Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Shahab

#3251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Panini wrote:vidim krijes se iza hankine slike a mozda vec sutra I iza slike esse radeljasa sram te bilo sta pricas, ja nisam ni spomenuo Komsica to je jedan gospodin za razliku od olosa koji se pokusava infiltrirati medju njegove redove
Pišeš po partijskoj instrukciji kako bi diskreditovao Komšićev narodni pokret. Uopće ti nije btan izmišljeni i iskonstruisani nepotizam Hanke Vejzović, nego ciljaš na politički kredibilitet Komšića. Sve iz straha od narednih izbora, jer ste pravilno procijenili, da će vas pomesti upravo Komšić.
Panini

#3252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Panini »

pomest ce ih hanka vajzovic I esso radeljas libra :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Predsjedništvo BiH imenovalo je na sjednici u srijedu bivšeg ministra zdravlja RS Ranka Škrbića za ambasadora u Srbiji, dok za ambasadora u Češku odlazi novinarka "Slobodne Bosne" Danka Savić, saznaje "Glas Srpske".

Škrbića je na ovu funkciju predložio predsjedavajući Predsjedništva Nebojša Radmanović, a Danku Savić hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić.
kad sretneš čoeka na ulici s Oslobođenjem pod miškom znaš da je SDA, s hAvazom znaš da je SBB ili SDP :roll: dobro je, sad se zna naša :novine: je SB ;-)
miki.ba

#3254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by miki.ba »

:fazlija: :novine:
Corto Maltese

#3255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Budimir trguje pomilovanjima, Komšić ambasadorskim foteljama... snalaze se ljudi, šta ćeš.
Zanima me šta je sve ušlo u paket kupovine neSlobodne Bosne. Je li mu Komšo halalio i 3000KM što mu Senad još dođe od one tužbe?
kojeime

#3256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kojeime »

KatarinaKosaca wrote:Voditelj loš i loše pripremljen. Željko je rekao da je insistirao da u rukovodstvu stranke sem multietničnosti bude i "multiklasnost" od radnika do univerzitetskog profesora. Da je tražio od nekog čovjeka koji je ekonomski expert , da uradi elaborat koji bi sačinjavao program stranke u smislu ekonomske stabilizacije i napretka, iako ovaj (taj ekonomista) nije član stranke. Da je prestao pisati blog kad je to prešlo u šovinistička prepucavanja na blogu.. i to je što sam zapamtila oko stranke. Ostalo je govorio o presudi Sejdić-finci itd.. Da, i rekao je da će nastojati da u stranci rade najviše ljudi mlađi od njega koji nemaju opterećenje (ne znam da li je tačno izraz opterećenje), ali , kako god, rat u cv-u.
Sta los, ocajan. Elementarne stvari profesije ne zna. Pita Komsica u stilu "Izjavili ste da Lagumdzija nije diktator." Zeljko ga kulturno pita da kaze kada i gdje je to izjavio. Voditelj u zemlju propao. Pa bolan, imas arhivu pa potrazi novine, snimke sa televizija, radija, kopiju iz arhive web stranice portala gdje je to izjavljeno i donesi u emisiju takve stvari i potvrdi to sto govoris/pitas.

I sta ocekivat od politicara kada su oni koji ih trebaju kao kritikovati i kontrolisati, koji su kao "glas naroda" tako losi?

A za Demokratsku frontu. Ne znam sada sta bih rekao. Isuvise je laznih obecanjasa raznih strana bilo do danas. Da vidimo, treba suditi po djelima, ne rijecima.
ultima_palabra

#3257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Corto Maltese wrote:Budimir trguje pomilovanjima, Komšić ambasadorskim foteljama... snalaze se ljudi, šta ćeš.
Zanima me šta je sve ušlo u paket kupovine neSlobodne Bosne. Je li mu Komšo halalio i 3000KM što mu Senad još dođe od one tužbe?
Sad ne valja ni Slobodna? :nevjerujem:
Corto Maltese

#3258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

...dupli
Last edited by Corto Maltese on 10/05/2013 13:53, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#3259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote:
Corto Maltese wrote:Budimir trguje pomilovanjima, Komšić ambasadorskim foteljama... snalaze se ljudi, šta ćeš.
Sad ne valja ni Slobodna? :nevjerujem:
Ma valja, Danka S. je sasvim spontano postala ambasador.
Shahab

#3260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Šta konkretno Danku Savić kompromituje da ne bi mogla biti ambasador Bosne i Hercegovine? Ona je dobar i hrabar novinar koja već godinama principijelno i profesionalno zastupa zdrave pozicije, bez ijedne afere.. Jedan logički i prirodni razvoj njene karijere. Veoma dobar i probosanski potez Komšića, koji i ovim imenovanjem razbija etnofašističke okove POLITIČKE KLASE.
Corto Maltese

#3261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Shahab wrote:
Šta konkretno Danku Savić kompromituje da ne bi mogla biti ambasador Bosne i Hercegovine? Ona je dobar i hrabar novinar koja već godinama principijelno i profesionalno zastupa zdrave pozicije, bez ijedne afere.. Jedan logički i prirodni razvoj njene karijere. Veoma dobar i probosanski potez Komšića, koji i ovim imenovanjem razbija etnofašističke okove POLITIČKE KLASE.
Ne kompromituje je ništa. Šta je kvalifikuje, i otkud ona uopšte u kombinaciji da bude ambasador zemlje u kojoj ništa nije besplatno?
Co0l

#3262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Co0l »

Sigurno je kvalifikovanija nego Komso svojevremeno :P
Shahab

#3263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Corto Maltese wrote:
Shahab wrote:
Ne kompromituje je ništa. Šta je kvalifikuje, i otkud ona uopšte u kombinaciji da bude ambasador zemlje u kojoj ništa nije besplatno?
Dobro i opravdano pitanje. Imenovanje ambasadora uvijek će imati dozu subjektivnosti, pogotovo u našim okolnostima. Pitanje treba postaviti Komšiću, kao i svakom drugom članu predsjedništva. Valjda postoji neko obrazloženje koje prethodi imenovanju. Ja kao građanin pozdravljam njeno imenovanje. Pratim ponekad njena pisanja i smatram, da ideološki zastupa probosansku, antinacionalističku politiku, kojoj pripada i Komšić.
Last edited by Shahab on 10/05/2013 14:42, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#3264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Shahab wrote:
Corto Maltese wrote:
Shahab wrote: Šta konkretno Danku Savić kompromituje da ne bi mogla biti ambasador Bosne i Hercegovine? Ona je dobar i hrabar novinar koja već godinama principijelno i profesionalno zastupa zdrave pozicije, bez ijedne afere.. Jedan logički i prirodni razvoj njene karijere. Veoma dobar i probosanski potez Komšića, koji i ovim imenovanjem razbija etnofašističke okove POLITIČKE KLASE.
Dobro i opravdano pitanje. Imenovanje ambasadora uvijek će imati dozu subjektivnosti, pogotovo u našim okolnostima. Pitanje treba postaviti Komšiću. Ja kao građanin pozdravljam njeno imenovanje. Pratim ponekad njena pisanja i smatram, da ideološki zastupa probosansku, antinacionalističku politiku, kojoj pripada i Komšić.
Sve to stoji. Ali ako ja koji sam više nego naklonjen Slobodnoj Bosni to pitam, koliko tek pitanja imaju oni koji nisu.
Shahab

#3265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Shahab »

Ne treba biti isključiv i idelaizirati stvari do te mjere kada sam sebe isključuješ iz realnog života. Komšić tek sada ulazi u pravu političku arenu i nasuprot sebe ima mafije iz POLITIČKE KLASE koje su spremne na sve kako bi zadržali stečene pozicije. Da bi opstao mora graditi podršku i lobističku bazu. Istina je uvijek negdije izmedju i jedino sto je bitno, jeste krajnji efekat politike na drustvo i drustvene odnose. U ovom trenutku Komsic je jedina realna alternativa politickoj mafiji i treba ga podrzati makar nije sve u skladu sa idealistickim projekcijama.
Banksy

#3266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

U ambasadorskom svijetu novinari nisu rijetkost, ne vidim u ovome ništa zanimljivo. Možda samo to što je imenovana novinar iz nerežimskih, nedržavnih medija.
Imajući u vidu relativno tanak tiraž Slobodne Bosne, i svih printanih medija uostalom, ne razumijem šta je to tako veliko Komšić dobio ovim imenovanjem.
Glede Savićke, nema je puno na netu, tek ponešto

Novinarka Slobodne Bosne, Danka Savić, najbolja je bh. novinarka printanih medija kada je u pitanju izvještavanje o evropskim integracijama za ovu godinu.

Ovu je nagradu danas u Sarajevu dobila u organizaciji Direkcije za evropske integracije (DEI) BiH i projekta EU Awareness povodom obilježavanja Dana Evrope, 9. maja.

Danka Savić već godinama kontinuirano izvještava o procesu pridruživanja BiH Evropskoj uniji, a Slobodna Bosna je list prvi u BiH prije deset godina pokrenuo stalnu rubriku posvećenu EU koju uređuje Savićeva.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i šef Delegacije Evropske unije u BiH Peter Sorensen, koji je u obraćanju istaknuo da se često pogrešno shvata da se proces evropskih integracija tiče samo političara i birokrata, ali su "glavni igrači" u ovom procesu mediji, koji trebaju javnosti prenijeti odgovarajuću informaciju.

On je kazao da su zato potrebni nezavisni i analitički mediji, koji razumiju o čemu se radi i koji će to znati objasniti običnom čovjeku.
Šta pijačnog inspektora Nermina Nikšića kvalificira za premijera Federacije ili pijačnog pozornika Tomislava Limova za ambasadora, itd ...?
JoseMujica

#3267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

:thumbup: sve stoji Banksy samo de Tita ti edituj one epitete gore nerežimski i nedržavni bla bla...ako išta hebe SB kao novinu je višak pridjeva u rečenicama.

ove dole nemoj :lol: :lol: na mjestu su :lol: :lol: :lol:
biske

#3268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

problem imenovanja ambasadora općenito je dugoročni problem države BiH. naime, iako je prošlo dovoljno vremena, i od dejtona i od osamostaljenja, mi nemamo školovane diplomate od karijere. zato, u principu, ambasador može biti i kunto i panto. ako neko ima info šta je opredijelilo ŽK za dotičnu i u konkretnom slučaju, zainteresovan sam za istu. a ako nema, sve naše priče ovdje ostaju u domenu mahalskog šupljiranja...
Corto Maltese

#3269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Čaršija priča da je to u sklopu velikog potkusur..., pomirenja na liniji Avdić - Suljagić - Komšić, ali šta zna čaršija.
biske

#3270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Corto Maltese wrote:Čaršija priča da je to u sklopu velikog potkusur..., pomirenja na liniji Avdić - Suljagić - Komšić, ali šta zna čaršija.
čaršija što priča - il' je bilo il' će bit'. :D

a o relaciji suljagić-komšić se priča odavno, no ništa konkretno. :roll:

avdić, ko senad, mi odavno nije zabremedet - s obzirom na količinu promjena mišljenja koju je imao tokom vremena i/ili s obzirom na obim provjeravanja informacija koje je plasirao (od apsolutno tačnih senzacija, preko prežvakanih čaršijskih priča, pa do naručenih podvala) :twisted:
JoseMujica

#3271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

zavisi ko ti pivu plati :D
miki.ba

#3272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by miki.ba »

Lud i ponosan wrote:Stranica tankosava. Mimo svih standarda i... ako su jos za istu dali neki novac, onda su dobro izlevaceni. :D

http://demokratskafronta.com
Dobro, nije to sajt koji treba obilovati nekim specijalnim efektima.
Recimo da je sajt pregldan, nije komplikovan što je najbitnije, bar što se mene.
miki.ba

#3273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by miki.ba »

Meni se samo neđasvi ova naranđasta boja.
Šta bi još trebao sadržavati sajt politicke partije?
Šta si ocekivao?
Co0l

#3274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Co0l »

Ma fali golotinje,trebali su se ugledat na Mirada H. pa da bar covjek ima sta vidjet na stranici :)
and

#3275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by and »

Lud i ponosan wrote:Sajt je ocajan. No, makar su ga konacno dobili i to je neki pomak. :D Nadam se samo da je ovo privremena verzija i da ce uskoro dobiti novo ruho. :-D
izgleda da je željko lično pravio :mrgreen:
i meni onako.
treba u one članarine ubaciti 1milion godišnje,ako si već bio član neke partije iz vlasti
Post Reply