Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
muz66

#3251 Re: mobilni radari tj kamere

Post by muz66 »

O tome pricam. Jucer se od histerije poceo smijati sam sebi vozeci 50 na pravcu kroz Bosanski Petrovac. A da ne pricam o vukojebinama tipa Kljuc. 40 ogranicenje kroz citav grad. Bog me ubio ako 200 ljudi dnevno prodje onim ulicama. Seratori obicni.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3252 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

muz66 wrote:O tome pricam. Jucer se od histerije poceo smijati sam sebi vozeci 50 na pravcu kroz Bosanski Petrovac. A da ne pricam o vukojebinama tipa Kljuc. 40 ogranicenje kroz citav grad. Bog me ubio ako 200 ljudi dnevno prodje onim ulicama. Seratori obicni.
Tako se cudom cudim, cesta 12m sirine, ja 50 cuclam od bakića prema olovu :lol:
Bukvalno stojim na cesti, kroz šumu :bih:

Ili 30kmh kroz raznorazne vukojebine po PC, ali čučimo iza grma, da nisi slučajno došao na 38 :lol:
escobar__

#3253 Re: mobilni radari tj kamere

Post by escobar__ »

To su nama naše "pojačane kontrole saobraćaja" dale, a raja gine k'o u priči.

Mene uopšte ne iznenađuje povećan broj preticanja preko pune, raji ba više pun qrac traktora, kamiona, ograničenja, jebo te k'o 20. vijek.
MAN-lion's coach

#3254 Re: mobilni radari tj kamere

Post by MAN-lion's coach »

esso_sa wrote:
U nekoj teoriji, kazu da se sa pucanjem iz ruke moze dobiti pogresno ocitanje. Stalak to eliminise jer nema pomjeranja ruke...
E koliko je to fakat tacno, nemam pojma, nisam drot :mrgreen:
Meni je npr ova zasjeda sto sam spomenuo tipicni bezobrazluk i klasicno otimanje para od ljudi... Radar treba biti preventiva, da ljudi uspore (tome sluzi i stacionarna kamera - svi znaju gdje je i usporavaju), a ne otimanje para.
Zavisi sa kojim radarom gađaš. Radari novije generacije nisu klasični ko prije da "končanicom" gađaš u tablicu pa da moraš imati brze reflekse kad ti neko izbije iz krivine. Radilo se sako na principu gađanja vozila u dolasku, a u odlasku ne znam da jeniko praktikovao, a vjerovatno ima slučajeva ako su radile dvije patrole da može neko zaustaviti. Na stalku kad stoji može se štimati hod kako ti odgovara ili da se nasloniš sa njim da se ne ljuljaš.Doduše kad se ispraksaš nije to problem iz ruke gađati ili nasloniti na vozilo, priča o lažnom rezultatu ne pije vode to je za one koji su propustili časove fizike u 7.razredu osnovne :D
Na tim starim radarima se moglo varati u podmetanju brzine ovisno u kojem modu radiš, ali kako se sada zamjenjuju novijim generacijama poput TruCAM imaš zabilježeno sve, od vozila do vozača. Osim toga šifrira se i nema čeprkanja i brisanja osim ko je ovlašten.Tako da manipulacije kao sa Traffipatrolom su isključene.Ko je pao, pao je. Dualreflex i slični kao i presretači olakšavaju posao i ne stvaraju problem u smislu dokazivanja.

PS
Ako imas neku babu ili komsinicu ili zenu :D da podvali vozacku za zabranu nije problem :D
vjeshalica

#3255 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

escobar__ wrote:To su nama naše "pojačane kontrole saobraćaja" dale, a raja gine k'o u priči.

Mene uopšte ne iznenađuje povećan broj preticanja preko pune, raji ba više pun qrac traktora, kamiona, ograničenja, jebo te k'o 20. vijek.
Ginu jer obicno misle da mogu preticati tamo gdje nije moguce
A pri preticanju se upravo brzina povecava a ne smanjuje
Jer ako je negdje ograniceno 60,a ja vozim 70, logicno je da moras povecati brzinu da bi me pretekao, pa ti izracunaj kako su to bezazlene brzine tamo gdje svako malo na cosku auto izleti
noviclan

#3256 Re: mobilni radari tj kamere

Post by noviclan »

muz66 wrote:Evo javno, postat cu seljak koji vozi 40 preko ogranicenja, prestize kolonu, na punoj, ulijece u makazice. Pa ne moze vise ovako jebo mu ja mater. Gdje god podjes, 300 debila/50km. Ne ostaje nista nego derati i nadati se najboljem. A spustite jos ogranicenja i pokitite sto vise radara. Govna plava.
:thumbup:
Najsigurnije je preticati preko pune, znas da nece neko drugi krenuti ako nije kao ti, takodje i u krivinama (pregledim) preticanje preko pune ide kao po loju
Naslovnica

#3257 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote:
escobar__ wrote:To su nama naše "pojačane kontrole saobraćaja" dale, a raja gine k'o u priči.

Ginu jer obicno misle da mogu preticati tamo gdje nije moguce
A pri preticanju se upravo brzina povecava a ne smanjuje
Jer ako je negdje ograniceno 60,a ja vozim 70, logicno je da moras povecati brzinu da bi me pretekao, pa ti izracunaj kako su to bezazlene brzine tamo gdje svako malo na cosku auto izleti
Oni koji misle da mogu preticati tamo gdje nije moguće ginuće i sa ograničenjima i bez njih. ;-)
Javilo se 10tak ljudi koji očito često voze i svi misle isto vezano za nebuloza ograničenja i radare, jedino ti u kontru... 8-)
escobar__

#3258 Re: mobilni radari tj kamere

Post by escobar__ »

Naslovnica wrote:Oni koji misle da mogu preticati tamo gdje nije moguće ginuće i sa ograničenjima i bez njih. ;-)
Javilo se 10tak ljudi koji očito često voze i svi misle isto vezano za nebuloza ograničenja i radare, jedino ti u kontru... 8-)
Ma de ba, pa ja te nedodirljive gledam kako u po' Tuzle ispred sjedišta kantonalnog MUP-a prave sranja i nikom ništa, a tamo će ih lafo neko ograničenje spriječit u divljanju. :lol:
Naslovnica

#3259 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

escobar__ wrote:
Naslovnica wrote:Oni koji misle da mogu preticati tamo gdje nije moguće ginuće i sa ograničenjima i bez njih. ;-)
Ma de ba, pa ja te nedodirljive gledam kako u po' Tuzle ispred sjedišta kantonalnog MUP-a prave sranja i nikom ništa, a tamo će ih lafo neko ograničenje spriječit u divljanju. :lol:
Upravo sam o tome i pisao.
Na stranu što debili imaju po 80k KM kazni i nastavljaju.
I kao, ograničenja i radari će im dohakati.
Hoće, al u Q.
Pa jbte, po RS su počeli na magistralnim cestama stavljati ograničenja od 30 km/h?!?!
esso_sa

#3260 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

MAN-lion's coach wrote:
esso_sa wrote:
U nekoj teoriji, kazu da se sa pucanjem iz ruke moze dobiti pogresno ocitanje. Stalak to eliminise jer nema pomjeranja ruke...
E koliko je to fakat tacno, nemam pojma, nisam drot :mrgreen:
Meni je npr ova zasjeda sto sam spomenuo tipicni bezobrazluk i klasicno otimanje para od ljudi... Radar treba biti preventiva, da ljudi uspore (tome sluzi i stacionarna kamera - svi znaju gdje je i usporavaju), a ne otimanje para.
Zavisi sa kojim radarom gađaš. Radari novije generacije nisu klasični ko prije da "končanicom" gađaš u tablicu pa da moraš imati brze reflekse kad ti neko izbije iz krivine. Radilo se sako na principu gađanja vozila u dolasku, a u odlasku ne znam da jeniko praktikovao, a vjerovatno ima slučajeva ako su radile dvije patrole da može neko zaustaviti. Na stalku kad stoji može se štimati hod kako ti odgovara ili da se nasloniš sa njim da se ne ljuljaš.Doduše kad se ispraksaš nije to problem iz ruke gađati ili nasloniti na vozilo, priča o lažnom rezultatu ne pije vode to je za one koji su propustili časove fizike u 7.razredu osnovne :D
Na tim starim radarima se moglo varati u podmetanju brzine ovisno u kojem modu radiš, ali kako se sada zamjenjuju novijim generacijama poput TruCAM imaš zabilježeno sve, od vozila do vozača. Osim toga šifrira se i nema čeprkanja i brisanja osim ko je ovlašten.Tako da manipulacije kao sa Traffipatrolom su isključene.Ko je pao, pao je. Dualreflex i slični kao i presretači olakšavaju posao i ne stvaraju problem u smislu dokazivanja.

PS
Ako imas neku babu ili komsinicu ili zenu :D da podvali vozacku za zabranu nije problem :D
Jesi to drot pa znas sve ovo ? :mrgreen:
A znam za to varanje sa radarom, prebace ga u onaj kalibracijski mod, nakuca tamo brzinu i ona klepaju ljude da su vozili tom brzinom. To se moglo provaliti ako se fino pogleda jer bi bila upaljena CAL lampica ili tako nesto

I meni ne treba zrtva za predavanje vozacke, vozim motor :mrgreen: Kada mi gospodin mahne da stanem, mahnem i ja njemu i prodjem :mrgreen:
MAN-lion's coach

#3261 Re: mobilni radari tj kamere

kokuz_sa wrote:Danas bi suvozac..i zaustavi nas policija..presretaci, parkirani..
Vozac vozio 7 iznad ogranicenja..

I ovaj mu govori..ma daj neces mi kaznu radi tog pisat..
Kaze moram..vec si u protokol usao..
I sada nam pokazuje..
Jedan policajac nisani radarom..
Da li bi bio ljubazan da stavis taj nalog da vidimo opis i na koji clan se poziva i kaznenu odredbu?
Hvala.
Ne moras fotografisati,ali barem da napišeš.
:)
MAN-lion's coach

#3262 Re: mobilni radari tj kamere

esso_sa wrote: Jesi to drot pa znas sve ovo ? :mrgreen:
A znam za to varanje sa radarom, prebace ga u onaj kalibracijski mod, nakuca tamo brzinu i ona klepaju ljude da su vozili tom brzinom. To se moglo provaliti ako se fino pogleda jer bi bila upaljena CAL lampica ili tako nesto

I meni ne treba zrtva za predavanje vozacke, vozim motor :mrgreen: Kada mi gospodin mahne da stanem, mahnem i ja njemu i prodjem :mrgreen:
:D

Mislim da su izumrli Traffipatroli i da se više nigdje ne koriste u FBIH. Možda u nekim zabačenim mjestima, ali sumnjam.
U radar se ukucaju ulice i ograničenja. Varijanta da ideš na "sve" ili "ništa". Ako pucaš sve onda moraš pravdati, ali u tom modu možeš printat brzinu na printeru, na ništa ne možeš.Osim toga, na sve ostaje fixno vrijeme, na ništa sat i dalje "vinta" zato možeš brzinu podvaliti. Sada kad su došli novi radari nema tih gluposti.Doduse mislim da su krajem prosle godine ili pocetkom ove negdje u RSu fenirali ljude na TruCAM ali nisu mogli sakriti varanje na radaru kad se pregledao u kontroli..pricalo se o nekoliko desetaka hiljada KM.
Zakon su slike, sve ostalo je suplja.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3263 Re: mobilni radari tj kamere

Post by un1ted »

Naslovnica wrote: Pa jbte, po RS su počeli na magistralnim cestama stavljati ograničenja od 30 km/h?!?!
Gdje?
Naslovnica

#3264 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

un1ted wrote:
Naslovnica wrote: Pa jbte, po RS su počeli na magistralnim cestama stavljati ograničenja od 30 km/h?!?!
Gdje?
M-18 nakon izlaza iz Kantona, Ravnogorska (ona koja se nastavlja na Kurta Šorka).
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3265 Re: mobilni radari tj kamere

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:
un1ted wrote:
Gdje?
M-18 nakon izlaza iz Kantona, Ravnogorska (ona koja se nastavlja na Kurta Šorka).
Blizu entiteske linije, zbog skole.....
Naslovnica

#3266 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Pa može li makar 40, nego baš 30?!
Imamo i mi škole pa je 40.
Niđe veze ba
esso_sa

#3267 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

Controllo elletronico della velocità pa ti probaj voziti 40 :mrgreen:
Bakir1

#3268 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

Na granici Hrvati ne provjeravaju fotogenicnost auta :mrgreen:
mk ultra

#3269 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

un1ted wrote:
Gdje?
Na romaniji ima, u rogatici, u novom gorazdu itd :mrgreen:
mk ultra

#3270 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

MAN-lion's coach wrote:
esso_sa wrote: Jesi to drot pa znas sve ovo ? :mrgreen:

:D

Mislim da su izumrli Traffipatroli i da se više nigdje ne koriste u FBIH. Možda u nekim zabačenim mjestima, ali sumnjam.
U radar se ukucaju ulice i ograničenja. Varijanta da ideš na "sve" ili "ništa". Ako pucaš sve onda moraš pravdati, ali u tom modu možeš printat brzinu na printeru, na ništa ne možeš.Osim toga, na sve ostaje fixno vrijeme, na ništa sat i dalje "vinta" zato možeš brzinu podvaliti. Sada kad su došli novi radari nema tih gluposti.Doduse mislim da su krajem prosle godine ili pocetkom ove negdje u RSu fenirali ljude na TruCAM ali nisu mogli sakriti varanje na radaru kad se pregledao u kontroli..pricalo se o nekoliko desetaka hiljada KM.
Zakon su slike, sve ostalo je suplja.
Zna li radar koliko je ogranicenje ustvari :lol:
Naslovnica

#3271 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Bakir1 wrote:Na granici Hrvati ne provjeravaju fotogenicnost auta :mrgreen:
Šta to znači?
Ja konto za vikend južnije, trulja je tehnički ispravna al8 ne da gledati u sebe koliko joj je lak prop'o.
muha_sa

#3272 Re: mobilni radari tj kamere

Post by muha_sa »

mk ultra wrote:
un1ted wrote:
Gdje?
Na romaniji ima, u rogatici, u novom gorazdu itd :mrgreen:
gdje je to :?
esso_sa

#3273 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

Naslovnica wrote:
Bakir1 wrote:Na granici Hrvati ne provjeravaju fotogenicnost auta :mrgreen:
Šta to znači?
Ja konto za vikend južnije, trulja je tehnički ispravna al8 ne da gledati u sebe koliko joj je lak prop'o.
Mislim da jos uvijek testiraju ove nove radare sto su stavili, ali sam siguran da ce u jednom momentu poceti provjeravati fotogenicnost po tablicama. Ionako vazda traze saobracajnu i zeleni karton. Ako nasi skacu okolo sa tabletima i hvataju dijasporce, onda mogu i Hrvati uvezati sistem sa granicama, smao jos POS terminale za kartice da postave u granicne kucice i imat cemo full uslugu na jednom mjestu :mrgreen:
Last edited by esso_sa on 14/06/2019 12:46, edited 1 time in total.
Bakir1

#3274 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

U temi radara to znači da ne provjeravaju Jel te dze opalio
studiorum_tuzlaensis

#3275 Re: mobilni radari tj kamere

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ograničenje 30 ima u Mokrom pod romanijom i aerodromskom cestom prema Lukavici, neće Vas tu niko slikat, ograničenje nije dužine veće od 50m. Postavljeno čisto zbog škole, neće Vas tu niko slikat, moraš usporiti barem na 40 zbog naseljenog mjesta ionako.

Ne kontam samo konstataciju "počeli postavljat 30 ograničenje na magistalama".

Evo ja pitam: Pa šta ako su?

Brzina ubija. Ceste su takve kakve jesu. Bolje da čitava država zakasni minut negdje, nego da jedan život strada. Kome se žuri, nek plaća kazne.
Post Reply