Windows 10
Moderator: Benq
- Qler
#3251 Re: Windows 10
odi na view i na page break, vidjet ces plavo oznaceno sta izlazi izvan stranice A4 papira.. pa prilagodi, obrisi visak...
- Raigor Stonehoof
#3252 Re: Windows 10
skontao sam, page setup pa "adjust to..." i smanjio sa 77% na 75%
ne znam samo sto print preview nije to odrazavao
- Qler
#3253 Re: Windows 10
zna li neko ima li gdje kupiti povoljno office 365 licenci? nesto ala one window licence sto se prodaju jeftinije...
-
Hakiz
#3254 Re: Windows 10
Probaj isključiti antivirusni i slične programe.arnes_king wrote:Raja, imam cudan problem.
Na windows 10 pokusavam da instaliram Office 2016 ali na setup.exe uopste ne mogu kliknuti, i nema ikonice nego je samo blank. Sve ostalo mogu pokrenuti ali od ovog Offica nikako. Mislio sam da je do instalacije ali sada prebacio kod rodice gdje je isto Win10 i pokrene bez problema.
Pokusavao sam i desni klik pa da pokrenem kao administrator ali apsolutno se nista ne desi. Ima li ko ideju sta moze biti?
- arnes_king
#3255 Re: Windows 10
Probao sam, evo jucer sam nafrisko radio reinstalaciju windows 10 sistema i opet imam isti problem, ali samo sa ovom verzijom Office-a, koju sam bez ikakvih problema instalirao rodici na laptop na kojem je identicna verzija windows 10...Hakiz wrote:Probaj isključiti antivirusni i slične programe.arnes_king wrote:Raja, imam cudan problem.
Na windows 10 pokusavam da instaliram Office 2016 ali na setup.exe uopste ne mogu kliknuti, i nema ikonice nego je samo blank. Sve ostalo mogu pokrenuti ali od ovog Offica nikako. Mislio sam da je do instalacije ali sada prebacio kod rodice gdje je isto Win10 i pokrene bez problema.
Pokusavao sam i desni klik pa da pokrenem kao administrator ali apsolutno se nista ne desi. Ima li ko ideju sta moze biti?
Skinuo drugu verziju Office-a 2016 i radi.
-
Hakiz
#3256 Re: Windows 10
Meni su se takođe dešavale čudne situacije. Tako to ide.arnes_king wrote:Probao sam, evo jucer sam nafrisko radio reinstalaciju windows 10 sistema i opet imam isti problem, ali samo sa ovom verzijom Office-a, koju sam bez ikakvih problema instalirao rodici na laptop na kojem je identicna verzija windows 10...Hakiz wrote:Probaj isključiti antivirusni i slične programe.arnes_king wrote:Raja, imam cudan problem.
Skinuo drugu verziju Office-a 2016 i radi.
Evo, izlazi Office 2019. Kada pomislim da je kod mene još Office 2003. a u firmi davno prešli na LibreOffice...
- Tesla Edison
#3257 Re: Windows 10
Imam problem narode. Naime ne radi mi skrolanje na Synaptic TouchPadu na Windows 10. Na stranici proizvođača nema oficijelnih drivera pa sam skinuo za Windows 7 i radi ali... samo u nekim aplikacijama. Ne radi u Edge-u, MS aplikacijama i sl. Jel neko ima sličan problem i kako ga je riješio? Ako ima kakav driver za Windows 10 nema postavi link. Laptop je Fujitsu S761.
- TAFKAP
#3258 Re: Windows 10
pa traži direktno kod Fujitsua
- REDDEVILS
#3259 Re: Windows 10
I mene ovo zanima ako neko zna jer mi treba office 365 licenca.Qler wrote:zna li neko ima li gdje kupiti povoljno office 365 licenci? nesto ala one window licence sto se prodaju jeftinije...
Prije godinu dana sam uzeo za 3.5 dolara windows 10 pro licencu na ebayu a sad bih uzeo i office 365 licencu
- typeOnegative
- typeOnegative
#3261 Re: Windows 10
Nećete to naći za male pare zbog same politike licenciranja Microsofta, a i ime sve kaže, office 365, znači da niaje trajna nego traje godinu dana
- ferratilis
#3262 Re: Windows 10
Ima na Kinguin.net licenca za Office 2016 Home za 17 eura, ali mi je sumnjivo jer na zvanicnoj stranici kosta 150 dolara 
-
Adrian1946
#3263 Re: Windows 10
U dilemi sam koji sistem da instaliram Windows 7 ili 10 ili linux pa mogu li neki savjeti preporuke
Zbog cega npr Windows 10 ili 7 a zbog cega linux i to.
-
Papucarec
#3264 Re: Windows 10
Pozdrav, Imam problem s kompjuterom, radio sam normalno i odjednom mi je zaledila slika, nisam ga mogao restartovati, samo je stajala ta slika. Ugasio sam kompjuter na struju i ponovo probao upaliti. Kada se sistem krene dizati pojavi se ova slika https://imgur.com/BgvfmVc i samo se restartuje kompjuter stalno tako. Windows 10 je u pitanju.
-
zippoo87
#3265 Re: Windows 10
rusi ti se sistem...to je BSODPapucarec wrote:Pozdrav, Imam problem s kompjuterom, radio sam normalno i odjednom mi je zaledila slika, nisam ga mogao restartovati, samo je stajala ta slika. Ugasio sam kompjuter na struju i ponovo probao upaliti. Kada se sistem krene dizati pojavi se ova slika https://imgur.com/BgvfmVc i samo se restartuje kompjuter stalno tako. Windows 10 je u pitanju.
pokusaj izvaditi graficku,ram...probaj ponovo restartovati
pokusaj uci i u safe mode,pa tamo probaj testirati sa nekim programom...vidi temperature procesora
takvu poruku izbacuje kada je sistem nestabilan i rusi se...a uzrok moze biti bilo sta za takvu poruku
- nagibSA
#3266 Re: Windows 10
I meni se desilo iz cista mira neki dan, da se pojavi isti plavi ekran, samo sto je meni bio BAD POOL CALLER. Bilo je jos istih slucajeva ovih dana, dakle sumnjam da je do tebe/mene/i ostalih, M$ nesto talasa sa updateima.Papucarec wrote:Pozdrav, Imam problem s kompjuterom, radio sam normalno i odjednom mi je zaledila slika, nisam ga mogao restartovati, samo je stajala ta slika. Ugasio sam kompjuter na struju i ponovo probao upaliti. Kada se sistem krene dizati pojavi se ova slika https://imgur.com/BgvfmVc i samo se restartuje kompjuter stalno tako. Windows 10 je u pitanju.
Morao sam 2x restartovati da bude OK /0prvi put sam morao gasiti kao i ti/, posle je sve sljakalo dobro.
Zato treba backupe systemske particije raditi redovno.
Probaj uci u safe mode...
-
Papucarec
#3267 Re: Windows 10
Ja sam probao instalirati nanovo windows 10 i sedmicu i nisam uspio. Kada ga busta i ono lodria fajlove i kad treba da krene ono instalacija da se odabere koji windows 64 bit ili 32 itd. samo zaledi kompjuter, ne mogu ga restartovat, moram na dugme ugasiti ili ono na struju. Odjednom ovo pocelo gledao youtube i samo zaledi. Instalirao bi nanovo system al ne mogu. Moze li biti da je RAM .... I meni to isto nekad izbaci BAD POOL HEADERnagibSA wrote:I meni se desilo iz cista mira neki dan, da se pojavi isti plavi ekran, samo sto je meni bio BAD POOL CALLER. Bilo je jos istih slucajeva ovih dana, dakle sumnjam da je do tebe/mene/i ostalih, M$ nesto talasa sa updateima.Papucarec wrote:Pozdrav, Imam problem s kompjuterom, radio sam normalno i odjednom mi je zaledila slika, nisam ga mogao restartovati, samo je stajala ta slika. Ugasio sam kompjuter na struju i ponovo probao upaliti. Kada se sistem krene dizati pojavi se ova slika https://imgur.com/BgvfmVc i samo se restartuje kompjuter stalno tako. Windows 10 je u pitanju.
Morao sam 2x restartovati da bude OK /0prvi put sam morao gasiti kao i ti/, posle je sve sljakalo dobro.
- holowey
#3268 Re: Windows 10
meni je 1703 pravio bsod 3-4 puta dnevno, pa nekad prodje par dana bez bsod pa ponovo igranka... 1709 je rijesio bsod ali napravio druge probleme... *ebali ih ovakvi apdejti 
- p206
#3269 Re: Windows 10
da...baš sam jučer skinuo original Windows direktno sa MS stranice i svakih sat-dva mi se isto dešavalo...nešto su sjebali zadnjim updatomnagibSA wrote:I meni se desilo iz cista mira neki dan, da se pojavi isti plavi ekran, samo sto je meni bio BAD POOL CALLER. Bilo je jos istih slucajeva ovih dana, dakle sumnjam da je do tebe/mene/i ostalih, M$ nesto talasa sa updateima.Papucarec wrote:Pozdrav, Imam problem s kompjuterom, radio sam normalno i odjednom mi je zaledila slika, nisam ga mogao restartovati, samo je stajala ta slika. Ugasio sam kompjuter na struju i ponovo probao upaliti. Kada se sistem krene dizati pojavi se ova slika https://imgur.com/BgvfmVc i samo se restartuje kompjuter stalno tako. Windows 10 je u pitanju.
pokušao sam sve moguće youtube tutorijale ali džaba...
nakon toga sam instalirao krekovanu verziju iz 2016 god. i sve normalno radi
definitivno nestabilan sistem, ovaj koncept velikih update-a svakih pola godine i onih redovnih mjesečnih je katastrofa... za većinu običnih korisnika te promjene donesu samo probleme a one koristi većina ih i ne osjeti
-
Adrian1946
#3270 Re: Windows 10
Pao sistem.Papucarec wrote:Pozdrav, Imam problem s kompjuterom, radio sam normalno i odjednom mi je zaledila slika, nisam ga mogao restartovati, samo je stajala ta slika. Ugasio sam kompjuter na struju i ponovo probao upaliti. Kada se sistem krene dizati pojavi se ova slika https://imgur.com/BgvfmVc i samo se restartuje kompjuter stalno tako. Windows 10 je u pitanju.
-
Adrian1946
#3271 Re: Windows 10
+1Adrian1946 wrote:U dilemi sam koji sistem da instaliram Windows 7 ili 10 ili linux pa mogu li neki savjeti preporuke
-
zippoo87
#3272 Re: Windows 10
da si ovo sto si ovdje napisao ukucao na googleu,dobio bi na stotine linkova i fino procitasAdrian1946 wrote:+1Adrian1946 wrote:U dilemi sam koji sistem da instaliram Windows 7 ili 10 ili linux pa mogu li neki savjeti preporuke
zavisi i sta tebi treba i sta hoces
windows 10 je u biti u svemu bolji od windows 7 ,ali i win 7 se i dalje koristi i vrlo je zastupljen sistem
- semirsar
#3273 Re: Windows 10
a i ti vala pade momacki na njegovo kvotanje samog sebezippoo87 wrote:da si ovo sto si ovdje napisao ukucao na googleu,dobio bi na stotine linkova i fino procitasAdrian1946 wrote:+1Adrian1946 wrote:U dilemi sam koji sistem da instaliram Windows 7 ili 10 ili linux pa mogu li neki savjeti preporuke
zavisi i sta tebi treba i sta hoces
windows 10 je u biti u svemu bolji od windows 7 ,ali i win 7 se i dalje koristi i vrlo je zastupljen sistem
-
Hakiz
#3274 Re: Windows 10
Šta smo instalisali, instalisali smo:
https://finance.yahoo.com/news/microsof ... 49385.html
"...Windows 10 S is a streamlined version of Windows that brings better performance and battery life, at the cost of only being able to install software from the Windows Store...
...You can easily go from Windows 10 S to the more traditional and fully-featured Windows 10 Pro — but it might cost you. Owners of the Microsoft Surface Laptop can currently make the switch for free as part of a limited-time promotion, but otherwise, you might have to pay $49 for the transition...
...Instead, Microsoft will push a so-called S Mode onto all versions of the Windows 10 operating system, reports Thurott. When enabled, S Mode will make any version of Windows 10 act like Windows 10 S, with all of the benefits and tradeoffs therein."
Linux anyone?
https://finance.yahoo.com/news/microsof ... 49385.html
"...Windows 10 S is a streamlined version of Windows that brings better performance and battery life, at the cost of only being able to install software from the Windows Store...
...You can easily go from Windows 10 S to the more traditional and fully-featured Windows 10 Pro — but it might cost you. Owners of the Microsoft Surface Laptop can currently make the switch for free as part of a limited-time promotion, but otherwise, you might have to pay $49 for the transition...
...Instead, Microsoft will push a so-called S Mode onto all versions of the Windows 10 operating system, reports Thurott. When enabled, S Mode will make any version of Windows 10 act like Windows 10 S, with all of the benefits and tradeoffs therein."
Linux anyone?
-
Mega Man X
#3275 Re: Windows 10
Ah lijepi moj Linux. Šta bi bez tebe..
I dalje sam mišljenja da je pored XP-a, Windows 7 najbolji operativni sistem koji je MS ikada izdao. Win 10 je katastrofa.
Jeste da se u 2020. podrška za Win 7 gasi, ali je vrijedan svake pohvale.
Jeste da je klip star 9 mjeseci, ali je napravljen od strane čovjeka koji je radio u Microsoftu. Opet se mnogo toga nije promijenilo od strane MS-a, te je u neku ruku se i pogoršalo po pitanju privatnosti.
Ali kada sam u klipu čuo "keylogger" tj. da MS prati šta ko kuca.. od tog momenta sam se oprostio sa Win 10.
I dalje sam mišljenja da je pored XP-a, Windows 7 najbolji operativni sistem koji je MS ikada izdao. Win 10 je katastrofa.
Jeste da se u 2020. podrška za Win 7 gasi, ali je vrijedan svake pohvale.
Jeste da je klip star 9 mjeseci, ali je napravljen od strane čovjeka koji je radio u Microsoftu. Opet se mnogo toga nije promijenilo od strane MS-a, te je u neku ruku se i pogoršalo po pitanju privatnosti.
Ali kada sam u klipu čuo "keylogger" tj. da MS prati šta ko kuca.. od tog momenta sam se oprostio sa Win 10.