za drugu graficku kupi jednu i miran si. Inace koji ti je procesor?
Intel core i3
avaks

#3269 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Da bi ti radio crossfire moraš istu takvu grafiku ubaciti. E sada caka je što ti je na matičnoj jedan slot x16 a drugi x4 (taj crni) znači veoma osakaćen crossfire koji bi po meni bio potpuni promašaj. Dupla potrošnja, girjanje i buka, 1GB vrama za nove igrice nije dovoljno + da i punim crossfire ne dobiješ duple performanse nego 70-80% a ti računaj koliko bi jednom četvrtinom onda dobio ( i to u igrama koje podržavaju crossfire).
Nego u oglase grafičku i nabavi sebi neku bolju. Neki entry ti je sada GTX 1050 ili rx 460 i garantovano će bolje da rade od tog crossfirea.
Sretno!
DonieBrasco

#3270 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Da li je neko od vas u zadnje vrijeme kupovao neku noviju maticnu pocu soket 1151 i da je imao problema ?
didgeridoo

#3271 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by didgeridoo »

Imam ja 1151 socket Z170-P MB. Za sada sve ok. Na koje probleme mislis?
DonieBrasco

#3272 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Asus H170 Pro Gaming je u pitanju, zagrijao sam se opasno za istu pa na google citam iskustva i recenzije prije nego kupim.

Sto se tice problema: neki imaju problema sa RAM slotovima - nece da ucitaju memoriju - neki kazu da su pogresno ugrađeni na maticnu pa su to morali mjenjati, također sa BIOS-om problemi prilikom flashovanja (update), ili sa EZ opcijom, spominju se i problemi sa boot opcijama, sa raidom.

Ali naravno ima mnogo vise pozitivnih komentara sto znaci da je za neke sve OK za neke nije.
boogy

#3273 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by boogy »

Ja imam MSI Z170A PC MATE LGA 1151.
Moram reći da sam prezadovoljan. Preporuka :thumbup:
caseytron

#3274 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Image

Imam ovu sad za sad je sve ok, bar za moje potrebe :-D
DonieBrasco

#3275 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

caseytron wrote:
Imam ovu sad za sad je sve ok, bar za moje potrebe :-D
Jesi li radio update BIOS-a i drugih drivera ?
Post Reply