PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

palermo

#3251 Re: PROTESTI!!!

Post by palermo »

jefferson wrote:
Ocito da ce se stranci morati upetljati i pokusati FBiH da preustroje, svidjalo se to nekom ili ne, i ponovo vratiti neke ovlasti visokom predstavniku.
Bogati, što samo FBiH.

Izgleda, mi se stvarno otcijepili od RS-a
Reglan

#3252 Re: PROTESTI!!!

Post by Reglan »

Kako bi ovi demonstranti birali nekoga u vladu iz reda gradjana.Kako bi se vrsio odabir,neko hoce opasno da se uhljebi.
It_is_a_Leclerc

#3253 Re: PROTESTI!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

Da li neko gleda prijenos skupštine USK ?!

Ja što ih ruže demonstranti...

"Kolika je vaša plata ?" :D
hhaarree

#3254 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Jel ono reko bakir da samo ima kucu po pola sa zenom ili haluciniram, a aida gigant poklopi ga seftom nekoliko puta hladno :lol:
Last edited by hhaarree on 09/02/2014 20:34, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#3255 Re: PROTESTI!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Chmoljo wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Chmoljo wrote:eh... hoćemo li? :D

Ajmo, a gdje?
Image

Ja ne bih, moram na zenu paziti, hvala, mozda drugi put
Michio Kaku

#3256 Re: PROTESTI!!!

Post by Michio Kaku »

Ja patetičnije i gluplje demagogije od Bakira i Željke na FTv ne čuh nikada. Da mi je neko pričao ne bih vjerovao. Ne znam da li da plačem ili da se smijem...

I dobro reče onaj Žarko Korać, odbiće se o glavu političarima ovo skeretanje pažnje na zgradu umjesto na suštinu protesta. Takvo vrijeđanje inteligencije je nezabilježeno, u rangu onoga hajmo osnovat fond od milijardu maraka i bonove za domaći deterdžent siromašnima.
IDontCare

#3257 Re: PROTESTI!!!

Post by IDontCare »

Dr. Kuca wrote:Joj ovi u tuzli, gori od politicara. Sad ce se oni uvaliti negdje.

Bolje i to nego ove jos gledati 20 god !
O'zone
Globalni moderator

#3258 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Dame i gospodo nakon ovih ispljuvaka koje smo čuli iz usta dva člana prijedsedništva razmislite o tome da li treba nastaviti ili ne.

Samo razmislite.

Zanemarite političke i stranačke razlike koje su ovdje na forumu.

Samo razmislite o tome da su oni cijelo vrijeme svjesni šta trebaju i šta su trebali uraditi ali ništa uradili nisu.
StupskaBitanga

#3259 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

It_is_a_Leclerc wrote:Da li neko gleda prijenos skupštine USK ?!

Ja što ih ruže demonstranti...

"Kolika je vaša plata ?" :D
Gdje se gleda

Sent from my iPhone using Tapatalk
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3260 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

Kaze Bakir, posjedujem samo kucu popola sa zenom.

Sve drugo sto mi nadju na moje ime neka uzmu.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa kraljevski. Fenomenalno. Odlicno.
Alfons Kauders

#3261 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

hhaarree wrote:stigo čmoks :kiss: :mrgreen:

jao sto bakir i komso ispovracase nebuloza raznoraznih, to neko procesuiranje, to fond od milijardu za nezbrinute, to bonovi za kupovinu domacih proizvoda za siromasne, ma haus, jebo ti norvesku kako ce oni da srede fedrejšn za 2 do 3 dana
jos kad skontas da su to ideje koje nisu koristili u kampanji jer su bile suvise debilne, osto skart u steku za crne dane
jefferson

#3262 Re: PROTESTI!!!

Post by jefferson »

palermo wrote:
jefferson wrote:
Ocito da ce se stranci morati upetljati i pokusati FBiH da preustroje, svidjalo se to nekom ili ne, i ponovo vratiti neke ovlasti visokom predstavniku.
Bogati, što samo FBiH.

Pa jel ti fakat kontas da je ukidanje RS realno? Bolje dva koraka naprijed, jedan nazad, nego rat. Pusti Dodu nek vazi, samo ce se to rjesiti od sebe. Ali nece se rjesiti ako FBiH bude kakva jeste, gdje se ne zna ko pije a ko placa.
kanocale

#3263 Re: PROTESTI!!!

Post by kanocale »

ide mrka,ohanite malo. :D Image

vidim ja neko hoce da se uhljebi pa ko velim da se i ja javnem za jednu foteljicu. mozda mi se posreci ... :lol:
groove

#3264 Re: PROTESTI!!!

Post by groove »

gdje to prica bakiraga? :D
ima li link?
Logovan

#3265 Re: PROTESTI!!!

Post by Logovan »

k1ks wrote:
Logovan wrote:
k1ks wrote:Sad me je stid sto zivim u BiH,da se hoce zaratit da sto lakse odem iz ove zemlje !!!!!!!!!!!!!! :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
Bujrum brate idi odmah iz države. Nemoj čekati rat.

I čuj stid te što živiš u BiH. :run:
Jeste i sto se mene tice kad vidim ko me je vodio sve ove godine i od koga meni zivot zavisi da se hoce i raspast sve !!!
a planiram nego lakse je azil dobit kad je ratno stanje. Moram li ti pojasnit sta je azil ???
Nevjerovatno kakvo imaš razmišljanje. Nevjerovatno.
Kao prvo ne treba te biti stid što živiš u BiH, nego te treba biti stid kakve političare imamo. Ovo dvoje nije isto, ili te je stid gdje živiš ili te je stid glupih političara.
Kao drugo znam da ti se ide iz ove države ali rat ne možeš i ne smiješ prizivati. Fakat mi nije jasno kako se to može reći, takvo razmišljanje je skroz retardirano. Ma fuj. Ti se stidi zbog ovog, čuj daj rat da odem odavde. Fuj.
webby-x

#3266 Re: PROTESTI!!!

Post by webby-x »

Sluša li tko ova dva siromaha na FTV.
Bože moj, kakvi bolidi.

:D

Hamdija je jedini junak, ne da se k'o Saddam.

:-D
House

#3267 Re: PROTESTI!!!

Post by House »

-LIBERO- wrote:Kaze Bakir, posjedujem samo kucu popola sa zenom.

Gledao sam na FTV :lol: :lol: a jbt budale
Labirint

#3268 Re: PROTESTI!!!

Post by Labirint »

Prosto je nevjerovatno kako ljudi (intelektualci) van ove drzav
jasnije i preciznije seciraju stvari nego nazovi umnjaci samoproglaseni voljene nam domovine. Ko je veceras slvsao prof Koraca sve bi mu MORALO biti jasno.
O'zone
Globalni moderator

#3269 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

charrrmed wrote:Evo na dnevniku kazu da se grupa u Bijeljini okupila i vikala: "Ovo je Srbija" :-?
Oovo je bitnije i zbog ovoga je Dodik otišao u Srbiju i zbog ovoga se Srbija petlja a sa druge strane imamo Hrvatsku u kojoj se isto događa
U Beogradu skup podrške protestima građana u BiH
09. februar 2014. u 10:42

Grupa građana koja podržava masovne građanske proteste u Bosni i Hercegovini najavila je danas da će 10. februara, u ponedeljak u centru Beograda, na Trgu republike organizirati protest solidarnosti.

Protest organiziraju građani koji su se okupili na grupi na Facebooku pod nazivom “Podrška narodu Tuzle iz Srbije”. U pisanom saopćenju dostavljenom medijima, navodi se da protesti u BiH na dramatičan način postavljaju pitanja koja se ućutkavaju godinama, piše Blic.

“Njihova spontanost, orijentacija na socijalne i ekonomske probleme i, istovremeno, jasna težnja da se distanciraju od nacionalnih i verskih sukoba, kao i od svih postojećih političkih partija pružaju po prvi put prostor mladim i uglavnom nezaposlenim ljudima da uzmu aktivno učešće u političkom životu,” stoji u saopćenju.

Dodaje se da je Tuzla podigla svoj glas i započela borbu za socijalna prava i prevazilaženje podjela.

“Najbolja solidarnost koju možemo da pružimo jeste da se i sami organizujemo i konačno na dnevni red postavimo pitanja dvodecenijske pljačke narodnog bogatstva putem ratova i privatizacija”, navodi se u saopćenju.

Skup je zakazan za 16 sati kod restorana Ruski car.
Alfons Kauders

#3270 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

jefferson wrote:
palermo wrote:
jefferson wrote:
Bogati, što samo FBiH.

Pa jel ti fakat kontas da je ukidanje RS realno? Bolje dva koraka naprijed, jedan nazad, nego rat. Pusti Dodu nek vazi, samo ce se to rjesiti od sebe. Ali nece se rjesiti ako FBiH bude kakva jeste, gdje se ne zna ko pije a ko placa.
jedini nacin

zapadna njemaccka :D
House

#3271 Re: PROTESTI!!!

Post by House »

Hamdija Hussein :D :lol: :lol:
emmir1

#3272 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

Gledam u Tuzli imaju predstavnike i razgovaraju

U Bihaću jedna jako pismena ženska osoba ispred bosanskog proljeća predala zahtjeve.

Mi u Sarajevu ništa.

Nama klošari i lopovi koji obijaju trafike govore na megafon pred okupljenom masom
O'zone
Globalni moderator

#3273 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

dale cooper

#3274 Re: PROTESTI!!!

Post by dale cooper »

-LIBERO- wrote:Kaze Bakir, posjedujem samo kucu popola sa zenom.

Da suzu pustis. :cry:

:D
don vito

#3275 Re: PROTESTI!!!

Post by don vito »

jefferson wrote:
palermo wrote:
jefferson wrote:
Bogati, što samo FBiH.

Sad ce ti reci "rahat-patnja"
Ali samo na forumu,
hajd stisni damu pa pred 5.000 radnika u Tuzli reci "rahat-patnja" i "gladujte dok se ne rastope boje iz Daytona".
Post Reply