Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Charuga
Globalni moderator

#3251 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

samo_ti wrote:Slusaj ba Plavi, mozes ovdje mlatiti praznu slamu, ali vama se navlaci. To svi vide u jebenoj drzavi.
Svi vide kada se nama navlaci a isti ti "svi" ne vide kada nas se krade. Cist penal u Travniku prvo kolo, kad se moramo vracati po stoti put ti tvoji "svi" nisu vidjeli bez obzira sto je postavljen snimak bezbroj puta. Sumnjiva situacija nad Selimovicem u sesnaestercu Čelika, sumnjiva situacija kod udarca Brkovica se ne vidi od strane "sviju" i niko ne spominje osim nas. Gdje su u tim situacijama ti tvoji "svi"? Ne vide izgleda dvostrano ...

Idemo dalje, pisite sta hocete samo se nemojte vracati u prosle sezone i bez vrijedjanja ... ;-)
Distortion

#3252 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Distortion »

Al kad svira onaj faul kod šesnaesterca Željezničara :-) ono je stvarno bilo jadno, nigdje faula, čisto oduzeta lopta i naravno da bi iz tog vjerovatno bio gol za Čelik ali zna Vukasović zašto. Znao je kome treba dat karton da ti igrači ne mogu igrati u Lukavici. Ne znam kako neki nece da priznaju da je biljo siljenje i smijem glavu dat da bi svirao penal za Zelju u one dvije situacije kada je Barac oboren a poslije i Bozicic.

Vodiš 1:0 i imaš situaciju da dadneš i drugi gol kad je Mešanović sam išao na golmana a on se hoce malo poigrati kao da sa Gradinom igramo a ne sa Željom i naravno da će doći kazna. Uglavnom nepošteno je izgubit na onakav način uz direktnu pomoć sudija.

Ljudi dođu da pogledaju dobar fudbal (ako se moze reci za nasu ligu), imas sve uslove, dobar ambijent, navijanje sa obje strane, stadion, prelijep teren i dođe ti kokošar iz Trebinja i glumi nekog sudiju a vidi se da ne može dalje od naše lige. Zato Srbija i Hrvatska i Slovenija imaju sudije koje sude u utakmicama Lige prvaka a mi necemo nikad!!!
iceman2010

#3253 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by iceman2010 »

Plavih_11 wrote:
samo_ti wrote:Slusaj ba Plavi, mozes ovdje mlatiti praznu slamu, ali vama se navlaci. To svi vide u jebenoj drzavi.
Svi vide kada se nama navlaci a isti ti "svi" ne vide kada nas se krade. Cist penal u Travniku prvo kolo, kad se moramo vracati po stoti put ti tvoji "svi" nisu vidjeli bez obzira sto je postavljen snimak bezbroj puta. Sumnjiva situacija nad Selimovicem u sesnaestercu Čelika, sumnjiva situacija kod udarca Brkovica se ne vidi od strane "sviju" i niko ne spominje osim nas. Gdje su u tim situacijama ti tvoji "svi"? Ne vide izgleda dvostrano ...

Idemo dalje, pisite sta hocete samo se nemojte vracati u prosle sezone i bez vrijedjanja ... ;-)

Ono na Selimovicu nije penal ni u ludilu. Covjek vec opucao, lopta odlazi pored gola i onda kontakt. Ono se nigdje ne svira. Da ga je dribalo, da je jos u sansi ok. Onako nema sanse.

Drugu situaciju i ruku bih volio vidjeti na usporenom snimku. Gledao sam uzivo na mojaTV i nisam vidio da je to iko primjetio. Cak ni igraci Zelje. Ako je bilo igranja rukom mozda ga Vukasovic nije ni vidio (ironicno zar ne :-D ) kao ni igraci Zelje.

Ne znam da li se neko sjeca situacije u drugom poluvremenu kod aut linije negdje u visini Zeljinog sesnaesterca odmah pored linijskog sudije. Malo visocija lopta, ide igrac celika i igrac zelje nogom na nju, prije stize igrac celika i gura loptu sebi u for, Zeljin igrac kasni i udara igraca Celika, pomocni mase faul za Zelju. Ja se od srca nasmijao na tu situaciju. Vjerovatno ta situacija ne bi nesto promjenila, nije bila izgledna sansa za gol, ali najbolje oslikava nacin sudjenja jucer. Kazu ljudi koji su igrali fudbal (ja nisam :D ) da je gore kada te sudija lagano handri citavu utakmicu autima, kornerima, nepostojecim slobodnjacima na centru, prekidanjem akcija kada svira tebi faul, ne svira ocigledan faul na tebi,.... nego kada ti dosudi jedan nepostojeci penal, pa kasnije imas regularno sudjenje. Ono jucer u Zenici je bila lakrdija u reziji sve trojice sudija, pa je tesko da je slucajno.
Charuga
Globalni moderator

#3254 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

I sta kazes, Selimovic opucao, lopta otisla pored gola i tek onda kontakt. Koliko je to kod tebe trajalo, da nije to usporeni snimak ... 8-)

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... u0w3Z2cQ6A

Ova rasprava ce dalje ici bez mene, samo da opet ponovim, bez vrijedjanja i sve ce ici kako treba.
splend

#3255 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by splend »

Plavih_11 wrote:

svi vide direktnu korist koju zeljeznicar ima. svi vide direktnu KRADJU na bilinom. nas napad, svira ofsajd (greska) iduci napada ne svira ofsajd (greska) i zeljo dolazi do 3 boda. isto tako protiv borca, direktno vam sudija pomaze za 3 boda (svira GOL koji nije GOL). zuti kartoni koje je sudija dijelio su takodje vise nego smijesni. i kako sutra neko da motivise te iste igrace da odu u i. sarajevo i igraju utakmicu. kako?
EDIT: Ovo nije dio teme
Charuga
Globalni moderator

#3256 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Znaci opet vam ne daju MAKET a za to je kriv Željo. Dobro, ja se izvinjavam sto uopste pisem o toj utakmici. Ostace zapamceno da je Čelik brutalno pokraden i to je to ... 8-)
splend

#3257 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by splend »

Plavih_11 wrote:Znaci opet vam ne daju MAKET a za to je kriv Željo. Dobro, ja se izvinjavam sto uopste pisem o toj utakmici. Ostace zapamceno da je Čelik brutalno pokraden i to je to ... 8-)
pod 1. ne obracam ti se kao administratoru, vec kao ucesniku diskusije ( da me ne bi banov'o dzaba :mrgreen: )

eh sad, nisi ni trebao brisati drugi dio komentara, jer je on posljedica ovog sto sam naveo, i ti to vrlo dobro znas 8-)

naravno da ce ostati zapamceno kao kradja, zapamtit cemo ti i ja, i jos mnogi od nas. al isto tako, poslije ovakve kradje, nasi igraci gube motivaciju za dalji tok sezone, sto znaci da ce kradja iz ove utakmice direktno uticati na nase buduce rezultate. jer jako je tesko imati motiv igrati, znas da ces opet biti pokraden vrlo vjerovatno. lako se vama nasladjivati tome, jbg i ja bih isto cinio, al sva sreca kad-tad sve dodje na naplatu :thumbup:
ganjeta

#3258 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

BlueBlood wrote:"dodjite 'vamo" :lol:
Uprava napolje :oops: .
Distortion

#3259 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Distortion »

Još malo pa necemo moci napisat nista kontra Zelje od moderatora. Ne vidim razlog zasto mi je post obrisan...
0038733

#3260 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by 0038733 »

BlueBlood wrote:Željo pobjedio,prpa,kisha,hocel biti raje na stadionu,igraju sa sirokim,tradicija,nervoza...

standardno od komsinica, pa onda od muke ne znaju sta ce pa komentarisu Želju :lol:
100%! Sinoc sam vas cak i sanjao... :-) I strah me... :-) Ipak ste vi pobjedili u Zenici... :? a nakon vecerasnje utakmice opet hladno... -5 u Sarajevu!
Gandalf

#3261 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Gandalf »

drugim riječima, Želji su bar 4 boda navučena u prvih 8 kola - a na kraju sezone, kada se navuče još koja boba za titulicu - siguricu, puknuće priča o najvećoj generaciji ikada, bosanskoj Barsi i sl. :D
ganjeta

#3262 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

Najteže je prvih 10. godina, kasnije se navikneš :zzzz: .
al_akhisari

#3263 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by al_akhisari »

...prije svega čestitke igračima i članovima stručnog štaba na još jednoj pobjedi; smatram ju izuzetno važnom zbog situacije u koju se zapalo :thumbup:

...što se tiče ovog sveopćeg delirija na temu navlačenja želji od strane sudija, mogu reći da samo da dobro odslikava sav primtivizam i tugu u kojoj živimo :sad: uvijek neko drugi kriv, uvijek se neko veći umiješa, nije do mene, meni(nama) ne daju,..samo su neki od mehanizama odbrane koje toliko volimo :sad: djeco draga, pa zar sudija ne može pogriješiti zato što nije vidio ili nije dobro vidio, ili zato što ne zna bolje,...pominjete sudije iz okruženja ili iz liga petice; kakve se sve sudijske lakrdije događaju na tim istim terenima liga petice, je za nepovjerovati :-) i to znači da je svaka ta utakmica naštimana, da je sudija namjerno šiljio onom nekom drugom; sjetite se utakmice engleske na sp u jar i gola koju nije priznat, a lopta pola metra unutra -usput sudija nije bio iz bih :D kako to objasniti; ili zamislite zadnje kolo engleske premijer lige prošle sezone i utakmice mcfc-Qpr; recimo da su onakvu utakmicu odigrali željo i recimo leotar (odabir klubova je slučajan :D ), siguran sa da ne postoji niko na ovom svijetu ko bi ljude u bih ubijedio da tekma nije naštimana :lol: :D zato, djeco ohladite malo, udahnite duboko, suočite se sa situacijom, racionalizirajte ju, okrenite se sebi i opušteno
luckylaka

#3264 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by luckylaka »

Mozda bi ipak naslov teme trebalo promijeniti u recimo,,Zeljo-Sarajevo namjestaljke,,Ovo nema veze sa Premijer ligom BiH.Jebo te steli se u cijelom svijetu samo forumasi hoce ovdje da naprave regularnu ligu.Sudije kupuje onaj ko ima(nece recimo kupiti moj Podgrmec kad nemaju za kifle)ali to kupovanje se razbije na kraju o glavu jer jebes kupljene titule kada ti u europi vaz drze zete,maribori....
jeza u ledja

#3265 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by jeza u ledja »

Erzsebet wrote: Da te upoznam s pravilima: ofsajd linija se gleda po poziciji nogu, a ne glave.
:lol: :lol:
BlueBlood

#3266 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

Distortion wrote:Još malo pa necemo moci napisat nista kontra Zelje od moderatora.
:lol:
pa sta je ovo :lol: za sv je ŽELJO kriv!!! :mrgreen:

samo se žale,kukaju, za sve probleme u zivotu im ŽELJO kriv :-)

svi ste jedva cekali onaj kiks proslo kolo 1-1 na Grbavici i otpoceli temu o krizi u Želji, kako ste vi vec sampioni... bla bla... i sad kad se vracamo u realnost ponovo kuknjava :oops:
Frtalj_Duše

#3267 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Frtalj_Duše »

^ Nikakva kuknjava, samo mogu konstatovati, a vjerujem da se većina braće sa tribine slaže sa mnom, po ko zna koji put, da moram još više biti zahvalan Bogu Dragome što me učinio navijačem FKS-a, jer bi me iskreno bilo STID da moj klub "osvaja" bodove kao što to čini vaš, a kojeg vi očito nemate i iskreno priznajete da nemate:
elSaik wrote:Dabogda nam svaka pobjeda ovakva bila. 8-) :thumbup:
Toliko o vama, a sada ontopic:

Evo velež ni leotaru ne može gol zabiti kod kuće za jedno čitavo poluvrijeme! Bome ako ovako nastave mogli bi doći u situaciju kao sloboda prošle godine. A ni ovaj Zrinjski izgleda nije više ono što je bio, kada ni protiv goška ne mogu postići gola, tako da vjerujem da ćemo ih proći u kupu "glat"! 8-)
Domy31

#3268 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Domy31 »

joj gola :lol:
Arteta

#3269 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Arteta »

Jako slaba predstava Veleza.
BlueBlood

#3270 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BlueBlood »

evo i ovde da napisem vezano za jucerasnju utakmicu...

Privedeno je oko 20ak momaka bez ikakvog raloga,prvo su ih odvodili jednog po jednog i udarali i napisane su im kazne!!! policija namjerno provocirala da izazove incident! Zbog njih smo kasnili pola sata na prvo poluvrijeme a drzali su nas jos sat i 20min nakon zavrsetka utakmice! cak je jedan javno reko da jedva cekaju da zabrane gostujuce navijace! Valjda im se ne radi,pegla im oko navijaca,sta li... A onome, dok su udarali, sto je govorio "sta je,ja sam seljak,sta hoces" zelim sve najgore u zivotu! :x
Arteta

#3271 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Arteta »

U Velezu vec drugi kapiten izasao napolje.
Arteta

#3272 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Arteta »

1:1
megaman4

#3273 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by megaman4 »

u VELEŽU moraju pod hitno reagovati.....ovo ne liči ni na šta, igra je ravna nevesinjskom krompiru, i nek pričaju šta god hoće, još dugo će VELEŽ koristiti pomoć igrača s strane, jer su naši NULA.......... :x
sorted

#3274 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by sorted »

BlueBlood wrote:evo i ovde da napisem vezano za jucerasnju utakmicu...

Privedeno je oko 20ak momaka bez ikakvog raloga,prvo su ih odvodili jednog po jednog i udarali i napisane su im kazne!!! policija namjerno provocirala da izazove incident! Zbog njih smo kasnili pola sata na prvo poluvrijeme a drzali su nas jos sat i 20min nakon zavrsetka utakmice! cak je jedan javno reko da jedva cekaju da zabrane gostujuce navijace! Valjda im se ne radi,pegla im oko navijaca,sta li... A onome, dok su udarali, sto je govorio "sta je,ja sam seljak,sta hoces" zelim sve najgore u zivotu! :x
Ma sta pricas ba, cuvali vas ko Obamu, bas kao i sve ostale navijace koji dolaze u Ze. Pored onakve organizacije NEMOGUCE je ostvarit bilo kakav kontakt, i neka treba tako svaka im cast na tome, obzirom da je jasno kakvih budala ima s obje strane, svaki manji propust bi izazvao incident. Da je bogdo i u drugim gradovima ovako.

A te sto su istukli, ako su bili oni indijanci sto su pri povratku iz kombija psovali prolaznicima, pozlatile im se ruke. :thumbup: Koliki god ljakse bio taj drot, ovi su ga pretekli za tri klase.
BosnianHardcore

#3275 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BosnianHardcore »

da li ima kakav link za utakmicu sarajevo-siroki?
Locked