hrvatska-more

Post Reply
avantgarde

#3251 Re: hrvatska-more

Post by avantgarde »

spreca wrote:
avantgarde wrote:od 1988 nisam bio na hrvatskom moru...i ne znam da li sam nesto zbog toga propustio ili nisam..
mozda i jesi......ja nevolim previse civilizovan turizam.............hoteli i ta sranja ...ja volim privatni sektor i manja mjesta
isti sam sam i ja komso,naravno ako mogu da biram,ne volim hotele nikako,osim za nuzdu...volim prirodu i slobodu,zato idem ako mogu na ovako nesto,mozda je za sitnicu skuplje(ali ne uvijek,zavisi...)...za mene je ovo idealan odmor,blizu mora(nekih 200-300,) a u prirodi,ogradjeno,sledeci komsiluk nekoh 5-6-7- metara a izmedju visoka neka trava ili neke visoke zelene stabljike :lol: ...i naravno manja mjesta volim...
Image
Image..o ovakvoj travi/biljkama sam pricao :)...vidi kako su visoke i gúste,to je granica izmedju mene i nekog komsije...i ne cujes komsije kad se "vole" nocu-osim ako nije nesto posebnog inteziteta(kao npr.nova treba,teze naelektrisanje itd... :mrgreen: :skoljka: )..
Image

priroda i zelenilo su tu,sve
...parkiras auto pored kampkuce...sve ok...kradja auta jako rijetka...
naravno da je Hrvatska lijepa zemlja ali jos je tu i tamo podosta krkanluka u Hrvatskoj...pocevsi od nacionalista koji dolaze iz herecgovine pa do prljavih klozeta,arogantnih konobara itd...nije da je to meni enki problem ,ali ne mora da bude...
swanfilter

#3252 Re: hrvatska-more

Post by swanfilter »

Gdje su ove nastambe i koliko kostaju? Ako nije tajnovito. Hvala ,,

Inace, mnogo puta koristim http://www.blab-lacar.com/ za prevoz po Europi. Ako je nekome pomoc ... Izbrisite crticu.
Seoskivaralica

#3253 Re: hrvatska-more

Post by Seoskivaralica »

Ma nista hrvatska bio i ne svidja mi se nikako.....ima lijepih mjestasca i mijesta , vrlo vazno , lijepo je duzinom cijele dalmacije i crne gore ,,, cuo sam da je u Albaniji takodje extra , imam neke pozive pa cu vidjeti ove godine....
Generalno , posto vec generalizujem , nidje ne treba ici mimo Neuma , ja sam isao prije jedno peshes godina bilo carina , ali lani mi je bilo bas extra , moras se malo uklopit i nac smjestaj ok , i kad prosetas u aksam na kafu sretnes obavezno nekog pa skupa , nisi se vidio podugo upoznaju se zene te i one razvezu....ma ko da zivis tu , relaxed do bola....pijes senzaciju , da naglasim Sarajku , sto bi lani hit , kupujes argetu iz Hadzica , jedes eurokrem iz Trebinja , Megle mlijeko iz bihaca , djeci keks Kent iz Visokog , sve mi potaman....jos da se otvoro Hoshe , amko , bingo ili neki nas shoping drugi , jer konzum to nije, pa da jos malo nafura nasih proizvoda , bilo bi bas domacinski , jos kakva ono hadziska mesara...da se kupe cevapi i teletina...

Nesta svasta rade da poboljsaju stanje u Neumu to mol to setaliste te festivali....Mislim da dovoljno reklamiram i imam praaaaavo....za koji mjesec opet u Neum ABD....
agent_zero

#3254 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

Eki neum :lol: :-)

Pa ne bi tamo da meni plate, a ne ja njima. Nema mi odvratnijeg mjesta na cijelom jadranu.
Bodkin

#3255 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Warashii wrote:
joli wrote:To su samo vase predrasude.Hrvatska je daleko skuplja nego recimo Italija i Spania.
Pa ne znam .
Ja u Hr. budem 12-15 dana i to me kosta, sa svim dakle prijevoz, spavanje i hrana, 1600KM za dvije osobe .
Moze li izaci ovo isto u Italiji ili Spaniji?

ne moze zato sto je prevoz do spanije skup. Ja sam placao let i hotel za 7 dana oko 1000km po osobi. Tamo potrosio mozda 250-300 jer je jeftinije ili isto kao u hr

Sent from my Lumia
frngla

#3256 Re: hrvatska-more

Post by frngla »

Bodkin wrote:Ne moze zato sto je prevoz do spanije skup. Ja sam placao let i hotel za 7 dana oko 1000km po osobi. Tamo potrosio mozda 250-300 jer je jeftinije ili isto kao u hr

Sent from my Lumia
Može na pm detalje o letu, mjestu i agenciji ili kako si već putovao
Warashii

#3257 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Bodkin wrote: ne moze zato sto je prevoz do spanije skup. Ja sam placao let i hotel za 7 dana oko 1000km po osobi. Tamo potrosio mozda 250-300 jer je jeftinije ili isto kao u hr
To ti ga je to.
S tim da si ti placao doduse hotelski smjestaj, a u mom slucaju je ovo privatni, dakle apartman .
Mozda bi se jeftinije proslo sa nekim drugim nacinima smjestaja u Spaniji ili gdje vec?
Al et uglavnom za Spaniju izadje dakle nekih 2500KM 7 dana za dvije osobe hotelskog smjestaja, jbga to meni mnogo novca a malo vremenski odmora :).
To i jest neka osnovna razlika + ja do Jadrana vozim nekih 4 sata svojim autom, a to je budimo realni na kucnom pragu, i sve to kosta nekih 80-tak KM-ova sto se puta tice .
avantgarde

#3258 Re: hrvatska-more

Post by avantgarde »

swanfilter wrote:Gdje su ove nastambe i koliko kostaju? Ako nije tajnovito. Hvala ,,

Inace, mnogo puta koristim http://www.blab-lacar.com/ za prevoz po Europi. Ako je nekome pomoc ... Izbrisite crticu.
ma kakvi tajnovito,toga nema...tih "nastambi" imas u Francuskoj,Italiji ili Spaniji koliko hoces,na svakoj ljepsoj lokaciji ima ih po nekoliko tih Kampova za turiste,naravno razlicitih ponuda glede luksuza itd...ima ih po nekoliko stotina ovih kuca sa svim i svacim u krugu kampa,covjek ne mora takoreci ni izaci iz kampa ako nece,sve je tu sto je potrebno za odmor i relaks...ima ih cak i sa cini mi se 5 zvjezdica ali to je bez veze...to ne mora da bude...
https://www.google.de/search?q=camping+ ... 36&bih=694
ovo je recimo jedan a ima ih pet-sest u ovom mjestu i tako svugdje gdje je lijepo i gdje ljudi zele da se odmaraju..Mandelieu de Napouile,ovdje bijah prosle godine..
https://www.google.de/search?q=mandelie ... 36&bih=694...ovdje bijah prosle godine,prelijepo a nije tijesno i ima prirode koliko hoces...
...itd...
Bodkin

#3259 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Warashii wrote:
Bodkin wrote: ne moze zato sto je prevoz do spanije skup. Ja sam placao let i hotel za 7 dana oko 1000km po osobi. Tamo potrosio mozda 250-300 jer je jeftinije ili isto kao u hr
To ti ga je to.
S tim da si ti placao doduse hotelski smjestaj, a u mom slucaju je ovo privatni, dakle apartman .
Mozda bi se jeftinije proslo sa nekim drugim nacinima smjestaja u Spaniji ili gdje vec?
Al et uglavnom za Spaniju izadje dakle nekih 2500KM 7 dana za dvije osobe hotelskog smjestaja, jbga to meni mnogo novca a malo vremenski odmora :).
To i jest neka osnovna razlika + ja do Jadrana vozim nekih 4 sata svojim autom, a to je budimo realni na kucnom pragu, i sve to kosta nekih 80-tak KM-ova sto se puta tice .
to jeste. mislim u grcku se moze otici za 600-700 km. ove godine idem dole. ali ako je u pitanju produzeni vikend, to je uvijek hrvatska. isao sam prije u cg dok je provod bio u pitanju i hrvatska je tu tanka. ali za odmor i opustanje je hr zakon
Warashii

#3260 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Bodkin wrote: to jeste. mislim u grcku se moze otici za 600-700 km. ove godine idem dole. ali ako je u pitanju produzeni vikend, to je uvijek hrvatska. isao sam prije u cg dok je provod bio u pitanju i hrvatska je tu tanka. ali za odmor i opustanje je hr zakon
Ja i moja ljepsa polovina praktikujemo "penzionerska" okruzenja .
Dakle sto mirnije to bolje.
1-2 restorana 2-3 kafica i prodavnica, meni ne treba nista vise na moru . Obicno u tih pola mjeseca ulovimo ili Velu Gospu ili neku ribarsku noc ili nesto tako pa nam ga to dodje kao jedna noc "derneka" .
Ja mislim da je mladjoj raji najbolje nesto tipa Grcka, Spanija kao i Fr. jbga imaju vise zivaca oko kontanja a i sve je lakse kad si mlad a mislim da je provodom bolje nego li u Hr. osim toga u Hr. uvijek mogu kada ostare ( kao ja ) .
Bodkin

#3261 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Warashii wrote:
Bodkin wrote: to jeste. mislim u grcku se moze otici za 600-700 km. ove godine idem dole. ali ako je u pitanju produzeni vikend, to je uvijek hrvatska. isao sam prije u cg dok je provod bio u pitanju i hrvatska je tu tanka. ali za odmor i opustanje je hr zakon
Ja i moja ljepsa polovina praktikujemo "penzionerska" okruzenja .
Dakle sto mirnije to bolje.
1-2 restorana 2-3 kafica i prodavnica, meni ne treba nista vise na moru . Obicno u tih pola mjeseca ulovimo ili Velu Gospu ili neku ribarsku noc ili nesto tako pa nam ga to dodje kao jedna noc "derneka" .
Ja mislim da je mladjoj raji najbolje nesto tipa Grcka, Spanija kao i Fr. jbga imaju vise zivaca oko kontanja a i sve je lakse kad si mlad a mislim da je provodom bolje nego li u Hr. osim toga u Hr. uvijek mogu kada ostare ( kao ja ) .
nije toliko bolje koliko je drugacije, opustenije. nista nije pod moranjem i sve je dozvoljeno :D
Cortado

#3262 Re: hrvatska-more

Post by Cortado »

rovac13 wrote:
Warashii wrote:
rovac13 wrote:Ove godine akobogda opet u hrvatsku,kao i proslih,nama je super,vjerovatno opet u istru,iako da je u pitanju potrosit 1000-2000€ u tom slucaju bi isli za tursku ili dalje
I ja sam slicnog misljenja, da na ljetovanju mogu da potrosim 3-4000KM vjerujem da bi trazio nesto dalje od Hr. a ovako opet nesto po Jadranu, ali po prvi put imam dilemu gdje .
Ja sam obisao hrvatsku uzduz i poprijeko i zadnjih godina idem samo po istri.Pusti ove price ne valja,skupo,prljavo.
Prosle godine bili u puli,smjestaj za 3 odraslih i jedno dijete 2god placali 40€ dnevno,apartman sa kuhinjom kupatilom 2 spavace,sa klimom perilicom i ostalim potrepstinama.Gazda je bio tako uljudan da ove godine ako budemo isli tamo nebi imali srca odsjest negdje drugo.

A skupoca kao i svuda pa i u bosni,ako obilazis lidl,kaufland,plodine,billa itd moze biti cak i jeftinije nego u bih,a luxuz na plazi je skup kao i svuda.

Fino je to sto si ti obisao HR uz duz i poprijeko, ali tih 40€ koje ti spominjes je ISKLJUCIVO smjestaj. Ne racunas da si dnevno na hranu trosio minimalno jos 30€ dnevno... Ruku na srce, ko zeli privatni smjestaj i hraniti se pastetama i konzervama, to i nije losa opcija, ali 5 KM za ½ L jogurta je deranje koze na zivo! To je vise nego bezobrazluk! Ali to opet nije njihov problem, nego nas, jer nasi papci bez Hrvatske ne mogu, pa ce i ove godine, kao i svake do sada, otici i njima ostaviti i zadnji fening, samo naprijed.
jahhjer

#3263 Re: hrvatska-more

Post by jahhjer »

haha opet ova tema, hajmo jovo na novo :lol: taman je vakat bio
Alfons Kauders

#3264 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

uh, da mi je da vidim gdje ovi strucnjaci kupuju pola litra jogurta za 20 kuna... mozda na Palagruzi jbt :lol: takvi turisti su u sarajevu znali kaparisat Vijecnicu :lol:
jahhjer

#3265 Re: hrvatska-more

Post by jahhjer »

:lol: 5km za po litre jogurta, pa brate dragi ko te to zavali tako
azurna_obala

#3266 Re: hrvatska-more

Post by azurna_obala »

Ako već sebi možete priuštiti more, onda bar pokušajte svaki put otići do neke nove države...svezali se Hrvatske k'o da je pod moranje otići tamo :-)
gledam ove ponude, Hrvatska skoro najskuplja ove godine...komotno otići u Grčku ili Španiju. A ima ponuda i za Italiju...
Alfons Kauders

#3267 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

jahhjer wrote::lol: 5km za po litre jogurta, pa brate dragi ko te to zavali tako
od majcinog mlijeka bezbeli...

btw, sto se tice cijena... ugostiteljstvo... zadnje dvije godine stagniraju i padaju... jednostavno je pala kupovna moc svima... u marketima je masa stvari i dalje osjetno skupla radi stope PDVa i drugih stvari (neke stvari su jeftinije radi nulte stope, poput mlijeka - al ono sto raja mahom kupuje na odmoru je cca 20% skuplje)

jos malo cemo i po cigarama biti tu nedje kako su nasi krenuli harmonizirati akcize :roll: prije je bila razlika duplo, cak nekad i vise... danas kutija cigara koja je 3.3km kod nas u hrvatskoj kosta 20kn, tj 5km... i priblizavamo se
jahhjer

#3268 Re: hrvatska-more

Post by jahhjer »

Otici u Spaniju jeftinije nego otici u Hrvatsku? Ma gdje to, daj mi tu ponudu da vidim. I nije se niko svezao Hrvatske, nek ide gdje ko hoce, nego smijesna ova kampanja protiv Hrvatske, isto ko i prosle godine. Kad se samo sjetim koliko su pricali da ce Hrvatska propasti jer je Bosanci bojkotuju a oni na kraju zaradili vise nego prije, procvjetali od kad nema nasih :lol:
Alfons Kauders

#3269 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

jahhjer wrote:Otici u Spaniju jeftinije nego otici u Hrvatsku? Ma gdje to, daj mi tu ponudu da vidim. I nije se niko svezao Hrvatske, nek ide gdje ko hoce, nego smijesna ova kampanja protiv Hrvatske, isto ko i prosle godine. Kad se samo sjetim koliko su pricali da ce Hrvatska propasti jer je Bosanci bojkotuju a oni na kraju zaradili vise nego prije, procvjetali od kad nema nasih :lol:
bojkotuju = nemaju para :D

a prosle godine je to radio fahra za zemljake kod kojih se moglo otici s licnom...

i fakat i mene zanima ta spanija, :D da vidim da li mi je bolje za vikend skoknuti do katalonije, barselone, ili do korcule i braca... :D
RahatHurmašica

#3270 Re: hrvatska-more

Post by RahatHurmašica »

jahhjer wrote:Otici u Spaniju jeftinije nego otici u Hrvatsku? Ma gdje to, daj mi tu ponudu da vidim. I nije se niko svezao Hrvatske, nek ide gdje ko hoce, nego smijesna ova kampanja protiv Hrvatske, isto ko i prosle godine. Kad se samo sjetim koliko su pricali da ce Hrvatska propasti jer je Bosanci bojkotuju a oni na kraju zaradili vise nego prije, procvjetali od kad nema nasih :lol:
jesu al u kurcu.

više su sakupili poreza i drugih dadžbina zbog pooštrene discipline, ali to ne znači da im nije opao promet od turizma, čak šta više, opao je itekako.

ovo podatke i iznose kako bi zamazali oči blećcima koji ne znaju pročitati između redova.
azurna_obala

#3271 Re: hrvatska-more

Post by azurna_obala »

kampanja protiv hrvatske :lol: :lol:
što se neko lako da uvrijedit :lol: :lol:

kome je do mora svaki vikend, eno mu Neum... :lol: :lol:

potražite sami Španiju, ako vas interesuje...da mi ne biste rekli kako reklamiram nekoga :lol: :lol:
RahatHurmašica

#3272 Re: hrvatska-more

Post by RahatHurmašica »

azurna_obala wrote:kampanja protiv hrvatske :lol: :lol:

potražite sami Španiju, ako vas interesuje...da mi ne biste rekli kako reklamiram nekoga :lol: :lol:
ma stipu ih.
Last edited by RahatHurmašica on 24/01/2015 17:59, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#3273 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

azurna_obala wrote:kampanja protiv hrvatske :lol: :lol:

ali to jednostavno nije isto...

ja cu radije otici nekoliko puta od juna do septembra nego u cugu 15 dana... isto vazi i za skijanje - radije cu nekoliko puta mjesecno lokalno skijati s rajom, nego piciti vani na 7 dana i onda prst u uho...

druga je stvar sto ne mogu radi posla biti 15 dana na odmoru... al et, svakom svoje...
elcaliente

#3274 Re: hrvatska-more

Post by elcaliente »

Ma ovo je standardna prica neke raje ovdje. Prosle godine je bila prica kako je Turska jedno 500% jeftinija od Hr.

Posto je meni licno svejedno gdje cu otici ako mi je isplatno, trazio sam ponude od ljudi koji su ovdije tvrdili da je Turska jeftinija i dobio se sam tacno 0 informacija. Odnosno dobio sam jednu informaciju da se nemoze racunati turizam u Hr i u Turskoj.

Ja sada tvrdim da je za 4 momka jeftinije otici 7 dana u Hrvatsku npr na Pag ako hoce zabavu ili npr u Gradac ako hoce malo mirnije nego u Spaniju, Tursku ili Italiju.

Evo vam cijene, smjestaja za 4 osobe:

Pag: 60EUR
Gradac 45 EUR

Recimo Gradac: smjestaj za 7 dana kosta 315EUR, benzin 100EUR, dzeparac 100,00EUR, hrana dole ( hljeb, mljeko, pizza ) 100,00EUR, sve zajedno 615,00EUR podijeljeno na 4 osobe ispadne 153,75 ili da zaokruzimo 160,00EUR po osobi za sedam dana.

Neka je Pag jos 100,00EUR skuplji ( isli smo prosle godine i cijene znam gotovo napamet ) znaci 230,00EUR po osobi sa svim, eto ako mi neko nadze ponudu za Tursku , Spaniju ili Italiju neka priljepi na forum.

Ja mislim da jedino CG po isplativosti moze parirati Hr. Albanija nemoze jer je dalek put.
Last edited by elcaliente on 27/05/2014 11:58, edited 3 times in total.
golman

#3275 Re: hrvatska-more

Post by golman »

Izbor gdje otići na more zavisi od toga šta tražiš,odmor ili provod....
Post Reply