Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Tercius wrote:
goran16v wrote:
Tercius wrote: Cim ide brze od mene znaci da ide brze nego je dozvoljeno jer ja idem taman onoliko kolko pise na saob.znaku, a nema pravo jer nema rotacije i blinkere :D sto znaci da je glavonja koji krsi propis hehe ne mogu da vjerujem kako ne razumijete osnovna pravila saobracaja :) I nece biti obostrana krivica jer imam 4 svjedoka u autu koji ce posvjedociti da je pas pretrcavao kolovoz i da sam morao zakociti bez upozorenja, i naravno jos 4 koja cu naknadno dovesti na sud ;) tako da obostrano ne moze biti, a posto sud ide linijom manjeg otpora i nece angazovati vjestaka saob.struke u najmanju ruku ce ga osuditi na 2 mjeseca uslovno i 400 km plus sudski troskovi :)
hehehe, pa ti stvarno lupetas stvari o kojima nemas pojma, itekako ima pravo, bez ikakvih blinkera, treptaca i cudesa, a sto se kocenja tice, eto ti pametan imas 4 svjedoka, a on glup pa nema, a da ti ne pricam o varijantama da se nekome pita munuta o necemu jako bitnom tipa zdravlje i sl pa da te izvuce ispred sva 4 svjedoka i istrese sve i jedan kompleks i frustraciju iz tebe.
Ma ko to ima pravo bez rotacija krsit pravila saobracaja ? A sto se tice varijante zdravlja i to, ima hitna uvijek koja fala Bogu brzo dodje uvijek.Beze vam te izvlake tipa bolest,trudna zena i to, nidze veze, a sto se tice istresanja pred 4 svjedoka mislim to je vec fizicki napad jel :Dvolim ja te frustrirane likove koji tumace zakone na svoju ruku ;)
Ovo fakat i mene zanima?! :-)
sorcerer

#327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

svi koji su na vlasti imaju pravo
goran16v

#328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Ovlastena sluzbena lica u toku izvrsenja zadataka u neobiljezenim vozilima, drzavni, entitetski, kantonalni i opcinski poslanici na podrucju tog tijela, ministri, lica koja zbog opisa posla imaju dozvolu i rjesenje nadleznog min. za saobracaja po kojem radi izvrsavanja poslova ne moraju postovati saobr. propise ali na siguran nacin itd
Tercius

#329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tercius »

goran16v wrote:Ovlastena sluzbena lica u toku izvrsenja zadataka u neobiljezenim vozilima, drzavni, entitetski, kantonalni i opcinski poslanici na podrucju tog tijela, ministri, lica koja zbog opisa posla imaju dozvolu i rjesenje nadleznog min. za saobracaja po kojem radi izvrsavanja poslova ne moraju postovati saobr. propise ali na siguran nacin itd
Na osnovu kakvog rjesenja ce meni neko dzovoliti da ja sad alipasinom proletim 160 km/h :D osim ako neganjam skodu superb koja je ukradena :D ta sva vozila koja si ti sad pobrojao po zakonu cak ne smiju ni imati rotacije ;) e sad drugo je sporazum o medjusobnoj saradnji, koje ti na vlasti pogresno shvataju pa samoinicijativno ugradjuju blinkere i rade sto rade.
daxon

#330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by daxon »

Tercius wrote:Ma ko to ima pravo bez rotacija krsit pravila saobracaja ?
Niko, u saobraćaju svi imaju ista prava i obaveze, zakon o saobraćaju poznaje samo dvije povlaštene kategorije, a to su; vozila pd pratnjom i vozila sa pravom prvenstva prolaza, naravno, i njhova prava i obaveze su jasno definirani zakonom. Svi ostali, svoju funkciju i status u društvu mogu okačiti mačku o rep, jer ih ZOBS ne poznaje, niti priznaje.
goran16v

#331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Tercius wrote:
goran16v wrote:Ovlastena sluzbena lica u toku izvrsenja zadataka u neobiljezenim vozilima, drzavni, entitetski, kantonalni i opcinski poslanici na podrucju tog tijela, ministri, lica koja zbog opisa posla imaju dozvolu i rjesenje nadleznog min. za saobracaja po kojem radi izvrsavanja poslova ne moraju postovati saobr. propise ali na siguran nacin itd
Na osnovu kakvog rjesenja ce meni neko dzovoliti da ja sad alipasinom proletim 160 km/h :D osim ako neganjam skodu superb koja je ukradena :D ta sva vozila koja si ti sad pobrojao po zakonu cak ne smiju ni imati rotacije ;) e sad drugo je sporazum o medjusobnoj saradnji, koje ti na vlasti pogresno shvataju pa samoinicijativno ugradjuju blinkere i rade sto rade.
Tebi niko, ljudima koji imaju drzava. Upravo tako, sva vozila koja sam nabrojao ne moraju biti obiljezena ni na koji nacin a imaju pravo.
goran16v

#332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

daxon wrote:
Niko, u saobraćaju svi imaju ista prava i obaveze, zakon o saobraćaju poznaje samo dvije povlaštene kategorije, a to su; vozila pd pratnjom i vozila sa pravom prvenstva prolaza, naravno, i njhova prava i obaveze su jasno definirani zakonom. Svi ostali, svoju funkciju i status u društvu mogu okačiti mačku o rep, jer ih ZOBS ne poznaje, niti priznaje.
Da li ti je poznat termin lice koje uziva imunitet i sta to podrazumjeva, sta su ovlastenja OSL-a? ZOBS nije ustav niti jedini zakon koji tretira postivanje propisa.
Nedavno vidim na sajbi Volva, inace privatnog vozila sluzbenika MIP-a (bio nas ambasador u vise drzava) uredno dozvola na kojoj lijepo naveden reg. brz. vozila, bez imena, a na kojem je uredno naznaceno da je licu koje upravlja tim vozilom zbog opisa i prirode posla izuzeto od postivanja saobr. propisa, da mu se pruzim pomoc u izvrsenju zadataka itd itd, potpis min. za saobr.
Tercius

#333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tercius »

daxon wrote:
A nemoras ti to meni, meni je to jasno ko dan vec ovi brzi i opasni iz MZ Buljakov imaju haman problem da svare to jos uvijek ;)
sorcerer

#334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

Tercius wrote:
A nemoras ti to meni, meni je to jasno ko dan vec ovi brzi i opasni iz MZ Buljakov imaju haman problem da svare to jos uvijek ;)
hahahhaha ma nista tebi nije jasno,ti ne znas jel si poso ili si doso ,prvo bmw pa onda mz hahahhahaa inteligentan si pravo mogu ti reci :) imas neku svoju sliku u prirodnoj velicini da okacim u hodnik?
Tercius

#335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tercius »

sorcerer wrote:
Tercius wrote:
hahahhaha ma nista tebi nije jasno,ti ne znas jel si poso ili si doso ,prvo bmw pa onda mz hahahhahaa inteligentan si pravo mogu ti reci :) imas neku svoju sliku u prirodnoj velicini da okacim u hodnik?
Ne znam vidi to sa svojom djevojkom oko slike :D Mislim da ima kod nje jos jedna :D
sorcerer

#336 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

Tercius wrote:
Ne znam vidi to sa svojom djevojkom oko slike :D Mislim da ima kod nje jos jedna :D
joj sto me predje ko papir dupe ,ne znam sad sta cu .... nisam znao da se druzis s djevojkama iz buljakovog potoka hahahhahahah
Tercius

#337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tercius »

sorcerer wrote:
Tercius wrote:
joj sto me predje ko papir dupe ,ne znam sad sta cu .... nisam znao da se druzis s djevojkama iz buljakovog potoka hahahhahahah
hehehehehehe ev i ja se grohotom smijem :D
sorcerer

#338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

ko se zadnji smije nasladje se smije ....
Tercius

#339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tercius »

sorcerer wrote:ko se zadnji smije nasladje se smije ....
Ajde sta se ljutis odma ti Bogam ko djak a ne ko tumac ZOBS-a :D
sorcerer

#340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

ma ne ljutim se ja uopste ,pogotovo na pixele ,opusteno ,ja mislim da je dosta za danas :D
ostavi sta i za sutra ;-)
feningas

#341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by feningas »

klixo wrote:
feningas wrote:
sorcerer wrote:koliko ja znam radi se o brzoj cesti ,koja je odvojena od naselja bankinama cijelom duzinom ....a to sto je kod nas na takvoj cesti ogranicenje 60km/h i sto papani uredno preskacu bankine i prelaze najnormalnije to je nesto drugo....
Pa jarane znaci postoji maksimalna dozvoljena brzina po kojoj ja vozim. Ja bih sad trebao dobiti kaznu 800 kuna sto mu se ne sklanjam da on prodje vecom brzinom jel? On ne treba dobiti kaznu, trebam mu se samo skloniti, da lola prodje. On je u pravu, ja nisam. Pa nije bas tako, ja mislim da nije u pravu sto vozi 100 km/h gdje je ogranicenje 60km/h. Neko je postavio to ogranicenje, da li je opravdano ili nije, to nije moja briga, moje je da se toga pridrzavam, zar ne? Da ja vozim 40km/h to bi bilo ometanje saobracaja i tad bih mu se trebao skloniti.
Bez uvrede. STA TEBE BOLI ONA STVAR STO CU JA BRZE PROCI.Nema gorih ljudi od onih koji vode tudju brigu.Mozda je necijoj zeni pukao vodenjak , netko vozi dijete u hitnu ... Tipicni GOLF 2 bosnjo.
Ma bravo znanac. Kako si odmah prepoznao da vozim golf 2 i da sam ljubomoran sto ne mogu brze od 70 i hoce da me prodju svi. Nesto nisam naletio da pise u zakonu "dozvoljeno je voziti 120 kroz naselje ukoliko vam se negdje zuri". Ovdje pricam o tome da li moram ili ne moram da mu se sklonim. Kao sto neko rece, otici cu ja na kruzni tok da bi on brze prosao za Hadzice. Ako je nekome hitan slucaj, smrtni, vodenjak puko, on ce proci nekuda sigurno. Nece cekati da se ja sklonim, zaobici ce sa desne.
goran16v

#342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Papanluk je guslat lijevom ako imas nekog brzeg iza sebe i ako je desna slobodna pa da je 100 x po zakonu, to je tipican odraz nasih kompleksa, frustracija i pasjaluka.
aduka11

#343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by aduka11 »

Svako vozilo koji se kreće brže od vas ste po zakonu dužni propustiti, i tu je kraj svake rasprave, a ovi kompleksaši što kontaju da je cesta samo za njih stvorena, nek idu u Dejčiće pa nek tamo vozikaju, tamo ne pucaju vodenjaci. :D
feningas

#344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by feningas »

goran16v wrote:Papanluk je guslat lijevom ako imas nekog brzeg iza sebe i ako je desna slobodna pa da je 100 x po zakonu, to je tipican odraz nasih kompleksa, frustracija i pasjaluka.
Pa to mi reci. Da znam dijagnozu, znaci papak. A nije papak ko vozi 40 preko ogranicenja, njemu se zuri. Ne mogu da vjerujem kakvo poimanje nekih stvari.
novi.dan.nova.nafaka

#345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by novi.dan.nova.nafaka »

feningas wrote:
goran16v wrote:Papanluk je guslat lijevom ako imas nekog brzeg iza sebe i ako je desna slobodna pa da je 100 x po zakonu, to je tipican odraz nasih kompleksa, frustracija i pasjaluka.
Pa to mi reci. Da znam dijagnozu, znaci papak. A nije papak ko vozi 40 preko ogranicenja, njemu se zuri. Ne mogu da vjerujem kakvo poimanje nekih stvari.
I po hiljaditi put - šta ako taj što vozi 40 preko ograničenja vozi ženu na porod, ili dijete u hitnu ? Pravit ćeš se i dalje pametan i ti regulisati promet !?
goran16v

#346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

feningas wrote:
Onaj koji vozi 40 preko ogranicenja moze, a i ne mora imati opravdan razlog za to, moze a i ne mora biti papak, ali onaj koji vozi lijevom trakom, a ne pretice nikog prije svega krsi pravila civilizovane voznje i ako nista zbog toga je papak, a to sto nece da pusti brzi auto iza sebe, a apsolutno ga nista ne kosta da se prestroji i pusti taj auto, je uz papanluk cist odraz frustracija i pasjaluka i nista vise, a to nema nikakve veze sa zakonom.
zdruzdjo

#347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

goran16v wrote:
feningas wrote:
Onaj koji vozi 40 preko ogranicenja moze, a i ne mora imati opravdan razlog za to, moze a i ne mora biti papak, ali onaj koji vozi lijevom trakom, a ne pretice nikog prije svega krsi pravila civilizovane voznje i ako nista zbog toga je papak, a to sto nece da pusti brzi auto iza sebe, a apsolutno ga nista ne kosta da se prestroji i pusti taj auto, je uz papanluk cist odraz frustracija i pasjaluka i nista vise, a to nema nikakve veze sa zakonom.
Ja ne kontam mentalni sklop ljudi ovdje na forumu. Vecina bi ovdje bila u stanju voziti 30 i namjerno usporavati sve iza sebe samo " eto zato sto mogu pa nek crknu svi".
Joj kompleksasa dragi moj boze. S kim ja put djelim. Pa skloni se u desnu i vozi 30 i svi mirni. Boli me quratz hoce li neko kaznu platiti i jeli papak ili nije. Sebi je pa sta god. Sve nekakve kadije i sudije ovdje. Jxxy ti demokratiju, nije za naseg covjeka ni feudalizam.
Jeli lijepo kad vozis uz karaulu i kamion ti izleti i ide 40 (jer ne smije brze) i onda kad se uhvati guzva skloni se na prosirenje da prodju ljudi iza. Sta bi trebalo, da kaze " ko vas jexx ja vozim po ogranicenju". Joooo ljudi odrastite pa sjedite za volan.

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Last edited by zdruzdjo on 04/12/2012 10:44, edited 1 time in total.
zLatk0

#348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zLatk0 »

Ajde, nije odavno rasprava bila... Nije zanimljivo vise citati :P
basicm

#349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Pa, moguce je da sam neke od vas i sretao na putu, ili vas ima jos koji necete da se sklonite :)
zdruzdjo

#350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Nisam od onih sto se sklanjaju od svega u zivotu, ali ne moram vala ni uz nos ici nekome. Prije dva dana na autoputu me presisao audi 8. Posao preticati i u pola vidim da covjek jede Asfalt iza mene. Ubrzam maximalno i sklonim se da ne mora kociti. Stignem ga za nekih 3-4 km i dok preticem nekoga on mi smeta ispred u lijevoj, frajer se sloni na oko 100 km/h i u prolasku vidim da prica na tel( ne pravdam ga za pricu). Ali kultura. Mozda je trebao nastaviti u lijevoj :ugeek:

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Post Reply