Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
marshall_bug

#326 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by marshall_bug »

Ko ima Samsung mobitel ne trebaju mu nikakvi dodatni alati ili aplikacije, postoji Samsung Dive na koji se logujes sa svojim samsung account-om: http://www.samsungdive.com

Radi sve sto i navedene aplikacije:
- gps lociranje mobitela
- zakljucavanje mobitela
- forwarding poziva i poruka
- pregledanje logova sa mobitela itd.
marshall_bug

#327 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by marshall_bug »

Primjer korištenja Samsung Dive-a za one koje zanima:

Loguješ se na http://www.samsungdive.com sa svojim Samsung account-om i možeš raditi slijedeće:

Locirati mobitel koristeći internet konekciju s mobitela ili GPS (ako je uključen)
(Ja sam uradio zoom out da ne vidite moju lokaciju ali moguće je dobiti tačnu lokaciju u 5m)
Image

Zaključati mobitel i staviti broj koji je moguće pozvati (druge brojeve nije moguće birati) ili unijeti password za otključavanje

Image

na mobitelu se pojavi ovaj screen

Image

Moguće je preuzeti s mobitela listu zadnjih poziva

Image

Ili u najgorem slučaju bar obrisati svoje slike i ostale podatke s mobitela

Image
newklear

#328 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by newklear »

Ovo je odlično ali u mene nije samsung već LG. :(

Instalirao sam Avast Anti - Theft ali još nisam skontao kako, šta radi. Podesio jesam ali nisam pokušavao ni locirati ni one ''uzbune'' što imaju...
Djubre_

#329 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Djubre_ »

Pa ukucaj u anti theft broj neki drugi svoj ili od prijatelja. Pa ugasi svoj i upali... i vidjet ces sta se desava. Trebala bi doci poruka na taj drugi broj.. u anti theftu ukucaj i pin koji samo ti znas.. valjda tako nekako treba da radi.. da prepoznaje tebe kad ga upalis..

Sent from my GT-i9001
ryan

#330 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by ryan »

Na telefonu imam instaliran ovaj avast+prey, isto to na jos nekoliko tel (otac itd.) i radi :) na tel. br. koji ste postavili kao friend dobijete poruku sa tog broja koji je ubacen trenutno u taj telefon i tel se zakljuca, trazi pin! Muku mucim s ocem jer on kad god nesto zabrlja iskljuci tel i sve ponovo, i ja ga onda nazovem da vidim sta je, on se pravi da nista nije cackao :)
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#331 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by UltrasNaBaterije »

jel moguce putem IMEI locirati telefon u inostranstvu?
shiljak

#332 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by shiljak »

ne možeš ti ništa, može samo država (ako može). Ali ne vidim svrhu, jer ti policija neće tražiti mob. po inostranstvu itd.

p.s.
I ja koristim Avast Anti - Theft, odličan program i do sad jedini koji radi kako treba. :-D
van helsing

#333 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by van helsing »

Koliko znam avast je free,koristio sam ga,al stekao sam utisak da vuce bateriju pa sam ga uninstal.. Imam neki android motorola mobitel,registrovao je na web sajtu od motorole,i u slucaju kradje imam sve ove opcije kao sto je kolega naveo za samsung.
Drugo,poznajem covjeka iz bhtelekoma koji je sinu vratio ukradeni mobitel tako sto su u saradnji sa policijom locirali mobilni,premda je ovaj lopov ubacio drugu sim karticu u njega.
Mobitel su oteli dva razbojnika,ujutro uz prijetnju nozem,kada je dijete krenulo u skolu.
Isti dan tj,uvece je uhapsen jedan od njih,kod njega je nadjen mobitel. Sve detalje ne znam,da li covjek koga imao u policiji ili ne,da li je legalnim putem ga locirao ili ne,stvarno nisam pitao,ali sve se moze.
Djubre_

#334 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Djubre_ »

Ma sve su ovo gluposti... pronadjem tvoj tel.. upalim ga.. zakljuca se... odem u servis i otkljucam... ubaci mi novi software kojih danas ima more.. a jos bolje ko to kod kuce zna uraditi... ja sam sebi 4 roma mjenjao po 5 puta.. blokirao tel i opet ga palio... kakav anti theft.. glupost u pozadini...ti kad njega izgubis.. pozdravi se sa njim.. svjesni ste da ga vise nema... a pronalazac ce svakako biti sretan bio posten ili ne... najbolja sigurnost je da te svoje skupe telefone pa i jeftine cuvate ko oci u glavi!

Sent from my GT-i9001 using Xparent Skyblue Tapatalk 2
van helsing

#335 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by van helsing »

Ma da,tako je.
Ali,ako nista,mislim da cu imati vremena da preko web-a obrisem sve iz telefona. :grin:
Prije nego ga stigne odnijeti u servis ili mu ubaciti rom.
dinooh

#336 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by dinooh »

Probajte Prey, ja ga instalirao na laptop i ne cini se los, moze i slikati lopova svako nekoliko minuta. Koristim i samsungdive i on se ne cini los

Mozda je ovo vec napisano ali nisam citao sve postove
shiljak

#337 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by shiljak »

@andr0id, kasno je sad kad znaš za ovaj Avast Anti - Thef, jer ako ga izgubiš nećeš ga nikad prežaliti, jer ga ne možeš locirati a možda si mogao :D
Nisrin

#338 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Nisrin »

...
Last edited by Nisrin on 11/03/2014 21:58, edited 1 time in total.
Djubre_

#339 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Djubre_ »

Ma shiljak svjestan si. Ako ga izgubis ne daj boze... smatraj da je to kod nas u zemlju propalo... ni ti ni ja ni policija to nece pronaci.. to je samo jedna opcija kojom se ljudi bave... a bas nekog uticaja i nema.. cuo sam mozda 10 slucajeva kod nas da su izgubili skupe telefone.. prijavljeni su ali ni traga ni glasa...

shiljak

#340 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by shiljak »

Postoje samo dvije opcije, ili si ga izgubio ili ti ga je neko ukrao :D Nekako bi mi bilo lakše da znam na čemu sam :D Ako mi je mobitel prvo nedostupan, a kasnije dobijem sms da je stavljena nova sim, onda je sigurno ukraden (mogu nazvati broj pa provjeriti da li ga je taj ukrao ili našao). Ovako kad ga nemaš, ne znaš jesi ga izgubio ili je ukraden :D

Inače imam iskustva sa tim gubljenjem mobitela u porodici, pa evo liste:
- izgubljen mobitel na ekskurziji (ne zna se jel ispao, ukraden, ili da je zaboravljen)
- ukraden mobitel, korištena kartica (na pretplatu) za neke coca-cola nagradne igre (koje nisu više važile :D) - oko 500 KM trošak
- izgubljen mobitel do kuće, nađen na proširenju pri izlasku iz auta (prozvao mobitel, zvonio, mogao ga je neku uzeti)
- izgubljen ili ukraden mobitel u jednom kafiću, zaposlenici nisu željeli da pokažu video snimke, moguće da je jedan od radnika ukrao

Ovo su sve neki stariji mobiteli i davno se to desilo (nisu imali gps.. a neki ni symbian os da možeš instalirati neku tu aplikaciju za izgubljen mobitel).
viva_il_chelik

#341 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by viva_il_chelik »

marshall_bug wrote:Primjer korištenja Samsung Dive-a za one koje zanima:

Loguješ se na http://www.samsungdive.com sa svojim Samsung account-om i možeš raditi slijedeće:

Vec dvije noci na dva razlicita maila mi ne dolazi mail da aktiviram adresu :S

Edit: Na treci uspio. Prve dvije adrese su bile @live.com a ova treca @hotmail.com i odmah doslo.
Djubre_

#342 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Djubre_ »

Pazite ovo... Lookout Security & Antivirus dobio novi update.. da uslika vaseg lopova...

Kad neko pronadje vas tel.. i pogresno ukuca 3 puta vas pin.. automatski ga slika telefon (ko ima napred cam naravno) i sliku vam salje na email.. hhh :grin:

Postavit cu vam clanak i sliku kad budem na racunaru.

shiljak

#343 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by shiljak »

kad bi mogli preko sms-a aktivirati tu opciju, svaki put kad otključa da ga uslika :-D

evo klipa
https://www.youtube.com/watch?v=EVv_pc8xIEI
Djubre_

#344 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Djubre_ »

Eh to to haha.. kakav mu tel ispade na beton uh uh... dobro ovo je skracena verzija. Ali odlicna stvar..

Sad meni nije jasno kako da posalje sliku ako je ugasen tel?

I sta ako lopov nadje upaljen tel? Haha..
Eto ako neko nadje neki novi tel ovako kao na videu.. neka ne zaboravi zvaku zaljepiti na prednju kameru hahaha.. a onda ga upaliti..

Fauja Singh

#345 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Fauja Singh »

andr0id wrote:Ma shiljak svjestan si. Ako ga izgubis ne daj boze... smatraj da je to kod nas u zemlju propalo... ni ti ni ja ni policija to nece pronaci.. to je samo jedna opcija kojom se ljudi bave... a bas nekog uticaja i nema.. cuo sam mozda 10 slucajeva kod nas da su izgubili skupe telefone.. prijavljeni su ali ni traga ni glasa...

Vjeruj mi da ja znam za neke slucajeve gdje su mobiteli pronadjeni, policija donijela nalog BH telekomu i ovi ih locirali.
Naravno da mobitel treba cuvati, ne treba prst u uho pa kontati sta me briga imam Anti Theft program... medjutim ako dodje do toga da se mobitel zijani bar imaju neke sanse da se locira pomocu tih programa, evo npr. Avastov Anti Theft na ROOTanom mobitelu je imun na hard reset, jedino flashanje novog ROMa ga brise...
Svi mi poznajemo neke lokalne klosare koji su u stanju ukrasti mobitel, jel mislite da su takvi u stanju flashati novi ROM? Ovi droga portoroz koje ja poznajem sigurno nisu. Tako da neka Anti Theft programa, nadam se da mi nikad nece trebati ali neka stoji.
thea

#346 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by thea »

meni se vasa teme svida, i ako mi jos niko nije ukrao mobi :D
>Dina<

#347 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by >Dina< »

Prije 7 dana mi je ukraden mobitel. Kupila ga u Bh telecomu i koristila punih 10 dana :sad:
Prijavila sam policiji. U Bh telecomu se ograđuju od toga i kažu sad je sve na policiji. A ja lično ne znam ni jedan slučaj da je policija vratila nekome ukradeni mobitel...
Znam kako izgleda momak koji ga je ukrao al mu ne znam ime tako da sam nemoćna... :sad: :sad: :sad:
doff

#348 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by doff »

>Dina< wrote:Prije 7 dana mi je ukraden mobitel. Kupila ga u Bh telecomu i koristila punih 10 dana :sad:
Prijavila sam policiji. U Bh telecomu se ograđuju od toga i kažu sad je sve na policiji. A ja lično ne znam ni jedan slučaj da je policija vratila nekome ukradeni mobitel...
Znam kako izgleda momak koji ga je ukrao al mu ne znam ime tako da sam nemoćna... :sad: :sad: :sad:
I mom je bratu ukraden mob prije pola godine, prijavio u mup, račun odnio i još ništa. Mogu ga pronaći u roku od par dana al et neće, kao imaju pamenijeg posla ccc
>Dina<

#349 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by >Dina< »

doff wrote:
>Dina< wrote:Prije 7 dana mi je ukraden mobitel. Kupila ga u Bh telecomu i koristila punih 10 dana :sad:
I mom je bratu ukraden mob prije pola godine, prijavio u mup, račun odnio i još ništa. Mogu ga pronaći u roku od par dana al et neće, kao imaju pamenijeg posla ccc
Znam, zato se i ne nadam previše.. Policajac više mene napao nego tog lopova. Kaže ja sam kriva,što nisam pazila, jesam li svjesna gdje živim? :x
A poznajem momka izviđenja i ne mislim da je svako lopov... Užas..
Djubre_

#350 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Post by Djubre_ »

Sta, ti znas lopova koji je ukrao tel?

Sent from my GT-i9001
Post Reply