Najstedljiviji auto nize klase

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

juzna_strana

#326 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by juzna_strana »

@techno

Ma znam ja to druze,takva fabia bi bila cener,previse,dok 1.4 mpi trosi k'o moskvich :D
Tu je dobra varijanta Clio 1.2, jednostavan a izdrzljiv.. Jest da nije brz ali jbg,necega se covjek mora odreci..
Da su mi u skladu primanja i zelje uzeo bih 330i ,nista manje :D
goran16v

#327 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by goran16v »

Tacno, mozes naci Fabiu, samo je pitanje koliko da li za pomenutu cifru mozes naci Fabiu 1,9 TDI Eelgance, odnosno da bude u stanju prihvatljivom za kupovinu, mozda je ipak bolje ici na mladji auto u boljem staju sa slabijim motorom. Opel Astra G (1998 - 2004) je jako interesantan auto i mogao bi se naci za te novce. Ja sam imao i vozio sa najobicnijim X16SZR motorom (1,6 iz Kadetta sa malo savremenijim ubrizgavanjem), za 10,5 godina i 150k km koliko je presla na dan prodaje (prodata 2010 za 7k KM), osim redovnih servisa, jednom termostata (ostao otvoren) i spanera mikroremena, te akumutora nikad nista nije zamjenjeno, auto prodat na fabrickim svjecicama. Od ostalih stvari su zamnjenje zanje opruge (na zadnjiem krugu pukle obje - misterija), zadnji lonac 2x, 1x gumice na balans stangi i stabliziatori. Jedina mana tog auta je bila manjak snage za otvorenu cestu (75KS), sto se ostalog tice sutra bih poptisao da me svakii auto sluzi kao sto je ona. Subjektivno, auto je lijep za voziti, bio je solidno opemljen (AC, ABS, servo, daljinski+cent. br, 2x Airbag, radio, el. podizaci i retrovizori). Taj auto sa tim motorom smijesan za odrzavanja po pitanju cijena. Koliko sam upratio ti auti su se prodavali kod nas od 1999 do 2007 (Astra G Classic II) ali sa novijim Twinport motorima, tako da se moze ganjati i auto koji je kupljen i odrzavan ovdje.
johntra

#328 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by johntra »

Gost1515 wrote:@johntra

majstore spina ... nisam ja tebi ni prigovorio na tvoj stav o "domaćim kvazibiznismenima" nego na ono "U vogošči kolica, u kragujevcu auta" e taj me stav raspiđuje, uostalom pročitaj ponovo moj post, mada shvatio si ti dobro šta ja hoću da kažem. Jebo te tvoj kragujevac.
boli mene neka stvar što još nisi izašao iz rata i što sve u svojoj glavi moraš povezivati sa istim i što se izgleda osipaš na sve što dolazi preko Drine...ja sam odavno izašao iz tog okvira, ali nisam zaboravio ko me handrio četiri godine, ne brini...ali, koliko vidim, tebi boli gabri što hale u Vogošći stoje prazne, nego je bitnije da si ponosni patriota na baterije i da te handre ovi naši 15 godina poslije rata...
Last edited by johntra on 21/04/2012 20:16, edited 1 time in total.
johntra

#329 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by johntra »

vukojebina wrote:Fakat johntra zasto svaki put izbjegnes da kazes koja su to dva proizvodjaca htjela pokrenut proizvodnju u vogosci... I ajd majke ti reci koji debil bi doso proizvodit auta u drzavi koja ima 50 km autoputa, a i ostali magistalni putevi su strava i uzas...ili recimo treba transportovat 10 auta sa labudicom hitno u francusku,al klinac, kamion zaglavio 12 sati na granici ja brodu, pa jos 4 sata na hrvatsko-slovenskoj granici...

To je samo par primjera, a ima takvih stvari mali milion..

Ja radim u firmi oko koje su na sve strane autoputevi, i skoro svaka proizvodna i montazna hala je spojena prugom, opet najveci problem je logistika i kasnjenje kamiona sa dijelovima...

Popusti mali sa tim hejtanjem, isti si betterman :)
svaki put me sve više zadivljuješ sa svojim provalama, tako da se nekad fakat upitam šta ti radiš u toj fabrici..lafo veliki logističar, mora da ti je Hasan Čengić nešto bio u rodu...
e pa, ako je tako loša infrastruktura u BiH, objasni mi kako ostale velike kompanije i strani investitori uvoze i izvoze svoju robu? To ih Prevent izvozi letećim ćilimima, to Mitall šalje proizvode dimnim signalima? svim tim kompanijama su obezbijeđeni posebni uslovi izvoza i uvoza, bez dodatnih i zadržavajućih procedura, jer se zna šta kompanije koje zapošljavaju više hiljada ljudi znače za ovu napaćenu ekonomiju...ima nešto što se zove CEFTA ugovor, ali i nešto što se zove TIR transport robe, za sve postoji objašnjenje, ali je lakše ovuda seruckati i braniti neodbranjivo...
što se tiče tržišta, jesam li igdje rekao da su se auta proizvedena u Vogošći trebala masovno prodavati u BiH? Uostalom, izvoz u zemlje okruženja je bio jedan od uslova dolaska VW-a 2002. godine....
johntra

#330 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by johntra »

goran16v wrote: Sto se tice misterije oko 2 misteriozna brenda koji su se zalili na polvasten polozaj VW-a kod "domace proizvodnje" ako se dobro sjecam radilo se o Renaultu i Hyundaiu i to da nije bilo podnosenja nikakvih zahtjeva nego iskazivanje spremonosti na cemu je ostalo. U drzavi u kojoj se proda komicnih 15 000 vozila godisnje cudo je bilo sto se iko odlicio na pokusaj "made in BiH", a kamlo li da se otimaju oko toga.
Kad smo vec kod teorija zavjera, tvrdnja da je Autocommerc jedini krivac za prodaju komicnih 43 automobila (djuture svih modela) u 2011.u BiH bi bila relevantna da je jedan Fiat (Grande) Punto 21 000 EUR and ne 21 000 KM, koliko otprilike kostaju konkuenti da bi se za propast krivio iskljucivo uvoznik.
vidiš kako čovjek zna o čemu se radi, nek si im potvrdio, johntra serucka i kenjka, te malkice izmišlja...
dalje, znači zvanično iskazivanje interesa za nešto je tebi malo? znaš li kakvo je objašnjenje bilo tadašnjih debila na čelu Vlade FBiH?..lafo, još nije riješena upravljačka struktura, što je nonsens, jer je masu velikih kompanija privatizirano tih godina, iako je vlasnička struktura bila još zamršenija...ljudi se fino pokupil i otišli...a onda se desila Slovačka...
zar i ti misliš da bi i Renault ili Hyundai pravili fabriku u Vogošći, kako bi prodavali auta u BiH? hajde gorane, očekujem više od tebe...
što se tiče prodaje FIAT-a u BiH, to ti je nacrtano više puta, ali da je FIAT tako loš ovdje, onda bi se svake godine prodavalo max 50 auta, a ne, kao nekad, iz zlatnih vremena, po 400 i više...da, Autocommerce je najveći krivac...kad si zadnji put vidio ijedan PR ili plaćeni oglas u medijima koji je vezan za FIAT? kad si zadnji put čuo da je otvoren ili da je zatvoren neki salon FIAT-a? kad si zadnji put vidio da je u BiH promoviran bilo koji NOVI model grupacije? dokaz o kakvoj se firmi radi jeste i izbor dilera koji će raditi...eno, IAM je zatvorio salon na AP-u, jer nije imao podršku od njih, kakvu je trebao imati...rekao sam ti već, drži se Škode, to ti ko malo bolje ide...
ElRe

#331 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by ElRe »

Šta, IAM vec zavrsio sa prodajom Fiat-a?
johntra

#332 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by johntra »

Zatvoren salon, juče mi reče jaran...
juzna_strana

#333 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by juzna_strana »

Gorane hvala za odgovor/savjet :thumbup:
Ta astra je dobra,provjerena opcija a nisu nesto na cijeni..
goran16v

#334 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by goran16v »

Zvanicno iskazivanje interesa ne znaci apsolutno nista. Sjeti se farse i Bosmalovog iskazivanja interesa da gradi C5 i sta bi? Ako se imalo razumijes u materiju o kojoj pises, a vidim da pokusavas pominjuci CEFTA sporazum, TIR itd onda bi morao znati da je fraza pokazivanje interesa jedna neobavezna forma ili izajava koja moze biti data u potezu od ozbiljnih namjera do ljubomore i nek komsiji crkne krava. Za razliku od toga podnosenje zahtjeva za sticanje statusa domaceg proizvoda zahtjeva ispunjavanje dosta uslova i investicija prije podnosenja samog zahtjeva. Tacno se zna koliki udio u FCA cijeni proizvoda mora biti domaceg porijekla da bi bio tretiran kao domaci proizvod. Da li je taj od strane Renaulta i Hyindauia interes bio ozbiljna namjera ili samo suplja prica kojom se pokusao zabiti stap u tockove ASA Autu najbolje je pokazalo vrijeme da ni jedan ni drugi nikad nisu podnijeli zahtjeve, a govorili su da mogu obezbjediti iste uslove. Podnosenje zahtjeva je jedna stvar, a prica da ces podnijeti svasim nesto drugo. Kad podneses i ispunis sve uslove, a nesto zapne onda se moze pricati o protekciji itd. Do tad - plati pa se klati...

Napisao si tih 400 prodatih Fiata neke godine kao da je u najmanju ruku prodato 4000 ili 40 miliona ali i tih 400 je bilo nista spram konkurencije kad se eto reklamiralo i pricalo u Fiatu i AR. Fiat se po ovim cijenama i na ovim prostorima ne bi prodavao sve da im je makreting ko BH Telecomu. Fiat ne vrijedi svoje cijene, odnosno kvalitet mu nije odgovarajuci cijeni i to mu je najveci problem spram konkurencije, a ne reklamiranje.
Last edited by goran16v on 21/04/2012 20:44, edited 2 times in total.
goran16v

#335 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by goran16v »

juzna_strana wrote:Gorane hvala za odgovor/savjet :thumbup:
Pa to se trazi... Dobar a nije skup, a ne skupa a nije dobar.. Mene je moja Astra koliko dpbro slusala da sam je serbez prodao jaranu koji je u zadnjih 2 god, koliko je kod njega, kupio 2 gume, zamjenio zadnji loca i dobio 2. dijete! Inace vozi, ne gasi...
juzna_strana

#336 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by juzna_strana »

goran16v wrote:
juzna_strana wrote:Gorane hvala za odgovor/savjet :thumbup:
Pa to se trazi... Dobar a nije skup, a ne skupa a nije dobar.. Mene je moja Astra koliko dpbro slusala da sam je serbez prodao jaranu koji je u zadnjih 2 god, koliko je kod njega, kupio 2 gume, zamjenio zadnji loca i dobio 2. dijete! Inace vozi, ne gasi...
To je to,peri-deri auto.
Nedavno je moj prijatelj zamijenio Bmw 330xd za Peugeot 308 1.6hdi, bimmer dobar bio pravo,ali dijelovi zaklase..
Stara poslovica,pruzi se koliko ti je jorgan dug :D
johntra

#337 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by johntra »

goran16v wrote:Zvanicno iskazivanje interesa ne znaci apsolutno nista. Sjeti se farse i Bosmalovog iskazivanja interesa da gradi C5 i sta bi? Ako se imalo razumijes u materiju o kojoj pises, a vidim da pokusavas pominjuci CEFTA sporazum, TIR itd onda bi morao znati da je fraza pokazivanje interesa jedna neobavezna forma ili izajava koja moze biti data u potezu od ozbiljnih namjera do ljubomore i nek komsiji crkne krava. Za razliku od toga podnosenje zahtjeva za sticanje statusa domaceg proizvoda zahtjeva ispunjavanje dosta uslova i investicija prije podnosenja samog zahtjeva. Tacno se zna koliki udio u FCA cijeni proizvoda mora biti domaceg porijekla da bi bio tretiran kao domaci proizvod. Da li je taj od strane Renaulta i Hyindauia interes bio ozbiljna namjera ili samo suplja prica kojom se pokusao zabiti stap u tockove ASA Autu najbolje je pokazalo vrijeme da ni jedan ni drugi nikad nisu podnijeli zahtjeve, a govorili su da mogu obezbjediti iste uslove. Podnosenje zahtjeva je jedna stvar, a prica da ces podnijeti svasim nesto drugo. Kad podneses i ispunis sve uslove, a nesto zapne onda se moze pricati o protekciji itd. Do tad - plati pa se klati...

Napisao si tih 400 prodatih Fiata neke godine kao da je u najmanju ruku prodato 4000 ili 40 miliona ali i tih 400 je bilo nista spram konkurencije kad se eto reklamiralo i pricalo u Fiatu i AR. Fiat se po ovim cijenama i na ovim prostorima ne bi prodavao sve da im je makreting ko BH Telecomu. Fiat ne vrijedi svoje cijene, odnosno kvalitet mu nije odgovarajuci cijeni i to mu je najveci problem spram konkurencije, a ne reklamiranje.
znam ja šta znači iskazivanje interesa, ne brini, a ljudi si imali i namjeru podnijeti zahtjev za kupovinu...poenta je u tome da se nije otišlo dalje od iskazivanja interesa, upravo zato što su odbijeni na perfidan način, ustvari kulturno odhebani...znači, pripremalo se tlo za bajke iz VW grupacije...to koliko su ASA i VW grupacija bili ozibljni vidimo danas, kada se proizvode kolica u toj istoj fabrici...
što se tiče udjela domaćih dijelova u Škodama, on je bio daleko od propisa, a nijedna ključna komponenta vozila ili motora nije bila domaće proizvodnje...pod ključna mislim na neki veći dio auta...prema tome, bezuspješno braniš nešto što je utopijski projekat na kome su ubrani milioni KM, o čemu su vođene zvanične istrage, a onih 21 miliona KM poreza na dobit, ASA će morati platiti kad-tad...
što se tiče prodaje u BiH, tih godina Ford, Hyundai, Peugeot i ostali su se kretali u ciframa između 400 i 500 auta, te FIAT nije bio tako loš...jedine cifre iznad su imali Škoda, VW i Renault...da imaš imalo pojma o FIAT-u, znao bi da Autocommerce NIKADA za više od 10 godina svog postojanja nije imao ozbiljnije marketinške kampanje, pa ni tih danaa, a marketing se većinom radio na kompenzacije...
to za marketing ću ti se slatko nasmijati, a prema toj logici, tvoja grupacija se nikako ne bi trebala reklamirati, jer se njihova vozila dobro prodaju? ccc...
juzna_strana

#338 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by juzna_strana »

@Johntra
druze upucen si puno vise od mene u bransi,nije mi jasno kako se do sada nije nasao neko pametan,s vizijom
da otvori novo ili razradi ovo Fiatovo predstavnistvo u Sarajevu ?
Mislim da bi sa privrednim programom uzeli dobar dio kolaca,jer vidim Iveco se solidno prodaje..
Ostatak game,punto i doblo bi vjerovatno imali svoje kupce.
U cemu je tu kvaka ?
drndalo

#339 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by drndalo »

Vjerovatno su tu neki talovi u pitanju, koji se nikome ne potezu... Kad se nekome bude isplatilo tu talasati, vidjecemo strelovitu promjenu...
goran16v

#340 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by goran16v »

johntra wrote:
znam ja šta znači iskazivanje interesa, ne brini, a ljudi si imali i namjeru podnijeti zahtjev za kupovinu...poenta je u tome da se nije otišlo dalje od iskazivanja interesa,
što se tiče udjela domaćih dijelova u Škodama, on je bio daleko od propisa, a nijedna ključna komponenta vozila ili motora nije bila domaće proizvodnje...
Boldirano je poenta, a sve ostalo je sfera SBBKBB, teorije zavjere, ne voli me uciteljica i spekulacije.
Ako procitas malo bolje pravilnik o statusu domaceg proizvoda viodjeces da nigdje ne pise da i jedna kljucna komponenta proizvoda, a samim time i automobila, mora biti domaceg porijekla, te da cijenu podjednako i ravnopravno cine svi troskovi. I Renut i Hyundai ne bi odustajali od ulozenog vremena i novaca da su bili spremni zavrsiti pricu do kraja, bez obzira na izgovore.
Za trazliku od tebe koji si emocionalno vezan za talijanski polufabrikat pa ga svojatas pod svoja grupacija, moja grupacija ne postoji, kad neko ponudi bolji auto za manje novaca, jednako ili vise pouzdan, koji ce manje gubiti na cijeni ja cu sutra od*ebati svaki brend i kupiti taj auto. Da Fiat sutra spusti cijenu osnovnog GPa na 15 000 KM ja bih prvi rekao da je to odlican auto za svoju cijenu, a posto kosta 19-20 000 prodaja najbolje govori da li vrijedi.
Last edited by goran16v on 21/04/2012 21:20, edited 1 time in total.
emko1234

#341 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by emko1234 »

kvaka je sto ljudima izmedju ostalog moras isprat mozak da bi nesto kupili..
vw ispira mozak tradicijom i pricama tipa "tipa,to je vw,mozes ga jebat nece mu nista bit"..naravno u tim pricama ima puno istine jer ne mozes nekom bas toliko bezobzrano prodavat muda za bubrege..
recimo hyundai i kia su napravili agresivnu promotivnu kampanju svojih auta iz veliku garanciju koja isto privlaci ljude..i auta su im pogotovo u zadnje vrijeme vise nego solidna..a cijene pogotovo..
francuze opet u gradu kupuje odredjena vrsta ljudi koja od ranije gaji simpatije prema tim vozilima,s dobrom marketinskom kampanjom i s takodjer jako solidnom flotom auta se prodaju..
po meni fiat najvise grijesi sto ne zna da nadje zajednicki jezik s kupcima.nikad al nikad nisam cuo da su imali dan otvorenih vrata,dalje nikad nisam vidio oglase koji bombasticno najavljuju neki novi fiat il lanciu il alfu.onda salon je dosad triput mjenjao mjesto i vlasnika.jednostavno ne mogu da nadju neki svoj prostor na ovom trzistu.
takodjer dosta ljudi misli da se im proizvodi jako losi i nekvalitetni.i umjesto da nadju nacin da istaknu svoje prednosti kosto jedan hyundai istakne malu cijenu i veliku garanciju il kosto vw istice svoju pouzdanost i povoljne nacine kreditiranja,fiata nigdje nema.
znaci prosjecan kupac se sam mora potrudit da bi nasao neke informacije o tom proizvodu.kad tome dodamo nekoknuretne cijene,slabu uslugu naseg distributera i poljuljan renome cijele grupacije dobijemo ovo sto imamo danas.
sto bi ja trazio nesto kad imam druge opcije koje su cak i zanimljivije na dlanu?
po meni kupac fiata u bih mora bit veliki zaljubljenik u talijansku autoindustriju i imat bas veliku zelju da posjeduje fiata da bi kupio takvo auto.nazalost od takvih ljudi se ne zivi,sto je po ko zna koji put pokazano.
johntra

#342 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by johntra »

nažalost, mislim da Autocommerce ima kupljenu franšizu za određeni period, tako da ih niko ne može zamijeniti, barem ne još...da ne bude zabune, oni rade samo na području FBiH, Motocommerce je za RS, ali mislim da se ustvari radi o istim likovima, iako to oni odlučno negiraju...
ovdje je FIAT-u i nekako išlo dok je na čelu bio Srećko Đuranović, mada je i taj lik imao velikih promašaja u vođenju poslova...koliko su ozbiljni, dokazuje da nikad nisu imali direktora ovdje, nego je Srećko dolazio jednom sedmično iz ZG, slično ko što sada radi jedan slovenački šef...ipak, Srećko je uspijevao držati prodaju novih vozila prihvatljivom, pogotovo privrednog programa, po čemu je FIAT ovdje bio jako cijenjen...ta kompanija nikada nije imala novac za marketing, sve se radilo na principu kompenzacije, pa si reklame samo mogao vidjeti u firmama kojima su trebala njihova vozila, tipa Avaz i slično...u jednom momentu su imali i jako dobru servisnu mrežu sa oko 12 servisa širom BiH, ali i to je palo u vodu...u posljednje dvije ili tri godine nije predstavljen novi model, tako da nismo ovdje vidjeli promociju Giuliette, Dobla, Fiorina, redizajniranog Punta, nove Y i slično...ni ostali modeli nikada nisu imali zvanične promocije, tipa Croma, 159, Delta ili MiTo, niti je igdje najavljivana njihova prodaja...kupci su morali ići u salone, koje su morali tražiti lupom, koliko su skriveni bili, da bi se raspitali o nekom autu...što se tiče Iveca, njegova prodaja je pod kapom ASA grupacije....
rješenje je da svu prodaju u regiji preuzme FIAT iz Srbije, jer jedino tako može doći neka nafaka...(sad će ove patriote reći kako sam prikriveni četnik :lol: )

@goran...pa dobro, onda nam reci šta je to bio domaći proizvod u Škodama? struja, voda, beton, hale, ruke, Vogošća? ne, ipak je bio zrak u gumama...na osnovu čega je proglašen domaćim proizvodom? svuda u svijetu, proizvođač za sobom dovuče desetine fabrika za proizovdnju dijelova koji se ugrađuju u vozila, te se takvi onda tretiraju domaćim...šta je to BiH mogla ponuditi, osim diskova, svjećica ili filtera?
da je sve to istina što govoriš, a nije, ASA danas ne bi imala fakturu od 21 milion KM za platiti...prevara stoljeća, jednostavno rečeno...ništa od ovog nije bilo ŠBBKBB, jer se tadašnja lopovska vrhuška dobro spremila za podmazivanje od Imamovića i ostalih, nešto što od Renaulta i Hyundaija sigurno ne bi dobili...
tvoja filozofija kupovine je odavno penzionerska, sreća pa svi ljudi na svijetu ne kupuju auto na taj način...
goran16v

#343 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by goran16v »

Ma da, kad nemas sta drugo onda su drzava i politika (narocito zbog neceg od prije xy god) krivi sto je Fiat u BiH uspio da napravi znacajan uspjeh prodavsi 40-ak polufabrikata, odnosno nasao je 40-ak ljudi koji nisu penzioneri, samo me interesuje koja je drzava i koja je politika kriva sto Fiat nije uspio da prebaci milion auta u Europi, odnosno manje i od VW, i od Forda, i od Renaulta, i od PSA i od Opela...? Ovo je meni smijesno da smjesnije ne moze biti!

Danas cujem dobar fol od prijatelja mehanicara (podaci poznati redakciji) koji za potrebe svog servisa vozi nekakvog Dobla koji kaze: Postoji majstor koji popravlja Fiata ali ne postoji majstor koji je popravio Fiata!
johntra

#344 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by johntra »

imaš li još koji biser iz sehare, ili da se odmah počnem smijati?...pitaj čika Nihada kad će platiti dugove ovoj državi...FIAT je za barem tih 40 auta platio carine i poreze ovoj državi, što drugi nisu za skoro 10.000 prodatih auta...
goran16v

#345 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by goran16v »

Pitacu cika Nihada cim mi odgovoris koji je Nihad kriv za prodaju ispod milion jedinica u Europi a npr VW 3 x vise?
johntra

#346 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by johntra »

Odgovorio bi ti na to pitanje kad bi FIAT bio u finansijskom sunovratu, ali pošto nije...nemoj se puno sekirati za jatafi, dobićeš gastritis...
goran16v

#347 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by goran16v »

Ja pokusavam ovdje razagovarati u automobilima i posto tvrdis da je to strasan i opak auto pitam te: ako su vec tako dobri zasto ih je onda prodato smjesnih 900k kom u EU u 2011. a ti meni uporno u pricu petljas Nihada Imamovica i finansijsko stanje Fiata. Kakve veze imaju Nihad Imamovic i Fiatovo finansijsko stanje sa tim? Men se cini da ti volis tako malo da vrdas kad nemas odgovor...
vukojebina

#348 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by vukojebina »

ma dobar je fiat, svasta nesta su izmislili, svasta nesta prave, samo nikako "auto" da naprave...
emko1234

#349 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by emko1234 »

pa odgovor je jednostavan:
jedini razlog sto je u europi prodano tako malo fiata je sto im ljudi ne vjeruju,sto ne drze cijenu,sto nisu konkurentni s cijenom ko novi,sto nemaju nove modele,sto je javna tajna da su u velikoj krizi..
drugim rijecima,sve sto vodeci imaju fiat nema..
nisam htio toliko bit bezobrazan i napisat da je karina,uvrijedice se neki.mada bi to bio odgovor jednom rijecju.
johntra

#350 Re: Najstedljiviji auto nize klase

Post by johntra »

goran16v wrote:Ja pokusavam ovdje razagovarati u automobilima i posto tvrdis da je to strasan i opak auto pitam te: ako su vec tako dobri zasto ih je onda prodato smjesnih 900k kom u EU u 2011. a ti meni uporno u pricu petljas Nihada Imamovica i finansijsko stanje Fiata. Kakve veze imaju Nihad Imamovic i Fiatovo finansijsko stanje sa tim? Men se cini da ti volis tako malo da vrdas kad nemas odgovor...
ti si se naklatio o priči sa FIAT-om, a mislim i nadam se da su svi ostali pročitali moja objašnjenja na tu tematiku, još nekoliko stranica ispred...samo to tebi ne ulazi u glavu...nije meni mrsko, mogu ja i opet, ako do sada nisi skontao...
moja posljednja priča oko Vogošće je nastala na osnovu sramotne informacije da se tamo proizvode kolica, a tu priču nisam pokrenuo ja nego, gost1515, koji me je prozvao zbog mojih komentara na tu vijest na klixu...
Post Reply