price neudanih zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
detroit-mercy

#326 Re: price neudanih zena

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
hadzinicasa wrote:
Altsa wrote: tvoj zivot...ja samo kazem iz iskustva...imam u familiji zena koje se nikad nisu udavale a zasle su u 60-te i znam kako zive i kako im je samim...nista ne moze na silu pa ni udaja ali tesko je ziviti sam kada se ostari u tome je stvar...a boze moj neces biti ni prva ni poljednja koja se nece udati
jedna stvar koju me život naučio je da nikada ne dajem sud o drugima jer nisam hodala u njihovim cipelama. lako je s mindera bojevati.

:thumbup: Pisem samo sta je moja noga gazila... :D
Pa ne moramo bas sve iskusiti na vlastitoj kozi da bi znali da li je nesto dobro ili nije :mrgreen:. Npr, nisam nikada vozio auto na autoputu zavezanih ociju tako da ne znam da li je to opasno ili ne :mrgreen: .
hocunecu

#327 Re: price neudanih zena

Post by hocunecu »

dobro je zoom rekao
mozemo bit sretne sto je madner na putu :D
kad te on etiketira, nes se udat ni da ti sam papa provodadjise :D
Ghost_Rider_XXX

#328 Re: price neudanih zena

Post by Ghost_Rider_XXX »

plain vanilla wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Šta bi drug Freud rekao na sve ovo?!
Rekao bi da je lako tudjim ... gloginje mlatit'

i da nam je uvijek lako reci sta je za drugog najbolje, dijeliti savjete i recepte za sretan zivot..jer sve gledamo kroz svoje iskustvo, percepciju...u datom momentu mislimo da smo najpametniji, i kapom i sakom dijelimo lekcije..

ja se sjecam jednog pametnog momka koji rece
Mislim da je ljubav ko biljka, ako se održava kako treba, cvjetaće i biti mnogo lijep prizor, ako se prema njoj ponašaš ko prema kakvom kaktusu i zaljevaš je jednom u po godine ima i da izgleda ko kaktus.
i pricao je to onako zaljubljeno dok se spremao za zenidbu..

medjutim..od djevojke i zenidbe nije bilo nista..cvijece se nicim izazvano pretvorilo u kaktus..

elem..zato svako treba pricati samo u svoje ime, a ne pdredjivati drugima sta ga cini sretnim ili jadnim
Draga moja, samo da mi je znati šta si htjela s tim reći?!

Ovaj momak i dalje isto tako gleda na ljubav, kao što je gledao tada i daleko od toga dam sam ogorčen ili nešto slično, ako već hoćeš tako nešto implicirati.

Kad već imaš vremena i živaca da tražiš po historiji ovog foruma, daj citiraj onda gdje ja to tudjim gloginje mlatih.

P.S. Nadam se da si ukapirala izjavu o Freudu kao zajebanciju s moje strane, ako pak nisi, onda bi se dalo s njegove strane svašta reći.
irdijana

#329 Re: price neudanih zena

Post by irdijana »

Landa wrote:
irdijana wrote:vjerovatno zato što me neće niko :) mislim,nije me zaprosio onaj za kojeg sam željela da to uradi... poslije njega me prosio jedan ali ja sam :run: sad ne mogu nikako da se zamislim u braku s nekim.... kad vidim svoje prijatelje, pomislim da je to lijepo, imaju jedno drugo, imaju jedno ili dvoje onih malenih (djece),kažu za njih žive... ja ko drvena... volim djecu... ali uvijek se zezam dok je tuđe djece ja ne rađam :)
uglavnom,mislim da sam neudata (29 mi je god.) jer nije naišao "pravi"...neko s kim bi to zaista htjela... izuzev ovog na početku posta,ali on pripada prošlosti.... eto da se i ja upišem na temu :D
sto ti nisi njega?

pa vjerovatno nisam imala hrabrosti...ili mi je možda u podsvijest bilo jasno da on to i ne želi... ko bi znao..vrag da me nosi.... možda imam i nizak prag poštovanja.... moglo bi se ovo sad analizirat unedogled.... :mrgreen:
6.april

#330 Re: price neudanih zena

Post by 6.april »

Ja mislim da je tema zaista dobra.
Izlazi da se neudate pravdaju, što jeste malo čudno, jer pravda se samo onaj ko je "kriv".
Udate jesu bile na mjestu neudatih, to im daje kao za pravo da kažu svoj sud jer poznaju oba "svijeta".

E sad, ono što mnogi nekako zaboravljaju je da je svako individua za sebe.
Da svakoga nešto drugo čini sretnim.

To ne treba niti pokusavati razumjeti, to jednostavno jeste tako.
Šta mene briga što neko voli puding od vanilije a ne čokolade - ja volim od čokolade i ne želim uopće ulaziti u to zašto je vanilija nekome draža.

Mislim da je tema trebala ići u smjeru - ne opravdavanja i prebacivanja krivice, nego više u smjeru snalaženja i života žena koje su se odlučile ne udavati.

Također, mislim da su forumašice poprilično mlade da bi se njihova udaja i mogućnost iste mogla isključiti.
detroit-mercy

#331 Re: price neudanih zena

Post by detroit-mercy »

Mis mekinjas wrote:Hm....
Bila sam zaprošena.... nisam se udala, jer niti jednog trenutka se nisam vidjela sa njim do kraja života.... Nisam ga ni ostavila, on je mene kad sam ga odbila, pa se pitam, jel' me prosio da ne bude sam, ili jer me voli.... Ko zna, on, možda..... Ali sam sretna da nije moj....
Znam da može biti kako treba, odgojile su me dvije jedinke, koje su danas kao tinejdžeri, vole se jednako kao prvog dana.
O da, želim, nekog kome bih pala u nesvijest u rukama od sreće, nekog ko neće da papir bude dokaz ičega.
Našla sam ja takvog, činilo se da je i on, a ispalo je nešto potpuno drukčije.
Njega je opisao najbolje Mešin citati:
"Oprosti.
Bila je to najljepša riječ koju je moglo pronaći njegovo kukavičko poštenje. Tako me srećno skinuo sa savjesti i prijateljski ispratio u prošlost. "

Proživjela sam neke stvari, koje niko ne želi, jednu stvar, mimo svih koje se znaju, o kojoj nikad neću ništa reći. Umrijet će sa mnom...
Ne smatram se posebno sretnom osobom, ali ni krajnje nesretnom.
Nemam majčinske osjećaje, volim samo dva klinca, tačnije klinke, od prijatelja. Kad se poželim dodira ruke djeteta, odem tim prijateljima, doduše jedni su u Sarajevu, a ja nisam, pa ne mogu tako često, ići se igrati i čitati slikovnice. :)
Dijete sam u duši, funkcioniram kao odrasla osoba. Imam sve, stan, auto, dobar posao, podeblju povijest bolesti, ružna iskustva, lijepa iskustva, prijatelje, poznanike, svoje sitne zanimacije, koje me ispunjavaju, ali ne čine potpuno ispunjenom.
Ne prati me osjećaj usamljenosti. Zadovoljna sam sobom. Iza svake svoje riječi stojim. Imam mišljenje svemu, i ne mijenjam ga. Odlučujem se brzo. Sposobna sam voljeti, bezuvjetno. Ne želim biti samohrana majka, ako ću imati izbor. Nikada, ne bih dijete sama odgajala, osim ako život ne donese to u paketu. Nisam čak ni sigurna, da imam dijete i da moram biti samohrani roditelj, da ne bih dala dijete ocu ili baki. Po čemu to otac ne bi mogao biti i majka i otac? Nije nenormalno. :)
Postoje neke stvari, neki objektivni razlozi, zbog kojih se bojim biti sama, jer ne znam hoću moći sebi pomoći, vezano je za bolest.
I opet ću ja sa Mešom: "Navikao sam da tražim i ne nalazim, jedno je zavisilo do mene, drugo je zavisilo ne znam od koga... " :)
Nevalja puno idealizirati, jer onda se nadjes u nekom nestvarnom svijetu. Brak, nije samo princ na bijelom konju sa kime se razumijes i kada ne pricas, koji je dusevan, njezan, pazljivi, osjecajan.
Brak su i usrane gace koje treba podici sa poda kupatila, i PMS, i upisana djeca i jos mnogo toga sto se ne uklapa u pricu o onome da se razumijemo i kada ne pricamo :mrgreen: .
Zelena Carapa

#332 Re: price neudanih zena

Post by Zelena Carapa »

hocunecu wrote:pa dobro ljudi sta je ovo!? :D

jel vi mislite da neko ko je sam i sretne nekog za kim mu srce zatreperi, da bi ga odbi i rekao, ne, ne ja ostajm sam tako sam odlucio
ma dajte,molim vas! :D
odlicno :thumbup:
Ghost_Rider_XXX

#333 Re: price neudanih zena

Post by Ghost_Rider_XXX »

6.april wrote:Ja mislim da je tema zaista dobra.
Izlazi da se neudate pravdaju, što jeste malo čudno, jer pravda se samo onaj ko je "kriv".
Udate jesu bile na mjestu neudatih, to im daje kao za pravo da kažu svoj sud jer poznaju oba "svijeta".

E sad, ono što mnogi nekako zaboravljaju je da je svako individua za sebe.
Da svakoga nešto drugo čini sretnim.

To ne treba niti pokusavati razumjeti, to jednostavno jeste tako.
Šta mene briga što neko voli puding od vanilije a ne čokolade - ja volim od čokolade i ne želim uopće ulaziti u to zašto je vanilija nekome draža.

Mislim da je tema trebala ići u smjeru - ne opravdavanja i prebacivanja krivice, nego više u smjeru snalaženja i života žena koje su se odlučile ne udavati.

Također, mislim da su forumašice poprilično mlade da bi se njihova udaja i mogućnost iste mogla isključiti.
Upravo tako, ali ma koliko se šatro otimali, kako sredina ne utiče na njih i bla bla bla već si pročitala.
Masa je nekih pokušaja, opravdavanja tok famoznog neudavanja, što će reći da to baš nije tako kao što se priča i želi predstaviti na forumu.

I ne vidim potrebe etiketiranja (ovdje fakat fali Madner), neko želi da ima djecu porodicu i kera, neko isto to bez kera, neko želi da provede život na forumu uz pizzu iz mikrovalne. Sve je to naš sopstveni odabir.
6.april

#334 Re: price neudanih zena

Post by 6.april »

Zoom je trebao amnestirati Obdarenog bar za trajanja ove teme.
hocunecu

#335 Re: price neudanih zena

Post by hocunecu »

6.april wrote:Zoom je trebao amnestirati Obdarenog bar za trajanja ove teme.
ni slucajno, ubio bi svaku nadu :D
hadzinicasa

#336 Re: price neudanih zena

Post by hadzinicasa »

Chmoljo wrote:pravim djecu - povoljno. imam ISO certifikat.

jebem po najnovijim evropskim standardima.

Šifra: from akšam 'till sabah (zimski period)
hvalite me usta moja. :D
prilagodjena

#337 Re: price neudanih zena

Post by prilagodjena »

ne kontam kakve veze ima sreća sa bračnim statusom..sretan možeš biti i u braku i solo,isto tako i nesretan :-) :-)
kockica_kockica

#338 Re: price neudanih zena

Post by kockica_kockica »

detroit-mercy wrote:
kockica_kockica wrote:Ne robujem nasem menatlitetu :) niti nasim podrazumjevanjima :roll:
Nisam se udala jer ne zelim 8-)
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda :mrgreen:

Jako sam sretna sto sam sama, jer moj nacin zivota je moja odluka a ne odluka neke druge osobe koja misli da brakom ima pravo raspolagati sa mnom, mojim zivotom, mojim vremenom, mojom imovinom na kraju krajeva... Imam prilike jako cesto vidjeti sve one gore nabrojane stvari koje zene trpe iz dana u dan i prave se da ne vide ono sto im je svakodnevno ispred ociju. Ja to ne zelim... Bolje mi je biti Sama i sretna nego u braku i do kraja zivota nesretna...
Jaranice draga, veze ti nemas ni sta je brak ni veza ni zivot a sve iz gore prilozenog.
1. ja ti nisam jaranica :roll:
2. nikad ti necu biti jaranica :oops:
3. omalovazavanje ostavi za svoje jarane i jaranice koji ti dopustaju :oops: ja ti nisam dala za pravo da me omalovazavas na osnovu misljenja koje se razlikuje od tvog :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#339 Re: price neudanih zena

Post by Chmoljo »

hadzinicasa wrote:
hvalite me usta moja. :D
:)
fidoremilienko

#340 Re: price neudanih zena

Post by fidoremilienko »

Bitno je da sex nije zamro! :D
detroit-mercy

#341 Re: price neudanih zena

Post by detroit-mercy »

piupiu wrote:
otherside wrote:
kokuz_sa wrote:sto imam osjecaj da ove neudane se vode mislju
da su sve zene koje su udane nesretne i da sluze samo kao robinje muskarcima..
:roll:

mislitel vi da ima sretnih brakova ikako?
da ima muzeva koji paze svoje zene,pomazu im i
da kazem tako djele sve u zivotu od poslova kucnih do srece i problema..i podjednako ih rijesavaju..

po ovome sto ovdje procita svi muskarci su izgleda gamad koja samo izlazi,opija se,gleda kako ce u krilo namac kakvu sa dopicnjakom a zene izgleda samo sjede kuci i kuhaju,ciste i podizu djecu..

u jednu ruku opravdavam to misljenje jer ima takvih muskaraca i brakova..

ali opet radi par muskih jedinki ne treba osudjivat sve ostale ipak je to van pameti
i zapitaate li se da nekad nije mozda problem u vama a ne u muskima? jer ne mogu svi muskarci biti isti

sve mi se cini da uticaj serije sex& city je nekim malo pomutio razum
i ja se isto upitah...
s izuzetkom ovih koji spasavaju svijet, ostatak zena u muskarcima vide neke monstrume, lazove, teroriste, sta li... :D njihova misija je unistiti suprugu psihicki i fizicki a pritom povaliti sto je moguce vise ovih sa kais-suknjicama :D
jbg, gdje zivite vi a gdje ja? a mahalusha sam, srednja kategorija, tita mi :D
ono, nije da nisam i ja cula raznih prica o varanju i ostalim gadostima ali ima i finih veza, divnih muskaraca i jos boljih zena :D
Da ti odgovorim na prozivku o spasavanju svijeta ... meni se licno jebe za svijet, ja rekoh da ja nemam hrabrosti donijeti dijete na svijet ovakav kakvim ga ja vidim. Smatram to prevelikom odgovrnoscu. Razlika je bitna.
Ja sta reci za ljude koji su donosili potomstvo na svijetu u periodu robovlasnistva, ili u kamenom dobu :mrgreen: , u vrijeme kuge i kolere :mrgreen: .
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#342 Re: price neudanih zena

Post by Velkoski »

fidoremilienko wrote:Bitno je da sex nije zamro! :D
Neka od neudavaca rece da je samo orgazam bitan.. :mrgreen: :mrgreen:
fidoremilienko

#343 Re: price neudanih zena

Post by fidoremilienko »

leet wrote:
fidoremilienko wrote:Bitno je da sex nije zamro! :D
Neka od neudavaca rece da je samo orgazam bitan.. :mrgreen: :mrgreen:
Pa i bitan je, samo bitnije je na koji način se do istog dolazi! :D
Zelena Carapa

#344 Re: price neudanih zena

Post by Zelena Carapa »

Fina tema sa nekim izuzetno interesantnim misljenjima. Ja bih na ovu temu mogla roman napisati, mozda i hocu jednog dana :) ;)

Svi mi tezimo ka ljubavi i kad se ona zaista desi vrlo lako i vrlo brzo zaboravimo na sva ona ogranicenja koja smo sami sebi postavili. Jednostavno sve ide svojim tokom i stvari se same posloze, bas onako kako trebaju biti - a svi mi ipak, deep down znamo kako bi stvari trebale biti ;).

Mislim da je najvaznije ne gubiti vjeru u ljubav i lijepe stvari ce dolaziti u nasem pravcu. Nisam ni ja za polovicna rjesenja i razumijem sve zene koje odbijaju prosidbu osrednjeg (nevoljenog), ali eto situiranog (ili ne), simpaticnog (ili ni to), slobodnog kandidata. Ja duboko i iskreno vjerujem da onim koji zaista zele nekog vrijednog njihove ljubavi, takav kad tad i dodje ;)

Nisam za kompromise kad je ljubav u pitanju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#345 Re: price neudanih zena

Post by Velkoski »

fidoremilienko wrote: Pa i bitan je, samo bitnije je na koji način se do istog dolazi! :D
Meni je vala bitnije u sta meĆem ! :mrgreen:

to je to ustvari :mrgreen:
Hodidid

#346 Re: price neudanih zena

Post by Hodidid »

kockica_kockica wrote:Ne robujem nasem menatlitetu :) niti nasim podrazumjevanjima :roll:
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda :mrgreen:

Jako sam sretna sto sam sama, jer moj nacin zivota je moja odluka a ne odluka neke druge osobe koja misli da brakom ima pravo raspolagati sa mnom, mojim zivotom, mojim vremenom, mojom imovinom na kraju krajeva... Imam prilike jako cesto vidjeti sve one gore nabrojane stvari koje zene trpe iz dana u dan i prave se da ne vide ono sto im je svakodnevno ispred ociju. Ja to ne zelim... Bolje mi je biti Sama i sretna nego u braku i do kraja zivota nesretna...
Po onome sto si napisala ti najprije djelujes ogorcena.
fidoremilienko

#347 Re: price neudanih zena

Post by fidoremilienko »

leet wrote:
fidoremilienko wrote: Pa i bitan je, samo bitnije je na koji način se do istog dolazi! :D
Meni je vala bitnije u sta meĆem ! :mrgreen:

to je to ustvari :mrgreen:
Onda se razumijemo :D
hocunecu

#348 Re: price neudanih zena

Post by hocunecu »

Zelena Carapa wrote:Fina tema sa nekim izuzetno interesantnim misljenjima. Ja bih na ovu temu mogla roman napisati, mozda i hocu jednog dana :) ;)

Svi mi tezimo ka ljubavi i kad se ona zaista desi vrlo lako i vrlo brzo zaboravimo na sva ona ogranicenja koja smo sami sebi postavili. Jednostavno sve ide svojim tokom i stvari se same posloze, bas onako kako trebaju biti - a svi mi ipak, deep down znamo kako bi stvari trebale biti ;).

Mislim da je najvaznije ne gubiti vjeru u ljubav i lijepe stvari ce dolaziti u nasem pravcu. Nisam ni ja za polovicna rjesenja i razumijem sve zene koje odbijaju prosidbu osrednjeg (nevoljenog), ali eto situiranog (ili ne), simpaticnog (ili ni to), slobodnog kandidata. Ja duboko i iskreno vjerujem da onim koji zaista zele nekog vrijednog njihove ljubavi, takav kad tad i dodje ;)

Nisam za kompromise kad je ljubav u pitanju.
definitivno!
detroit-mercy

#349 Re: price neudanih zena

Post by detroit-mercy »

kockica_kockica wrote:
detroit-mercy wrote:

Jaranice draga, veze ti nemas ni sta je brak ni veza ni zivot a sve iz gore prilozenog.
1. ja ti nisam jaranica :roll:
2. nikad ti necu biti jaranica :oops:
3. omalovazavanje ostavi za svoje jarane i jaranice koji ti dopustaju :oops: ja ti nisam dala za pravo da me omalovazavas na osnovu misljenja koje se razlikuje od tvog :oops:
Uopste te ne omalovazavam ali kada napises ono gore iz cega proistice da su 90% muskaraca nasilinici, varalice, pijanci, gonici robova, smutljivci i sta sve nisi napisala i sve to javno na forumu onda ti moram reci da veze ti nemas. A misljenje je ko s....k, svako ga ima, sto ne znaci i da je u pravu.
Samo me interesuje na osnovu kojeg istrazivanja si dosla od ovih 90% smutljivaca i lazova i nasilnika. Prilicno smjela tvrdnja koja u principu nije potkrijepljenja nicim osim tvojim osbonim misljenjem :mrgreen: .
Mis mekinjas

#350 Re: price neudanih zena

Post by Mis mekinjas »

Hodidid wrote:

Po onome sto si napisala ti najprije djelujes ogorcena.
Meni ne djeluje ogorčeno. :)
I mislim da je i te kako spremna biti sa nekim koga želi, kao i svi ljudi. :)
Locked