Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

ultima_palabra

#326 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Hvala Bilinom i Zeničanima, ali nadam se da se tamo više neće igrati, bar ne sljedeći ciklus. Ovaj put nam je dobro došao skučen i loš teren protiv tehnički jakih Portugalaca, ali ako uzmemo u obzir protivnike u sljedećim kvalifikacijama BP nam nikako ne odgovara. Jednostavno, reprezentacija je prerasla onaj stadion... dosad smo bili autsajderi i BP je odgovaralo toj priči, sada se ta situacija mijenja.

Ako već ne možemo srediti Grbavicu ili napraviti novi stadion, onda treba ići sa Koševom.
samo_ti

#327 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Opet se ovdje javlja diskusija na relaciji Zenica-Sarajevo ...dobro je gusar rekao, BP je vec tradicija, postalo je nesto i ne moze se ono tako lako odbaciti kako bi neki htjeli... sada odjednom neki zahtjevi za nekim rekontrukcijama Grbavice i Koseva...pa eto, rekontruisite i neka se po neka tekma i tamo igra, ili bi opet od nekih donacija da vam se i to odradi ? Milion mana ste nasli BP, pa na kraju je ono i krivo sto raja ne navija, sute ljudi ( u Zenici se i navijalo dok je vama repka bila predmet zajebancije na koju je dolazilo po 3 000 ljudi ) :D ... u Zenici je centar za repku skoro zavrsen, postoje hotelski zadovoljavajuci kapaciteti ( dakle nema vise Hercegovine i treninga po parku ) , repka ce imati sve potrebno ovdje...a i stadion ce se polako srediti akBgda :) ...a kome je Zenica, mrska, mala, zagusljiva, parking ovo ono...ima brate TV i opletite ili zivite u zabludama da ce vam bas neko napraviti stadion od 50-60 miliona :lol:
ReD aka Socijalista

#328 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Napraviti da svaka tribina izgleda kao zapadna i spojiti ih i to bi bio merak, straha...ne treba nam nista vise. Koja bi tu bila akustika...auuuuuu

Image
motorola01

#329 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Zehra vam fali da pocnete pljuvati po Bilinom :D .Dovoljno da se par postova sarajlija uveze i to je gotova stvar.Eto ako se vas bude pitalo,repka od ove sekunde igra u Sarajevu jer je prerasla Zenicu i onu "bijedu" :lol: .Ne znam samo odakle crpiti sve te fix ideje i izgovore :dance:

@red aka soc..odakle si ti kad tako favoriziras BP???
Last edited by motorola01 on 12/11/2011 22:52, edited 2 times in total.
redred

#330 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by redred »

Bilino Polje je super ime za nacionalni stadion. Tu je Kulin Ban svojim mudrim potezom (mozda ne bas tacno na tom mjestu ali tu negdje oko Zenici na "Bilinom Polju") sprijecio da Papa ne zbrise Bosnu i Bosance sa mape svijeta.
ReD aka Socijalista

#331 Re: Stadion reprezentacije BiH

Ovo treba nekako pokrenuti majka mu stara. Izgledalo bi nekako ovako, ma da nagib tribine na BP nije isti ide nekako duze nego ova. Ima li ko slican stadion sa slicnom tribinom?

Image
ReD aka Socijalista

#332 Re: Stadion reprezentacije BiH

motorola01 wrote:Zehra vam fali da pocnete pljuvati po Bilinom :D .Dovoljno da se par postova sarajlija uveze i to je gotova stvar.Eto ako se vas bude pitalo,repka od ove sekunde igra u Sarajevu jer je prerasla Zenicu i onu "bijedu" :lol: .Ne znam samo odakle crpiti sve te fix ideje i izgovore :dance:

Bihac
quasar

#333 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

motorola01 wrote:Zehra vam fali da pocnete pljuvati po Bilinom :D .Dovoljno da se par postova sarajlija uveze i to je gotova stvar.Eto ako se vas bude pitalo,repka od ove sekunde igra u Sarajevu jer je prerasla Zenicu i onu "bijedu" :lol: .Ne znam samo odakle crpiti sve te fix ideje i izgovore :dance:

Ja sam sarajlija, Pitar. Eno pogledaj sta sam napisao gore. Mojne prosipati tu frustriranu pricu o regionalnoj netrpeljivosti.
ultima_palabra

#334 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Nemoj shvatati to kao neki rivalitet Sarajevo-Zenica... ja sam naveo objektivne razloge za svoj stav. Ako se na BP mogu napraviti tribine za nekih 25 milja gledalaca i srediti teren da bude na evropskom nivou, ja sam za njega 100%.

Međutim, znajući nas, vjerovatno nećemo uraditi ništa za sljedećih 10 mjeseci... prema sadašnjem stanju Koševo nam više odgovara.
ReD aka Socijalista

#335 Re: Stadion reprezentacije BiH

Evo ga narode, spajanjem tribina dobili bismo ovo :thumbup:

Image
sinuhe

#336 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Grbavica i nije stadion vec neka improvizacija. Zasto se uopste spominje?
luckylaka

#337 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

ReD aka Socijalista wrote:Napraviti da svaka tribina izgleda kao zapadna i spojiti ih i to bi bio merak, straha...ne treba nam nista vise. Koja bi tu bila akustika...auuuuuu

Image
Od koga akustika od 2-3000 BHFanaticosa i 5-6000pozorisni glumaca koji su uspjeli 300 puta viknuti,,Messi,mesi...<, tu ti ocekujes nesto akustike.Samo GRBAVICA treba da bude HRAM BiH fudbala.P.S.Moze li neko link Zeljo-Videoton.Ako budemo navijacki gledali moja zelja je Kozarac
ReD aka Socijalista

#338 Re: Stadion reprezentacije BiH

luckylaka wrote:
ReD aka Socijalista wrote:Napraviti da svaka tribina izgleda kao zapadna i spojiti ih i to bi bio merak, straha...ne treba nam nista vise. Koja bi tu bila akustika...auuuuuu

Image
Od koga akustika od 2-3000 BHFanaticosa i 5-6000pozorisni glumaca koji su uspjeli 300 puta viknuti,,Messi,mesi...<, tu ti ocekujes nesto akustike.Samo GRBAVICA treba da bude HRAM BiH fudbala.P.S.Moze li neko link Zeljo-Videoton.Ako budemo navijacki gledali moja zelja je Kozarac
Ali bi bila bolja ipak nego sad kad je sve zatvoreno. Slazem se da bi navijanje moglo biti bolje, zato je i najbolje da stadion napravimo u Buzimu... :D

Tu je akustika zagarantovana.
Mr. Brightside

#339 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mr. Brightside »

kakva crna Grbavica :roll:
luckylaka

#340 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

sinuhe wrote:Grbavica i nije stadion vec neka improvizacija. Zasto se uopste spominje?
Ti ako znas gdje je Grbavica Bog me ubio
Šibicar

#341 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

sinuhe wrote:Grbavica i nije stadion vec neka improvizacija. Zasto se uopste spominje?
Ja na toj improvizaciji doživih toliko sretnih i lijepih trenutaka,koje ni za Wembley ne bih mijenjao.
Baudelaire

#342 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Baudelaire »

Pa kako mislite da Grčku dobijemo na onako skučenom terenu? Pa jeste vi normalni, ali fakat, jeste vi normalni? :(
samo_ti

#343 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

armin.i.am wrote:kakva crna Grbavica :roll:
ma ne znaju kako da je obnove, pa je guraju u reprezentativni hram, mozda drzava pogura malo :D a sto neko rece, ono nije stadion nego improvizacija ...
ReD aka Socijalista

#344 Re: Stadion reprezentacije BiH

Kad smo vec kod stadiona za repku. Dokle se doslo sa tribinom u Tuzli? Cujem da je pred zavrsetkom? Al brate nisu trebali ostaviti onu atletsku stazu.
redred

#345 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by redred »

Ja sam Sarajlija ali mi nije jasno sta je ovim sto nesto "vuku na svoju stranu"?

Bilino Polje

Samo ime i lokacija i historijsko znacenje tog mjesta i imena je MRAK. A Grbavica sta je to? Jedno ime koje je nastalo u komunistickom rezimu. Pa da mi pjevate "Druze Tito mi ti se kunemo" i slicne Yugo fazone. Yebo to.

Na Bilinom Polju je se 1203. skupilo na destine hiljada Bosanaca iz citave Bosne da zajedno sa Kulin Banom (nasim prvim totalno neovisnim Bosanskim vladarom) i svecanicima Bosanske Crkve, pod prisilom Pape prihvate katolicanstvo!

Ta simbolika je MRAK. kO TO NE RAZUMIJE JE DEBIL!

To je dakle vrhunac inata. Tu je Bosna prosla kroz oko od igle! Neka stadiona na Bilinom Polju. Neka tog imena. Samo ne zelim da vidim vehabije kada idem na utakmicu. :D

I naravno stadion da uredimo. Ja sam za rusenje starog i pravljenje novog na istoj lokaciji. Skroz Jovo na novo.
Last edited by redred on 12/11/2011 23:08, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#346 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

samo_ti wrote:
ma ne znaju kako da je obnove, pa je guraju u reprezentativni hram, mozda drzava pogura malo :D a sto neko rece, ono nije stadion nego improvizacija ...
Pa ko je obnavljao Bilino i Koševo?

A svaki naš stadion preko 10 milja je improvizacija... osim Koševa koje je opet dinosaur.
sinuhe

#347 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

BP nije improvizacija, svojevremeno je planski gradjen. A nije ni Kosevo.
motorola01

#348 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

quasar wrote:

Ja sam sarajlija, Pitar. Eno pogledaj sta sam napisao gore. Mojne prosipati tu frustriranu pricu o regionalnoj netrpeljivosti.
Ma nije to nikakva prica.Uprati malo,dovoljno je da niko ne spomene Bilino ili da se ne javi neko ko je za BP(ne bitno odakle je) i pocnu se nebuloze prosipati.Ovo ovdje je samo suplja prica.Jedino sto je realno u svemu ovome je da se napravi teren(drenaza i trava) na BP..Prvo sto ljudi u vlasti ne daju pare za nesto vise,drugo zasto BP?Pa zato sto ce reprezentativci sami to traziti.Necu ni ja ni ti nego oni.I ne samo oni,nego i selekor.U pocetku je i on trazio Sarajevo i kad se sjetim njegovog dolaska na kormilo repke,prva izjava mu je bila "Repka mora igrati u Sarajevu i nigdje vise".Valjda ga sibicari napalili i pukli mu pricu,a on ko sivonja tako nesto izvali.Nakon tamburanja od strane francuza na Kosevu,valjda se ukakio i dobio koju pridiku od reprezentativaca i eto repke Jopet u Zenicu.KAd je vidio kako igra repka u Zenici(mislim po rezultatima),valjda se covjeku osladilo i nema nigdje sad ici iz Zenice.

PS.Dajte neka neko postavi i onaj plan rekonstruisanog BP sa 30 000 mjesta..

Znaci ko god se nada da ce neko napraviti nov stadion ili prosiriti na neki aman zaman kapacitet,il` je lud il` mu noge smrde.Najrealnija opcija je da ce Opstina Zenica pokrenuti akciju uredjivanja terena.Vjerovatno ce i traziti neku fin.pomoc od Federacije i to je to.Ja bih vise volio da traze kakvu strucnu pomoc i covjeka koji ce visiti iznad glava koje budu vodile taj projekat jer ce tu biti samo takvih zavala,a nece se nista napraviti.Brate neka otvore tender ili posalju firmama u svijetu koje rade te vrste poslova,pa da jednom za sva vremnea to zavrsimo.Vjerovatno ce i te radove,ako ih uopste bude,raditi majstor svih majstora,ALMY Zenica jer jos nije izmisljen posao koji oni ne znaju raditi...

Pa pored svega toga u Zenici se radi i onaj reprezentativni kamp u koji UEFA ulaze,tako da tu nema nikakve price oko domacinstva reprezentacije u buducnosti.Jedino ako se kanton Sarajevo zajebe pa ulozi kakvih para u stadione u Sarajevu,ali mislim da ce prije presvuci kakvu cestu ili zamijeniti ploce na Ferhadiji..
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#349 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by los merengues »

Eh sta reci koju poruku poslati... :-D
Elem ,mene je sinoc bio stid... zaista neznam sta reci
Da se vratimo temi...komentari tipa odakle , skupo ,nema se, razumijem ljude
koji tako misle jer na danasnjem vaktu i prezivljavanje je uspjeh :x :x :x
Medjutim da se nesto mora promijenit i to sto prije... mislim da smo sinoc sami sebi
dali veliku organizacijsku pljusku: uefa/fifa ce sigurno od sada biti rigoroznija zahtijevajuci
svoje standarde(koji vaze za sve ,pa ce od sada i za nas-mos misliti strasno:niko nas ne voli)
Zbog toga ce i uefa/fifa i zahtijevati :ili standardi uefe ili...???
A tu je na potezu savez/komitet:dakle ili izaci sa stavom:nemamo para(odakle nam,
ono MALO reklama sto vidite na tv je sve :x :x bageri i sl palci ) ili varijanta po kojoj svoje domace
utakmice igramo u nekoj drugoj drzavi koja ima zadovoljavajuci stadion(naravno 0km profit)
Stoga ,mrka kapa u svakom slucaju u blizoj buducnosti.
Rekonstrukcija Koseva bi kostala jako puno, a vremenu u kom zivimo imamo jako malo :sad:
Ostaje Zenica/Grbavica s nekim kozmetickim promjenama tek toliko da se ispune osnovni uslovi

I da ,jos nisam odustao od stava da mozemo imat pristojan,renoviran stadion na nekoj od
lokacija koji ne samo da nosi ime stadion ,nego zaista i ima funkciju istog, i da se do novca uvijek
moze doci ako znas sta zelis i ako se pojavi kriticna masa( onih koji sve pljuju i unaprijed osudjuju
na propast ce uvijek biti), eh sad ko ce biti kriticna masa :-) :-)
Do sada mi nije jasno kako Dzeko;Pjanic;Spahic i ostali nisu dosad shvatili da im onakav teren
moze glave/karijere doci

Postoji mnogo realnih modela kako doci do novca medjutim osnovno je
ko bi bio nosioc ukupnog projekta,ako savez kao krovna institucija to ne zeli, pa
mozda nam to i ne treba, imamo krompir oazu i fanaticnu odrsku 11 000 navijaca :-)
Mr. Brightside

#350 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mr. Brightside »

ultima_palabra wrote:
samo_ti wrote:
Pa ko je obnavljao Bilino i Koševo?

A svaki naš stadion preko 10 milja je improvizacija... osim Koševa koje je opet dinosaur.
ovi sto zagovaraju Grbavicu kao nacionalni stadion, sigurno nisu bili nikad u blizini :lol:
pa necemo zablokirat tri kvarta radi utakmice :roll:
Locked