Sirija

Locked
vivaldi

#3251 Re: Sirija

Post by vivaldi »

ferum wrote:tako nekako, otuda i ta eventualna vojna intervencija..sigurno da nije razlog za intervenciju stradanje sirijskog naroda, jer sirijski civili stradaju već 2 i pol godine..i imali su razloga za napad već i prije, no ništa nisu poduzeli..cilj je spriječiti neku novu ''talibanizaciju'' Sirije..zamislite ljude poput talibana i al-Kaide uz Izrael... :-) i ma koliko Izrael vojno bio nadmoćan nad takvim jedinicima i pokretima ipak cionistima ne bi bili sretni da ih imaju za komšije...
ma kako god okrenes tesko je doci do nekog iole ozbiljnije pretpostavke - ako izraelu ne odgovara al nusra, sto onda skidaju asada, s kojim su u miru dugo?

najvise argumenata ima teza da krvoprolice odgovara svima sem naravno sirijcima koji ginu - rusima jer se rjesavaju cecena, turcki jer kurdi vjerovatno odlaze da pomazu svojoj braci, militanti dolaze i iz zap evrope..elem svi nabrijani se sada bave samo sirijom, o drugim metama i ne razmisljaju.

tu medjutim postoji problem koliko i koliko dugo je to moguce drzati pod kontrolom jer su sve okolne zemlje uvucene, a u iraku i libanu se sukob vec i preliva.

vezano za udare, oni su izgleda neizbjezni, pa ostaje pitanje koliku ce stetu napraviti, i d ali ce to mozda kasnije "postujuci ranije poptisane ugovore" rusi sve to sa par isporuka kompnezovati?

inace, vjerujem da su prvi izvjestaji poslije napada vec napisani i u washingtonu i u damasku. Vec je nanesena velika steta asadaovom rezimu, a hrabra sirijski vojska je vec oborila jedno 34 tomahawka i mozda potopila 1 razarac. (posto je samo 5-6 brodova u mediteranu vjerovatno bi bilo previse da im prvi dan potope vise od 1 :D )
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3252 Re: Sirija

Post by pici »

Obama donio odluku: SAD trebaju poduzeti vojnu akciju protiv Sirije
Američki predsjednik Barack Obama rekao je u Bijeloj kući da SAD treba reagirati na ubijanje građana hemijskim oružjem, ali će tražiti dozvolu Kongresa za vojni udar na tu državu. Sudeći prema ovom govoru, Obama je odgodio napad zato što će tražiti odobrenje Kongresa za zračne napade.

Image
zambaklija

#3253 Re: Sirija

Post by zambaklija »

jon_jovi wrote:Image

Najviše imaju ovih raketa
sve je to nažalost karina :(
vivaldi

#3254 Re: Sirija

Post by vivaldi »

ako imaju ista u glavi ovo ne treba ni vaditi na lice zemlje, a kamoli probat ispaljivat
Herr Flick

#3255 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3256 Re: Sirija

Post by Truba »

Image
vivaldi

#3257 Re: Sirija

Post by vivaldi »

nisu bas francuzi za potcjenjivanja
ferum

#3258 Re: Sirija

Post by ferum »

vivaldi wrote:nisu bas francuzi za potcjenjivanja
imaju oni svoje elitne jedinice, legionare, skupine kriminalaca, ubica, hohštaplera i bandita... :D
vivaldi

#3259 Re: Sirija

Post by vivaldi »

ferum wrote:
vivaldi wrote:nisu bas francuzi za potcjenjivanja
imaju oni svoje elitne jedinice, legionare, skupine kriminalaca, ubica, hohštaplera i bandita... :D
ko nema? mislio sam na tehnologiju
Kikibombona

#3260 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Image

Nije da bi mi godilo njihovo drustvo, al mi izgledaju neuporedivo vedrije od mracnjaka koje predvodi Nusra Front i slicne ekstremisticke organizacije. Asad je govno, al je SAA multietnicka armija. Manjine su nespojive sa konceptom drustvenog uredjenja koje promoviraju Nusra i slicni.

Druga strana...

Image

Image

Meni nekako ovi prvi izgledaju normalnije :-) ..
ferum

#3261 Re: Sirija

Post by ferum »

Kikibombona wrote:

Image

Nije da bi mi godilo njihovo drustvo, al mi izgledaju neuporedivo vedrije od mracnjaka koje predvodi Nusra Front i slicne ekstremisticke organizacije. Asad je govno, al je SAA multietnicka armija. Manjine su nespojive sa konceptom drustvenog uredjenja koje promoviraju Nusra i slicni.

Druga strana...

Image

Image

sjooo ti analize :lol: :-)
Herr Flick

#3262 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

SAA=Armija BiH

Al Nusra front=Četnici
Hrulj

#3263 Re: Sirija

Post by Hrulj »

Herr Flick wrote:SAA=Armija BiH

Al Nusra front=Četnici
Ocajan si :lol:
Kikibombona

#3264 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kikibombona wrote:
Iz ovih klipova se vide da pripadnici SAA vole zivot, da bi radije plesali i zabavljali se nego ratovali. Pobunjenici su napravili visestruko vise youtube snimaka, a meni nije uspjelo naci nijedan gdje se moze vidjeti da uzivaju u zivotu. Poenta je da su pripadnici SAA slicniji nama od ovih pobunjenika. Zbog toga me cudi da su forumasi kao Alfons ili Cool naklonjeni ljudima sa kojim vjerovatno nikad ne bi dijelili istu prostoriju. Makar na snimcima pripadnici SAA izgledaju normalnije.
SAA=Armija BiH

Al Nusra front=Četnici
Otprilike takav utisak imam nakon nekoliko desetina odgledanih klipova jednih i drugih.
Herr Flick

#3265 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Hrulj wrote:

Al Nusra front=Četnici

Jesi vidio :D :D
Hrulj

#3266 Re: Sirija

Post by Hrulj »

Kikibombona wrote:
Kikibombona wrote:
Iz ovih klipova se vide da pripadnici SAA vole zivot, da bi radije plesali i zabavljali se nego ratovali. Pobunjenici su napravili visestruko vise youtube snimaka, a meni nije uspjelo naci nijedan gdje se moze vidjeti da uzivaju u zivotu. Poenta je da su pripadnici SAA slicniji nama od ovih pobunjenika. Zbog toga me cudi da su forumasi kao Alfons ili Cool naklonjeni ljudima sa kojim vjerovatno nikad ne bi dijelili istu prostoriju. Makar na snimcima pripadnici SAA izgledaju normalnije.
SAA=Armija BiH

Al Nusra front=Četnici
Otprilike takav utisak imam nakon nekoliko desetina odgledanih klipova jednih i drugih.
A al nusra ne vole nista u zivotu buduci da ne guze nista dok su tamo?
Jah mjerila i govana
MuaDib

#3267 Re: Sirija

Post by MuaDib »

Prema Siriji krenulo 20 ruskih ratnih brodova!

Sirijska državna novinska agencija SANA u četvrtak je javila da je pet ruskih ratnih brodova prošlo Sueski kanal i ušlo u Sredozemlje. Portparol ruske ratne mornarice rekao je da je to prvi put u nekoliko decenija da ruska pacifička flota uplovljava u Sredozemlje

Ruska vlada naredila je premještanje dvadesetak vojnih brodova u patrolu kraj njihove pomorske baze u Siriji, objavio je Wall Street Journal.

New York Times javlja da je Putin odobrio i slanje unaprijeđenih raketa Jakont, što su Sjedinjene Države i Evropa zabilježile kao još jedan agresivni ruski pokušaj da odvrati Zapad i Izrael od intervencije u sirijskom građanskom ratu.

Sirijska državna novinska agencija SANA u četvrtak je javila da je pet ruskih ratnih brodova prošlo Sueski kanal i ušlo u Sredozemlje.
Portparol ruske ratne mornarice rekao je da je to prvi put u nekoliko decenija da ruska pacifička flota uplovljava u Sredozemlje.

Prema njegovim riječima, ruski ratni brodovi idu prema Kipru. Ruski mininstar odbrane potvrdio je da Rusija okuplja posebne pomorske snage na Mediteranu kako bi “zaštitila ruske interese u regiji.”

U međuvremenu, mediji izvještavaju o tome da su iz Rusije u Siriju poslate protivbrodske krstareće rakete, riječ je navodno o naprednijoj verziji Jakonta, s kojima je Rusija dosad snabdjevala Asada a sada su opremeljeni naprednijim radarom i bitno većim učinkom.

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun najavio je da će se međunarodna konferencija o Siriji održati “što je prije moguće” ali još nema dogovora o datumu. On se u četvrtak sastao s ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim i obojica su upozorila da međunarodna zajednica ne smije odugovlačenjem smanjiti izglede za uspjeh konferencije.

Lavrov je ponovio ruski stav da Iran mora biti pozvan na sastanak, a to komplikuje organizaciju jer zapadni lideri ne žele razgovarati s Irancima, pogotovo ne o Siriji.

Lavrov kaže da Rusija ostaje pri već potpisanim sporazumima o naoružanju, posebno sporazumima o oružju za protivvazdušnu odbranu.” Što znači da izraelski premijer Benjamin Netanjahu početkom nedjelje u Moskvi nije ništa napravio kada je došao nagovoriti Ruse da Sirijcima ne prodaju rakete S-300 kao što su dogovorili s Asadom.

Netanjahu je strašno nervozan zbog želje Sirije i Irana da rat iskoriste za jačanje Hezbolaha na sjeveru Izraela. Iranci vjeruju da će do kraja godine SAD ili Izrael, ili oboje, donijeti odluku o vojnom udaru na iranska nuklearna postrojenja, a rasplamasavanje vojne operacije koja bi prijetila izraelskoj teritoriji smatraju efikasnim odvraćanjem dvaju zemalja od planova za intervenciju u Iranu.

http://www.jutarnji.hr/putin-poslao-rus ... u/1123079/
webby-x

#3268 Re: Sirija

Post by webby-x »

Eto dali su Assadu par tjedana da riješi stvar.
Ovo mu je šansa, valjda je neće prokockati.
Treba istjerati tu bagru nazad u okolne zemlje
odakle su i došli.
ferum

#3269 Re: Sirija

Post by ferum »

Hrulj wrote:

Al Nusra front=Četnici
Nije to samo ocaj, nego pokusaj da se pravedna i casna borba Armije BIH uprlja, okalja, oljaga smisljenom i ciljanom usporedbom sa ovim Basarovim zlocincima i siledzijama..zna on dobro sta hoce da kaze, samo sto je to pucanj u prazno... ;)
ferum

#3270 Re: Sirija

Post by ferum »

Hrulj wrote:
Kikibombona wrote:
Kikibombona wrote:
SAA=Armija BiH

Al Nusra front=Četnici

Jah mjerila i govana
Za razliku od Basarovih sebiha koji silovase sve zene i djevojke do kojih se dokopaju Nusra borci posto ne guze sigurno da su zagoreli.. Ipak su to ljudi koji u svojim drzavama imaju po 3-4 zene, jbga ljudi zagondzije.. Ali zato ce naguziti Basara drskom od metke kad ga uhvate :D
Last edited by ferum on 31/08/2013 22:34, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3271 Re: Sirija

Post by pici »

ZAPAD ŠOKIRAN: Prema Siriji krenulo 20 ruskih ratnih brodova!

Sirijska državna novinska agencija SANA u četvrtak je javila da je pet ruskih ratnih brodova prošlo Sueski kanal i ušlo u Sredozemlje. Portparol ruske ratne mornarice rekao je da je to prvi put u nekoliko decenija da ruska pacifička flota uplovljava u Sredozemlje
matematicar_teski

#3272 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

amerika drhti od stranse ruske flote :lol: :lol:

pa bolju flotu ima moj prijatelj na Hvaru, kod kojeg ljetujem svake godine :lol:
Kikibombona

#3273 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Hrulj wrote:
Jah mjerila i govana
Samo hocu reci da pripadnici SAA vise podsjecaju na nase ljude. Vole se veseliti, pjevati, zezati... Izgledaju normalnije na prvi pogled.

Nusra i slicni meni izgledaju jezivo na svakom snimku.
webby-x

#3274 Re: Sirija

Post by webby-x »

Herr Flick wrote:Al Nusra front=Četnici
Četnici su barem "domaći."
Ovi džihadisti su iz Arabije, Iraka, Jemena, Čečenije ... ološ.
webby-x

#3275 Re: Sirija

Post by webby-x »

Kikibombona wrote:Zbog toga me cudi da su forumasi kao Alfons ili Cool naklonjeni ljudima sa kojim vjerovatno nikad ne bi dijelili istu prostoriju.
Kakvu prostoriju?
Alfonsu bi ovi otkinuli glavu prvom prilikom.
Locked