NAŠASTRANKA -ILIDžA
-
Elvis Vreto
#326 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
NAŠA STRANKA ILIDžA se oštro protivi korištenju vjerskih objekata u predizborne svrhe i tokom zvanicne kampanje za lokalne izbore. Vratiti vjerske objekte vjernicima, politiku udaljiti od vjerskih objekata, poruka koja se šalje da pojedini kandidati svoje predstavljanje cine na naćin da se reklamiraju na vjerskim objektima je veliki korak nazad za našu opcinu i društvo u cijelini. Vjerskim sluzbenicima koji sve ovo dopuštaju porućujemo, vratite dostojansvo vjerskim objektima i vjernicima. Islamsku zajednicu pozivamo na reakciju i sankcije prema vjerskim sluzbenicima koji ovakve pojave dopuštaju. CIK pozivamo da sankcionišu kandidate u skladu sa izbornim pravilima.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /120910100#
http://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-m ... /120910100#
-
Elvis Vreto
#327 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
MI MOŽEMO USPOSTAVITI NOVE PRIORITETE !
MI MOŽEMO SMANJITI TROŠKOVE RADA ADMINISTRACIJE!
MI MOŽEMO VRATITI MLADE SPORTU I KULTURI!
- Klikeraš
#328 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
A isto tako mislim da KRAJNjE JE VRIJEMEElvis Vreto wrote:MI MOŽEMO USPOSTAVITI NOVE PRIORITETE !
- FOČANSKI PROPISI
#329 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Klikeraš wrote:A isto tako mislim da KRAJNjE JE VRIJEMEElvis Vreto wrote:MI MOŽEMO USPOSTAVITI NOVE PRIORITETE !
MI MOŽEMO VRATITI MLADE SPORTU I KULTURI!![]()
![]()
![]()
![]()
- bosna sar
#330 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
FOČANSKI PROPISI wrote:Klikeraš wrote:A isto tako mislim da KRAJNjE JE VRIJEMEElvis Vreto wrote:MI MOŽEMO USPOSTAVITI NOVE PRIORITETE !
MI MOŽEMO VRATITI MLADE SPORTU I KULTURI!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zelim vam veliki uspijeh na predstojecim izborima..
-
kukapravi
#331 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
MI MOŽEMO VRATITI MLADE SPORTU I KULTURI![/quote]
A isto tako mislim da KRAJNjE JE VRIJEME
[/quote]
[/quote]
Zelim vam veliki uspijeh na predstojecim izborima..[/quote]
Krajnje je vrijeme da 3 osobe napisu 14 stranica? ne smarajte
MI MOŽEMO VRATITI MLADE SPORTU I KULTURI![/quote]
A isto tako mislim da KRAJNjE JE VRIJEME
Zelim vam veliki uspijeh na predstojecim izborima..[/quote]
Krajnje je vrijeme da 3 osobe napisu 14 stranica? ne smarajte
-
Elvis Vreto
#332 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
NAŠA STRANKA će izdvojiti značajna sredstva (povećanjem budžetskih stavki za mlade) za izgradnju,
obnovu i održavanje sportskih objekata i sala, kao i za podršku sportskim udruženjima za organizaciju
vannastavnih sportskih aktivnosti učenika i učenica osnovnih i srednjih škola. Sa ciljem da svi sportski klubovi i selekcije imaju osigurane termine za treninge u sportskim dvoranama i školskim sports
kim salama, NAŠA STRANKA će koordinirati i obezbijediti optimalne termine za treninge, rukovodeći se uzrastom selekcija, pri čemu će se prioritet davati sportskim klubovima u odnosu na ekipe rekreativaca/rekreativki. S tim u vezi finansiranje termina će preuzeti općine. Svi učenici/učenice i studenti/studentice do 25 godina starosti će imati subvencionirano pravo da vikendom besplatno koriste sportske objekte i postrojenja, u skladu sa njihovim potrebama i interesima. U okviru ovih aktivnosti će se na nivou općina i gradova organizirati Dani sporta, u saradnji sa ministarstvima za kulturu i sport, te osnovnim i srednjim školama i sportskim
organizacijama i klubovima. Također, osigurati će se dostatne stipendije i potpore za mlade sportiste i sportašice (7-18 godina) prema kriterijima uspješnosti i nivoima takmičenja (međunarodna takmičenja). Sa ciljem povećanja prostornih kapaciteta za rekreativno-sportske aktivnosti za 50%, NAŠA STRANKA će u budžetima općina obezbjeđivati sredstva za finansiranje i izgradnju infrastrukture za sport i rekreaciju.
obnovu i održavanje sportskih objekata i sala, kao i za podršku sportskim udruženjima za organizaciju
vannastavnih sportskih aktivnosti učenika i učenica osnovnih i srednjih škola. Sa ciljem da svi sportski klubovi i selekcije imaju osigurane termine za treninge u sportskim dvoranama i školskim sports
kim salama, NAŠA STRANKA će koordinirati i obezbijediti optimalne termine za treninge, rukovodeći se uzrastom selekcija, pri čemu će se prioritet davati sportskim klubovima u odnosu na ekipe rekreativaca/rekreativki. S tim u vezi finansiranje termina će preuzeti općine. Svi učenici/učenice i studenti/studentice do 25 godina starosti će imati subvencionirano pravo da vikendom besplatno koriste sportske objekte i postrojenja, u skladu sa njihovim potrebama i interesima. U okviru ovih aktivnosti će se na nivou općina i gradova organizirati Dani sporta, u saradnji sa ministarstvima za kulturu i sport, te osnovnim i srednjim školama i sportskim
organizacijama i klubovima. Također, osigurati će se dostatne stipendije i potpore za mlade sportiste i sportašice (7-18 godina) prema kriterijima uspješnosti i nivoima takmičenja (međunarodna takmičenja). Sa ciljem povećanja prostornih kapaciteta za rekreativno-sportske aktivnosti za 50%, NAŠA STRANKA će u budžetima općina obezbjeđivati sredstva za finansiranje i izgradnju infrastrukture za sport i rekreaciju.
- Klikeraš
#333 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Kako bez načelnika i bez tačne podrške kandidatu za načelnika.......opet papir svašta trpiElvis Vreto wrote:NAŠA STRANKA će izdvojiti značajna sredstva (povećanjem budžetskih stavki za mlade) za izgradnju,
Sve u rukavicama
-
Elvis Vreto
#334 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Klikeraš,
Sve sto stoji u dijelu naseg programa je nadleznost opcinskog vijeca, tako da ce građani nase opcine odlucivati svojim glasom da li zele da ovo provedemo u djelo. Ako nam ukazu podrsku mi cemo ispuniti svoja obecanja.
Nema podrške kandidatu za nacelnika bez programa za naredne 4 godine koji ce biti podudaran dobrim dijelom sa nasim programom i rješenjima, sigurno je jedno da ce clanovi nase stranke ilidza o tome odlucivati.
Na vase konstatacije vec sam odgovorio u okviru teme na jedno od vaših pitanja, vidljivo je da ste odgovor komentarisali, to moze da ukazuje da upravo vi lobirate za nekog od kandidata , ako sam u pravu onda rukavice ipak pripadaju vama.
Sve sto stoji u dijelu naseg programa je nadleznost opcinskog vijeca, tako da ce građani nase opcine odlucivati svojim glasom da li zele da ovo provedemo u djelo. Ako nam ukazu podrsku mi cemo ispuniti svoja obecanja.
Nema podrške kandidatu za nacelnika bez programa za naredne 4 godine koji ce biti podudaran dobrim dijelom sa nasim programom i rješenjima, sigurno je jedno da ce clanovi nase stranke ilidza o tome odlucivati.
Na vase konstatacije vec sam odgovorio u okviru teme na jedno od vaših pitanja, vidljivo je da ste odgovor komentarisali, to moze da ukazuje da upravo vi lobirate za nekog od kandidata , ako sam u pravu onda rukavice ipak pripadaju vama.
- Klikeraš
#335 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Lobiranje ne postoji u politiciElvis Vreto wrote:Klikeraš,
Ali me živo zanima šta je do sada provelo vijeće bez podrške načelnika, i šta ste vi ili vaše kolege iz vijeća (iz opozicije) uspjeli 'progurati'.
Ujedinjenje u blokove stranaka koje nisu u većini imaju sigurno veću snagu nego samo pojedinci (vi, Hošić.....)
- Morales
#336 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Masinski tehnicar nosilac liste....pametnom dosta 
- draganbl
#337 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Pametnom nije dosta informacija o formalnom obrazovanju, pa da o čovjeku zaključi kakav je. Mnogo dobrih osobina krasi dobrog političara, a samo jedna od njih i sigurno ne najvažnija je to formalno obrazovanje.Morales wrote:Masinski tehnicar nosilac liste....pametnom dosta
Lično ne poznajem g-dina Vretu, pročitao sam da je srednju školu završio 1992. i moguće je da je i to jedan razlog što nije studirao. Sa druge strane, politika koju slijedi i izjave koje ovdje možemo pročitati su za mnoge prihvatljive i ako je čovjek pošten (čitaj: nije lopov kao većina političara), onda je pitanje njegovog formalnog obrazovanja marginalna stvar.
- Morales
#338 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Ma supljiraj nekom drugomdraganbl wrote:Pametnom nije dosta informacija o formalnom obrazovanju, pa da o čovjeku zaključi kakav je. Mnogo dobrih osobina krasi dobrog političara, a samo jedna od njih i sigurno ne najvažnija je to formalno obrazovanje.Morales wrote:Masinski tehnicar nosilac liste....pametnom dosta
Lično ne poznajem g-dina Vretu, pročitao sam da je srednju školu završio 1992. i moguće je da je i to jedan razlog što nije studirao. Sa druge strane, politika koju slijedi i izjave koje ovdje možemo pročitati su za mnoge prihvatljive i ako je čovjek pošten (čitaj: nije lopov kao većina političara), onda je pitanje njegovog formalnog obrazovanja marginalna stvar.
-
addy_sa
#339 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
poštujem više čovjeka koji je mašinski tehničar jer je to časno i pošteno zanimanje, makar nije kupio diplomu kao neki, to je danas moderno i, nažalost, lako dostupno ...
generalno, to je samo komad papira.. da li nešto govori o čovjeku.. da, ali ne toliko da je najbitnije...
generalno, to je samo komad papira.. da li nešto govori o čovjeku.. da, ali ne toliko da je najbitnije...
- Morales
#340 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Eh pa onda se nemojte zaliti onda kad neko od ovakvih likova uđe u opcinsko vijece i napravi vam pakao od zivota....
- jon_jovi
#341 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Već jesu
-
Elvis Vreto
#342 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Klikeraš,
U svim predhodnim kao i u zadnjem mandatu vecinu u opcinskom vijecu cini stranka koja svih ovih godina ima i nacelnika opcine, ocekivati suprostavljanje vijeca nacelniku i obratno se nije moglo ni ocekivati, osim onih vijecnika i stranaka koji ne pripadaju vecini. Mozda nakon ovih izbora bude drugacije, onda bi nadleznosti između opcinskog vijeca i nacelnika bile mnogo vidljivije. Po statutu su one veoma jasne.
Mali dio inicijativa i prijedloga opozicije je podrzavan, ne okoliko koliko je trebalo, dio nasih inicijativa je u okviru teme vec objavljen i pojedine su realizovane.
Vec sam objasnio za ujedinjenje, nismo protiv, razloge ste mogli procitati.
U svim predhodnim kao i u zadnjem mandatu vecinu u opcinskom vijecu cini stranka koja svih ovih godina ima i nacelnika opcine, ocekivati suprostavljanje vijeca nacelniku i obratno se nije moglo ni ocekivati, osim onih vijecnika i stranaka koji ne pripadaju vecini. Mozda nakon ovih izbora bude drugacije, onda bi nadleznosti između opcinskog vijeca i nacelnika bile mnogo vidljivije. Po statutu su one veoma jasne.
Mali dio inicijativa i prijedloga opozicije je podrzavan, ne okoliko koliko je trebalo, dio nasih inicijativa je u okviru teme vec objavljen i pojedine su realizovane.
- Klikeraš
#343 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Hvala na odgovoru, ali kao što sam ranije i ustvrdio bez načelnika NIŠTAElvis Vreto wrote:Klikeraš,
-
Elvis Vreto
#344 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Morales,
ima dovoljno kandidata na našoj listi koji ispunjavaju vaše uslove i kojima mozete dati svoj glas i pozivam vas da to i ucinite ako je nasa stranka vasa opcija, vaši glasovi ce kandidata pomjeriti na br.1,2,3...., sve što vas zanima pitajte, moju biografiju imate u okviru teme, na vase konstatacije nemam komentar, postujem vasa razmišljanja ali se i ne slazem sa iskljucivim stavovima.
ima dovoljno kandidata na našoj listi koji ispunjavaju vaše uslove i kojima mozete dati svoj glas i pozivam vas da to i ucinite ako je nasa stranka vasa opcija, vaši glasovi ce kandidata pomjeriti na br.1,2,3...., sve što vas zanima pitajte, moju biografiju imate u okviru teme, na vase konstatacije nemam komentar, postujem vasa razmišljanja ali se i ne slazem sa iskljucivim stavovima.
- Klikeraš
#345 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Superhik_ wrote:zašto se kod nas sve svodi il na srednju il na kupljenu fakultetsku. pa majku mu zar se ne može fakultet pošteno završiti, ima li te opcije igdje.addy_sa wrote:poštujem više čovjeka koji je mašinski tehničar jer je to časno i pošteno zanimanje, makar nije kupio diplomu kao neki, to je danas moderno i, nažalost, lako dostupno ...
isto kao i zaposlenje......može i bez štela vjerujete.......doduše ako hoćeš na budžet onda
-
Elvis Vreto
#346 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Superhik_
Smatram da velika vecina osoba zavrsava skole i fakultete u normalnoj i redovnoj proceduri sa mnogo truda i ucenja, vecinu osoba koju poznajem su na takav nacin se i obrazovali. Moj zivotni put i generaciji kojoj pripadam je malo drugaciji, 1992g zavrsio Mašinsku tehnicku skolu na Ilidzi, planirao na Mašinski fakultet, umjesto toga iz skolske klupe u ratna desavanja,pripadnik Armije BiH do kraja , poslije rata preuzeo da vodim prijeratni porodicni biznis, osnovao vlastitu porodicu i to je to.
Smatram da velika vecina osoba zavrsava skole i fakultete u normalnoj i redovnoj proceduri sa mnogo truda i ucenja, vecinu osoba koju poznajem su na takav nacin se i obrazovali. Moj zivotni put i generaciji kojoj pripadam je malo drugaciji, 1992g zavrsio Mašinsku tehnicku skolu na Ilidzi, planirao na Mašinski fakultet, umjesto toga iz skolske klupe u ratna desavanja,pripadnik Armije BiH do kraja , poslije rata preuzeo da vodim prijeratni porodicni biznis, osnovao vlastitu porodicu i to je to.
- bosna sar
#347 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
I ovo su Bosanski izbori potukli se nacelnik i nosilac liste Novi Grad oba iz SDP-a
Pa nije ni cudo sto ih nema na debatama ....
Pa nije ni cudo sto ih nema na debatama ....
- DELEGACIJA
#348 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Eeeeee sad ga uprska do kraja........ispade da se pravdaš.......NEMOJ prijeteljuElvis Vreto wrote:Superhik_
- draganbl
#349 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Čovjek se ništa ne pravda, već je fino u tri rečenice ispričao svoj životni put, jer je o tome i bio pitan.DELEGACIJA wrote:Eeeeee sad ga uprska do kraja........ispade da se pravdaš.......NEMOJ prijeteljuElvis Vreto wrote:Superhik_
Smatram da velika vecina osoba zavrsava skole i fakultete u normalnoj i redovnoj proceduri sa mnogo truda i ucenja, vecinu osoba koju poznajem su na takav nacin se i obrazovali. Moj zivotni put i generaciji kojoj pripadam je malo drugaciji, 1992g zavrsio Mašinsku tehnicku skolu na Ilidzi, planirao na Mašinski fakultet, umjesto toga iz skolske klupe u ratna desavanja,pripadnik Armije BiH do kraja , poslije rata preuzeo da vodim prijeratni porodicni biznis, osnovao vlastitu porodicu i to je to.![]()
![]()
ko hoće nek vjeruje šta hoće, a ko neće nek pita, a ne da zaključuje
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po ovom pitanju se više neću javljati, jer je očigledno da gospodin Vreto može sam da dostojanstveno i staloženo odgovori na provokacije.
- DELEGACIJA
#350 Re: NAŠASTRANKA -ILIDžA
Pa baš zbog provokacije......draganbl wrote:Čovjek se ništa ne pravda, već je fino u tri rečenice ispričao svoj životni put, jer je o tome i bio pitan.DELEGACIJA wrote:Eeeeee sad ga uprska do kraja........ispade da se pravdaš.......NEMOJ prijeteljuElvis Vreto wrote:Superhik_
Smatram da velika vecina osoba zavrsava skole i fakultete u normalnoj i redovnoj proceduri sa mnogo truda i ucenja, vecinu osoba koju poznajem su na takav nacin se i obrazovali. Moj zivotni put i generaciji kojoj pripadam je malo drugaciji, 1992g zavrsio Mašinsku tehnicku skolu na Ilidzi, planirao na Mašinski fakultet, umjesto toga iz skolske klupe u ratna desavanja,pripadnik Armije BiH do kraja , poslije rata preuzeo da vodim prijeratni porodicni biznis, osnovao vlastitu porodicu i to je to.![]()
![]()
ko hoće nek vjeruje šta hoće, a ko neće nek pita, a ne da zaključuje
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po ovom pitanju se više neću javljati, jer je očigledno da gospodin Vreto može sam da dostojanstveno i staloženo odgovori na provokacije.