Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#3251 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

Zlato,molim te primjeti kako te tretiram kao ravnopravnog, zrelog sugovornika, te da niti jednom nisam izvadila kasiku pure :mrgreen:
Fudo387

#3252 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

male_okice wrote:
Black swan wrote:http://tribun.hr/liberalna-znanost-opis ... redrasude/
liberalna-znanost-opisivati-dojenje-kao-prirodno-je-neeticno-jer-potice-rodne-predrasude/

http://tribun.hr/njemacko-sveuciliste-o ... e-za-zene/
njemacko-sveuciliste-odrzava-masturbacijske-radionice-za-zene/

http://tribun.hr/velika-britanija-2-mla ... e-muzevno/

velika-britanija-2%-mladih-muskaraca-osjeca-se-muzevno/

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ovo prvo cista glupost, mislim da mozete ja bih prva rekla hajte. super je zabavno dojiti. :oops:

ovo drugo, pa dragi moji kad ne znate vise pogoditi taj klitoris ko vam je kriv.

a ovo trece vala nismo vam mi krive niti feminizam sto niste sigurni u svoju seksualnost, brijete noge, nosite uske hlacice da vam testisi presuse, cupate obrve i sve sl.
Haj sve, al’ ovo za pogadjanje klitorisa je prevrsilo svaku mjeru.
Ovo je jednako objavi rata. :twisted:
MarlboroGold

#3253 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:Zlato,molim te primjeti kako te tretiram kao ravnopravnog, zrelog sugovornika, te da niti jednom nisam izvadila kasiku pure :mrgreen:
:lol:
Ja sve čekam kad će slika sa šerpom :D
MarlboroGold

#3254 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

otherside wrote: :lol: :lol: :lol:

autogol :D
Prije činjenice koje su trn u oku :D
Jbg krivi su oni koji su uspostavili patrijarhat. Nisam kriv što sam rođen kao muškarac :D
dale cooper

#3255 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Šta kaže, MI MUŠKARCI! :D

A činio se kao zlatan dečko. :| :mrgreen:
MarlboroGold

#3256 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Uglavnom muškarci uz podršku žena, a to "mi" se može i zanemariti - treba govoriti samo i isključivo o pošlosti gdje se ovakav sistem uspostavio, a ovo što danas vidimo je samo rezultat toga - sve ovo, ali ne sa motivom osvete, jer svijet nije doživio kataklizmu, već napredak svih vrsta (izuzev ratova i drugih negativnih pojava).
Last edited by MarlboroGold on 10/05/2018 18:44, edited 2 times in total.
S4mpion

#3257 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

Bloo wrote: Šta su razvijene zemlje?
Za mene je razvijena zemlja gdje potencijalni poslodavac te ne pita na razgovoru za posao da li si udata, planiraš li rađati.
Za mene je razvijena zemlja gdje muškarac i žena primaju isti platu za isti posao koji obavljaju.
Zemlja gdje se trudnicama ne prekida ili pak se pusti da istekne ugovor na određeno.
Zemlja u kojoj radnice u Konzumu ne moraju da rade sve poslove, dok Himzo zaposlenik češe jaja u ćošku i slaže jabuku na jabuku.
Zemlja u kojoj je prirodno da su žene ravnopravno zastupljene u centrima moći, a ne nešto egzotično.
Zemlje u kojima se ne dozvoljava postojanje zatvorenih komuna religijskih kultova koje žene drže kao rasplodne krave.
Mogu ovako do sutra.

Feminizam onako kako ga ti zamišljaš nije nešto strano, nasilno, novo, zastrašujuće. Da, postoji i agresivni, militantni feminizam, ali kao što ti davno rekog, nema JEDOG feminizma, isto kao što nema jednog unificirajućeg ateizma. I ti si feminista ako se ne slažeš sa gore navedenim praksama i mnogim drugim koje si primjetio.
Sve je to super, ali kakve sad to veze ima s feminizmom? Otkaz će dobit' i muškarac koji padne sa skele i slomi nogu, ne mora uopšte biti trudan. Dakle, feminizam je tu da od općih problema, izdvoji samo one svoje - sebično i ignorantno.
insomnia78

#3258 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Pa ako je Himzin poso da slaze jabuke ne vidim zasto bi radio nesto drugo
Fudo387

#3259 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

Klitorisa, sisa, stoja, himzi, jabuka...
Nema sta nema u tom feminizmu.
insomnia78

#3260 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Sme mi je to poznato osim ovog Himze. Sta znaci to? Sto nije Dragan il Zoran?
Fudo387

#3261 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

Himzo je muski sovinista, gleda u jabuke i cese jaja dok one gajbe nosaju. Zoran je fin, kuha rucak. :D
insomnia78

#3262 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Kako je to simpaticno. Bajagi razvijena zemlja dje Himzo radi i svoj i njihov poso. Da su skolu ucile cesale bi i one jaja.
dale cooper

#3263 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:Uglavnom muškarci uz podršku žena, a to "mi" se može i zanemariti - treba govoriti samo i isključivo o pošlosti gdje se ovakav sistem uspostavio, a ovo što danas vidimo je samo rezultat toga - sve ovo, ali ne sa motivom osvete, jer svijet nije doživio kataklizmu, već napredak svih vrsta (izuzev ratova i drugih negativnih pojava).
Kurac bi doživio napredak da nije bilo raznih pokreta i ljudi koji su se bili spremni boriti za bolji i pravedniji svijet. Sufražetkinje za prava žena da glasaju, radnički pokreti za bolje uslove rada i sindikalno organizovanje,
civil rights pokret za građanske slobode onih koji su bili ugnjetavani i smatrani za građane drugog reda.
Ništa od toga se ne bi samo od sebe desilo da su se pitali oni koji su imali moć, a to su mahom patrijahalni bijeli
muškarci iz visokog staleža.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3264 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

Svaki taj protest bi bio smiješan da nije imao podršku onih koji su zapravo imali moć... :D

Da su bili prije 500 godina bili bi ugušeni krvlju :mrgreen:

Live and let live je najbolja filozofija, ali eto nekima ne odgovara :sad: :mrgreen:
MarlboroGold

#3265 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:Uglavnom muškarci uz podršku žena, a to "mi" se može i zanemariti - treba govoriti samo i isključivo o pošlosti gdje se ovakav sistem uspostavio, a ovo što danas vidimo je samo rezultat toga - sve ovo, ali ne sa motivom osvete, jer svijet nije doživio kataklizmu, već napredak svih vrsta (izuzev ratova i drugih negativnih pojava).
Kurac bi doživio napredak da nije bilo raznih pokreta i ljudi koji su se bili spremni boriti za bolji i pravedniji svijet. Sufražetkinje za prava žena da glasaju, radnički pokreti za bolje uslove rada i sindikalno organizovanje,
civil rights pokret za građanske slobode onih koji su bili ugnjetavani i smatrani za građane drugog reda.
Ništa od toga se ne bi samo od sebe desilo da su se pitali oni koji su imali moć, a to su mahom patrijahalni bijeli
Naravno. To ne osporavam ni sekunde, jer sve što si naveo je i dovelo do napretka, međutim neki patrijarhalni bijeli muškarci su i sami podržavali i zagovarali te pokrete. Tako je, recimo, i feudalizam nestao pojavom revolucija. Nestaće mnogo toga i za narednih 100 godina, ali opet se sve to dešavalo za vrijeme patrijarhata koji je opstao i mislim da će ostati još neko vrijeme iako mu se dobro trese stolica - sa razlogom, jer žene jesu u gorem položaju od nas kad se uzme cjelokupna slika. Zato je potreban dijalog i obostrano razumijevanje.
dale cooper

#3266 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Velkoski wrote:Svaki taj protest bi bio smiješan da nije imao podršku onih koji su zapravo imali moć... :D

Live and let live je najbolja filozofija, ali eto nekima ne odgovara :sad: :mrgreen:
Pa da si čitao bilo šta o njima znao bi da je bilo i mnoštvo fizičkih sukoba i pokušaja represije. :D
To što kod nas nije uobičajeno da se to radi i o tome govori ne znači da se nije dešavalo i
davalo rezultate drugdje. :D

Osim toga znalo se desiti i ranije da se i monarhije zbace krvlju i revolucijom. Pogledaj pod - francuska
revolucija. :D
MarlboroGold

#3267 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Velkoski wrote:Svaki taj protest bi bio smiješan da nije imao podršku onih koji su zapravo imali moć... :D

Gušili su tako prije, ali opet je mnogo toga prošlo uz čvrstu volju ljudi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3268 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

historiju pišu pobjednici :mrgreen:

francuska revolucija nije bila prije 500 godina ;o uostalom, danas podršku ima sve gdje se mogu namaći neke pare :mrgreen:
Hakiz

#3269 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

dale cooper wrote:
Da ni jedan od tih patrijahalnih bijelih muškaraca iz visokog staleža nije iz svojih razloga podržao te pokrete, ništa ti pokreti ne bi napravili.

William Wilberforce je bio patrijahalni bijeli muškarac iz visokog staleža. Engels je pomagao Marxu a bio je patrijahalni bijeli muškarac iz visokog staleža. Sufražetkinje su trebale u svojim redovima žene udate za patrijahalne bijele muškarce iz visokog staleža (zbog njihovih muževa naravno) da bi bilo šta uradile. Itd.
Tito_i_Partija

#3270 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Tito_i_Partija »

Jel' to Krste na prvoj liniji odbrane feminizma? :-D

Pa sta uradi, brt? Hocu reci sst. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3271 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

ja stojim u odbrani wta igračica, zaslužuju više para od muških bogalja :| :mrgreen:
dale cooper

#3272 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:
dale cooper wrote:
Naravno. To ne osporavam ni sekunde, jer sve što si naveo je i dovelo do napretka, međutim neki patrijarhalni bijeli muškarci su i sami podržavali i zagovarali te pokrete. Tako je, recimo, i feudalizam nestao pojavom revolucija. Nestaće mnogo toga i za narednih 100 godina, ali opet se sve to dešavalo za vrijeme patrijarhata koji je opstao i mislim da će ostati još neko vrijeme iako mu se dobro trese stolica - sa razlogom, jer žene jesu u gorem položaju od nas kad se uzme cjelokupna slika. Zato je potreban dijalog i obostrano razumijevanje.
Zato što postoje i uvijek je postojalo muškaraca koji, iako odgojeni patrijahalno, nisu bili lišeni osnovne
ljudske empatije i zdravog razuma da prepoznaju probleme i nepravde sa kojima su se suočavali drugi.
Bilo to žene, druge rase ili neko drugi. Patrijarhat je samo okvir u kojima smo mnogi od nas (barem na ovim
prostorima) rođeni i odgajani (ne svojim izborom) Što ne znači da ga se moramo pridržavati kako odrastamo
i bolje shvatamo svijet oko sebe i probleme sa kojima se suočavaju drugi, konkretno u ovom slučaju žene.
dale cooper

#3273 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Hakiz wrote:
dale cooper wrote:
Da ni jedan od tih patrijahalnih bijelih muškaraca iz visokog staleža nije iz svojih razloga podržao te pokrete, ništa ti pokreti ne bi napravili.

William Wilberforce je bio patrijahalni bijeli muškarac iz visokog staleža. Engels je pomagao Marxu a bio je patrijahalni bijeli muškarac iz visokog staleža. Sufražetkinje su trebale u svojim redovima žene udate za patrijahalne bijele muškarce iz visokog staleža (zbog njihovih muževa naravno) da bi bilo šta uradile. Itd.
Stoji, ali da nije bilo pritisaka i onih koji su ukazivali na te probleme, ne bi sigurno iz svoje milosti prstom mrdnuli.
annoy

#3274 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

Najteze i najopasnije poslove obavljaju muskarci
Hakiz

#3275 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

dale cooper wrote:
Hakiz wrote:

Stoji, ali da nije bilo pritisaka i onih koji su ukazivali na te probleme, ne bi sigurno iz svoje milosti prstom mrdnuli.
Stoji i to. Zato aludiram na patrijahalne bijele muškarce iz visokog društva koji su, kao u slučaju Wilbeforcea, sami, bez pritiska drugih, osjetili potrebu da se pobune protiv neke nepravde.

Kada bih imao milijarde i živio u vječitom strahu za djecu, morao plaćati naoružane čuvare i morao imati srednjevijekovni zamak da bih se odbranio od komšiluka koji je siromašan. ljubomoran na mene i mrzi moje bogatstvo, moguće je da bih poželio da nešto popravim u svom okruženju. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog sebične potrebe da mi nije prljavo, opasno i da mi ne smrdi kada izađem iz kuće.
Post Reply