Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nermin.padez

#326 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Kupujem iP5 cim budem imao kesa :D Ali otkud znas da ovi testovi nisu namjesteni (svakako 2 telefona ne mogu nikako isto pasti a i nezahvalno je testirati ovoliku razliku u velicini display-a), koliki je danas marketing i ne cudi me :-D

Ali ne sporim da je iP fizicki kvalitetniji i mnogo bolje "upakovan"! To je boljka ostalih :-)
Quaresma

#328 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

nermin.padez wrote:
Kupujem iP5 cim budem imao kesa :D Ali otkud znas da ovi testovi nisu namjesteni (svakako 2 telefona ne mogu nikako isto pasti a i nezahvalno je testirati ovoliku razliku u velicini display-a), koliki je danas marketing i ne cudi me :-D

Ali ne sporim da je iP fizicki kvalitetniji i mnogo bolje "upakovan"! To je boljka ostalih :-)
dakle sad je namjesteno
vukojebina

#330 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

haha, a da stavi telefon malo u kadar??
Chuckie

#331 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Šta će u kadru razlupan telefon. Eto ti iznad link sa telefonima u kadru.
Edinho2011

#332 Re: Smartphone diskusije

Post by Edinho2011 »

Chuckie jesi nabavio iPhone 5 ?
Qler

#333 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

vocar88 wrote:E ovako prvo da odgovorim korisniku "Quaresma"...Znaci blage veze nemas o zivotu a kamoli nesto o telefonima...Drugo vjerovatno si na ovom forumu da isprozivas sve android uredjaje, kladim se da imas negdje u dzepu Nokiu 8210 ili mozda cak neki simbian uredjaj...
Izvini molim te, sta to fali Symbianu? Jel to mozda sto ne crasha kao Android svako malo pa ne valja? Nemoj pricati nesto ako ne znas sta pricas, a ocigledno si od nekoga cuo da Symbian ne valja pa sad prosipas marketing ovdje. Reci mi samo jednu stvar sta ti mozes sa Andoridom da ja ne mogu sa Symbianom, izuzev trilion press to fart aplikacija?

Idi trazi rjesenje za svoje Android probleme.
vukojebina

#334 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

vidi qler-a jes se okurazio kako je dobio viber na symbianu :D :D :D
Revolucionar ★

#335 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

Ejs, i ti Qleru znas bit neobjektivan tip kad neko samo rijec kaze o Symbu . Kompetentan si da nas sve nadjebes u diskusiji, to ti se mora priznat, ali malo trebas i realnije gledat na Symb. Dobar je i Golf caDvi i moze sve sto i A4, al .. . .
Qler

#336 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Ma nije, znam ja da je Symbian losiji od Andorida i iOS-a, ali hebem mu ljeljak, pa daj malo objektivnosti i sa vase strane. Evo ja sa 808 radim sve sto radi i jaran mi sa HTC Sensation XL.. nema nista sto ja nemam. Integradiciju facebook, flickr, twitter, imam sve popularnije aplikacije, imam dosta stvari koje ni andoridi nemaju a ne ostali... i onda dodje delegat i kaze garant nosas symbian, a veze nema sta je symbian i sta moze....

Opet, znam ja koje su mu granice, mogucnosti i sposobnosti. Zato i imam neke argumente da objasnim neukima.

Androdi je dobar, ali nije boziji OS, kao ni iOS... iskreno, najbojli mi je meego, ali to opet izaziva novu buru flame-a :)

Evo jedan dobar tekst, kome nije mrsko neka procita, realan je o mogucnostima Symbiana i manama istog

http://www.allaboutsymbian.com/features ... _Choos.php
Qler

#337 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

A evo i iPhone malo kopira Nokia PureView tehnologiju :)

http://www.slashgear.com/your-8mp-iphon ... -21248848/

I jos tvrde da imaju najbolji display trenutno, naravno zaboravili na Luma 920 sa vecom rezolucijom, vecom gustocom ppi i osjetljivim displayem kojim mozes rukovati u rukavicama, sa noktima i sl..

Image
Last edited by Qler on 21/09/2012 21:15, edited 1 time in total.
nermin.padez

#338 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Revolucionar ★ wrote: Dobar je i Golf caDvi i moze sve sto i A4, al .. . .ne moze sve sto i iOS

:D
Revolucionar ★

#339 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

nermin.padez wrote:
Revolucionar ★ wrote: Dobar je i Golf caDvi i moze sve sto i A4, al .. . .ne moze sve sto i iOS

:D
Hh, cirkus cirkus cirkus :lol:

@Qler

U zlatno doba sam koristio n73 i ofc Symbian tako da znam o cemu govoris. U svakom slucaju, tada je to bio groundbreaking os . Danas su to Android i iOs .
vocar88

#340 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

Axaxaxa...Jesi vidio Qlera sto se okurazio...Dobio frajer vibera i nije bitno sto ima samo opcije pisanja texta na njemu...:) E moj misu ja kad sam imao Simbian uredjaje ti si se igrao negdje sa djecom zmirke po ulici...Stavise i sad imam simbian i to Nokia belle na N8 dnevno 30 puta zatlokira i tako u krug...Tako da simbian NIKAD !!!!! Kao sto je covjek vec napomenuo to je kao golf 2 naspram divovima...:)
vocar88

#341 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

I dzabe reklamises tu krsinu od Nokie...uzmi malo Galaxy u ruke pa da vidis sta je tel i ekran...I nemoj mene uciti sta je simbian ponavljam nosio sam simbian dok si kenjao u cega !!!!
Edinho2011

#342 Re: Smartphone diskusije

Post by Edinho2011 »

vocar88 wrote:I dzabe reklamises tu krsinu od Nokie...uzmi malo Galaxy u ruke pa da vidis sta je tel i ekran...I nemoj mene uciti sta je simbian ponavljam nosio sam simbian dok si kenjao u cega !!!!
Hajde ba ljudi spustite malo tenzije, ili da zakazemo tucu, android vs ios vs symbian :D :D , nema nam druge
Qler

#343 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

vocar88 wrote:Axaxaxa...Jesi vidio Qlera sto se okurazio...Dobio frajer vibera i nije bitno sto ima samo opcije pisanja texta na njemu...:) E moj misu ja kad sam imao Simbian uredjaje ti si se igrao negdje sa djecom zmirke po ulici...Stavise i sad imam simbian i to Nokia belle na N8 dnevno 30 puta zatlokira i tako u krug...Tako da simbian NIKAD !!!!! Kao sto je covjek vec napomenuo to je kao golf 2 naspram divovima...:)
Ja evo sad imam N8 i 808 i meni nista ne blokira, a symbian koristim od 7650 Nokia-e...

Opet, ne kazem ja da je Symbian bolji od andorida i ios-a, ali nije los koliko pricate, a puno pricate bez veze...

A sto ste se uhvatili Vibera, procitaj obavijest o Voice HD za Nokia telefone...

Meni treba dobar telefon sa dobrom kamerom, a to niko osim Nokia-e trenutno ne moze ponuditi, dobra kamera, HDMI, USB OTG, BT File transfer, cita skoro sve video formate sa srt titlovima out of the box, imam facebook, twitter, flickr, skype, nibuzz, whatsapp, viber, xms buddy... opet kazem, navedite nesto sto mozete na svojim telefonima a ja na mogu na symbianu...

A ti izgleda jos kenjas u cega...

I jos za iPhone 5 korisnike, Nokia 808 PV ima 16:9 omjer ekrana :D
Chuckie

#344 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Qler wrote:I jos za iPhone 5 korisnike, Nokia 808 PV ima 16:9 omjer ekrana :D
Jest, ali ima 4x2 rezoluciju ekrana. Ko grah kad prospeš u šerpi.

Evo prve komparacije S3 (JB) i iPhone5 (iOS6)

Fauja Singh

#345 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Qler wrote:
vocar88 wrote:Axaxaxa...Jesi vidio Qlera sto se okurazio...Dobio frajer vibera i nije bitno sto ima samo opcije pisanja texta na njemu...:) E moj misu ja kad sam imao Simbian uredjaje ti si se igrao negdje sa djecom zmirke po ulici...Stavise i sad imam simbian i to Nokia belle na N8 dnevno 30 puta zatlokira i tako u krug...Tako da simbian NIKAD !!!!! Kao sto je covjek vec napomenuo to je kao golf 2 naspram divovima...:)
Ja evo sad imam N8 i 808 i meni nista ne blokira, a symbian koristim od 7650 Nokia-e...

Opet, ne kazem ja da je Symbian bolji od andorida i ios-a, ali nije los koliko pricate, a puno pricate bez veze...

A sto ste se uhvatili Vibera, procitaj obavijest o Voice HD za Nokia telefone...

Meni treba dobar telefon sa dobrom kamerom, a to niko osim Nokia-e trenutno ne moze ponuditi, dobra kamera, HDMI, USB OTG, BT File transfer, cita skoro sve video formate sa srt titlovima out of the box, imam facebook, twitter, flickr, skype, nibuzz, whatsapp, viber, xms buddy... opet kazem, navedite nesto sto mozete na svojim telefonima a ja na mogu na symbianu...

A ti izgleda jos kenjas u cega...

I jos za iPhone 5 korisnike, Nokia 808 PV ima 16:9 omjer ekrana :D
Evo iz prve znam da na Symbianu ne moze TeamViewer, a koji je meni odlicna i jako korisna stvar, X puta mi se desi da nisam kuci a zena u "panici" zove jer joj nesto nije u redu na racunaru, npr ne cuje svoje na Skype-u, izbacilo joj neku poruku za Virus... Nakacim se na prvi Wifi ili ako bas gori onda preko 3G-a, otvorim TeamViewer i imam desktop svog racunara na mobitelu.
Na poslu imam zaduzenje za jedan software koji ja odrzavam i kojem samo ja imam pristup, u bilo koja doba da se desi sranje ili mogu pokusati rijesiti preko TeamViewera ili moram doci na posao... :run:
Ma da sad ne spominjem sve situacije gdje mi je TeamViewer valjao, ali bilo je masa puta.
Mada da se razumijemo meni Symbian nije losiji samo zbog TeamViewera, nego eto to sam spomenuo jer vidim da u 2-3 posta insistiras da se kaze sta Android moze sto Symbian ne moze...
Meni se opcenito ne svidja Symbian, nije mi ugodjaj na njemu raditi, ne daje mi onaj ugodjaj da sve ide glatko kao sto to ide na iOS-u ili Androidu (ICS ili Jelly Bean, ove starije verzije me jesu nervirale) ali vjerujem da ce kod Symbiana vremenom i to doci.
Znaci u mom slucaju se ne radi tu o tome sta jedan moze a drugi ne moze, isto kao XP i Win7 (znam da je u ovom slucaju ista platforma ali eto jedan primjer) , XP ce uraditi sve kao Win7 ali opet ce se vjerujem vecina opredjeliti za Win7 ako imaju masinu za njega.
Nokiji svaka cast na kameri, ali meni kamera na mobitelu godinama ne igra nikakvu bitnu ulogu.
Qler

#346 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Na 808 radi pravo glatko, i na ostalim iz zadnje generacije sa 1GHz i 512MB RAM-a.

Znam ja da je Android bolji, to i govorim, i iOS, ali opet, nije Symbian toliko los, to je moja poenta. Ovjde se prica kao da je symbian na nivou tabakusa...

Edit

sad sam malo trazio po netu, ima i symbian remote acces aplikacija. Nema team viewer ali ima druge. Eto i to moze...
Madrid

#348 Re: Smartphone diskusije

Post by Madrid »

Ma smijesna su ta poređenja u brzini, kad je razlika premala, da je u pitanju 2-3 sekunde ili vise, onda bi to i bila neka prednost...
Kad vidis neki iphone, teze je skontati jel 4 ili 4s ili 5, vec primjetit razliku između Pepsia i Coca Cole :D
Samsung jeste velik, ali realno, mobiteli su davno prestali biti samo mobiteli, pa i pametni telefoni, to je sada uređaj koji sluzi za sve i Iphoneov ekran je donji u svakom segmentu, hebes to sto je par grama laksi, par mm manji...

Pa ja ni svoju xperiu S ne bih mjenjao za taj iphone, jedino da ga prodam i kupim trenutno najbolji uređaj na trzistu, a ostane mi para da mogu i za 2 godine kupit tadasnji najbolji uređaj :mrgreen:

Nisam nikakav fanboy, bmk i za Android i za iOS, ali kad se sve sagleda i jos doda mogucnost dobavljanja oba telefona u nasoj drzavi, zna se ko je ovdje prvak, bar kod nas...
bosnianidiot

#349 Re: Smartphone diskusije

Post by bosnianidiot »

Mene se ovdje strah javiti, bojim se da kao korisnik W7 OS-a, u ovom ratu izmedju Androida i iOS-a ne bih dobro prosao :D Vidim sta jadnom Symbianu radite :roll:
Chuckie

#350 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Post Reply