nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sparky

#3251 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

direstraits0078 wrote:
sparky wrote:https://youtu.be/ukrHW1ff2E0

Kao snima službeno vozilo u prekršajima, a radi isto. Ovi glupani su mi najgori!

https://youtu.be/E1-S5IpmwJw

Pa jos jedan snimak od istog kloca, rejseri neki opasni(čini mi se ko da je TZ).
To je taj pacijent s Cliom.
Onda je zaslužio one batine sto mu je drot obećao. Vjerovatno je ono što mi vidimo na klipu samo mali dio. Dok je uspio natjerati drota da prekrši nekoliko pravila o pratnji vip osobe.
Glupan klasični
tempuser

#3252 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
Tempuser (gorane), fakat postujem tvoje poznavanje zakona i znam da si potkucan. Znamo se i licno odavno AK. Medjutim nisi u pravu sto se tice funkcije pasatara. Pasatar ima puno ozbiljnih djela koja se vode protv njega (slucajno sam saznao ali 100% sigurna informacija inace ne bih je ni prenosio ovako) i kao takav nema nikakve vrste policijske institucije koja bi mogla zaposliti njega u svoje redove. Ne vjerujem da bi mogao raditi ni kao security na ulazu u neki trzni centar a kamoli sta vise i nositi oruzije. Po zakonu. Medjutim kako se nasao u ulozi vozaca ili bodyguard-a nekoga "vaznog u drzavi" to je drugi par carapa.
I samim tim nema sile da bi ON mogao traziti dokumente , zapisati nekoga, napraviti sluzbenu prijavu, napakovati nesto......znaci on je bukvalno vozac nista drukciji od taksiste. Po zakonu. Ako bi imao "nekoga" ko bi mu to mogao srediti da neko nekom nesto napakuje, onda da.
Ponasanje idiota u passatu i kako je on dobio posao je nazalost diretkna posljedica stanja u drzavi i o tome se naravno da razgovarati bez ikakvih dilema, ali to je jedna stvar. Druga stvar je cinjenica da je on, uprkos svemu i uprkos funkciji koju obavlja, policajac Direkcije i samim time ovlasteno sluzbeno lice. U Zakonu o policijskim sluzbenicma BiH stoji ovako:

GLAVA III - POJEDINA POLICIJSKA OVLAŠTENJA

Član 10.
Policijska ovlaštenja propisana ovim zakonom
(1) Pored dužnosti i ovlaštenja propisanih ZKP-om, policijskim službenicima se, u cilju sprecavanja krivicnih djela i održanja javnog reda i mira, ovim zakonom daju sljedeca policijska ovlaštenja:
1. provjera i utvrdivanje identiteta lica i stvari;
2. obavljanje razgovora;
3. privodenje;
4. potraga za licima i stvarima;
5. privremeno ogranicavanje slobode kretanja;
6. izdavanje upozorenja i naredbi;
7. privremeno oduzimanje predmeta;
8. korištenje tudih vozila i komunikacionih sredstava;
9. pregled lica, stvari i prevoznih sredstava;
10. snimanje na javnim mjestima;
11. upotreba sile;
12. obrada licnih podataka i vodenje evidencija;
13. zaprimanje prijava.

@jeffersonu sam citirao clanove zakona po kojima se mogao identifikovati naknadno i na drugi nacin sta god to znacilo.

Ovo sto se desilo na snimku prije svega posljedica raznih "strucnjaka" po medijima i forumima koji su namastali i naizmisljali neka pravila i zakone po kojima moze prepoznati auto koje nema prvenstvo prolaza itd itd pa su zdusno odlucili da se qurce! Da se glupan u Cliu nije lijepo majmunu iz Passata ovaj mu nikad ne bi stao i prijetio, sto je opet prica za sebe!

Zakljucak price, vozac je duzan propustiti vozilo sa pravom prvenstva, a ne postoji nacin da vozac zna da li civilni auto sa rotacijama ima pravo prvenstva ili je divljak bez pokrica. Sve ove teorije, prvi auto mora biti uniformisani, mora biti toliko i toliko auta, rotacije moraju biti tu i tu su izmisljene! @bakir1 je naveo clan zakona, ali nije obratio paznju na ono "ili" izmedju rotacija na krovu i na drugim mjestima. Cak i kad bi na neki nepoznati nacin vozac ustanovio da se radi o vozilu koje ima nelegalne blinkere nije njegovo da to rjesava na cesti!
direstraits0078

#3253 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

sparky wrote:
direstraits0078 wrote:

Kao snima službeno vozilo u prekršajima, a radi isto. Ovi glupani su mi najgori!

Pa jos jedan snimak od istog kloca, rejseri neki opasni(čini mi se ko da je TZ).
Onda je zaslužio one batine sto mu je drot obećao. Vjerovatno je ono što mi vidimo na klipu samo mali dio. Dok je uspio natjerati drota da prekrši nekoliko pravila o pratnji vip osobe.
Glupan klasični
To je samo mali dio.
zdruzdjo

#3254 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
........ Druga stvar je cinjenica da je on, uprkos svemu i uprkos funkciji koju obavlja, policajac Direkcije i samim time ovlasteno sluzbeno lice.
U Zakonu o policijskim sluzbenicma BiH stoji ovako:

GLAVA III - POJEDINA POLICIJSKA OVLAŠTENJA

Član 10.
Policijska ovlaštenja propisana ovim zakonom
(1) Pored dužnosti i ovlaštenja propisanih ZKP-om, policijskim službenicima se, u cilju sprecavanja krivicnih djela i održanja javnog reda i mira, ovim zakonom daju sljedeca policijska ovlaštenja:
1. provjera i utvrdivanje identiteta lica i stvari;
2. obavljanje razgovora;
3. privodenje;
4. potraga za licima i stvarima;
5. privremeno ogranicavanje slobode kretanja;
6. izdavanje upozorenja i naredbi;
7. privremeno oduzimanje predmeta;
8. korištenje tudih vozila i komunikacionih sredstava;
9. pregled lica, stvari i prevoznih sredstava;
10. snimanje na javnim mjestima;
11. upotreba sile;
12. obrada licnih podataka i vodenje evidencija;
13. zaprimanje prijava.

@jeffersonu sam citirao clanove zakona po kojima se mogao identifikovati naknadno i na drugi nacin sta god to znacilo.

Ovo sto se desilo na snimku prije svega posljedica raznih "strucnjaka" po medijima i forumima koji su namastali i naizmisljali neka pravila i zakone po kojima moze prepoznati auto koje nema prvenstvo prolaza itd itd pa su zdusno odlucili da se qurce! Da se glupan u Cliu nije lijepo majmunu iz Passata ovaj mu nikad ne bi stao i prijetio, sto je opet prica za sebe!

Sve ove teorije, prvi auto mora biti uniformisani, mora biti toliko i toliko auta, rotacije moraju biti tu i tu su izmisljene! @bakir1 je naveo clan zakona, ali nije obratio paznju na ono "ili" izmedju rotacija na krovu i na drugim mjestima. Cak i kad bi na neki nepoznati nacin vozac ustanovio da se radi o vozilu koje ima nelegalne blinkere nije njegovo da to rjesava na cesti!

Ok da opet naglasim gorane. NIJE POLICAJAC.Znam. Tu su pravo ali pravo ozbiljna djela koja se vode protiv njega i npr nema sanse da bi mogao ikako dobiti dozvolu za nosenje oruzija. Vjerujen da ga ima ali sumnjam u dozvolu. Na kraju krajeva i kad ministar ima oruzije bez dozvole, ne cudi me da i ovakav jedan moze imati.
Ove uredbe od policijskih ovlasti su opste poznata stvar. Ali obzirom da sam spomenuo da nije policajac, ali uzmimo za bajku da jeste, ne vidim nigdje pod 14 "prijetnja nekome da ce dobiti batine zbg nepostivanja zakona"
Mislim da pravilnik o vozilima pod pratnjom opravdava upotrebu sile ukoliko bi se vozilu pod pratnjom priblizilo drugo sumnjivo vozilo. E sad. Opet tu ima puuuuno "if" i "than".
I opet, frajer je dobro prosao jer moguce je da je prekrsio mnogo zakona. Ozbiljnih. I regularna policijska jedinica ga je mogla i uhapsiti pod ozbiljnim sumnjama u slucaju krsenja tih zakona.
Ali nikako kaubojstina koju je pasatar (da je kojim slucajem policajac) izrazio i sprovodio nije u toj jednacini.
insomnia78

#3255 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

supercali wrote:Insomnia jel i ovaj sluzbeni od zeljeznica ima blinkere? :D
:lol: :thumbup:
tempuser

#3256 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:

Ok da opet naglasim gorane. NIJE POLICAJAC.Znam. Tu su pravo ali pravo ozbiljna djela koja se vode protiv njega i npr nema sanse da bi mogao ikako dobiti dozvolu za nosenje oruzija. Vjerujen da ga ima ali sumnjam u dozvolu. Na kraju krajeva i kad ministar ima oruzije bez dozvole, ne cudi me da i ovakav jedan moze imati.
Ove uredbe od policijskih ovlasti su opste poznata stvar. Ali obzirom da sam spomenuo da nije policajac, ali uzmimo za bajku da jeste, ne vidim nigdje pod 14 "prijetnja nekome da ce dobiti batine zbg nepostivanja zakona"
Mislim da pravilnik o vozilima pod pratnjom opravdava upotrebu sile ukoliko bi se vozilu pod pratnjom priblizilo drugo sumnjivo vozilo. E sad. Opet tu ima puuuuno "if" i "than".
I opet, frajer je dobro prosao jer moguce je da je prekrsio mnogo zakona. Ozbiljnih. I regularna policijska jedinica ga je mogla i uhapsiti pod ozbiljnim sumnjama u slucaju krsenja tih zakona.
Ali nikako kaubojstina koju je pasatar (da je kojim slucajem policajac) izrazio i sprovodio nije u toj jednacini.
Onda objasni pojam "policijski sluzbenih K.A." iz rjesenja sa 124. strane????
To sto se vode postupni protiv njega, sto je napravio ozbiljna djela itd je jedna stvar ali sve to ne znaci da jos uvijek nije OSL.
Kad vec trazsis odgovarajuci clan probaj sa br. 6, izdavanje upozorenja i nadrebi. Policajac itekako ima pravo izdati upozorenje da ce biti ubotrebljena sila ako se njegova naredba ne bude postovala.
tempuser

#3257 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

sparky wrote:
direstraits0078 wrote:

Glupan klasični
"Strucnjak" jefferson tvrdi da je on samo radio svoj posao! :D
direstraits0078

#3258 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

Ne možemo svi biti u pravu svo vrijeme.
supercali

#3259 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

U ovom slucaju jeste radio svoj posao
Za ono sto je snimatelj pocinio nek odgovara al je bar pokazao kakvi kreteni rade po policijama agencijama i sl
jefferson

#3260 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:

To sto se vode postupni protiv njega, sto je napravio ozbiljna djela itd je jedna stvar ali sve to ne znaci da jos uvijek nije OSL.
Kad vec trazsis odgovarajuci clan probaj sa br. 6, izdavanje upozorenja i nadrebi. Policajac itekako ima pravo izdati upozorenje da ce biti ubotrebljena sila ako se njegova naredba ne bude postovala.
Ja definitivno nisam u BIh, ali cini mi se da ti manje veze sa BiH imas i stanjem u drzavi.
jefferson

#3261 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

"Strucnjak" jefferson tvrdi da je on samo radio svoj posao! :D
Apsolutno, kao i novinar.
Gorane imas dvostruke arsine (sto s eprovlaci cijelo vrijeme ovdje).
Pricas o "policajcu" iz Passata, pravima (ali ne i obavezama). zakonu, "rastezljivosti" istog kada je u pitanju pratnja, ali kada je tip iz Clia/Peugeota ili cega vec u pitanju onda: je batine zasluzio?
Nakon svega, pa i tvojih postova, bez obzira na krsenje zakona tog snimatelja, ispada da je trebao sve to snimiti za opste dobro (ne ocekujem da ces ovo razumjeti, ne pise nigdje).
tempuser

#3262 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Kakvi dvostruki arsini???? Za razliku od tebe i slicnih folozofa i "strucnjaka" ja sve sto tvrdim dokazem konkretnim argumentom.
Policajac iz Passata naravno da ima obaveze, ali ih ne pravda glupanu iz Clia!
Novinar koji napravi pricu o nasilnickom ponasanju sluzbenih lica na cesti, a pri tome "zrtvu" nijednom ne priupita ni za jedan od 4 prekrsaja koji se vide na snimci, koji su takodjer siledzijstvo na cesti, ne da ne radi svoj posao, nego je tendenziozni idiot! Ostaje i dalje misterija kako je kloc iz Clia radio svoj posao????
Glupan iz Clia je mogao biti puno pametniji, bez krsenja ikakih pravila snimiti nasilnicno preticanje, pustiti ga o upticaj i cekati sta ce se desiti (bas kao snimatelj na drugom klipu). Umjesto toga, vodeci se istim rezonima kao i ti, se krenuo qurciti, glumatati pravnika po cesti, bez namjere da nesto evidentira nego da koristi zavjetrinu auta s blinkerima i da se kasnije hvali kako je opasan. Samo dobrom voljom medjeda iz Passata nije dobio po nosu!
Kad nekom sljedeci put budes nekome davao pravne savjete po forumima ucini mu uslugu i napisi disclaimer da se to odnosi na zemlju Utopiju ili kakvu drugu pravnu zemlju cudesa, jer ce u BiH na*ebati slucajuci tebe!
Last edited by tempuser on 27/01/2016 16:33, edited 1 time in total.
tempuser

#3263 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote:
tempuser wrote:
zdruzdjo wrote:

Ja definitivno nisam u BIh, ali cini mi se da ti manje veze sa BiH imas i stanjem u drzavi.
Pardon, obavijesti, ali kad vec boldiras rjesenje, BTW procitaj zadnju recenicu na toj obavjesti
jefferson

#3264 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:Kakvi dvostruki arsini???? Za razliku od tebe i slicnih folozofa i "strucnjaka" ja sve sto tvrdim dokazem konkretnim argumentom.
Novinar koji napravi pricu o nasilnickom ponasanju sluzbenih lica na cesti, a pri tome "zrtvu" nijednom ne priupita ni za jedan od 4 prekrsaja koji se vide na snimci, koji su takodjer siledzijstvo na cesti, ne da ne radi svoj posao, nego je tendenziozni idiot! Ostaje i dalje misterija kako je kloc iz Clia radio svoj posao????
Glupan iz Clia je mogao biti puno pametniji, bez krsenja ikakih pravila snimiti nasilnicno preticanje, pustiti ga o upticaj i cekati sta ce se desiti (bas kao snimatelj na drugom klipu). Umjesto toga, vodeci se istim rezonima kao i ti, se krenuo qurciti, glumatati pravnika po cesti, bez namjere da nesto evidentira nego da koristi zavjetrinu auta s blinkerima i da se kasnije hvali kako je opasan. Samo dobrom voljom medjeda iz Passata nije dobio po nosu!
Kad nekom sljedeci put budes nekome davao pravne savjete po forumima ucini mu uslugu i napisi disclaimer da se to odnosi na zemlju Utopiju ili kakvu drugu pravnu zemlju cudesa, jer ce u BiH na*ebati slucajuci tebe!
Jean prekrsaj neopravdava drugu osobu da pocini prekrsaj.
Kao sto reko: kamera je problem, nista drugo.
S obzirom kolika se frka godinama vodi oko video dokaza u pravosudju, tvoja reakcija je nesto sto sam xxxx puta vidio medju policijom u BiH u toku sudskih procesa.
jefferson

#3265 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

Pardon, obavijesti, ali kad vec boldiras rjesenje, BTW procitaj zadnju recenicu na toj obavjesti
Obavijest ili rjesenje, to nije na sto sam obratio paznju, nego na cinjenicu da ti fakat dajes tom papiru bilo kakvu vaznost s obzirom da ona osoba uopste moze da sjedi iza volana Passata. Sta mislis da ce institucije uraditi? Otpustiti vozaca? How yes no.
tempuser

#3266 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote:
tempuser wrote:Kakvi dvostruki arsini???? Za razliku od tebe i slicnih folozofa i "strucnjaka" ja sve sto tvrdim dokazem konkretnim argumentom.
S obzirom kolika se frka godinama vodi oko video dokaza u pravosudju, tvoja reakcija je nesto sto sam xxxx puta vidio medju policijom u BiH u toku sudskih procesa.
Upravo tako, ako ga je i bilo, eventualni prekrsaj majmuna u Passatu nije ni povod, ni opravdanje glupanu iz Clia da napravi druga 4 prekrsaja, a kamera nije problem nego dokaz onoga sto pisem!
Postedi me impresija i tumacenja sta si vodio na sudskim procesima jer ne znas razlikovati osnovne pravne pojmove!
jefferson

#3267 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
jefferson wrote:
Upravo tako, ako ga je i bilo, eventualni prekrsaj majmuna u Passatu nije ni povod, ni opravdanje glupanu iz Clia da napravi druga 4 prekrsaja, a kamera nije problem nego dokaz onoga sto pisem!
Postedi me impresija i tumacenja sta si vodio na sudskim procesima jer ne znas razlikovati osnovne pravne pojmove!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja mislim da je ipak novinar za sve kriv.
tempuser

#3268 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote:
Obavijest ili rjesenje, to nije na sto sam obratio paznju, nego na cinjenicu da ti fakat dajes tom papiru bilo kakvu vaznost s obzirom da ona osoba uopste moze da sjedi iza volana Passata. Sta mislis da ce institucije uraditi? Otpustiti vozaca? How yes no.
Dajem jer je to poenta cijele price, sto je prije shvatis bice bolje jer ces se kaniti utopisticke pravne filozofije kakva ne postoji ni u Americi. Ta osoba sjedi za volanim, a taj papir ima dovolju vaznost pred kojom ti i svi tebi slicni "strucnjaci" i "pravni eksperti" mogu sjest' i plakat, to su realnost ove drzave. Bez obzira sto u normalnoj drzavi majmun iz Passata ne bi cuvao 2 ovce na papiru, sto je sasvim druga tema, sve sto se na snimku vidi se elementarno moglo pokriti i pokrilo se vazecim zakonima, ovlasteno lice je izdalo naredbu i upozorenje! Neki dan drot povali babu k'o kurbana u Osjeku jer je presla na crveno, frka-trka, prekoracenje sile, zakljucak - drot radio po zaknu!
KB9

#3269 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

taj sto vozi clio haman neka teska gluperda :lol:
Bakir1

#3270 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

tempuser wrote:Zakljucak price, vozac je duzan propustiti vozilo sa pravom prvenstva, a ne postoji nacin da vozac zna da li civilni auto sa rotacijama ima pravo prvenstva ili je divljak bez pokrica. Sve ove teorije, prvi auto mora biti uniformisani, mora biti toliko i toliko auta, rotacije moraju biti tu i tu su izmisljene! @bakir1 je naveo clan zakona, ali nije obratio paznju na ono "ili" izmedju rotacija na krovu i na drugim mjestima. Cak i kad bi na neki nepoznati nacin vozac ustanovio da se radi o vozilu koje ima nelegalne blinkere nije njegovo da to rjesava na cesti!
Vozac nije duzan propustiti vozilo koje nije ispravno obiljezeno, taxi vozilo ako nije ispravno obiljezeno nije taksi vozilo, vozilo policije ako nije ispravno obiljezeno kao da nije vozilo policije, ja sam ti napisao da ja to tako tumacim, a prvenstveno necu da ugrozavam sebe jer to nisam duzan.
Postoji klasifikacija vozila pod pratnjom nije jednina, jedno vozilo nije vozilo pod pratnjom i to je moje tumacenje u kojem imam uporiste ljudi koji poznaju materiju.
Dalje xy puta su naisli i nisam im se sklonio i necu, opet ja, sto ce reci da to sto rade nije ispravno, od protokola voznje, najave iste pa i obiljezavanja vozila.
Popusil onaj sipovac zatvora sto ubi zenu kod kaknja? Da jer je ugrozio sigurnost ostalih ucesnika.
tempuser

#3271 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

jefferson wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja mislim da je ipak novinar za sve kriv.
Jedno po jedno. Prvo objasni glupost da je vozac Clia radio svoj posao, pa cemo rjesiti pitanje novinara u cijeloj prici! Onda cemo brojati smajlije!
tempuser

#3272 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

KB9 wrote:taj sto vozi clio haman neka teska gluperda :lol:
Koji je imao vise srece nego pameti!
zdruzdjo

#3273 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Kad vec trazsis odgovarajuci clan probaj sa br. 6, izdavanje upozorenja i nadrebi. Policajac itekako ima pravo izdati upozorenje da ce biti ubotrebljena sila ako se njegova naredba ne bude postovala.
E sad da budem malo bezobrazan. Jel fakat zajebavas i trudis se bez obzira da kao ispadnes " u pravu".
Nadi mi jednu zakonski ispostovanu proceduru prilikom izdavanja upozorenja i upotrebe tog clana. Od "sluzbene odjece", istrcavanja iz auta, pristupanja nekome, predstavljanja, neprofesionalne prijetnje, .....samo sto mu nije rekao " jebacu ti mater ako se priblizis". I on je kao "upotrijebio" clan 6???????

Neko ko je pod krivicnom istragom nikako ne moze obavljati te poslove do okoncanja istrage i procesa obzirom na tezinu djela. Npr. Ubije policajac nekoga pod sumnjivim okolnostima i nastavi obavljati policijski posao a istraga nije zavrsena i ostalo?????
tempuser

#3274 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Bakir1 wrote: Vozac nije duzan propustiti vozilo koje nije ispravno obiljezeno, taxi vozilo ako nije ispravno obiljezeno nije taksi vozilo, vozilo policije ako nije ispravno obiljezeno kao da nije vozilo policije, ja sam ti napisao da ja to tako tumacim, a prvenstveno necu da ugrozavam sebe jer to nisam duzan.
Postoji klasifikacija vozila pod pratnjom nije jednina, jedno vozilo nije vozilo pod pratnjom i to je moje tumacenje u kojem imam uporiste ljudi koji poznaju materiju.
Dalje xy puta su naisli i nisam im se sklonio i necu, opet ja, sto ce reci da to sto rade nije ispravno, od protokola voznje, najave iste pa i obiljezavanja vozila.
Popusil onaj sipovac zatvora sto ubi zenu kod kaknja? Da jer je ugrozio sigurnost ostalih ucesnika.
Ko kaze da vozilo nije ispravno obiljezeno? Sam si citirao clan zakona koji kaze da jeste, obrati paznju na crveni i podvuceni dio:

Član 40.
(1) Rotaciona i/ili treptava svjetla na vozilima mogu biti izvedena tako da daju svjetlost plave ili žutonarančaste boje. Rotacijska i/ili treptava svjetla moraju biti postavljena na najviše mjesto na vozilu i biti vidljiva sa svih strana ili može biti postavljeno više rotacijskih i/ili treptavih svjetala raspoređenih tako da se s bilo koje strane vozila vidi najmanje jedno svjetlo.

Kao sto mozes da vidis i sam, vezik "i/ili" dozvoljava alternativu svjetlu na krovu. Jest malo spekulacija, ali kakve su sanse da ovaj Passat ima blinker na zadnjoj sajbi, a nema na prednjoj i mozda cak i u prednjoj masci?!

Ti uporno pises o vozilu pod pratnjom i brojis koliko ih ima. Sta ako se radi o jednom civilnom vozilu policije koje je sa ukljucenim blinkerima vozilo s pravom prvenstva? Jedan civilni auto s blinkerima, a moras mu se pomjeriti. Nijedan od tih ljudi koji poznaju materiju nema mehanizam da ih razlikuje na cesti, a tvoje je demokratsko pravo da tumacis zakon kako hoces!
Post Reply