NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
motorola01

#326 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by motorola01 »

motorola01 wrote:
mayab wrote:Evo na HRT najavljuju poskupljenje kod njih, da vidim sta ce ovi "naši"!
U HR se malo digli novinari jer im je vlada prije par dana , ocekujuci dalji pad cijena nafte, opet vratila trosarinu na (viši) nivo od prosle godine, a sada se najavljuje poskupljenje zbog cijena nafte
KOliko sam shvatio, poskupljuje zbog trosarina(15 lipa), a ne zbog cijene na trzistu nafte.
Ako je ovo prvo, onda to znaci da je gorivo kod njih opet pojeftinilo (nekih 10 lipa ili 3 feninga), a ako je ovo drugo, onda je gorivo poskupilo 1 fening :D :-) .
I sta mislis da trebaju nasi? Jedino sto trebaju je da spuste cijenu goriva za 10 feninga da bi se makar na 5 feninga priblizili pojeftinjenjima u HR u istom vremenskom periodu jer i dalje kaskaju za njima cijelih 15 feninga(za lijeka im trebalo)..
motorola01 wrote:Jbg, ja taman pomislio da su se hasisari smilovali i spustili cijene, ono supljak :D

Samo da se ne zaboravi:
35 : 20 (feninga) u korist HR
5:4 (u snizenjima) takodjer za HR

KOd njih pojeftinjenja visa od 5 feninga, a kod nas se drze jos uvijek samo 5 feninga.. Kad je poskupljivalo, poskupilo je u 20 dana 20 i vise feninga, a sad tih 20 feninga spustaju najmanje 2 mjeseca :roll:
Gorivo sinoc poskupilo :roll: 5 feninga.. Kad covjek ocekuje daljnji pad oni urade ovo. U HR poskupilo gorivo 5 lipa sto je 1,35 feninga, a kod nas odmah gore 5 feninga.
Idemo dalje sa pracenjem.Vise nije 35:20, sad je 35:15 u korist HR.Snizenja su i dalje 5:4..

35 : 15 (feninga) u korist HR
Halcyon

#327 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Halcyon »

Ma nema, pa čim cijena ode dolar-dva gore naši odmah podignu za pet feninga. Ne bih se uopšte iznenadio da na pumpama osvane cca. 2,65, 2,70 KM/l ako se cijena nafte vrati na nekih 125 $. :x
respo

#328 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by respo »

jebe nas onaj softver rekoh li ja
KENJAC

#329 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by KENJAC »

Ima li iko ko mi moze reci cijena plina (za auto) jutros 17 / 07 ? Hvala!
drndalo

#330 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drndalo »

1.15-1.25 KM/lit. kako gdje...
KENJAC

#331 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by KENJAC »

Hvala veliko!
jefferson

#332 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by jefferson »

Halcyon wrote:Ma nema, pa čim cijena ode dolar-dva gore naši odmah podignu za pet feninga. Ne bih se uopšte iznenadio da na pumpama osvane cca. 2,65, 2,70 KM/l ako se cijena nafte vrati na nekih 125 $. :x
Pa naravno da ce osvanuti, ali nesto kontam jesmol mi ista vise i zasluzili?
20 godina haraju na vlasti ljudi koji NIKAD nisu ponudili ekonomski program.
Drugo, to nekakvo udruzenje naftasa je cisti kartel i protivno je svakoj logici slobodnog trzista. Oni se dogovaraju o cijenama a vlada ko fol odobrava. Vladi naravno visoke cijene odgovaraju zbog toga sto vece cijene znace i vise poreza.
To su se amateri i diletanti u vlasti koji fakat veze nemaju sa ekonomijom, trzistem a o nekoj viziji za buducnost je suvisno i govoriti!
Ako uporedis SAD vidi se da je cijena napumpana vjestacki da bi se budzeti finansirali. To samo govori koliko su evropske privrede u corsokaku jer ne mogu drugacije napuniti budzete nego daj jos i kroz gorivo naplati.
Kada je barel bio 148 dolara ja sam galon (3.87ltr) placao oko 4.45 dolara. Juce sam galon platio 3.17 dolara (to je premium).
Znaci da ocito drzave, vecinom istocnoevropske, namjerno zmire nad pumpanjem cijena jer im to puni budzet i krpi rupe u njemu, a ministri razni ne moraju sebi rezati povlastice i sl.
juzna_strana

#333 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by juzna_strana »

BP Mandic,na putu prema Igmanu,BMB-95, 2.35 KM.
7 feninga gore,nema labavo. Kako nas samo deru,pa to je show :-x
neki

#334 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by neki »

evo u Hrvatskoj od utorka novo poskupljenje...ocekujte i kod nas do kraja sedmice gorivo opet na 2.45.. :-)
Halcyon

#335 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Halcyon »

neki wrote:evo u Hrvatskoj od utorka novo poskupljenje...ocekujte i kod nas do kraja sedmice gorivo opet na 2.45.. :-)
Šta do kraja sedmice, već u srijedu ujutro će cijena otići gore.
vukojebina

#336 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by vukojebina »

U Austriji vec desetak dana kako su cijene osle gore..sa 1.289 e skocilo na 1.410 e... ev sad vikend pa malo splahnulo na 1.379 e
mayab

#337 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

vukojebina wrote:U Austriji vec desetak dana kako su cijene osle gore..sa 1.289 e skocilo na 1.410 e... ev sad vikend pa malo splahnulo na 1.379 e
Ma lako cemo za Austriju....
motorola01

#338 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by motorola01 »

Ponovo udar na džepove građana u BiH: Gorivo opet poskupljuje

Još se ne zna koliko će cijene biti povećane, ali u RS je gorivo poskupjelo za skoro deset feninga
Autor A. NUHANOVIĆ | Objavljeno 23.07.2012. u 06:12

Više cijene goriva od prošle sedmice registrovane su na velikim benzinskim pumpama, "Energopetrolu" i "Holdini"

Trend pada cijena nafte i naftnih derivata, koji je u posljednjih nekoliko mjeseci obradovao građane, ove sedmice, kako se čini, bit će zaustavljen. Nasuprot tome, očekuje se novo poskupljenje!

Stižu zahtjevi

Prema najavama iz Udruženja prometnika naftnih derivata Federacije BiH, do novog povećanja cijena goriva uskoro bi moglo doći na većini benzinskih pumpi zbog pogoršanja stanja na svjetskom tržištu nafte.

- Zbog poremećaja na naftnim tržištima rafinerijskih cijena nafte stvoreni su uvjeti za poskupljenje goriva na tržištu i u BiH. Zahtjev za izmjenu cijene goriva neophodno je podnijeti četiri dana ranije Ministarstvu trgovine FBiH. Prema našim informacijama, već su počeli stizati prvi zahtjevi distributera za poskupljenje goriva - kažu iz Udruženja prometnika naftnih derivata FBiH.

Kako najavljuju iz ovog udruženja, gorivo može poskupjeti na pumpama najmanje za pet feninga, ali ne zna se koliko će povećanje tačno biti.

Osjetan porast

- Više cijene goriva od prošle sedmice registrirane su na velikim benzinskim pumpama, "Energopetrolu" i "Holdini". Ne znamo kada će i za koliko ostale benzinske pumpe korigirati cijene, ali novo poskupljenje je neizbježno - kažu iz Udruženja.

I u RS je krajem prošle sedmice gorivo poskupjelo za skoro deset feninga. Kako su najavili i hrvatski mediji, nakon četiri mjeseca uzastopnog pada, cijene benzina će osjetno porasti od sljedeće sedmice za oko deset feninga.

Barel nafte 92,53 dolara

Promjene u rastu cijene nafte evidentne su jer je tržište nafte reagiralo zbog zabrinutosti da bi Iran mogao blokirati prolaz tankera kroz moreuz Hormuz u Persijskom zaljevu, kroz koji se svakodnevno transportira petina ukupne svjetske trgovine naftom. I američka sirova nafta u Njujorku poskupjela je prekjučer za 2,66 dolara ili tri posto, na 92,53 dolara za barel, premašivši vrijednost od 92 dolara prvi put od kraja maja.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hebem ti pleme Nuhanovicu, sto nisi pisao kad je u HR cijena padala po 10 feninga, a kod nas po 5. Sto tad nisi pisao o ovome, a ne sad kad treba poskupiti.

I da, na EP je poskupilo gorivo za 5 feninga kad je u HR poskupilo 1 fening i sto to klosaru nisi napisao. Sad ide u HR gorivo oko 8-9 feninga i zatvara se krug od dva poskupljenja na 10 feninga, a posto je kod nas vec poskupilo 5 i naredno ovosedmicno treba da bude 5 feninga.
Klosaru navodis vodu na mlin Udruzenja klosara koje te gura svakim tvojim slovom napisanim u njihovu korist, a kad je jeftinilo gorivo tada si sutio kad su ti isti klosari polovili pojeftinjenja koja su bila u HR, a ide se punim gasom kao u HR kad treba poskupiti..Sad bi vi digli jos za 10 feninga :x ,Bog vam svima platio....

Klosaru prodani, kako te nije stid ulicom hodati :run:
Fauja Singh

#339 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Fauja Singh »

.
quarterback

#340 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by quarterback »

zadnjih par puta sam nasuo u regiji viteza, po 20 feninga jeftinije nego u sarajevu
motorola01

#341 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by motorola01 »

quarterback wrote:zadnjih par puta sam nasuo u regiji viteza, po 20 feninga jeftinije nego u sarajevu
Nekad je tako bilo, ali su se sad i oni priblizili ostalima. Zadnja 2 od 3 sipanja sam napravio u Vitezu i cijena izmedju njih i EP je samo 5 feninga. Najcesce je bila 10 feninga,a nekad se znalo desiti da bude i po 15 feninga razlike po litri. Uglavnom kako su skinuli one velike elektricne reklame ( ne znam kako da ih drugacije nazovem ) na kojima je bila cijena svih goriva, od tada je razlika u cijeni u 5 feninga.
Halcyon

#342 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Halcyon »

Opet poskupilo? Pa šta je ovo, preko noći po pet feninga... :x
quarterback

#343 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by quarterback »

danas nasuo u kiseljaku, 2.35 95ica
nike_tz

#344 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by nike_tz »

OMV

dizel 2.50 KM
premium dizel 2.55KM

cijena barela 106$ u Londonu.

Kad se vrati na 125$ bice 3.00 KM sigurno
Qler

#345 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Qler »

Ma OMV je bezobrazan pravo. Svi drze dizel 2.45 oni 2.55 KM,

samo da ne bude zabune, svi su oni lopovi i za hljeba im trebalo...
motorola01

#346 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by motorola01 »

.
motorola01

#347 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by motorola01 »

motorola01 wrote:
motorola01 wrote:Jbg, ja taman pomislio da su se hasisari smilovali i spustili cijene, ono supljak :D

Samo da se ne zaboravi:
35 : 20 (feninga) u korist HR

KOd njih pojeftinjenja visa od 5 feninga, a kod nas se drze jos uvijek samo 5 feninga.. Kad je poskupljivalo, poskupilo je u 20 dana 20 i vise feninga, a sad tih 20 feninga spustaju najmanje 2 mjeseca :roll:
Gorivo sinoc poskupilo :roll: 5 feninga.. Kad covjek ocekuje daljnji pad oni urade ovo. U HR poskupilo gorivo 5 lipa sto je 1,35 feninga, a kod nas odmah gore 5 feninga.
Idemo dalje sa pracenjem.Vise nije 35:20, sad je 35:15 u korist HR.Snizenja su i dalje 5:4..

35 : 15 (feninga) u korist HR
Refresh..Prosle sedmice u HR gorivo islo 8-9 feninga, a kod nas prije par dana islo gore 5 feninga.

Trenutno:
25:10 (feninga) u korsit HR..trenutno i BMB i Dizel 2,45...barel je oko 106 dolara...
5:4 (u snizenjima) takodjer za HR-
chelo

#348 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by chelo »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/fbih-ben ... /120812020

Najavljuju poskupljenje za ponedjeljak, a gledam sinoc na EP dizel se vec popeo na 2.50 KM, na OMV premium takodje 2.55.
shalla

#349 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by shalla »

Da iskoristim ovu temu pa da vas pitam gdje je po vama najbolje tociti benzin/dizel, gdje je najkvalitetniji i sl?
Ja sam dugo godina sipao na omv ali sam prije mjesec dana saznao da poprilicno klepaju raju, pricao mi drug da je namjerno otisao sa flasom od 2 litra (inace ne sipaju tako, u kanistere i sl) i sa lafo pricom da mu je stalo auto, da mu se zena treba poroditi i da mu treba samo to malo benzina, platice duplo blabla i ovi pristanu da mu naspu u flasu i kaze njima gore na displayu otkucalo 2 litra a u flasi fali 3 prsta do vrha...
Neki govore hifa zakon, neki kazu sipaju u el-tarik jer ovi imaju ugovor sa americkom ambasadom al haj otidji maksuz do el-tarika...
Onda, prijatelj iz beograda koji je jedan od bitnijih likova u ina-mol grupaciji mi se kune da najkvalitetnije gorivo dobije EP ali on garantuje za ono sto oni ep-u isporuce do granice, kaze upitno je sta ovi dalje rade u transportu, dal razrjedjuju i sl...

Sent from my iPhone using Tapatalk
just principe

#350 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by just principe »

chelo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/fbih-ben ... /120812020

Najavljuju poskupljenje za ponedjeljak, a gledam sinoc na EP dizel se vec popeo na 2.50 KM, na OMV premium takodje 2.55.

poskupe prije dana najavljenog poskupljenja, dok da je u pitanje pojeftinjenje nacekao bi se najmanje 10 dana od dana najavljenog pojeftinjenja. Bagra lopovska, pokrepali dabogda. Za hljeba im trebalo :x
Post Reply