Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
purgatorio

#326 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by purgatorio »

Da li je moguće da osoba koja nije zavrsila neki srodan fakultet upise master studij na ovom faxu, konkretno zavrsio sam jedan tehnički fakultet i zanima me ova demokratija i ljudska prava na politologiji?
skafiskafsnjak

#327 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

purgatorio wrote:Da li je moguće da osoba koja nije zavrsila neki srodan fakultet upise master studij na ovom faxu, konkretno zavrsio sam jedan tehnički fakultet i zanima me ova demokratija i ljudska prava na politologiji?
Mozes. Samo to , sto kazu, nije preporucljivo. Steta je da poslije nekog takvog fakulteta ( tehnicki ) upisujes FPN. Ali stvar licnog izbora. Uglavnom, mozes.
purgatorio

#328 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by purgatorio »

L00d wrote:
purgatorio wrote:Da li je moguće da osoba koja nije zavrsila neki srodan fakultet upise master studij na ovom faxu, konkretno zavrsio sam jedan tehnički fakultet i zanima me ova demokratija i ljudska prava na politologiji?
Mozes. Samo to , sto kazu, nije preporucljivo. Steta je da poslije nekog takvog fakulteta ( tehnicki ) upisujes FPN. Ali stvar licnog izbora. Uglavnom, mozes.
Znači može. Hvala puno.
smucko

#329 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by smucko »

Hitno potreban naucno-istrazivacki rad, nemam vremena da uradim vlastiti pa ako bi neko bio fin da mi posallje kakav na PM ili da mi objasni gdje mogu naci radove.

HVALA :)
skafiskafsnjak

#330 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Oj Boze dragi..........

no comment

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
smucko

#331 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by smucko »

Reci?

:D

Sta se cudis? Desperate times... :D
just principe

#332 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by just principe »

:lol: :lol: :lol:

kralj si :D
Avetinho

#333 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Avetinho »

just principe wrote::lol: :lol: :lol:

kralj si :D
Nije samo to, eno ga gore, i vlastitu temu otvorio. Kreno sam u svoj biznis!
skafiskafsnjak

#334 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Dabogda ga izbacili s faksa

SarajevoBH

#335 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by SarajevoBH »

Izvinjavam se na off topicu.

Maturant sam u gimnaziji i izabrao sam predmet sociologiju za maturski.Profesor mi je rekao ako ja imam neku temu da predlozim,ali meni nista ne pada na um pa bih molio nekog ko zna da mi predlozi par tema iz sociologije.

Hvala
Joe McCarthy

#336 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Joe McCarthy »

Ovaj "fakultet" (i filozofiju) bilo najbolje zatvorit, jer samo stvara "akademsko" obrazovane parazite bez ikakvih vještina ili znanja koje će služiti niti njima, niti državi.

Najveće postignuće bilo koga sa "F"PN je da se nakaće na državnu sisu ili neku NVO i da odatle sole pamet.
Joe McCarthy

#337 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Joe McCarthy »

micki125 wrote:
Joe McCarthy wrote:Ovaj "fakultet" (i filozofiju) bilo najbolje zatvorit, jer samo stvara "akademsko" obrazovane parazite bez ikakvih vještina ili znanja koje će služiti niti njima, niti državi.

Najveće postignuće bilo koga sa "F"PN je da se nakaće na državnu sisu ili neku NVO i da odatle sole pamet.
ovdje treba dodati i DIF.
I oni se mogu dopisati ovoj listi. :skoljka:
Last edited by Joe McCarthy on 15/11/2012 10:50, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#338 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

a svi vi koji tako pisete ste upravo takvi....

Mislioci i filozofi. Culi ste o FPN na kafi ili na pivi i po tome sudite. Samo neznalice i idioti generaliziraju.

Naravno da ima parazita, kao i na svakom drugom fakultetu. Ima i ljudi koji uce i koji izadju s fakulteta pametniji nego su usli.

shiny

#339 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by shiny »

Joe McCarthy wrote:Ovaj "fakultet" (i filozofiju) bilo najbolje zatvorit, jer samo stvara "akademsko" obrazovane parazite bez ikakvih vještina ili znanja koje će služiti niti njima, niti državi.

I sigurno su pismeniji od tebe :-)
Avetinho

#340 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Avetinho »

Onog trenutka kad je FPN sebi dopustio luksuz da "ovjeri" doktorat prevaranta Osmanagica, na osnovu seminarskog rada koji je na nivou tu negdje oko 2 razreda srednje, izgubio je sav kredibilitet, ako ga je ikad i imao.
TomANDJerry

#341 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by TomANDJerry »

neki pretjeruju sa zatvaranjem , ali FPN stvarno pomalo rusi ugled UNSA ... trebala bi tu neka reorganizacija :roll:
skafiskafsnjak

#342 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Ja Sam Odavle wrote:Onog trenutka kad je FPN sebi dopustio luksuz da "ovjeri" doktorat prevaranta Osmanagica, na osnovu seminarskog rada koji je na nivou tu negdje oko 2 razreda srednje, izgubio je sav kredibilitet, ako ga je ikad i imao.
Jah eto, sta mutnih radnji ima na ostalim fakultetima... samo sto se ne zna kao sto se ovo saznalo .
Pa sta, zbog glupih poteza nekog idiota koji je to mogao tada uraditi, proglasiti fakultet glupim ili nesto slicno ?
i_ja_na_forumu

#343 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by i_ja_na_forumu »

SarajevoBH wrote:Izvinjavam se na off topicu.

Maturant sam u gimnaziji i izabrao sam predmet sociologiju za maturski.Profesor mi je rekao ako ja imam neku temu da predlozim,ali meni nista ne pada na um pa bih molio nekog ko zna da mi predlozi par tema iz sociologije.

Hvala
evo ovdje imas neke clanke koji bi ti mogli posluziti pri izboru teme =)

http://hrcak.srce.hr/search/?q=sociologija&next=1
BAN___KAI

#344 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by BAN___KAI »

Pa upisao sam taj Fax jer svi svi govorili da je najlaksi i moram reci da jeste lagan ali ne toliko kao sto svi misle.

Ja nikada nisam nesta puno ucio a na FPN imao sam sve 7.8 ocjene i jeste bilo lagano ali ekonomiju nisam nikada ni otvorio -_-..

Kvalitet faxa je bas smece , Amfitetar prima npr 500 studenata u salu a 300klupa u sali pa svi drugi moraju sjediti na stepenicama.

Stvarno zar smo u Ruandi.

I jos nesta , ona oglasna tabla je isto nacin obavijesti u staroj grckoj, fulio sam ispiti 100 puta jer nisu Updatovali tu plocu sa novim informacijama.

I jos je Faks DOSADANnnnnn
Ineedamiracle

#345 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

BAN___KAI wrote:Pa upisao sam taj Fax jer svi svi govorili da je najlaksi i moram reci da jeste lagan ali ne toliko kao sto svi misle.

Ja nikada nisam nesta puno ucio a na FPN imao sam sve 7.8 ocjene i jeste bilo lagano ali ekonomiju nisam nikada ni otvorio -_-..

Kvalitet faxa je bas smece , Amfitetar prima npr 500 studenata u salu a 300klupa u sali pa svi drugi moraju sjediti na stepenicama.

Stvarno zar smo u Ruandi.

I jos nesta , ona oglasna tabla je isto nacin obavijesti u staroj grckoj, fulio sam ispiti 100 puta jer nisu Updatovali tu plocu sa novim informacijama.

I jos je Faks DOSADANnnnnn

Sve si upravuuuuu............kako ste vi prolazili ovu historiju BiH ? Meni špansko selo : S :D
Avetinho

#346 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Avetinho »

Ineedamiracle wrote: Sve si upravuuuuu............kako ste vi prolazili ovu historiju BiH ? Meni špansko selo : S :D
Pazi ovako. Uzmes knjigu, ucis.
Spansko selo? Sta ti to znaci ;)
Ineedamiracle

#347 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Ja Sam Odavle wrote:
Ineedamiracle wrote: Sve si upravuuuuu............kako ste vi prolazili ovu historiju BiH ? Meni špansko selo : S :D
Pazi ovako. Uzmes knjigu, ucis.
Spansko selo? Sta ti to znaci ;)

Uzmi npr. Rimsko pravo pa ćeš znat' šta znači ;) a uzela sam knjiguuu al....bit će bolje valjda :D
Joe McCarthy

#348 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Joe McCarthy »

L00d wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Onog trenutka kad je FPN sebi dopustio luksuz da "ovjeri" doktorat prevaranta Osmanagica, na osnovu seminarskog rada koji je na nivou tu negdje oko 2 razreda srednje, izgubio je sav kredibilitet, ako ga je ikad i imao.
Jah eto, sta mutnih radnji ima na ostalim fakultetima... samo sto se ne zna kao sto se ovo saznalo .
Pa sta, zbog glupih poteza nekog idiota koji je to mogao tada uraditi, proglasiti fakultet glupim ili nesto slicno ?
Fakultet samo da nije beskoristan, već je ŠTETAN!

Koliko generacija nesretnika na biroima bez ikakvih vještina je izbacio u svijet? Jednostavno, što ga prije zatvorimo više ćemo ljudi kloniti od tih beskoristnih "profesija" i izvesti u produktivnije vode, poput ekonomije, mašinstva, elektrotehnike itd.

Politički fakultet bi trebao se transformisati u jednostavno neki kurs za vojne oficire ili možda inkorporirati u jednu od ponuđenih grana na ekonomiji. :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#349 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by JoseMujica »

Joe McCarthy wrote: Fakultet samo da nije beskoristan, već je ŠTETAN!
uz struĆnjake poput dr. Lavića štetniji od heroina
bavi

#350 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by bavi »

Fakultet samo da nije beskoristan, već je ŠTETAN!

Koliko generacija nesretnika na biroima bez ikakvih vještina je izbacio u svijet? Jednostavno, što ga prije zatvorimo više ćemo ljudi kloniti od tih beskoristnih "profesija" i izvesti u produktivnije vode, poput ekonomije, mašinstva, elektrotehnike itd.

Politički fakultet bi trebao se transformisati u jednostavno neki kurs za vojne oficire ili možda inkorporirati u jednu od ponuđenih grana na ekonomiji. :thumbup:[/quote]

Da, naravno da treba rasformirati političke nauke, 'taće nam.... :run:

Ne trebaju nam ni socijalni radnici ni žurnalisti... Il možda i njih kao i odbranu ubaciti u jednu od ponuđenih grana na ekonomiji.... :-) :-) :-)
Post Reply