KUP BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Eborg

#3251 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

Nama Zrinjski 4, vi nama nijedan. Dakle na nama je samo da damo gol i kup je naš. Logično.
Cossack

#3252 Re: KUP BiH

Post by Cossack »

Eborg wrote:Pa normalno da ćemo vas prebiti na terenu. Ne zato što ste vi jebeno Sarajevo nego zato što igramo muški. Niko vam ne brani da i vi igrate tako. Ako može u Engleskoj, zašto bi bilo problem u Bosni i Hercegovini? Naravno, isključivo u okviru sportskih okvira, tu vas nikako nećemo štediti. Ni vas ni bilo koga drugoga.

:gunjastajl:
Sarajevo osvaja kup 200%! 8-) Znamo da nas mrzite, znamo i zašto ( :mrgreen: ) ali to vam na terenu puno i ne pomaže... Uhvatio si se prve tekme ko pijan plota. Ono tamo je bila jedna nova ekipa sa lošim trenerom ali ovo sada je neka skroz druga priča! ;-)
phillie

#3253 Re: KUP BiH

Post by phillie »

todd_smith wrote:Mi Zrinjskom zabili 3, Zrinjski vama 4, znaci mi vama 7. Logicno.
Sto ne mogu ovih padobranaca. :zzzz:

:D :D :D

Postoji li mogucnost da je Zrinjski "zrtvovao" Kup, zbog trenutne borbe za prvaka ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3254 Re: KUP BiH

Post by -LIBERO- »

Pa fazon i jeste u tome sto ste morali u prvih 20 minuta dobiti varem 3-4 zuta kartona, a niste dobili ni jedan.
Jedno je borbena igra, a drugo je to sto ste vi igrali, il sto je igrao sada Travnik protiv nas.
Ti spominjes Englesku, kada je vec spominjes, a sta mislis koliko bi kartona, i zutih i crvenih, dobili za onakvu igru? Eto, otprilike barem. :D

Druga stvar, mozda niste igrali bez previse igraca, ali onaj pristup u zadnjih par utakmica vasih igraca, fakticki kao da nisu ni igrali...malo jaci trening zapravo. Protivnik rijesi na brzinu utakmicu, vasi nezainteresovani, i onda do kraja utakmica se samo privodi kraju. Ok, ako mislite da se tako tempira forma za utakmicu finala, ja vas podrzavam u tome. :mrgreen:

A ovo sto se poredi ta ekipa Sarajeva, kada smo izgubili u Zenicu, sa ovom sada...vjeruj to je nesto neuporedivo. Sada se ekipa bori i trci, cak im nije problem ni igracki se potuci na terenu...tako da je ova sada ekipa Sarajeva 40% jaca nego ona iz prvog kola.

Ali ok, vidjet cemo sve. Finale sigurno nece biti lose. Jer ako vec finale nije sa komsijama sa Grbavice, drago mi je da je sa vama. Jer jedino ove tri ekipe, uz Velez mozda jos, mogu mobilisati veliki broj svojih navijaca i napraviti adekvatno finale. Valjda ukinu, il zazmire, za tu zabranu. :mrgreen: :bih:
Last edited by -LIBERO- on 23/04/2014 12:13, edited 1 time in total.
Eborg

#3255 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

Cossack wrote:
Eborg wrote:Pa normalno da ćemo vas prebiti na terenu. Ne zato što ste vi jebeno Sarajevo nego zato što igramo muški. Niko vam ne brani da i vi igrate tako. Ako može u Engleskoj, zašto bi bilo problem u Bosni i Hercegovini? Naravno, isključivo u okviru sportskih okvira, tu vas nikako nećemo štediti. Ni vas ni bilo koga drugoga.

:gunjastajl:
Sarajevo osvaja kup 200%! 8-) Znamo da nas mrzite, znamo i zašto ( :mrgreen: ) ali to vam na terenu puno i ne pomaže... Uhvatio si se prve tekme ko pijan plota. Ono tamo je bila jedna nova ekipa sa lošim trenerom ali ovo sada je neka skroz druga priča! ;-)
Pa uhvatili ste se i vi naših "levatskih" utakmica (koje ne opravdavam nikako) kao mjerodavnu za mjerenje forme i kvaliteta ekipe.

A to što vas "mrzimo" su samo naši provincijski kompleksi. Svaki put kad se probudimo u Zenici poljubimo sliku Sebilja i zaplačemo što je sudba kleta bila tako okrutna da se ne rodimo u Sarajevu. Jebi ga, mora se ta tuga i frustracija nekako manifestirati. Vjerovatno ćemo vam Kup BiH predati sa mašnom uz molbu za oprost i još ćemo vam po jednu mjesečnu platu poslati u znak izvinjenja što smo vam uzeli vrijeme od priprema za osvajanje Lige prvaka 2014/15. Ipak je Sarajevo klub kojem je oteto najviše titula - od 1946. jedno 50-tak minimalno.
-LIBERO- wrote:Pa fazon i jeste u tome sto ste morali u prvih 20 minuta dobiti varem 3-4 zuta kartona, a niste dobili ni jedan.
Jedno je borbena igra, a drugo je to sto ste vi igralu, il sto je igrao sada Travnik protiv nas.
Ti spominjes Englesku, kada je vec spominjes, a sta mislis koliko bi kartona, i zutih i crvenih, dobilu za onakvu igru? Eto, otprilije barem. :D

Druga stvar, mozda niste igrali vez previse igraca, ali onaj pristup u zadnjih par utakmica vasih igraca, fakticku kao da nisu ni igrali...malo jaci trening zapravo. Protivnik rijesi na brzinu utakmicu, vasi nezainteresovani, i onda do kraja utakmica se samo privodi kraju. Ok, ako mislite da se tako tempira forma za utakmicu finala, ja vas podrzavam u tome. :mrgreen:

A ovo sto se piredi ta ekipa Sarajeva, kada smo izgubili u Zenicu, sa ovom sada...vjeruj to je besto neuporedivo. Sada se ekuoa bori i trci, cak im nije problem ni igracki se potuci na terenu...tako da je ova sada ekipa Sarajeva 40% jaca nego ona iz prvog kola.

Ali ok, vidjet cemo sve. Finale sigurno nece biti lose. Jer ako vec finale nije sa komsijama sa Grbavice, drago mi je da je sa vama. Jer jedino ove tri ekipe, uz Velez mozda jos, mogu mobilisati veliki broj svojih navijaca i napraviti adekvatno finale. Valjda ukinu, il zazmire, za tu zabranu. :mrgreen: :bih:
To nije moj niti naš problem. Mi i da hoćemo nemamo para da kupujemo sudije tako da je to do njih, nismo naštimali tako. A političko-savezni utjecaj nam je još manji od bankovnog računa.

Dakle, mi ćemo vas udarati maksimalno, a na sudijama je da to sankcionišu. Da se razumijemo, prvi sam bio protiv seljakluka Isakovića kada je svašta radio igračima Željezničara i nisam za takvo nešto. Ali za mušku igru sam apsolutno za, protiv svakog protivnika.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3256 Re: KUP BiH

Post by -LIBERO- »

Mijesas i izjednacavas musku igru i udaranje. Sto nema veze jedno sa drugim.Ali ok, razumijem ja i vas, kada vam je najkreativniji igrac u ekipi Bajraktarevic. :D
phillie

#3257 Re: KUP BiH

Post by phillie »

Za udaranje ima sudija. jbg, ne igraju basketa, pa da svako trazi faul kako mu se chuna digne :D
todd_smith

#3258 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Eborg wrote:Nama Zrinjski 4, vi nama nijedan. Dakle na nama je samo da damo gol i kup je naš. Logično.
Mi Zrinjskom u gostima 3, vi od njih u gostima 4, znaci na Kosevu Ragnarok golova u vasoj mrezi. Cista matematika.
phillie

#3259 Re: KUP BiH

Post by phillie »

todd_smith wrote:
Eborg wrote:Nama Zrinjski 4, vi nama nijedan. Dakle na nama je samo da damo gol i kup je naš. Logično.
Mi Zrinjskom u gostima 3, vi od njih u gostima 4, znaci na Kosevu Ragnarok golova u vasoj mrezi. Cista matematika.
Onda je logicno da vi trazite da u Mostaru igrate revans. :lol:
todd_smith

#3260 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Glavni plejmejker vam Adilovic na golu :mrgreen:
todd_smith

#3261 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

-LIBERO- wrote:Mijesas i izjednacavas musku igru i udaranje. Sto nema veze jedno sa drugim.Ali ok, razumijem ja i vas, kada vam je najkreativniji igrac u ekipi Bajraktarevic. :D
Joj tebe. Pa nece nase igrace udarati, bice medjusobni fajt na njihovoj klupi opet.

:mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3262 Re: KUP BiH

Post by -LIBERO- »

...kreativni vezni. Izbij loptu i ostali za njom. :D
Eborg

#3263 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

-LIBERO- wrote:Mijesas i izjednacavas musku igru i udaranje. Sto nema veze jedno sa drugim.Ali ok, razumijem ja i vas, kada vam je najkreativniji igrac u ekipi Bajraktarevic. :D
To su vase zablude. Bajrakterevic jeste skart Sarajeva ali je daleko od uloge u kojoj ga vidite. Do odlaska Horica covjek je vrlo cesto bio na klupi, sada igra silom prilika i jer je zasluzio. I Travancic je skart Celika pa ga sad ne uzimam kao lakmus-papir vase ekipe.
phillie

#3264 Re: KUP BiH

Post by phillie »

Jbg, vi mislite da smo na lijepe oci dosli do finala. Nije bas da cete protiv Gornjeg Rahica igrati.
todd_smith

#3265 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Nakon finala ima da budete donji. :mrgreen:
Eborg

#3266 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

Vi samo potcjenjujte, nama to nece skoditi, vama moze. Ne mora, ali moze.

Pa cemo se onda pokrkati narodski receno, pa kom' obojci, kom' opanci.

Igrali smo i protiv jacih ekipa od Sarajeva, nismo samo vas dobili nego i Zrinjski i Siroki Brijeg. A fasovali smo i od Zeljeznicara tako da nas ni to nije uplasilo. Uostalom, u zadnje 4 utakmice ste pobijedili jednom, toliko nas razvaljujete, imali nocne more od Kajkuta.

A ovo poredjenje poraza od Zrinjskog me podsjeca na Skote iz 1966. god. Dobili Engleze u prijateljskoj i onda se proglasili prvacima svijeta. Sto se mene tice, halal vam bilo. Mjerite kite tako a nigdje trofeja.
Pol_Pot

#3267 Re: KUP BiH

Post by Pol_Pot »

Eborg wrote: Mjerite kite tako a nigdje trofeja.
BIće dogodine :izet:
Cossack

#3268 Re: KUP BiH

Post by Cossack »

Eborg wrote:
To su vase zablude. Bajrakterevic jeste skart Sarajeva ali je daleko od uloge u kojoj ga vidite. Do odlaska Horica covjek je vrlo cesto bio na klupi, sada igra silom prilika i jer je zasluzio. I Travancic je skart Celika pa ga sad ne uzimam kao lakmus-papir vase ekipe.
A Travačić se inače kod nas naigrao samo tako! :run:
Svakodobro!

#3269 Re: KUP BiH

Post by Svakodobro! »

Sloboda navijačima za ove tekme.
Sarajevo uzima u obje, bez obzira što će sigurno biti belaja na terenu, posebno u prvoj tekmi.

@Eborg - zivis, studiras, prebacujes se, ne znam dal radiš u Sarajevu? Dakle, u Sa imaš sve što nemaš nazalost u Ze (ja bi volio da ima naravno) i onda se ismijavaš s ljubljenjem slike Sebilja i slicno, i te neke stvari, izvini pravi si "zadrti" zeničanin ili okolina kojoj je Ze svetinja a sav zivot i sve vezano za zivot je u Sa il nekom drugom gradu. Nije to ok, druze pravniče. I ne očekuj da te Sarajlije vole, iako si svaki dan s njima - KARAKTER JE ČUDO!

edit: padobranac sam ako ti je tako lakše da me okarakterišeš.
Lp,
tcz

#3270 Re: KUP BiH

Post by tcz »

phillie wrote:
todd_smith wrote:Mi Zrinjskom zabili 3, Zrinjski vama 4, znaci mi vama 7. Logicno.
Sto ne mogu ovih padobranaca. :zzzz:

:D :D :D

Postoji li mogucnost da je Zrinjski "zrtvovao" Kup, zbog trenutne borbe za prvaka ?
postoji, zato su gadjali stetivu umjesto gola :lol:
phillie

#3271 Re: KUP BiH

Post by phillie »

Ma nisu htjeli ni u stativu, al omasilo im se :D
todd_smith

#3272 Re: KUP BiH

Post by todd_smith »

Eborg wrote:Vi samo potcjenjujte, nama to nece skoditi, vama moze. Ne mora, ali moze.

Pa cemo se onda pokrkati narodski receno, pa kom' obojci, kom' opanci.

Igrali smo i protiv jacih ekipa od Sarajeva, nismo samo vas dobili nego i Zrinjski i Siroki Brijeg. A fasovali smo i od Zeljeznicara tako da nas ni to nije uplasilo. Uostalom, u zadnje 4 utakmice ste pobijedili jednom, toliko nas razvaljujete, imali nocne more od Kajkuta.

A ovo poredjenje poraza od Zrinjskog me podsjeca na Skote iz 1966. god. Dobili Engleze u prijateljskoj i onda se proglasili prvacima svijeta. Sto se mene tice, halal vam bilo. Mjerite kite tako a nigdje trofeja.
Ovdje sam prestao citati. :mrgreen:
Eborg

#3273 Re: KUP BiH

Post by Eborg »

Cossack wrote:
Eborg wrote:
A Travačić se inače kod nas naigrao samo tako! :run:
Ne vidim u čemu ti je poenta. Da, igrao je, ali nikad nije bio prvotimac. Da je bio pametniji kao što nije igrao bi više. Dečko zna lopte ali je glup k'o držak od tave.
Svakodobro! wrote:Sloboda navijačima za ove tekme.
Sarajevo uzima u obje, bez obzira što će sigurno biti belaja na terenu, posebno u prvoj tekmi.

@Eborg - zivis, studiras, prebacujes se, ne znam dal radiš u Sarajevu? Dakle, u Sa imaš sve što nemaš nazalost u Ze (ja bi volio da ima naravno) i onda se ismijavaš s ljubljenjem slike Sebilja i slicno, i te neke stvari, izvini pravi si "zadrti" zeničanin ili okolina kojoj je Ze svetinja a sav zivot i sve vezano za zivot je u Sa il nekom drugom gradu. Nije to ok, druze pravniče. I ne očekuj da te Sarajlije vole, iako si svaki dan s njima - KARAKTER JE ČUDO!

edit: padobranac sam ako ti je tako lakše da me okarakterišeš.
Lp,
Potpuno si ofulao loptu, fudbalskim žargonom rečeno. Ono je bio moj ironično-sarkastični pogled na naše "komplekse" prema Sarajevu koje vi stalno potencirate. Mi vas pobijedimo zato što smo kompleksaši, dođemo na utakmicu zato što smo kompleksaši, radujemo se lokalnom derbiju zato to smo kompleksaši. A vama riječ niko ne kaže, mi samo igramo fudbal i pratimo svoj klub ali eto - zato smo kompleksaši. Kada vas Željo natambura onda se kao ližete s nama u istoj "mržnji" prema njima, a kada se dignete kao sada onda smo vam govna kao i uvijek.

Ja svako jutro prođem pored grafita "Zenica=Černobil, Smrdiš Zenico" i lagano se nasmijem. Imaju još 2-3 slična po Sarajevu takva i niko ih ne spominje. Ali zbog naškrabane rečenice "Hase je prase!" u Zenici mi smo kompleksaši. Kada igram termine po Sarajevu igram ih u Čelikovom dresu i nikad nemam problema. I ponosan sam na ono odakle dolazim, Zenica mi jeste svetinja. Ali to ne znači da potcjenjujem Sarajevo kao grad niti da ga smatram manje vrijednim. "Mrzim vas" fudbalski i jedne i druge, protiv grada nemam ništa osim tog gradskog rivalstva koje u zajebanciji uvijek potenciram sa domaćima u Sarajevu (onih 32% "rođenih Sarajlija" :mrgreen: ) i također primam zajebancije na svoj račun.

Da sam Splićanin u Zagrebu i prcam okolinu to bi bilo "simpatično". Kada sam Zeničanin u Sarajevu, onda je to kompleks. E to je ono što Sarajevo ima kao svoj problem - vječiti pasivno-agresivni odnos gdje su Sarajlije vječno ugroženi od seljaka, četnika, Zeničana, Tuzlaka, mungosa i koga sve već ne pa se treba držati u grču prema svima. Srećom, ima i drugačijih. Nijedan pravi Sarajlija mi nikad nije zamjerio kada se pojavim u Čelikovom dresu, kada fino kažem da neću ići na pivu jer idem na gostovanje (meni je i domaća u Zenici "gostovanje" ali ne govorim samo o tome), kada počnem govoriti kako je olimpijada prošlost a čimburijada vječnost i slične zajebancije koje niko normalan neće uzimati k srcu. Isto stoji i u obrnutom slučaju.

Uostalom, Sarajevo od mene ima koristi koliko i ja od njega tako da nemoj misliti da ja tu "kupim kajmak" i uzimam vam hljeb iz usta. Tu sam kupio stan, plaćam porez, rješavam račune itd. Doduše u samoposluzi uvijek kupujem zeničku pavlaku i jogurt. :mrgreen: Vjerovatno zato što sam kompleksaš, nikako zato što to volim.
tcz

#3274 Re: KUP BiH

Post by tcz »

nije @Eborg takav u drustvu, ovdje mu je ispustni ventil...medju rajom je realan, pozitivan, neka normalna rega fin neki momak. 8-)
phillie wrote:Ma nisu htjeli ni u stativu, al omasilo im se :D
vidim ja ode mu preko noge :lol:
Hedg

#3275 Re: KUP BiH

Post by Hedg »

eborg

hajde nam reci gdje si tacno u sarajevu

da ti dodjemo na naselje

: )
Post Reply