Semiha jeste bila najjaca. Jedan od vecih mojih propusta je bio sto sam podrzao proteste protiv Semihe... Zena je 1000 puta bolja od Betmena a poznajuci rad Komsica na Filozofskom fakultetu od njega jos vise...P308 wrote:Semiha Borovac je bila najjaca
Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
-
MUNAFIK
#326 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
- P308
#327 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Da, slazem se. Uradila je mnogo toga za Sarajevo. Obnovila je, recimo preko 60 fasada od kulturno-historijskog znacaja - da su se drugi pitali, vjerovatno polovina tih fasada ni dan danas ne bi bila sanirana. Novac za Vjecnicu je izborila, koliko znam ona, za pocetak radova na istoj - druga je stvar sto je Vjecnica usla u zavrsnu fazu dok je Betmen na vlasti, a nikako ne mogu da ne spomenem spomenik ubijenoj djeci Sarajeva - ne sluzi me bas pamcenje, ali znam da su se mnogi protivili tome, predlazuci novu fontanu umjesto spomenika. Isto sto je jako bitno je to sto sve fasade koje je semiha uradila su trebale po planu da budu odrzavane - tj. htjela je kupiti neke aparate za ciscenje istih, ali nazalost to nije uspjela izboriti. A i prva je pokrenula projekat obnove Trebevicke zicare, pa bazen na Otoci i jos mnogo, mnogo toga. Dobro, bila su to druga vremena, sa drugim budzetom i bez recesije, ali opet za SemihuMUNAFIK wrote:Semiha jeste bila najjaca. Jedan od vecih mojih propusta je bio sto sam podrzao proteste protiv Semihe... Zena je 1000 puta bolja od Betmena a poznajuci rad Komsica na Filozofskom fakultetu od njega jos vise...P308 wrote:Semiha Borovac je bila najjaca
- braca
#328 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Iako Semiha nije ovdje tema, mogu da kazem da nije bila papanka, bila je "lady", dama, koja je mogla da predstavlja GRAD i u Dubrovniku i u Londonu, za razliku od ove dvojice papaka, ublehasa i parazita. Ne dadose Kljujicu, a bio sam siguran da je to gotova stvar.....a bio je i on, ali eto, izdadose ga.
- buba80
#329 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
je l ti stvarno ne znas ko je Ivo Komsic? uopste ne argumentujem je l podoban za gradonacelnika ili ne, samo si me malo zbunio sa ovim komentarom i pitam se zar je moguce da nisi nikad cuo za njega? pa bar u ratu, kad je bio clan ratnog predsjednistva.braca wrote:Nekakav Ivo Komsic!!! ... Najbolje je u narednom mandatu iskopati kakav kostur iz groba i njega staviti za gradonacelnika. Katastrofa! Pa ovaj grad trebaju da predstavljaju karizmaticni i u siroj evropskoj sredini uvazeni i poznati likovi, a ne neke "no name" licnosti izrasle uz politicke strukture kao imela u krosnji stabla! Nisu nama krivi ni Srbi, ni Muslimani, ni Hrvati, krivi smo sami sebi sto nismo u stanju da uredimo i grad i drzavu po mjeri - covjeka. Sto bi rekao onaj lazni slogan.
-
VjecitiStudent
#330 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Ne radi se uopšte o tome hoće li gradonačelnik biti ovaj ili onaj, već kako konačno UKINUTI tu instituciju, potpuno suvišnu u ovakvom ustavnom uređenju zemlje.
- braca
#331 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Naravno da sam cuo za Ivu Komsica, i razlog sto se bunim je taj sto sam za njega, ustvari - nacuo, ali nisam cuo da je uradio nesto ozbiljno, seriozno, kvalitetno, epohalno, pamtljivo....nisam cuo da je sposoban, cak nisam tako nesto ni nacuo, a za njega znam samo da je apartcik i da nije bio u predsjednistvu, olitiga politicki aktivan, nikada se ne bi za njega CULO. Eto ga tamo, neka palamudi svojoj porodici oliti obitelji ili svojoj stranci, ali brate neka odstupi prije nego je i poceo sa mjesta gradonacelnika jer MOM(E) gradu treba karizmaticni i sposobni gradonacelnik koji ce me/nas PREDSTAVLJATI, a ne palamuditi!!!!!!!!!
-
VjecitiStudent
#332 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
A ko je uopste od poslijeratnih gradonacelnika Sarajeva uradio ista ozbiljno, sriozno, kvalitetno, epohalno, pamtljivo....?braca wrote:Naravno da sam cuo za Ivu Komsica, i razlog sto se bunim je taj sto sam za njega, ustvari - nacuo, ali nisam cuo da je uradio nesto ozbiljno, seriozno, kvalitetno, epohalno, pamtljivo....nisam cuo da je sposoban, cak nisam tako nesto ni nacuo, a za njega znam samo da je apartcik i da nije bio u predsjednistvu, olitiga politicki aktivan, nikada se ne bi za njega CULO. Eto ga tamo, neka palamudi svojoj porodici oliti obitelji ili svojoj stranci, ali brate neka odstupi prije nego je i poceo sa mjesta gradonacelnika jer MOM(E) gradu treba karizmaticni i sposobni gradonacelnik koji ce me/nas PREDSTAVLJATI, a ne palamuditi!!!!!!!!!
-
ins
#333 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Semiha je bila na dobrom putu da tako nesto uradi, ali eto, nekome je smetala njena frizura...
Sto se Ive Komsica tice, odlican izbor za ovaj grad
-
VjecitiStudent
#334 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
ins wrote:Semiha je bila na dobrom putu da tako nesto uradi, ali eto, nekome je smetala njena frizura...
- uglavnomja
#335 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
ins wrote:Semiha je bila na dobrom putu da tako nesto uradi, ali eto, nekome je smetala njena frizura...
:
vecini je smetalo sto je otisla u dubai umjesto da se prikljuci narodu i iskaze sucut i podrsku
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#336 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
braca wrote:Evo sad procitah komentar Behmena: ""Ne sumnjam da će se Komšić ponašati kao i ja, a možda i žešće", rekao je Behmen.
@braca.. ja i ti smo imali istu želju... nije nam se ostvarila. Radi čega i koga... duga je priča, a dovoljno sam je pričala na istoj temi na pdf politika, pa da se ne ponavljam.
Ostaje jedino da Ivi Komšiću poželimo sreću..
- Troll_Happens
#337 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
kako nije nista uradio jel otvorio novi McDonald hahaha da mu trbusina bude veca
-
ins
#338 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Nigdje vezeuglavnomja wrote:ins wrote:Semiha je bila na dobrom putu da tako nesto uradi, ali eto, nekome je smetala njena frizura...
:
vecini je smetalo sto je otisla u dubai umjesto da se prikljuci narodu i iskaze sucut i podrsku
Semiha je vec bila otputovala.
- uglavnomja
- KatarinaKosaca
#340 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
To kao treba Semiha ili bilo koji gradonačelnik da otkaže putovanje kad se sastane SDP plaćena jungen da se bori za vlast SDP-a, koristeći smrt jednog djeteta? To kao treba da svi drhtimo pred tim plaćenicima koji na najperfidniji način koriste tugu, rezignaciju, nesigurnost samo zato što su majstori laži, skandala i podmetanja, nemoralni likovi koji ne prezaju ni od čega zarad svoje jeftine zadaće?
Da nije otišla u Dubai bilo bi što nije otišla da predstavlja grad, kad je otišla što je otišla što nije zajedno sa @Corto rušila zgradu Kantona, kad se javila što se javila, kad se nije javila što se nije javila itd...
Rulja, bagra i banda.. samo što se to tad ni na forumu nije smjelo reći (pokušala sam pa znam
), danas valjda može kad je vrijeme pokazalo da su beskurpulozno upotrebljavali maloljetnike. Jednog mrtvog i drugog preplašenog koji je samo rekao "Tajo ja se bojim".. pa su od toga onako junački napravili šprdačinu. Dno dna!
Ne volim Semihu i postoje moji postovi na ovoj temi o njoj, ali me ta SDP jungen tako baci u očaj o realnosti da sam i sad morala reagirati. Dobili su vlasti, neki od njih fotelje, neki su se razoĆarali, a opet radi fotelje, a ljudi su stajali i mislili da protestuju radi smrti maloljetnika..
Da nije otišla u Dubai bilo bi što nije otišla da predstavlja grad, kad je otišla što je otišla što nije zajedno sa @Corto rušila zgradu Kantona, kad se javila što se javila, kad se nije javila što se nije javila itd...
Rulja, bagra i banda.. samo što se to tad ni na forumu nije smjelo reći (pokušala sam pa znam
Ne volim Semihu i postoje moji postovi na ovoj temi o njoj, ali me ta SDP jungen tako baci u očaj o realnosti da sam i sad morala reagirati. Dobili su vlasti, neki od njih fotelje, neki su se razoĆarali, a opet radi fotelje, a ljudi su stajali i mislili da protestuju radi smrti maloljetnika..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#341 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
zna li se đe će biti uhljebljen ovaj kameni spavač?
- uglavnomja
#342 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
katarina
kako tebe nije sramota da taj isti povod koristis za sirenje svoje mrznje prema sdp-u
i za lijecenje frustracija
i eto svi na protestima bili zlatko-jugendi
, ti brojala, iz spanije, menscini
jednog si promasila, mene, niti sam clan, niti cu ikada biti sdp-a
i masu moje raje. koja se nije slikala po tv.
nije corto vlasnik protesta
niti si ti neki ovlasteni tumac tog dogadjaja.
a zulja corto, zuljaaaa
kako tebe nije sramota da taj isti povod koristis za sirenje svoje mrznje prema sdp-u
i eto svi na protestima bili zlatko-jugendi
jednog si promasila, mene, niti sam clan, niti cu ikada biti sdp-a
nije corto vlasnik protesta
a zulja corto, zuljaaaa
- KatarinaKosaca
#343 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Bla, bla , bla... ja živim u BIH.... A "frustracije" i ostalo, ostavi liječnicima, nisi ovdje da postavljaš dijagnoze niti dijeliš moralne lekcije..uglavnomja wrote:katarina
kako tebe nije sramota da taj isti povod koristis za sirenje svoje mrznje prema sdp-ui za lijecenje frustracija
![]()
i eto svi na protestima bili zlatko-jugendi, ti brojala, iz spanije, menscini
![]()
jednog si promasila, mene, niti sam clan, niti cu ikada biti sdp-ai masu moje raje. koja se nije slikala po tv.
nije corto vlasnik protestaniti si ti neki ovlasteni tumac tog dogadjaja.
a zulja corto, zuljaaaa
U mom postu je jasno napisano... ne da su svi na protestu to bili, ko čita razumjeće, kome su oči krvave neće.. Španije.. niđe veze..
- KatarinaKosaca
#344 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
uglavnomja wrote: i eto svi na protestima bili zlatko-jugendi,
a piše ovo:
e, a ljudi su stajali i mislili da protestuju radi smrti maloljetnika..
Gdje ovo piše?uglavnomja wrote: nije corto vlasnik protestaniti si ti neki ovlasteni tumac tog dogadjaja.
Na temi o izboru forumaša godine, dala sam mu glas.. toliko koliko žulja.uglavnomja wrote:a zulja corto, zuljaaaa
Tvoj post je kao i uvijek kombinacija ličnog, uvreda, bez argumenta, citata, izokretanje, pa koga treba biti "stid" neka zaključi ko čita.. Nisam tema ja..
- KatarinaKosaca
#345 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Kao šef sale u JagodiJoseMujica wrote:zna li se đe će biti uhljebljen ovaj kameni spavač?
- uglavnomja
#346 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
stavke 1 i 2 - nidje veze
procitaj ponovo, ili ne kontas ovog smaju
stavka 3 - upravo si u prethodnom postu protumacila politicku pozadinu protesta
stavka 4 - ti si spomenula corta
stavka 3 - upravo si u prethodnom postu protumacila politicku pozadinu protesta
stavka 4 - ti si spomenula corta
- KatarinaKosaca
#347 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Čini mi se da ćeš to ti morati učiniti, jer nigdje nisu naznačene pod 1, 2, 3, 4 "stavke"uglavnomja wrote:stavke 1 i 2 - nidje vezeprocitaj ponovo, ili ne kontas ovog smaju
![]()
Ne treba biti naučnik pa to znati. Znaju i mačke po kontejnerima više.uglavnomja wrote:stavka 3 - upravo si u prethodnom postu protumacila politicku pozadinu protesta
Niti sam rekla da je "vođa protesta" niti da me "žulja"uglavnomja wrote:stavka 4 - ti si spomenula corta
slušaj, pošto kvariš svaku temu gdje vidiš moj nik, iznoseći pretpostavkom stvari iz osobnog života (ja to tebi nikad ne činim
-
sinergija
#348 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
usrecili smo se sa novim predsjedavajucim GV i njegovim zamjenicima. kao i gradonacelnikom i njegovim zamjenicima.
o sest pozicija nijedna nije mogla pripasti zeni.
- KatarinaKosaca
#349 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
Da bude žena samo zato što je žena.. neka ne bude.. Onda zašto je to tako? Zato što živimo u muško-šovinističkom društvu, sviđalo se to nama priznati ili ne. NIje žena neravnopravna pri školovanju, zaposlenju itd. Zaista, mislim da nije. Ali, jeste od muža u kući.sinergija wrote:usrecili smo se sa novim predsjedavajucim GV i njegovim zamjenicima. kao i gradonacelnikom i njegovim zamjenicima.
Na prste jedne ruke mogu prebrojati muškarce koji bi bili sretni da im žena gradi karijeru, putuje, nema je kući, dođe kasno, ode na poslovnu večeru itd.. I onda uglavnom žene poslije posla trče kući, jer ih tamo čeka gomila suđa, veša, razbacane igračke i prazne šerpe. U takvim oklnostima nije baš do političkih funkcija. U firmi u kojoj sam radila znam dvije žene kojima muževi nisu dali otići na službeni put, a većina ostalih je pisala zadaću na mobitelu. cijeli socijalni fenomen koji zaslužuje skoro pa svoju temu.
-
sinergija
#350 Re: Alija Behmen - gradonačelnik Sarajeva
evo da ti pojasnim.KatarinaKosaca wrote:Da bude žena samo zato što je žena.. neka ne bude.. Onda zašto je to tako? Zato što živimo u muško-šovinističkom društvu, sviđalo se to nama priznati ili ne. NIje žena neravnopravna pri školovanju, zaposlenju itd. Zaista, mislim da nije. Ali, jeste od muža u kući.sinergija wrote:usrecili smo se sa novim predsjedavajucim GV i njegovim zamjenicima. kao i gradonacelnikom i njegovim zamjenicima.
Na prste jedne ruke mogu prebrojati muškarce koji bi bili sretni da im žena gradi karijeru, putuje, nema je kući, dođe kasno, ode na poslovnu večeru itd.. I onda uglavnom žene poslije posla trče kući, jer ih tamo čeka gomila suđa, veša, razbacane igračke i prazne šerpe. U takvim oklnostima nije baš do političkih funkcija. U firmi u kojoj sam radila znam dvije žene kojima muževi nisu dali otići na službeni put, a većina ostalih je pisala zadaću na mobitelu. cijeli socijalni fenomen koji zaslužuje skoro pa svoju temu.
ne da je tu zbog kvote, nego prvenstveno zbog svojih sposobnosti.